University of Reading
Δημιουργική γραφή και θέατρο BA (Hons)
University of Reading - Πανεπιστήμιο του Reading

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 10 αποφοίτους Creative Writing and Theatre BA (Hons) κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με Δημιουργική γραφή από το Πανεπιστήμιο του Reading για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με Δημιουργική γραφή.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
83 /100
10 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Δράμα & Θέατρο

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Δημιουργική γραφή στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £20000 £22500 £27500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £16500 - £25000 £17000 - £26000 £20000 - £33000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Δράμα & Θέατρο (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £20869 £17853 £21547
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £17953 - £25162 £12636 - £22332 £15836 - £27154

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Αναπτύξτε και τελειοποιήστε τις συγγραφικές σας δεξιότητες και εξερευνήστε την πολύπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ ζωντανής παράστασης και κοινού, με το πρόγραμμα σπουδών μας BA Creative Writing and Theatre (Δημιουργική Γραφή και Θέατρο).

Διδάσκονται από κοινού από το Τμήμα Αγγλικής Λογοτεχνίας και το Τμήμα Κινηματογράφου, Θεάτρου και Τηλεόρασης και σε αυτό το μάθημα θα:

 • να εξερευνήσετε τη δημιουργική σας γραφή σε μικρές ομάδες συνομηλίκων
 • να εξετάσετε το θέατρο στα διάφορα συμφραζόμενά του: ως λαϊκή ψυχαγωγία, θεωρητικός κλάδος και μορφή τέχνης
 • να έχετε την ευκαιρία να αναπτύξετε τις πρακτικές σας δεξιότητες στο θέατρο.

Η δημιουργική γραφή και το θέατρο αλληλοσυμπληρώνονται τέλεια. Η εξερεύνηση ενός ευρέος φάσματος θεατρικού έργου και η ανάλυση των δημιουργικών επιλογών θα υποστηρίξει την ανάπτυξη της δικής σας δημιουργικής γραφής. Η προαιρετική πρακτική εργασία θα ενισχύσει την ικανότητά σας να δημιουργείτε συναρπαστικούς χαρακτήρες και αφηγήσεις.

Δημιουργική γραφή

Η δημιουργική γραφή σας επιτρέπει να εξερευνήσετε τη δημιουργικότητά σας από όλες τις πλευρές: να δημιουργήσετε χαρακτήρες, να διαμορφώσετε ποιήματα, να επιστρατεύσετε τη φαντασία σας. Κατατάσσεται στην 11η θέση για τη δημιουργική γραφή στον Complete University Guide 2023.

Προσφέρουμε μια ειδικά επιλεγμένη ομάδα μαθημάτων αγγλικής λογοτεχνίας που έχουν σχεδιαστεί για να συμπληρώνουν τη δημιουργική σας γραφή. Θα αποκτήσετε γνώσεις για μια ποικιλία λογοτεχνικών, δραματικών και κινηματογραφικών κειμένων, από διάφορες περιόδους. Αυτό το μάθημα στοχεύει στην ενίσχυση της ανεξάρτητης σκέψης σας, χρησιμοποιώντας τις δεξιότητες στενής ανάγνωσης και ανάλυσης που είναι θεμελιώδεις τόσο για την αγγλική λογοτεχνία όσο και για το θέατρο.

Οι ενότητες διδάσκονται από εν ενεργεία, δημοσιευμένους συγγραφείς που έχουν ισχυρούς δεσμούς με τις επαγγελματικές κοινότητες συγγραφής. Προσκαλούμε τακτικά συγγραφείς να διαβάσουν από το έργο τους και να συμμετάσχουν στη διδασκαλία.

Το Τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας καλλιεργεί μια κοινότητα δημιουργικής γραφής που είναι φιλική, συνεκτική και αφοσιωμένη. Εκτός από το να μαθαίνετε από τους καθηγητές, θα μαθαίνετε ο ένας από τον άλλον, μοιραζόμενοι το έργο σας σε εξέλιξη. Τα εργαστήρια αποτελούν κεντρικό στοιχείο της κοινότητας δημιουργικής γραφής, βοηθώντας σας να δημιουργήσετε σχέσεις με τους συναδέλφους σας και να νιώσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για τη δουλειά σας. Εκτός της αίθουσας διδασκαλίας, μπορείτε να μοιραστείτε τις ιδέες σας με την ομάδα δημιουργικής γραφής του Πανεπιστημίου, Scribblers, η οποία λειτουργεί από και για φοιτητές από όλο το Πανεπιστήμιο.

Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να δημοσιεύσετε το δικό σας έργο - και να αποκτήσετε εμπειρία στην επιμέλεια και την έκδοση - συμμετέχοντας στην ετήσια ανθολογία δημιουργικής γραφής.

Θέατρο

Στις θεατρικές ενότητες, θα αναλύσετε και θα συζητήσετε τα θεατρικά έργα που αγαπάτε και θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε πρακτικές δεξιότητες για τη μελλοντική σας καριέρα.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σας στο Reading θα:

 • να ανακαλύψετε πώς σκηνοθέτες, σχεδιαστές, συγγραφείς και άλλοι καλλιτέχνες του θεάτρου ανταποκρίνονται και διαμορφώνουν τον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο μας
 • να εξερευνήσετε την ιστορία και τις τεχνικές της επινόησης, της παραγωγής, του σχεδιασμού και της σκηνοθεσίας
 • να μάθουν πώς το θέατρο λειτουργεί ως έκφραση πραγματικών ζητημάτων.

Μέσα από τις συνεργασίες και τις διασυνδέσεις μας με τον σύγχρονο δημιουργικό κόσμο, θα αποκτήσετε μια πλούσια και κριτικά τεκμηριωμένη γνώση των τεχνικών που διαμορφώνουν τη δημιουργική πρακτική σήμερα.

Ένα βασικό πλεονέκτημα των σπουδών στο Ρέντινγκ είναι η κοντινή μας απόσταση από το Λονδίνο - αναμφίβολα το κορυφαίο κέντρο του Ηνωμένου Βασιλείου για όλα τα θέματα κινηματογράφου και θεάτρου. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες να επισκεφθείτε θέατρα και να παρακολουθήσετε παραστάσεις στο πλαίσιο του πτυχίου σας.

Εγκαταστάσεις θεάτρου

Συνδυάστε τη μελέτη της πρωτοποριακής θεωρίας με την πρακτική εφαρμογή, χρησιμοποιώντας τις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις μας Minghella Studios αξίας 11 εκατομμυρίων λιρών που διαθέτουν:

 • τρεις θεατρικοί χώροι
 • ένα στούντιο κινηματογράφου και τηλεόρασης με πολλές κάμερες
 • ψηφιακός κινηματογράφος
 • ειδικό στούντιο ηχογράφησης και σουίτα μίξης.

Προσθήκες με BA Δημιουργικής Γραφής και Θεάτρου

Το καινοτόμο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης σας δίνει την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε ακαδημαϊκή πρακτική άσκηση στο εμπόριο, τη βιομηχανία ή τις τέχνες. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε ένα μάθημα πρακτικής άσκησης σχετικά με τις γλώσσες και τη λογοτεχνία στην πολιτιστική κληρονομιά, στην εκπαίδευση, στο θέατρο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι φοιτητές του μαθήματος "Λογοτεχνία, γλώσσες και εκπαίδευση" πραγματοποιούν επίσης μια σύντομη πρακτική άσκηση.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Creative Writing and Theatre BA (Hons) από Πανεπιστήμιο του Reading

25% Διοικητικά επαγγέλματα
10% Στοιχειώδη επαγγέλματα
10% Διδάσκοντες επαγγελματίες
10% Επαγγέλματα πωλήσεων
5% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
5% Καλλιτεχνικά, λογοτεχνικά επαγγέλματα και επαγγέλματα μέσων ενημέρωσης
5% Συνεργάτες επαγγελματίες πρόνοιας και στέγασης
5% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
5% Επαγγελματίες διαχείρισης επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών έργων
5% Άλλοι επαγγελματίες υγείας

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για Δημιουργική γραφή

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
IELTS (Academic) 7

Απαιτούμε ελάχιστη συνολική βαθμολογία 7,0, με τουλάχιστον 6,0 σε κάθε στοιχείο της εξέτασης (ακρόαση, προφορικός λόγος, ανάγνωση και γραπτό λόγο).

TOEFL (iBT) 100

Απαιτούμε ελάχιστη βαθμολογία 100 συνολικά με τουλάχιστον 20 στην Ακρόαση, τη Γραφή και την Ανάγνωση και 21 στην Ομιλία.

Cambridge English Advanced

Απαιτούμε βαθμό Α ή συνολική βαθμολογία 185 με κανένα στοιχείο μικρότερο από 169.

Cambridge English Proficiency

Απαιτούμε βαθμό C ή συνολική βαθμολογία 185 χωρίς κανένα στοιχείο μικρότερο από 169.

PTE Academic 76

Απαιτούμε ελάχιστη βαθμολογία 76 συνολικά με τουλάχιστον 64 σε κάθε στοιχείο της εξέτασης (ακρόαση, ομιλία, ανάγνωση και γραφή).

Institution's Own Test

Δοκιμασία της αγγλικής γλώσσας για εκπαιδευτικούς σκοπούς (TEEP). Απαιτείται ελάχιστη βαθμολογία 7,0 συνολικά με τουλάχιστον 6,0 σε κάθε στοιχείο της εξέτασης (Listening, Speaking, Reading και Writing).

Trinity ISE

Μόνο οι εξετάσεις ISE III και ISE IV είναι αποδεκτές και απαιτούμε επιτυχία σε κάθε στοιχείο.

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςCreative Writing and Theatre, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Δημιουργική γραφή και θέατρο BA (Hons)

Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
EU £22350 έτος 1
Διεθνή £22350 έτος 1

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Reading στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο του Reading σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Γλώσσες & Λογοτεχνία

  • #41 
  • #51 
  Αγγλικά
  CUG The Complete University Guide - Ανά Γνωστικό Αντικείμενο
  [Δημοσίευση 08 Ιουνίου, 2023]

Εικαστικές Τέχνες

  • #14 
  • #17 
  Δημιουργική Γραφή
  CUG The Complete University Guide - Ανά Γνωστικό Αντικείμενο
  [Δημοσίευση 08 Ιουνίου, 2023]

Προβολή του συνόλου των 29 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Reading

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Reading

Το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ είναι ένα δημόσια χρηματοδοτούμενο πανεπιστήμιο στο Ρέντινγκ του Μπέρκσαϊρ της Αγγλίας. Το Ρέντινγκ διαθέτει τέσσερις μεγάλες πανεπιστημιουπόλεις: την London Road και την Whiteknights campus που βρίσκονται στο ίδιο το Ρέντινγκ, ενώ η Greenlands campus βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Τάμεση. Η τέταρτη πανεπιστημιούπολη είναι γνωστή ως Iskandar Puteri, στη Μαλαισία.

Λίστα με 375 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Reading - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο του Reading

προπτυχιακοί φοιτητές:
11905
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
3995
:
15900
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Δημιουργική Γραφή": Ακαδημαϊκό έτος - Εγγραφές φοιτητών σε ισοδύναμο πλήρους φοίτησης που δημοσιεύθηκαν από την Higher Education Statistics Agency (HESA) στις Φεβρουαρίου 2022
 • Student Life at the University of Reading
 • Should you bother coming to a University Open Day?
 • What's it like to study Maths at the University of Reading?
 • 9 Things Nobody Tells You About Uni | University of Reading
 • Studying English Language and Linguistics with the University of Reading
 • Economics Master’s Degrees at the University of Reading

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Δημιουργική γραφή και κινηματογράφος και θέατρο BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
83% 0% 10% £22350 135 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημιουργική Γραφή και Ιστορία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
96% 0% 3% £16520 129 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική λογοτεχνία και δημιουργική γραφή (με ολοκληρωμένο έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
98% 5% 15% £16520 134 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημιουργική γραφή και υγεία και ευεξία (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
86% 0% 10% £12500 105 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κινηματογράφος και δημιουργική γραφή BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
- 5% 10% £19500 149 Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Λογοτεχνία και δημιουργική γραφή (συμπεριλαμβανομένου έτους στο εξωτερικό) BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
85% 5% 10% £19500 120 Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική Λογοτεχνία και Δημιουργική Γραφή BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
100% 5% 0% £16520 120 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημιουργική γραφή και θέατρο BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
83% 0% 10% £22350 145 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημιουργική Γραφή BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool John Moores
(Liverpool John Moores University)
89% 10% 20% £16100 135 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Παιδική ηλικία και νεολαία και δημιουργική γραφή (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
78% 10% 5% £12500 112 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης