University of East Anglia
Δράμα και δημιουργική γραφή BA (Hons)
University of East Anglia - Πανεπιστήμιο East Anglia

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Δημιουργική γραφή

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Δημιουργική γραφή στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £19000 £19500 £23000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £17000 - £23500 £13500 - £24000 £14500 - £29000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Δημιουργική γραφή (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £20869 £17853 £21547
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £17953 - £25162 £12636 - £22332 £15836 - £27154

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Επισκόπηση

Αυτό το μοναδικό πτυχίο συνδυάζει τα δυνατά σημεία του UEA στη δημιουργική γραφή και στο δράμα για να σας προσφέρει μια συναρπαστική εμβάθυνση στη συγγραφή και την ερμηνεία.

Θα έχετε την ευκαιρία να μελετήσετε όλα τα είδη δημιουργικής γραφής, με ιδιαίτερη έμφαση στη συγγραφή για το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Παράλληλα, θα εξερευνήσετε τη σύγχρονη πρακτική, την κριτική και την ιστορία της δραματικής γραφής και παράστασης. Το συγγραφικό σας έργο θα εμπλουτιστεί από την επίγνωση των θεατρικών και λογοτεχνικών παραδόσεων από όλο τον κόσμο.

Θα παρακολουθήσετε πρακτικές θεατρικές ενότητες και θα έχετε πλήρη πρόσβαση στο επαγγελματικά εξοπλισμένο δραματικό μας στούντιο 200 θέσεων. Αυτή η ολοκληρωμένη θεμελίωση στην υποκριτική, τη σκηνοθεσία και όλες τις άλλες πτυχές της σκηνικής τέχνης θα σας επιτρέψει να αποφοιτήσετε από αυτό το πτυχίο δραματικής και δημιουργικής γραφής ως συγγραφέας με ενστικτώδη αίσθηση του κόσμου του θεάτρου και των παραστατικών τεχνών.

Περί αυτού του μαθήματος

Θα αποκτήσετε μια εμπεριστατωμένη βάση στη συγγραφή για τη σκηνή και την οθόνη, η οποία θα συμπληρωθεί από ευκαιρίες να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας και στη μη δραματική συγγραφή.Η συγγραφή σας για τη σκηνή και την οθόνη θα βελτιωθεί με το να εξοικειωθείτε με τα μυστικά της θεατρικής παράστασης, ενώ θα γίνετε πιο ικανοί να αναλύετε τη δραματική γλώσσα γράφοντας την εσείς οι ίδιοι.

Στο επίκεντρο του πτυχίου BA Drama and Creative writing βρίσκονται τα masterclasses συγγραφής σεναρίων με έμπειρους συγγραφείς, όπου θα ανακαλύψετε τις μορφές, τις συμβάσεις και τις τεχνικές συγγραφής για διαφορετικά δραματικά είδη και μέσα. Θα μαθαίνετε γράφοντας σκηνές και σύντομα σενάρια, προσφέροντας κριτικές για τη δουλειά των άλλων και συνεργαζόμενοι στενά με άλλους φοιτητές του Τμήματος Δράμας.

Στο δεύτερο και τρίτο έτος σπουδών σας, θα έχετε τη δυνατότητα να αναπτύξετε την τέχνη σας ως συγγραφέας, παρακολουθώντας εργαστήρια πεζογραφίας ή ποίησης, σε στενή συνεργασία με τους παγκοσμίου φήμης συναδέλφους μας δημιουργικής γραφής.

Καθ' όλη τη διάρκεια του πτυχίου σας, θα αποκτήσετε πρακτική εμπειρία συμμετέχοντας στην παραγωγή και σε πρακτικά έργα. Θα έχετε τα κλειδιά του επαγγελματικά εξοπλισμένου μας θεατρικού στούντιο 200 θέσεων, δίνοντάς σας την ευκαιρία να ελέγχετε τα πάντα στις δικές σας παραγωγές. Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να ακολουθήσετε ευκαιρίες για παραστάσεις και πρακτική άσκηση, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης στις δημιουργικές βιομηχανίες στο δεύτερο έτος σπουδών σας, η οποία περιλαμβάνει πρακτική άσκηση σε οργανισμό ή περιβάλλον παραγωγής θεατρικών έργων.

Στο UEA, θα συναντήσετε μια εκπληκτική ποικιλία από δράμα, θέατρο και παραστάσεις. Θα ασχοληθείτε με σημαντικές θεωρητικές προσεγγίσεις, με την εκπαίδευση ηθοποιών και σκηνοθετών και με τεχνικές για τη δημιουργία και τη συγγραφή του δικού σας έργου. Θα εξετάσετε την πολιτική του θεάτρου και της παράστασης και τη χρήση τους από το κράτος, από πολιτικούς ακτιβιστές και από επαγγελματίες του θεάτρου και της παράστασης - για να εδραιώσουν ή να αμφισβητήσουν δομές εξουσίας. Θα ανακαλύψετε επίσης τις πρωτοποριακές θεατρικές ομάδες που διαμορφώνουν το σύγχρονο τοπίο της παράστασης.

Θα επωφεληθείτε από την πολύ αξιόλογη φοιτητική μας θεατρική εταιρεία Minotaur Theatre Company, η οποία σας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσετε πρόσθετη εμπειρία στην ερμηνεία, την τεχνική και τη συγγραφή σεναρίων, καθώς και συναρπαστικές ευκαιρίες να μοιραστείτε τα γραπτά σας σε εκδηλώσεις όπως το New Writing Live.Μάθετε περισσότερα για τη ζωή στη Σχολή Λογοτεχνίας, Θεάτρου και Δημιουργικής Γραφής στο Instagram μας @uealdc.

Αποποίηση ευθυνών

Οι λεπτομέρειες των μαθημάτων ενδέχεται να αλλάξουν. Θα πρέπει πάντα να επιβεβαιώνετε τις λεπτομέρειες στον ιστότοπο του παρόχου: **

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Drama and Creative Writing BA (Hons) από Πανεπιστήμιο East Anglia

25% Διοικητικά επαγγέλματα
10% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
10% Επαγγελματίες της θεραπείας
10% Συνεργάτες επαγγελματίες πρόνοιας και στέγασης
5% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
5% Επαγγέλματα υπηρεσιών προστασίας
5% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
5% Διοικητικά επαγγέλματα
5% Στοιχειώδη επαγγέλματα
5% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

Απαιτήσεις προσόντων

Pearson BTEC Level 3 National Extended Diploma (πρώτη διδασκαλία από τον Σεπτέμβριο του 2016)

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
IELTS (Academic) 6.5

IELTS: 6,5 συνολικά με ελάχιστη βαθμολογία 5,5 σε κάθε συνιστώσα


Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςDrama and Creative Writing, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Δράμα και δημιουργική γραφή BA (Hons)

Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
Διεθνή £20600 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Τα δίδακτρα επανεξετάζονται ετησίως και υπόκεινται σε αύξηση. Ορισμένα δίδακτρα ρυθμίζονται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και θα αλλάζουν σύμφωνα με τις συμβουλές της. Τα δίδακτρα για τους συνεχιζόμενους φοιτητές (δηλ. εκείνους που παρακολουθούν μαθήματα διάρκειας μεγαλύτερης του ενός έτους) θα αυξάνονται κανονικά ετησίως. Η αύξηση αυτή δεν θα υπερβαίνει το 4% ή την ποσοστιαία αύξηση του ρυθμιζόμενου τέλους από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, όποιο από τα δύο είναι υψηλότερο. Η αύξηση των διδάκτρων βασίζεται στα τέλη του έτους εγγραφής. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πρόσθετα έξοδα για το μάθημά σας και πληροφορίες σχετικά με το καθεστώς των διδάκτρων, ανατρέξτε στον ιστότοπό μας.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

  • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο East Anglia στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 28 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο East Anglia

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο East Anglia

Το University of East Anglia (UEA) είναι ένα ερευνητικό πανεπιστήμιο που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση και βρίσκεται στο Νόργουιτς της Αγγλίας. Το πανεπιστήμιο λειτουργεί σε μια ενιαία πανεπιστημιούπολη, η οποία περιλαμβάνει το Norwich Research Park και το Bob Champion Research and Education Building, καθώς και μια 24ωρη βιβλιοθήκη, ένα χώρο συναυλιών και συναυλιών και τα καταλύματα στην πανεπιστημιούπολη.

Λίστα με 330 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο East Anglia - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο East Anglia

προπτυχιακοί φοιτητές:
13095
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
3400
:
16495
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Δημιουργική Γραφή": Ακαδημαϊκό έτος 2020/21 - Ισοδύναμες εγγραφές φοιτητών πλήρους φοίτησης που δημοσιεύτηκαν από τη Στατιστική Υπηρεσία Ανώτατης Εκπαίδευσης (HESA) τον Ιανουάριο του 2023
  • Student Life in Norwich | University of East Anglia (UEA)
  • Life as a UEA student in the School of Psychology | University of East Anglia (UEA)
  • Preparing for University – Independent Learning advice from UEA Students
  • Alumni Stories: Language and Communication Studies MAs | UEA
  • 9 Reasons to Come to a UEA Open Day | University of East Anglia (UEA)
  • What's a Lecture Like? | University of East Anglia (UEA)

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Δημιουργική γραφή και κινηματογράφος και θέατρο BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
- 0% 10% £22350 135 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημιουργική Γραφή και Ιστορία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
- 0% 3% £16520 129 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική λογοτεχνία και δημιουργική γραφή BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Brighton
(University of Brighton)
- 5% 15% £13842 115 Μπράιτον Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική λογοτεχνία και δημιουργική γραφή (με ολοκληρωμένο έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
- 5% 15% £16520 134 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημιουργική γραφή και υγεία και ευεξία (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
- 0% 10% £12500 105 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κινηματογράφος και δημιουργική γραφή BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
- 5% 10% £19500 149 Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Λογοτεχνία και δημιουργική γραφή (συμπεριλαμβανομένου έτους στο εξωτερικό) BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
- 5% 10% £19500 120 Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική Λογοτεχνία και Δημιουργική Γραφή BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
- 5% 0% £16520 120 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημιουργική γραφή και θέατρο BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
- 0% 10% £22350 145 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημιουργική Γραφή BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool John Moores
(Liverpool John Moores University)
- 10% 20% £16100 135 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης