Aberystwyth University
Δημιουργική Γραφή και Ιστορία BA (Hons)
Aberystwyth University - Πανεπιστήμιο Aberystwyth

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 65 αποφοίτους Creative Writing and History BA (Hons) κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με Δημιουργική γραφή από το Πανεπιστήμιο Aberystwyth για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με Δημιουργική γραφή.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
96 /100
65 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Ιστορία

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Δημιουργική γραφή στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £25000 £19000 £22500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £22000 - £27000 £15500 - £23000 £18500 - £28000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Ιστορία (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £24221 £22265 £26916
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20370 - £28048 £17124 - £27899 £20384 - £34783

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Αν σας ενδιαφέρει να ενισχύσετε, να διευρύνετε και να αναπτύξετε τη φωνή σας και, αν θέλετε να εξερευνήσετε, να ανακαλύψετε και να βυθιστείτε στις λέξεις και τις ιστορικές εποχές που έχουν διαμορφώσει τον κόσμο μας μέσα από τη λογοτεχνία και τις πλατφόρμες και τον πολιτισμό των μέσων ενημέρωσης, τότε το πτυχίο στη Δημιουργική Γραφή και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Aberystwyth είναι για εσάς. Το διεπιστημονικό μας πτυχίο θα σας εισαγάγει σε έναν συνεχώς διευρυνόμενο κλάδο, παρέχοντάς σας ένα πολλά υποσχόμενο και πλεονεκτικό ξεκίνημα μετά την αποφοίτησή σας. Μάθετε την τέχνη της συγγραφής ποίησης, μυθοπλασίας, μη μυθοπλασίας, σεναρίων και πολλά άλλα. Θα αναπτύξετε επίσης τις κριτικές και αναλυτικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες για μια καριέρα σε ένα ευρύ φάσμα δημιουργικών βιομηχανιών. Υπό την εξειδικευμένη καθοδήγηση μιας ομάδας βραβευμένων συγγραφέων θα ανακαλύψετε κρυμμένα ταλέντα και θα μάθετε τι είδους συγγραφέας είστε. Με την ολοκλήρωση αυτού του πτυχίου θα έχετε όχι μόνο ένα χαρτοφυλάκιο με εξαιρετικό δημιουργικό υλικό, αλλά και τις δεξιότητες και τα χαρακτηριστικά για να ευδοκιμήσετε σε οποιονδήποτε εργασιακό χώρο που απαιτεί επιδεξιότητα με τη δημιουργική πτυχή και τον γραπτό λόγο.

Γιατί να σπουδάσετε Δημιουργική Γραφή και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Aberystwyth;

Το τμήμα Δημιουργικής Γραφής αυτού του μαθήματος σας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψετε το ολοκληρωμένο πρόγραμμά μας που περιλαμβάνει πεζογραφία, ποίηση, συγγραφή σεναρίων για τη σκηνή και την οθόνη, δημοσιογραφία, συγγραφή για νέα μέσα ενημέρωσης. Στο Πανεπιστήμιο Aberystwyth σας δίνεται η ευκαιρία να ανθίσετε και να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στη δημιουργική γραφή.

Το κομμάτι της Ιστορίας αυτού του μαθήματος θα σας δώσει την ευκαιρία να εξερευνήσετε πολλές εποχές της Ιστορίας που περιλαμβάνουν τη Μεσαιωνική και Πρώιμη Νεότερη Ιστορία, την Πολιτική και Σύγχρονη Ιστορία, την Ιστορία και την Ουαλική Ιστορία. Διαθέτουμε επίσης μια μεγάλη γκάμα συναρπαστικών ενοτήτων που περιλαμβάνει την Ευρώπη και τον Κόσμο (1000-2000), Μεσαιωνική και Πρώιμη Σύγχρονη Βρετανία και Ευρώπη (1000-1800), Ιστορία ως Μυθοποίηση: ο "μύθος του Blitz", Πόλεμοι Εικόνων στη Νοτιοανατολική Ασία: Μελέτη της προπαγάνδας του 20ού αιώνα, για να αναφέρουμε μερικά από αυτά.

Κορυφαίο γεγονός για τους φοιτητές αυτού του μαθήματος είναι η συγγραφική εξόρμηση που διοργανώνεται κατά τη διάρκεια του τρίτου έτους. Η συγγραφική απόδραση σας δίνει τη δυνατότητα να βελτιώσετε τις συγγραφικές σας δεξιότητες και τα ταλέντα σας, να αναπτύξετε περαιτέρω τις ικανότητές σας και να εξελιχθείτε ως δημιουργικός συγγραφέας μαζί με τους συμφοιτητές σας. Πρόκειται για ένα καταφύγιο με διαμονή και τα προηγούμενα έτη επισκέφθηκαν το γνωστό Gregynog Hall, περίπου μιάμιση ώρα έξω από το Aberystwyth.

Η κύρια πανεπιστημιούπολη διδασκαλίας του Πανεπιστημίου, γνωστή και ως πανεπιστημιούπολη Penglais, είναι ο κόμβος μάθησης και κοινωνικοποίησης. Αυτό το μάθημα διδάσκεται σε δύο τμήματα, τα οποία περιλαμβάνουν το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Δημιουργικής Γραφής και το Τμήμα Ιστορίας και Ουαλικής Ιστορίας, τα οποία βρίσκονται στην πανεπιστημιούπολη Penglais. Ανακαλύψτε τα δύο τμήματα στην εικονική περιήγησή μας.

Δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη Penglais βρίσκεται η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ουαλίας, η οποία είναι μια βιβλιοθήκη πνευματικών δικαιωμάτων που στεγάζει κάθε βιβλίο που έχει εκδοθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μια ζωτικής σημασίας πηγή για αυτό το πτυχίο.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Creative Writing and History BA (Hons) από Πανεπιστήμιο Aberystwyth

25%
15% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
15% Επαγγέλματα αθλητισμού και γυμναστικής
10% Επαγγελματίες φυσικών και κοινωνικών επιστημών
10% Διοικητικά επαγγέλματα
10% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
5% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
5% Επαγγέλματα πωλήσεων
5% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
0% Αναψυχή, ταξίδια και συναφή επαγγέλματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για Δημιουργική γραφή

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
Cambridge English Advanced
Cambridge English Proficiency
IELTS (Academic) 6.5

Με ελάχιστο 5,5 σε κάθε στοιχείο.

PTE Academic 62

Με ελάχιστη βαθμολογία 51 σε κάθε στοιχείο.

TOEFL (iBT) 88

Με ελάχιστη βαθμολογία στα συστατικά ως εξής: Ακρόαση 21, γραφή 21, ανάγνωση 22, ομιλία 23.

IELTS (Academic) 6.5

Με ελάχιστο 5,5 σε κάθε στοιχείο.

PTE Academic 62

Με ελάχιστη βαθμολογία 51 σε κάθε στοιχείο.

TOEFL (iBT) 88

Με ελάχιστη βαθμολογία στα συστατικά ως εξής: Ακρόαση 21, γραφή 21, ανάγνωση 22, ομιλία 23.

Το Πανεπιστήμιο Aberystwyth προσφέρει ένα πολύτιμο πακέτο υποτροφιών και υποτροφιών για την υποστήριξη των φοιτητών. Ο μακροχρόνιος διαγωνισμός εισαγωγικών εξετάσεων που διοργανώνουμε σημαίνει ότι μπορείτε να λάβετε έως και 2.000 λίρες ετησίως για τα έξοδα διαβίωσης και σπουδών σας. Μπορείτε να το συνδυάσετε αυτό με οποιοδήποτε ή όλα τα άλλα βραβεία μας, για να κάνετε το οικονομικό σας πακέτο πιο πολύτιμο. Τα βραβεία μας περιλαμβάνουν αθλητικές και μουσικές υποτροφίες, υποτροφίες για αποχωρήσαντες από το σχολείο/νέους φροντιστές/απομονωμένους φοιτητές και μια σειρά από βραβεία συγκεκριμένων τμημάτων. Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας για περισσότερες λεπτομέρειες.
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςCreative Writing and History, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Δημιουργική Γραφή και Ιστορία BA (Hons)

Αγγλία £9000 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9000 έτος 1
Σκωτία £9000 έτος 1
Ουαλία £9000 έτος 1
Channel Islands £9000 έτος 1
Ιρλανδία £9000 έτος 1
EU £16520 έτος 1
Διεθνή £16520 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Οι κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ουαλίας επιβεβαίωσαν ότι οι φοιτητές από την ΕΕ που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους το ακαδημαϊκό έτος 2021/22 δεν θα είναι πλέον επιλέξιμοι για το καθεστώς των εγχώριων τελών. Ως εκ τούτου, τα δίδακτρα για τους φοιτητές της ΕΕ θα χρεώνονται σύμφωνα με τα διεθνή δίδακτρα από το 2021/22 και μετά.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι οι Ιρλανδοί υπήκοοι θα συνεχίσουν να είναι επιλέξιμοι για το καθεστώς του τέλους διαμονής και για στήριξη από την κυβέρνηση της Ουαλίας στο πλαίσιο της ρύθμισης για τον κοινό ταξιδιωτικό χώρο.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο Aberystwyth στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο Aberystwyth σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Γλώσσες & Λογοτεχνία

  • #2 
  • #30 
  Αγγλικά
  CUG The Complete University Guide - Ανά Γνωστικό Αντικείμενο
  [Δημοσίευση 08 Ιουνίου, 2023]

Εικαστικές Τέχνες

  • #2 
  • #28 
  Δημιουργική Γραφή
  CUG The Complete University Guide - Ανά Γνωστικό Αντικείμενο
  [Δημοσίευση 08 Ιουνίου, 2023]

Προβολή του συνόλου των 25 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο Aberystwyth

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Aberystwyth

Το Πανεπιστήμιο Aberystwyth (Aber) ιδρύθηκε το 1872 στο Aberystwyth της Ουαλίας. Αυτό το πανεπιστήμιο έχει κερδίσει μια εντυπωσιακή σειρά από βραβεία σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των προτύπων διδασκαλίας και της απασχολησιμότητας των μεταπτυχιακών φοιτητών. Είτε σας αρέσει να περπατάτε στην παραλία είτε να επισκέπτεστε το ιστορικό κέντρο της πόλης, το Aberystwyth αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους φοιτητές αναζητούν ένα ήσυχο μέρος για να επικεντρωθούν στους ακαδημαϊκούς τους στόχους.

Λίστα με 383 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο Aberystwyth - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Main Site (Aberystwyth)
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Δημιουργική γραφή και κινηματογράφος και θέατρο BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
83% 0% 10% £22350 135 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημιουργική Γραφή και Ιστορία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
96% 0% 3% £16520 129 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική λογοτεχνία και δημιουργική γραφή (με ολοκληρωμένο έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
98% 5% 15% £16520 134 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημιουργική γραφή και υγεία και ευεξία (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
86% 0% 10% £12500 105 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κινηματογράφος και δημιουργική γραφή BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
- 5% 10% £19500 149 Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Λογοτεχνία και δημιουργική γραφή (συμπεριλαμβανομένου έτους στο εξωτερικό) BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
85% 5% 10% £19500 120 Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική Λογοτεχνία και Δημιουργική Γραφή BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
100% 5% 0% £16520 120 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημιουργική γραφή και θέατρο BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
83% 0% 10% £22350 145 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημιουργική Γραφή BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool John Moores
(Liverpool John Moores University)
89% 10% 20% £16100 135 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Παιδική ηλικία και νεολαία και δημιουργική γραφή (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
78% 10% 5% £12500 112 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης