London Metropolitan University
Δημιουργική γραφή και αγγλική λογοτεχνία (συμπεριλαμβανομένου του έτους θεμελίωσης) BA (Hons)
London Metropolitan University - Πανεπιστήμιο London Metropolitan

Προσφερόμενες μορφές προγραμμάτων σπουδών

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Γιατί να σπουδάσετε αυτό το μάθημα;

Το πτυχίο μας Creative Writing and English Literature (συμπεριλαμβανομένου του έτους θεμελίωσης) BA είναι η τέλεια προετοιμασία για προπτυχιακές σπουδές και καριέρα στις δημιουργικές βιομηχανίες, αν δεν έχετε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να εισαχθείτε στο τριετές πτυχίο. Με την ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος σπουδών, θα αποφοιτήσετε με τον ίδιο τίτλο και τα ίδια προσόντα με τους φοιτητές που ξεκίνησαν στο τριετές πρόγραμμα σπουδών.

Σε αυτό το τετραετές πρόγραμμα σπουδών, θα μάθετε τις δεξιότητες που θα αποτελέσουν τη βάση για ακαδημαϊκές σπουδές, ενώ παράλληλα θα σας παράσχει τεχνικές και θεωρητικές γνώσεις που χρησιμοποιούνται από δημιουργικούς συγγραφείς και εκδότες.

Περισσότερα για αυτό το μάθημα

Ο προπτυχιακός κύκλος σπουδών μας με έτος θεμελίωσης συνδυάζει τους κλάδους της δημιουργικής γραφής και της λογοτεχνίας. Θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να αναπτύξετε το δικό σας ξεχωριστό στυλ δημιουργικής γραφής, ενώ παράλληλα θα αποκτήσετε κατανόηση της λογοτεχνικής ιστορίας και των κυριότερων ειδών ποίησης, δράματος και πεζογραφίας.

Το προσωπικό μας θα σας προσφέρει εξαιρετική υποστήριξη καθ' όλη τη διάρκεια του πτυχίου σας για να διασφαλίσει ότι θα προσαρμοστείτε στην πανεπιστημιακή ζωή και θα επιτύχετε ακαδημαϊκά. Όταν ενταχθείτε στο πανεπιστήμιο, θα σας ανατεθεί ένας ακαδημαϊκός μέντορας και καθηγητής που θα σας προσφέρει ατομική υποστήριξη και θα είναι η πρώτη σας επαφή αν χρειαστείτε βοήθεια. Θα υπάρχουν επίσης ευκαιρίες να επωφεληθείτε από εργαστήρια που θα ενισχύσουν τις ακαδημαϊκές σας δεξιότητες και τις δεξιότητες απασχολησιμότητας.

Το έτος θεμελίωσης, ή έτος 0, έχει σχεδιαστεί για να σας προετοιμάσει για την πρόκληση των προπτυχιακών σπουδών. Θα μοιραστείτε αυτό το έτος με φοιτητές άλλων ειδικοτήτων, γεγονός που θα σας δώσει τη μοναδική ευκαιρία να δικτυωθείτε με φοιτητές από άλλα μαθήματα και να μάθετε για τα ακαδημαϊκά τους ενδιαφέροντα. Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, θα επικεντρωθείτε στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της ακαδημαϊκής γραφής και των ερευνητικών δεξιοτήτων, εξερευνώντας τα θέματα της κοινωνίας, των μέσων ενημέρωσης, της επικαιρότητας και άλλα θέματα. Οι καθηγητές σας θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε την ικανότητά σας να συμμετέχετε σε ακαδημαϊκή συζήτηση και να αξιολογείτε κριτικά επιχειρήματα, κάτι που θα είναι ζωτικής σημασίας για περαιτέρω σπουδές σε προπτυχιακό επίπεδο.

Το έτος θεμελίωσης αποτελεί επίσης εξαιρετική προετοιμασία για τη μελέτη της αγγλικής λογοτεχνίας και της δημιουργικής γραφής, καθώς θα παρακολουθήσετε μια εξειδικευμένη ενότητα. Σε αυτό το μάθημα θα διαβάσετε και θα εξετάσετε βασικά δημιουργικά κείμενα που γράφτηκαν για το Λονδίνο στο παρελθόν και το παρόν, θα αναπτύξετε τη δική σας συγγραφική φωνή μέσω παρατηρήσεων σε ημερολόγιο και θα συμμετάσχετε σε εργασίες δημιουργικής γραφής εντός και εκτός τάξης.

Τα τρία τελευταία χρόνια θα επικεντρωθείτε στις τεχνικές δημιουργικής γραφής και θα ασχοληθείτε με την ολοκληρωμένη μελέτη λογοτεχνικού υλικού, θεμάτων και ειδών. Μάθετε περισσότερα για το BA Δημιουργική Γραφή και Αγγλική Λογοτεχνία, επισκεπτόμενοι τη σελίδα UCAS ή τον ιστότοπό μας.

Τι θα μάθεις

Περιεχόμενο προγράμματος: Ως φοιτητής/φοιτήτρια του προγράμματος σπουδών: Creative Writing and English Literature (including foundation year), BA (Hons) θα παρακολουθήσεις τα εξής μαθήματα.

Έτος 1

Η ενότητα Romantics to Victorians είναι η πρώτη από μια σειρά ιστορικών ενοτήτων που εκτείνεται και στα τρία επίπεδα των προγραμμάτων Αγγλικής Φιλολογίας. Εισάγει τους σπουδαστές στις μεγάλες μεταμορφώσεις της αγγλικής λογοτεχνίας και του πολιτισμού κατά την περίοδο από τα μέσα του 18ου έως τα μέσα του 19ου αιώνα. Μέσω της μελέτης λογοτεχνικών και άλλων πρωτογενών κειμένων της περιόδου, το μάθημα παρέχει μια πλαισιωμένη εισαγωγή στη μελέτη της λογοτεχνίας κατά την ύστερη σύγχρονη περίοδο και στις σχετικές κριτικές συζητήσεις. Το μάθημα διδάσκεται σε εβδομαδιαίες συνεδρίες και αξιολογείται με μια σειρά γραπτών εργασιών. Το μάθημα παρέχει επίσης μια εκτεταμένη εισαγωγή στις ακαδημαϊκές δεξιότητες μελέτης.

Θέατρο και παράσταση: History and Craft (Ιστορία και Τέχνη) παρέχει την ευκαιρία να μελετηθεί η ανάπτυξη του είδους μέσω ενός αριθμού κανονικών κειμένων και μετασχηματιστικών στιγμών στην ιστορία της μορφής. Οι φοιτητές μελετούν τα τυπικά χαρακτηριστικά αντιπροσωπευτικών θεατρικών κειμένων και τις πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανησυχίες των κοινωνιών στις οποίες πρωτοπαρουσιάστηκαν. Αυτό συνδυάζεται με τη μελέτη της αναπτυσσόμενης θεατρικής πρακτικής και παράστασης, όπου οι φοιτητές εξετάζουν πώς η γραφή και η παράσταση διασταυρώνονται, ενημερώνονται και εμπνέουν η μία την άλλη. Ανάλογα με την πορεία, οι φοιτητές θα εξειδικευτούν, είτε στην κριτική και θεωρητική ανάλυση δραματικών ειδών, είτε στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή θεατρικών κειμένων. Το μάθημα διδάσκεται σε εβδομαδιαίες τρίωρες συνεδρίες που περιλαμβάνουν διάλεξη και σεμινάριο Αγγλικής Λογοτεχνίας ή εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής, και αξιολογείται με δοκίμιο, παρουσίαση, σενάριο και/ή αναστοχαστική γραφή.

Αυτό το μάθημα παρέχει μια εισαγωγή στις κυριότερες μορφές σύγχρονης πεζογραφίας, συμπεριλαμβανομένων της μυθοπλασίας, των απομνημονευμάτων και του δοκιμίου, και συνεπώς θα αποτελέσει ουσιαστική προπαρασκευαστική μάθηση για τα μαθήματα Δημιουργικής Γραφής σε υψηλότερα επίπεδα. Οι φοιτητές θα εξετάσουν την ιστορική εξέλιξη των σύγχρονων μορφών μέσα από την ανάγνωση των γραπτών μιας σειράς σύγχρονων συγγραφέων και θα εξασκήσουν τη δική τους τέχνη στο πλαίσιο αυτών των έργων. Το μάθημα αναπτύσσει την κατανόηση των κειμένων στο πλαίσιο της λογοτεχνικής ιστορίας, της κριτικής θεωρίας και της σύγχρονης παραγωγής, καθώς και βοηθά τους φοιτητές να τοποθετήσουν τη δική τους δημιουργική πρακτική τόσο σε ιστορικά όσο και σε σύγχρονα λογοτεχνικά και κριτικά πλαίσια. Η ενότητα διδάσκεται σε τρίωρα εβδομαδιαία μαθήματα που περιλαμβάνουν σεμινάρια και εργαστήρια. Αξιολογείται μέσω γραπτών εργασιών και παρουσιάσεων μέσα στην τάξη, οι οποίες προσφέρουν στους φοιτητές την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για μια σειρά από μορφές πεζογραφίας, καθώς και για ένα μέλλον στη συγγραφή και τη δημοσίευση.

Το μάθημα αυτό θα προσφέρει στους φοιτητές μια ευρεία εισαγωγή στην ανάγνωση της ποίησης και στη μεγάλη ποικιλία ποιητικών μορφών και ειδών, από τα σονέτα μέχρι τον ελεύθερο στίχο και την ερμηνευτική ποίηση. Θα εισάγει τους φοιτητές στην ποιητική λογοτεχνική ιστορία μέσα από σημαντικούς ποιητές όπως ο Chaucer, ο Shakespeare, ο Wordsworth και ο Eliot, και εξίσου θα εξερευνήσει τη σύγχρονη ποίηση και ποιητική. Καθ' όλη τη διάρκεια του μαθήματος, οι φοιτητές θα αποκτήσουν δεξιότητες και ευκαιρίες να διαβάσουν δημοσιευμένη ποίηση, να γράψουν τη δική τους ποίηση και να συζητήσουν την ποίηση σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον που θα διευκολύνεται από τον καθηγητή τους. Το μάθημα διδάσκεται κυρίως με εβδομαδιαία τρίωρα εβδομαδιαία μαθήματα που συνήθως περιλαμβάνουν διάλεξη και είτε σεμινάριο συζήτησης είτε εργαστήριο γραφής. Το μάθημα αξιολογείται με γραπτές εργασίες και προφορική παρουσίαση.

Έτος 2

Η ενότητα Victorians to Moderns αποτελεί το κεντρικό τμήμα της χρονολογικής ράχης των ενοτήτων Αγγλικής Λογοτεχνίας που περιλαμβάνει επίσης τις ενότητες Romantics to Victorians και Moderns to Contemporaries. Εξετάζει τους μετασχηματισμούς της αγγλικής λογοτεχνίας και του πολιτισμού από τα τέλη του 19ου έως τα μέσα του 20ού αιώνα. Μέσω της μελέτης της λογοτεχνίας, της φιλοσοφίας, της κριτικής και των τεχνών, το μάθημα αναπτύσσει την κριτική κατανόηση του πολιτιστικού πλαισίου και της τυπικής καινοτομίας στην αγγλική λογοτεχνική παράδοση. Το μάθημα αναπτύσσει και επεκτείνει τις συζητήσεις που συναντήθηκαν στους Ρομαντικούς έως τους Βικτωριανούς και εισάγει διανοητικές και κριτικές συζητήσεις που αφορούν τον Μοντερνισμό. Το μάθημα διδάσκεται με εβδομαδιαίες συνεδρίες που περιλαμβάνουν διάλεξη και σεμινάριο, που συμπληρώνονται από φροντιστήρια, και αξιολογείται με διάφορες γραπτές εργασίες.

Από την αστυνομική και κατασκοπευτική λογοτεχνία μέχρι την παιδική φαντασία και τις ρομαντικές κωμωδίες, ένα καθιερωμένο φάσμα αφηγηματικών ειδών κυριαρχεί στην παραγωγή δημοφιλούς, εμπορικής μυθοπλασίας τόσο για το χαρτί όσο και για την οθόνη. Συχνά απορρίπτεται ως διαφυγής, κομφορμιστική ψυχαγωγία για τις μάζες, η μυθοπλασία είδους μπορεί επίσης να θεωρηθεί λογοτεχνία ανατροπής και αντίστασης στην έκφραση παραβατικών επιθυμιών και φαντασίας εναλλακτικών πραγματικοτήτων. Η ενότητα αυτή μελετά την ιστορική εξέλιξη, την αλληλεπίδραση, τις τεχνικές, τις συμβάσεις, το κοινό και τα θέματα ορισμένων σημαντικών τύπων μυθοπλασίας είδους από τον δέκατο όγδοο αιώνα έως σήμερα. Συμβάλλει στη διερεύνηση των σύγχρονων εκδόσεων ως πολιτιστικής βιομηχανίας στο πλαίσιο του προγράμματος και, ως εκ τούτου, αναπτύσσει την απασχολησιμότητα των φοιτητών.

Το μάθημα "Publishing and the Book: Then and now" (Εκδόσεις και Βιβλίο: τότε και τώρα) είναι ένα ετήσιο μάθημα επιπέδου 5, το οποίο εξετάζει τη λογοτεχνική και εκδοτική κουλτούρα του Λονδίνου μέσω, πρώτον, μιας σειράς ιστορικών μελετών περίπτωσης διάσημων και σημαντικών συγγραφέων, η οποία καταγράφει την ανάπτυξη της εκδοτικής βιομηχανίας στο Λονδίνο από τον 17ο αιώνα έως και τη μεταπολεμική περίοδο. Μέσα από τη συζήτηση των συγγραφέων και των έργων τους, οι φοιτητές θα μελετήσουν και θα ερευνήσουν τους μετασχηματισμούς στη λογοτεχνική και έντυπη κουλτούρα, στις συνθήκες συγγραφής και πνευματικών δικαιωμάτων, στις εξελίξεις στον αλφαβητισμό, στο αναγνωστικό κοινό, στην κριτική, στο μάρκετινγκ και στην παραγωγή λογοτεχνικού υλικού και στο βιβλίο.

Η τέχνη του συγγραφέα είναι ένα ετήσιο μάθημα επιπέδου 5, το οποίο προσφέρει στους φοιτητές τη δυνατότητα να αναπτύξουν το έργο τους σε ένα από έναν αριθμό εργαστηρίων συγγραφής κατά τη διάρκεια του έτους. Το Studio I Craft and Performance αναπτύσσει την κατανόηση των σπουδαστών για τη συγγραφή για παράσταση μέσα από μια σειρά έργων που εστιάζουν στη διασκευή λογοτεχνικού υλικού για την οθόνη και τη σκηνή, στην πρωτότυπη συγγραφή για τη σκηνή, καθώς και στην ποίηση και τον προφορικό λόγο. Οι φοιτητές θα μάθουν (i) τη διαδικασία ανάγνωσης για προσαρμογή, την ανάπτυξη σεναρίου και τη συγγραφή για ένα μέσο παράστασης μέσω της προσεκτικής εξέτασης λογοτεχνικών, κινηματογραφικών και τηλεοπτικών πηγών και μέσω κριτικής συζήτησης για την αναπαράσταση, την αφήγηση, την οπτική αφήγηση και το είδος- (ii) τη δημιουργία και προσαρμογή πρωτότυπου δραματικού υλικού για τη σκηνή και την κριτική σχέση του συγγραφέα με την υποκριτική, τη σκηνοθεσία και την ιστορία της παραγωγής, και (iii) την ιστορία, την κουλτούρα και την πρακτική της ποίησης παράστασης- δεξιότητες παράστασης και την προσαρμογή του υλικού στο κοινό, το μέσο και τον χώρο, καθώς και κριτικές και θεωρητικές προοπτικές για την ποίηση παράστασης και τον προφορικό λόγο. Το Studio II Craft and Ethics στοχεύει να εφοδιάσει τους φοιτητές με ιστορική, κριτική και πρακτική κατανόηση των βασικών μορφών πεζογραφίας, τόσο ως ψυχαγωγικά όσο και ως λογοτεχνικά κείμενα. Οι φοιτητές θα αναπτύξουν κατανόηση της σύγχρονης μυθοπλασίας στις διάφορες μορφές της, καθώς και θα μάθουν τεχνικές και προσεγγίσεις που είναι απαραίτητες για τη δημιουργία της δικής τους. Το στούντιο πεζογραφίας ενθαρρύνει επίσης τους φοιτητές να εντοπίσουν τη δική τους δημιουργική πρακτική σε ευρύτερα λογοτεχνικά, ιστορικά, ηθικά και κοινωνικά πλαίσια. Το μάθημα θα ενθαρρύνει τους φοιτητές να αναπτύξουν τη δική τους δημιουργική πρακτική στο πλαίσιο της σύγχρονης λογοτεχνικής καθώς και της δημοφιλούς μυθοπλασίας.

Το μάθημα αυτό διερευνά τη συγγραφή και την επανασυγγραφή μυθοπλασίας και δημιουργικής μη μυθοπλασίας. Θα δοθεί προσοχή τόσο στη δημιουργία νέου έργου όσο και στη διαδικασία της αναθεώρησης. Η ενότητα θα περιγράψει ορισμένες θεμελιώδεις αρχές του ύφους, του είδους και της επιμέλειας. Θα εξετάσουμε διαφορετικά είδη αφήγησης όπως η μυθοπλασία, η ιστορία, η γραφή ζωής, η ταξιδιωτική γραφή και η λογοτεχνική δημοσιογραφία ? τις κοινές τεχνικές τους καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Οι φοιτητές θα έχουν την εμπειρία να γράφουν σε διαφορετικές μορφές, όπως διηγήματα, απομνημονεύματα, άρθρα και δοκίμια. Θα αναπτύξουν κατανόηση ορισμένων αρχών της επιμέλειας τόσο της δικής τους όσο και της εργασίας άλλων (καθώς και των διαφορών μεταξύ τους). Θα αναπτύξουν επίσης αυξημένη ευαισθησία για το ρόλο και την πρακτική της επιμέλειας σε επίπεδο παραγράφου, πρότασης και λέξης, εκτός από το κείμενο ως σύνολο. Έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη της σαφήνειας, της ακρίβειας και της εκφραστικότητας στο ύφος του γραπτού λόγου, καθώς και στην ικανότητα να εξηγούν τις εκδοτικές τους αποφάσεις. Μέσω μιας ποικιλίας ασκήσεων οι μαθητές θα μάθουν πώς να εντοπίζουν τα συνήθη προβλήματα στο γραπτό λόγο και πώς να τα διορθώνουν. Θα αναπτύξουν επίσης μια εκτίμηση του τρόπου με τον οποίο οι διαδοχικές επανεπεξεργασίες του ίδιου κειμένου μπορούν να μεταβάλουν και να βελτιώσουν το νόημα και την αποτελεσματικότητά του. Το μάθημα θα αναπτύξει πολύτιμες και μεταβιβάσιμες δεξιότητες κριτικής σκέψης και ανάγνωσης, αποτελεσματικές τεχνικές επεξεργασίας και θα βελτιώσει την απασχολησιμότητα.

Έτος 3

Αυτή η ενότητα επιτρέπει στους φοιτητές να διερευνήσουν σε βάθος ένα θέμα λογοτεχνικής ή δημιουργικής γραφής της επιλογής τους, κατόπιν έγκρισης του επιβλέποντα καθηγητή. Ενθαρρύνει τους φοιτητές να ακολουθήσουν τομείς προσωπικού, εξειδικευμένου ενδιαφέροντος, είτε με βάση θέματα που έχουν συναντήσει προηγουμένως κατά τη διάρκεια του προγράμματος μαθημάτων τους είτε κοιτάζοντας πέρα από τη διδακτέα ύλη. Η εποπτευόμενη ανεξάρτητη μάθηση και η διαρκής έρευνα και συγγραφή θα παράσχει στους φοιτητές ένα επίκεντρο για να βελτιώσουν και να συγκεντρώσουν ένα ευρύ φάσμα δημιουργικών, επιστημονικών και μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων που έχουν αναπτύξει κατά τη διάρκεια του προγράμματός τους.

Το μάθημα Why Literature Matters εισάγει και αναπτύσσει μια σειρά σχετικών συζητήσεων σχετικά με τα προσωπικά, κοσμικά και κριτικά διακυβεύματα που συνεπάγεται η ανάγνωση και η συγγραφή λογοτεχνίας. Οι φοιτητές θα ακολουθήσουν μια σειρά από ξεχωριστά προγράμματα σπουδών, ορισμένα από τα οποία σχετίζονται με τις ειδικότητες και τις δημοσιεύσεις του προσωπικού που απαιτούν να ασχοληθούν με την αξία της ανάγνωσης, της γραφής και της δημιουργικής/κριτικής πρακτικής σε σχέση με άλλες σφαίρες εμπειρίας και δράσης. Η ενότητα παρέχει έτσι στους φοιτητές ευκαιρίες να συγκεντρώσουν ερωτήματα αξίας και σκοπού που αφορούν το πρόγραμμά τους στο σύνολό του.

Οι εκδόσεις και το βιβλίο: Τότε και τώρα είναι ένα ετήσιο μάθημα που εξετάζει τη λογοτεχνική και εκδοτική κουλτούρα του Λονδίνου μέσω, πρώτον, μιας σειράς ιστορικών μελετών περίπτωσης διάσημων και σημαντικών συγγραφέων, η οποία καταγράφει την ανάπτυξη της εκδοτικής βιομηχανίας στο Λονδίνο από τον 17ο αιώνα έως και τη μεταπολεμική περίοδο. Μέσα από τη συζήτηση των συγγραφέων και των έργων τους, οι φοιτητές θα μελετήσουν και θα ερευνήσουν τους μετασχηματισμούς στη λογοτεχνική και έντυπη κουλτούρα, στις συνθήκες συγγραφής και πνευματικών δικαιωμάτων, στις εξελίξεις στον αλφαβητισμό, στο αναγνωστικό κοινό, στην κριτική, στο μάρκετινγκ και στην παραγωγή λογοτεχνικού υλικού και στο βιβλίο.

Η τέχνη του συγγραφέα είναι ένα ετήσιο μάθημα επιπέδου 6, το οποίο προσφέρει στους φοιτητές την επιλογή να αναπτύξουν το έργο τους σε ένα από έναν αριθμό εργαστηρίων συγγραφής κατά τη διάρκεια του έτους.

Αυτή η ενότητα βασίζεται στις προηγούμενες βασικές ιστορικές ενότητες Romantics to Victorians και Victorians to Moderns και εξετάζει την περίοδο από τη δεκαετία του 1940 έως τη δεκαετία του 2010. Μέσω της μελέτης της ποίησης και της πεζογραφίας, της κριτικής συζήτησης και της δημιουργικής τους παραγωγής, καθώς και μέσω της αναφοράς σε άλλες μορφές μέσων ενημέρωσης, το μάθημα πραγματεύεται σημαντικά θέματα της πολιτιστικής, κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας της περιόδου. Η διδακτέα ύλη περιλαμβάνει κανονικά έργα, αλλά επίσης διευρύνει και μετασχηματίζει την κατανόηση της λογοτεχνικής παραγωγής από τους φοιτητές, εξετάζοντας έργα γραμμένα στα αγγλικά μέσα σε άλλες εθνικές παραδόσεις και έργα σε μετάφραση, προκειμένου να αναπαραστήσει σωστά την πολύπλοκη εμπειρία της λογοτεχνικής και πολιτιστικής εμπλοκής για τους αναγνώστες σήμερα. Το μάθημα ακολουθεί χρονολογική προσέγγιση και εξετάζει, κατά περίπτωση, τον πόλεμο και την ανοικοδόμηση- τις κληρονομιές της βίας που επηρεάζουν την κατανόηση του φύλου, της θρησκείας και της φυλής- τη μεταπολεμική πολιτιστική πολιτική και την κοινωνική αλλαγή- τη νεοφιλελεύθερη διευθέτηση της δεκαετίας του 1980 και την κουλτούρα της μεταμοντέρνας- και τα αναδυόμενα θέματα στο πρόσφατα δημοσιευμένο λογοτεχνικό έργο. Το μάθημα διδάσκεται σε εβδομαδιαίες συνεδρίες που περιλαμβάνουν μια κοινή διάλεξη που ακολουθείται από ένα σεμινάριο Αγγλικής Λογοτεχνίας ή ένα εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής. Το μάθημα υποστηρίζεται από διαδικτυακό υλικό και ώρες διδασκαλίας και αξιολογείται με κριτικά δοκίμια ή/και δημιουργική εργασία.

Ενότητες

Θα αξιολογηθείτε μέσω μιας ποικιλίας αξιολογήσεων. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν χαρτοφυλάκια αναστοχαστικής γραφής, δοκίμια, εκθέσεις, παρουσιάσεις και εξετάσεις.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Ελάχιστο απαιτούμενο Δασμολόγιο UCAS

Απαιτήσεις προσόντων

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • Graduate Degrees
  • 6.0
  • Undergraduate Degrees

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςCreative Writing and English Literature (including foundation year), BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Δημιουργική γραφή και αγγλική λογοτεχνία (συμπεριλαμβανομένου του έτους θεμελίωσης) BA (Hons)

Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Channel Islands £17110 έτος 1
Ιρλανδία £17110 έτος 1
EU £17110 έτος 1
Διεθνή £17110 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Τα δίδακτρα αυτά αφορούν το ακαδημαϊκό έτος 2022/23. Τα δίδακτρα για τους νέους και τους φοιτητές που επιστρέφουν μπορεί να αλλάζουν κάθε χρόνο κατά ένα ποσό που καθορίζεται βάσει κυβερνητικού κανονισμού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προπτυχιακά μας δίδακτρα, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.londonmet.ac.uk/applying/funding-your-studies/undergraduate-tuition-fees/


Σημειώστε ότι, εκτός από τα δίδακτρα, ενδέχεται να υπάρχουν επιπλέον έξοδα για πράγματα όπως εξοπλισμός, υλικά, εκτυπώσεις, βιβλία, εκδρομές ή συνδρομές επαγγελματικών φορέων. Ενδέχεται επίσης να υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες που δεν αποτελούν επίσημα μέρος του μαθήματός σας και δεν απαιτούνται για την ολοκλήρωση του μαθήματός σας, αλλά που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες για παράδειγμα, προαιρετικές εκδρομές. Το κόστος αυτών των δραστηριοτήτων είναι επιπλέον των διδάκτρων σας και των τελών που ορίζονται παραπάνω και θα σας γνωστοποιείται κατά τη διοργάνωση της δραστηριότητας.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε Λονδίνο

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2024

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • Foundation

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο London Metropolitan στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 13 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο London Metropolitan

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο London Metropolitan

Το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου ιδρύθηκε το 1848 και βρίσκεται στο αστικό περιβάλλον του Λονδίνου. Το LMU απέχει μόλις 40 λεπτά με τα πόδια από το Camden Town ή 20 λεπτά με το μετρό από το κέντρο του Λονδίνου. Ορισμένα από τα οφέλη που μπορούν να περιμένουν οι φοιτητές επιλέγοντας το LMU περιλαμβάνουν μια ποικιλία από φοιτητικές εστίες σε διαφορετικές τιμές, αξιόπιστες υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και υπηρεσίες προσανατολισμού για τους πρόσφατα αφιχθέντες διεθνείς φοιτητές. Αυτό το ίδρυμα έχει επιλεκτικό πρότυπο εισαγωγής, οπότε συνιστάται να προετοιμαστείτε για τη συνέντευξή σας εγκαίρως!

Λίστα με 271 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο London Metropolitan - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο London Metropolitan

 • London Metropolitan University
 • Being an international student in London
 • Summer graduation 2019 - How does it feel to graduate?
 • Why I love London Met

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Δημιουργική γραφή και κινηματογράφος και θέατρο BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
56% 0% 10% £19500 148 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική λογοτεχνία και δημιουργική γραφή BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Keele
(University of Keele)
67% 0% 0% £15500 119 Newcastle pod Lymeom Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημιουργική Γραφή και Ιστορία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
96% 10% 5% £14300 119 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική Λογοτεχνία και Δημιουργική Γραφή BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Brighton
(University of Brighton)
72% 10% 10% £13842 113 Μπράιτον Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική λογοτεχνία και δημιουργική γραφή (με ολοκληρωμένο έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
100% 10% 5% £14300 120 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημιουργική γραφή και υγεία και ευεξία (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
86% 15% 15% £11400 112 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική γλώσσα και δημιουργική γραφή με εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Exeter
(University of Exeter)
89% 3% 3% £20000 142 Έξετερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πολιτική & Διεθνείς σχέσεις με δημιουργική γραφή BSc New College of the Humanities
(New College of the Humanities)
90% 0% 20% £14000 119 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημιουργική γραφή και αγγλική γλώσσα BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Worcester
(University of Worcester)
62% 0% 25% £13100 118 Ουόρσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Λογοτεχνία και δημιουργική γραφή (συμπεριλαμβανομένου του έτους στο εξωτερικό) BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
85% 5% 10% £16850 111 Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης