University of Glasgow
Θεατρικές σπουδές/Αγγλική γλώσσα και γλωσσολογία MA (Hons)
University of Glasgow - Πανεπιστήμιο του Glascow

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Δράμα & Θέατρο

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Αγγλική γλώσσα στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £20000 £19500 £25000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £18000 - £27000 £13000 - £24000 £19000 - £31500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Δράμα & Θέατρο (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £19294 £18495 £22351
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £15511 - £23252 £13302 - £22959 £16576 - £27862

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Θεατρικές Σπουδές: Το πρόγραμμα αυτό εξετάζει τη φύση και τη λειτουργία του θεατρικού γεγονότος και της θεατρικής κουλτούρας από κριτική, ιστορική και πρακτική άποψη. Η Γλασκώβη διαθέτει μια ζωντανή και ποικιλόμορφη σκηνή θεάτρου και παραστάσεων. Έχουμε πολύ ισχυρούς δεσμούς με τον τομέα του θεάτρου και των τεχνών, δίνοντάς σας ευκαιρίες να διδαχθείτε και να συνεργαστείτε με επαγγελματίες εθνικής και διεθνούς εμβέλειας, παράλληλα με προσωπικό με φήμη ως κορυφαίοι ερευνητές παγκοσμίως (ορισμός REF 2014 για την έρευνα 4*).

Αγγλική γλώσσα και γλωσσολογία συνδυάζει τη μελέτη της ιστορίας, της δομής και της σημασίας της αγγλικής γλώσσας, για να ανακαλύψουμε τι μας λένε όλα αυτά για τον πολιτισμό μας, την κοινωνία μας και τους εαυτούς μας. Πάνω από 50 χρόνια, δημιουργήσαμε τον κορυφαίο παγκοσμίως "Ιστορικό Θησαυρό της αγγλικής γλώσσας". Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε ειδικά εργαστήρια για τον γραπτό λόγο. Θα έχετε πρόσβαση σε δύο ειδικά εργαστήρια για την εκμάθηση και ανάλυση του προφορικού και γραπτού λόγου.

Τι θα μάθεις

Περιεχόμενο προγράμματος: Ως φοιτητής/φοιτήτρια του προγράμματος σπουδών: Theatre Studies/English Language & Linguistics, MA (Hons) θα παρακολουθήσεις τα εξής μαθήματα.

Έτος 1

Πώς δημιουργούμε νόημα από τον αέρα που αναπνέουμε και από τα σημάδια σε μια σελίδα; Πώς αξιοποιήθηκε η γλώσσα σήμερα και στο πέρασμα της ιστορίας για να έχει αποτέλεσμα, να αυτοεκφράζεται και να αφηγείται ιστορίες; Στην Αγγλική Γλώσσα & Γλωσσολογία μελετάμε τα πιο περίπλοκα, ισχυρά και όμορφα μέρη του πολυτιμότερου ανθρώπινου αγαθού μας - της γλώσσας. Σε τρεις κατευθύνσεις αυτό το μάθημα διερευνά λεπτομερώς πώς οι εφημερίδες, οι διαφημίσεις και οι πολιτικοί προσπαθούν να μας πείσουν- πώς το γλωσσικό νόημα και η δομή είναι το κλειδί για να γινόμαστε κατανοητοί- και πώς η 1500χρονη ιστορία της αγγλικής γλώσσας μας λέει για το ποιοι είμαστε και από πού προερχόμαστε.

Αυτό το μάθημα στοχεύει: να δώσει στους φοιτητές τη δυνατότητα να κατανοήσουν πώς λειτουργεί η γλώσσα, με ιδιαίτερη αναφορά στα πλαίσια και τις δομές της αγγλικής και της σκωτσέζικης γλώσσας- να αναπτύξουν δεξιότητες στη χρήση βασικών εργαλείων που περιγράφουν και συζητούν τη γλώσσα- να δώσουν στους φοιτητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τη δομή και την ανάπτυξη των αγγλικών και σκωτσέζικων ήχων, λέξεων και γραμματικής- να δώσουν στους φοιτητές τη δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με την ιστορία της αγγλικής και της σκωτσέζικης γλώσσας στο λογοτεχνικό και κοινωνικό τους πλαίσιο.

Μια εισαγωγή στα διάφορα κριτικά πλαίσια της θεωρίας και της ανάλυσης της παράστασης.

Θέατρο και κοινωνία - ο ιστορικός και σύγχρονος ρόλος του θεάτρου στην κοινωνία, δίνοντάς σας μια κατανόηση ορισμένων κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών ζητημάτων που επηρεάζουν τη θεατρική πρακτική σε μια σειρά από ιστορικά και γεωγραφικά πλαίσια.

Έτος 2

Στο οικογενειακό δέντρο των γλωσσών, ποια είναι η πρώτη ξαδέλφη που έχει αφαιρεθεί μια φορά από την αγγλική γλώσσα και πόσες από τις λέξεις μας δανειστήκαμε από αυτήν; Πώς ήταν η γλώσσα πριν οι Βίκινγκς, οι Γάλλοι και οι ενθουσιώδεις κλασικιστές αφήσουν τα σημάδια τους; Και ποιοι είναι οι κανόνες συζήτησης που χρησιμοποιείτε όταν συζητάτε για όλα αυτά; Το ELL 2A ξεσκονίζει τα φωτογραφικά άλμπουμ στη σοφίτα της αγγλικής γλώσσας, καταγράφει το λεξιλογικό της απόθεμα και αναρωτιέται πώς διαλέγουμε και επιλέγουμε τι να πούμε και πότε. Οι τρεις άξονες αυτού του μαθήματος εξετάζουν πώς οι ομιλητές της αγγλικής γλώσσας χρησιμοποιούν τη μελωδία και το ρυθμό για να δώσουν χρώμα στην ομιλία τους και πώς η συζήτηση διαμορφώνεται από τις συνθήκες και τις προθέσεις των συμμετεχόντων της- περιγράφουν τα χαρακτηριστικά και τη βαθιά ιστορία των αγγλικών λέξεων- και ανιχνεύουν τις πρώτες μορφές της γλώσσας μέσα από κείμενα, αντικείμενα και τεχνουργήματα.

Γνωρίζουμε χιλιάδες και χιλιάδες μεμονωμένες λέξεις. Πώς μπορούν να τις μάθουν τα παιδιά και πώς τις θυμούνται οι ενήλικες τόσο αβίαστα; Γιατί τόσα πολλά τοπωνύμια τελειώνουν σε -ton ή -ley, και γιατί τα ονόματα των κοριτσιών τελειώνουν τόσο συχνά σε -a; Πώς χρησιμοποιήθηκε η γλώσσα για να εκφραστεί ο χαρακτήρας, να αναπαρασταθεί ο διάλογος και να διερευνηθεί η φύση της μεσαιωνικής θρησκείας; Το ELL 2B διερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι περιηγούνται στην άπειρη ποικιλομορφία της γλώσσας καθώς μιλούν, ακούν και αποδίδουν ετικέτες στον κόσμο γύρω τους. Οι τρεις άξονες αυτού του μαθήματος επικεντρώνονται στη χρήση πειραμάτων που αποκαλύπτουν την ψυχολογία της γλώσσας σε ενήλικες και παιδιά- στα πρότυπα της γλώσσας που αποκαλύπτουν τις ιστορικές επιρροές της κοινωνίας, του πολιτισμού και της θρησκείας στο σύγχρονο σύστημα ονοματολογίας μας- και στο πώς αυτά τα πρότυπα στη χρήση και την ονοματοδοσία επηρέασαν τη μορφή της αγγλικής γλώσσας και συνέβαλαν στην παραγωγή των πρώτων λογοτεχνικών μορφών της.

Από τον μοντερνισμό στον μεταδραματισμό: μια εισαγωγή, μέσω διαλέξεων και πρακτικών πειραματισμών, σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς επαγγελματίες των οποίων οι ριζοσπαστικές προσεγγίσεις στην υποκριτική, τη σκηνοθεσία, τη σκηνογραφία και τη δραματουργία έχουν αναπροσανατολίσει την παράσταση και έχουν επαναπροσδιορίσει την κατανόησή μας για το θεατρικό γεγονός.

Από το κλασικό στο σύγχρονο: ιστορική και κριτική επισκόπηση των κυρίαρχων μορφών θεατρικής πρακτικής στην Ευρώπη πριν από το 1900.

Έτος 3

Θα εκπονήσετε διπλωματική εργασία σε θέμα της επιλογής σας στο τελευταίο έτος σπουδών σας στην Αγγλική Γλώσσα και Γλωσσολογία.

Έτος 4

Θα εκπονήσετε διπλωματική εργασία σε θέμα της επιλογής σας στο τελευταίο έτος σπουδών σας στην Αγγλική Γλώσσα και Γλωσσολογία.

Στο έτος 4 θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να υποβάλετε αίτηση για πρακτική άσκηση.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Theatre Studies/English Language & Linguistics MA (Hons) από Πανεπιστήμιο του Glascow

30% Στοιχειώδη επαγγέλματα
15% Διδάσκοντες επαγγελματίες
15% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
10% Διοικητικά επαγγέλματα
5% Βιβλιοθηκονόμοι και συναφείς επαγγελματίες
5% Γραμματεία και συναφή επαγγέλματα
5% Επαγγελματίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης
5% Συνεργάτες επιστήμης, μηχανικής και τεχνολογίας
5% Συνεργάτες επαγγελματίες πρόνοιας και στέγασης
5% Καλλιτεχνικά, λογοτεχνικά επαγγέλματα και επαγγέλματα μέσων ενημέρωσης

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για Αγγλική γλώσσα

Απαιτήσεις προσόντων

Πρόσθετες απαιτήσεις: ένα μάθημα ανθρωπιστικών σπουδών επιπέδου A.

AAAAA Higher ή AAAA Higher+B Advanced Higher (BBBB S5 ελάχιστο όριο για εξέταση) Πρόσθετες απαιτήσεις: Ανώτερα αγγλικά και ένα ανώτερο ανθρωπιστικό μάθημα.

Αποδεκτό σε κατάλληλο θεματικό πεδίο. Πρέπει να περάσει τουλάχιστον τα δύο τρίτα των ενοτήτων με αξιοκρατικό βαθμό.

36 (6,6,5 HL) - 32 (6,5,5 HL) Πρόσθετες απαιτήσεις: HL Αγγλικά και HL Ανθρωπιστικές επιστήμες.

Αποδεκτό σε κατάλληλο γνωστικό αντικείμενο.


Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςTheatre Studies/English Language & Linguistics, MA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Θεατρικές σπουδές/Αγγλική γλώσσα και γλωσσολογία MA (Hons)

Channel Islands £27750
Αγγλία £27750
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £27750
Ουαλία £27750
EU £7280
Σκωτία £7280
Διεθνή £70480

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

◾Το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης προσφέρει στους φοιτητές από την Αγγλία, τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία ένα έτος δωρεάν διδάκτρων, πράγμα που σημαίνει ότι οι φοιτητές αυτοί πληρώνουν μόνο για 3 έτη αυτού του 4ετούς προγράμματος σπουδών ◾Υποστήριξη για φοιτητές από την Αγγλία, τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία - Προσφέρουμε μια σειρά από υποτροφίες, υποτροφίες σε καλά καταρτισμένους φοιτητές από την Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.gla.ac.uk/scholarships/englandwalesandnorthernireland/ για περισσότερες λεπτομέρειες ◾Ο Οργανισμός χορήγησης φοιτητικών επιδομάτων για τη Σκωτία SAAS καταβάλλει τα δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο για τους επιλέξιμους φοιτητές που κατοικούν στη Σκωτία και στην ΕΕ εκτός από εκείνους της Αγγλίας, της Ουαλίας ή της Βόρειας Ιρλανδίας. Ελέγξτε την επιλεξιμότητά σας για χρηματοδότηση από το SAAS στο www.saas.gov.uk Πρέπει να υποβάλετε αίτηση για την πληρωμή των διδάκτρων σας στο SAAS πριν από την έναρξη κάθε έτους του προγράμματος σπουδών σας.Εάν δεν υποβάλετε αίτηση για χρηματοδότηση από το SAAS ή το SAAS διαπιστώσει ότι δεν είστε επιλέξιμοι, τότε θα είστε προσωπικά υπεύθυνοι για τα δίδακτρά σας.◾Πρόσθετα διεθνή δίδακτρα -Τα ακόλουθα πρόσθετα δίδακτρα ισχύουν: Το τέλος του Γενικού Συμβουλίου είναι £50. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα διεθνή τέλη, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.gla.ac.uk/international/ ◾Το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης προσφέρει μια σειρά υποτροφιών για την υποστήριξη των φοιτητών μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.gla.ac.uk/scholarships/ για περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2024

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

  • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Glascow στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 35 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Glascow

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Glascow

Το αρχαίο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης κατέχει και διαχειρίζεται τρεις διαφορετικές πανεπιστημιουπόλεις: Gilmorehill, Garscube και την πανεπιστημιούπολη Dumfries. Το κύριο κτίριο για την πλειονότητα των φοιτητών είναι το Gilmorehill, όπου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πτυχίο από τα ποικίλα αντικείμενα των Ελευθέρων Τεχνών του πανεπιστημίου, καθώς και να συμμετάσχουν σε καλά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα. Η πόλη της Γλασκώβης έχει επάξια τη φήμη ότι διαθέτει μερικούς από τους πιο φιλικούς ντόπιους στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και ότι αποτελεί ένα από τα πολιτιστικά κέντρα της Σκωτίας.

Λίστα με 646 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Glascow - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Gilmorehill (Main) Campus
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Αρχαιολογία/Αγγλική Γλώσσα & Γλωσσολογία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
79% 5% 0% £70480 200 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική γλώσσα & γλωσσολογία/σκωτσέζικη λογοτεχνία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
79% 5% 0% £70480 196 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γαλλική και αγγλική γλώσσα MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
52% 0% 5% £23100 164 Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γλωσσολογία/Ψυχολογία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
87% 0% 1% £70480 206 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Οικονομικά/Αγγλική γλώσσα & γλωσσολογία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
85% 0% 0% £70480 197 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γλωσσολογία/Πολιτική MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
83% 0% 1% £70480 196 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σπουδές ψηφιακών μέσων και πληροφοριών/Αγγλικής γλώσσας και γλωσσολογίας MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
89% 0% 10% £70480 185 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γλωσσολογία/Αγγλική Λογοτεχνία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
79% 5% 0% £70480 196 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γλωσσολογία/Σκωτσέζικη Ιστορία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
79% 5% 0% £70480 190 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κοινωνική και Δημόσια Πολιτική/Αγγλική Γλώσσα & Γλωσσολογία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
83% 0% 5% £81600 201 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης