University College London
Σουηδικά και Πορτογαλικά BA (Hons)
University College London - University College του Λονδίνου

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Ιβηρικές Σπουδές

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Ιβηρικές Σπουδές στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £29000 £27500 £36000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £26000 - £32000 £22500 - £36000 £29000 - £43000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Ιβηρικές Σπουδές (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £24307 £25126 £29754
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20509 - £27681 £19533 - £32719 £22070 - £40030

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Το τετραετές πρόγραμμα BA Σουηδικά και Πορτογαλικά είναι ένα κοινό πρόγραμμα αριστείας που μοιράζεται εξίσου μεταξύ των δύο γλωσσών σας. Θα παρακολουθήσετε μαθήματα όχι μόνο στη γλώσσα (ομιλία, ακρόαση, ανάγνωση, γραφή και μετάφραση), αλλά και σε πολιτιστικά θέματα, όπως λογοτεχνία, ιστορία, κινηματογράφος, γλωσσολογία, πολιτική και άλλα συναφή πεδία που έχουν σχεδιαστεί για να συμπληρώνουν την εκμάθηση της γλώσσας σας. Με μια μεγάλη ποικιλία προσφερόμενων μαθημάτων, θα είστε σε θέση να προσαρμόσετε το πτυχίο σας στις σύγχρονες γλώσσες στους τομείς που σας ενδιαφέρουν. Στο τρίτο έτος θα περάσετε ένα έτος στο εξωτερικό, το οποίο θα μοιραστεί μεταξύ δύο χωρών στις οποίες ομιλούνται οι γλώσσες σας.

Εκτός από την εκμάθηση της σουηδικής γλώσσας (ανάγνωση, γραφή, ακρόαση, ομιλία και μετάφραση) θα παρακολουθήσετε επίσης μαθήματα γλωσσολογίας και μια σειρά πολιτιστικών επιλογών από το Τμήμα Σκανδιναβικών Σπουδών. Ως το παλαιότερο Τμήμα Σκανδιναβικών Σπουδών στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων που σχετίζονται με τον σκανδιναβικό κόσμο, από το σκανδιναβικό αστυνομικό μυθιστόρημα έως την ποίηση των Βίκινγκς, από τον κινηματογράφο και τις σπουδές μέσων ενημέρωσης έως τη σκανδιναβική πολιτική.

Τα πορτογαλικά διδάσκονται στο Τμήμα Ισπανικών, Πορτογαλικών και Λατινοαμερικανικών Σπουδών του UCL, επιτρέποντας τη μελέτη της πορτογαλικής γλώσσας και του πορτογαλικού πολιτισμού πέραν της Ευρώπης, με εμπειρία που εκτείνεται από την αναγεννησιακή Πορτογαλία έως τη σύγχρονη Βραζιλία και τη λουσοφωνική Αφρική. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν τη μελέτη της λογοτεχνίας, της ιστορίας και του κινηματογράφου.

Το UCL κατατάσσεται στην 3η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις Σύγχρονες Γλώσσες στην Παγκόσμια Κατάταξη της QS για το 2018 και προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες σε φοιτητές και αποφοίτους ξένων γλωσσών.

Τι θα μάθεις

Περιεχόμενο προγράμματος: Ως φοιτητής/φοιτήτρια του προγράμματος σπουδών: Swedish and Portuguese, BA (Hons) θα παρακολουθήσεις τα εξής μαθήματα.

Έτος 1

Πρόκειται για μια ενότητα στα πορτογαλικά. Λαμβάνεται σε δύο εξάμηνα και είναι ένα εντατικό μάθημα ab initio, σχεδιασμένο για φοιτητές που έχουν ελάχιστη ή καθόλου επαφή με τα πορτογαλικά. Στόχος του είναι να σας οδηγήσει από το βασικό στο προ-μέσο επίπεδο, αντιστοιχώντας στη γλωσσική ικανότητα του επιπέδου Α2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ), ενώ διερευνώνται και ορισμένες πτυχές του Β1. Το μάθημα γενικής γλώσσας έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να εξασκηθείτε και να αποκτήσετε σταδιακά αυτοπεποίθηση στον προφορικό και γραπτό λόγο της πορτογαλικής γλώσσας. Εξετάζονται τόσο η ευρωπαϊκή όσο και η βραζιλιάνικη ποικιλία. Τα εντατικά μαθήματα γραμματικής θέτουν τις βάσεις για την ανάγνωση και τη μετάφραση πιο προχωρημένων κειμένων. Τα μαθήματα μετάφρασης σας εφοδιάζουν με τις κατάλληλες ικανότητες για να αντιμετωπίσετε μεταφράσεις λογοτεχνικών και μη λογοτεχνικών κειμένων από τα πορτογαλικά στα αγγλικά. Θα σας βοηθήσουν επίσης να εργαστείτε για ακριβείς μεταφράσεις από τα αγγλικά στα πορτογαλικά. Κατά τη διάρκεια των δύο εξαμήνων, θα μάθετε για ορισμένους σημαντικούς λιγομίλητους συγγραφείς, καλλιτέχνες, σύγχρονες και ιστορικές προσωπικότητες, θα παρακολουθήσετε προσεκτικά επιλεγμένο υλικό βίντεο και θα εξοικειωθείτε με ορισμένα από τα βασικά μέσα ενημέρωσης του λιγομίλητου κόσμου. Στο τέλος της ενότητας, θα είστε σε θέση να επικοινωνείτε με ευχέρεια σε ένα ευρύ φάσμα καθημερινών καταστάσεων, να διεξάγετε συζητήσεις για θέματα ρουτίνας, να γράφετε και να μεταφράζετε απλά κείμενα στα πορτογαλικά και να διαβάζετε και να μεταφράζετε πιο προχωρημένα πορτογαλικά κείμενα στα αγγλικά. Θα εξοικειωθείτε με βασικές πτυχές των λουζόφωνων πολιτισμών σε όλο τον κόσμο και θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε συνδέσεις μεταξύ των γλωσσικών μαθημάτων και των λογοτεχνικών και πνευματικών κόσμων που εξερευνούνται στις ενότητες περιεχομένου PORT*. Θα σας ενθαρρύνουμε να εργαστείτε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να διασφαλίσετε ότι θα ξεκινήσετε το έτος 2 με αυτοπεποίθηση.

Πρόκειται για ένα μάθημα στα πορτογαλικά. Αυτή η ενότητα εισάγει τους φοιτητές στην πορτογαλική λογοτεχνία με έμφαση στα κανονικά κείμενα και τα ιστορικά τους συμφραζόμενα. Το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στις απαρχές και την πρώτη ακμή της πορτογαλικής γλώσσας ως λογοτεχνικού ιδιώματος. Από τη γαλικιανο-πορτογαλική ποίηση, η ενότητα προχωρά σε τρεις ενότητες για τις διάφορες πτυχές του 16ου αιώνα και ολοκληρώνεται με την προφητική παράδοση που ενημέρωσε τον Ant? Vieira τον δέκατο έβδομο αιώνα. Έτσι, το πρώτο μέρος της ενότητας συγκεντρώνει αναφορές σε μια φαινομενικά αιώνια ένταση στην πορτογαλική λογοτεχνία μεταξύ της αυτοκρατορικής δόξας από τη μια πλευρά και της απώλειας από την άλλη. Η ένταση αυτή, υποστηρίζεται ότι είναι σε κάποιο βαθμό συστατικό στοιχείο της πορτογαλικής λογοτεχνικής παράδοσης. Απαιτεί όμως και κριτική, όπως καταδεικνύει το δεύτερο μέρος της ενότητας. Τις εβδομάδες 6-10 οι φοιτητές θα διαβάσουν σύγχρονους συγγραφείς οι οποίοι, ενώ προβληματίζονται για την παρακμή της αυτοκρατορίας, διακρίνονται κυρίως για τις προσωπικές αφηγήσεις κατακερματισμού και απώλειας. Το υλικό θα είναι διαθέσιμο σε αγγλική μετάφραση. Όλα τα δευτερεύοντα αναγνώσματα για τα μαθήματα θα είναι στα αγγλικά.

Πρόκειται για μάθημα πορτογαλικής γλώσσας. Αυτό το μάθημα έχει ως στόχο να εισαγάγει τους φοιτητές τόσο στο βραζιλιάνικο μυθιστόρημα όσο και στα πολιτιστικά, κοινωνικά, λογοτεχνικά και ιστορικά του συμφραζόμενα από τον δέκατο ένατο έως τις αρχές του εικοστού αιώνα. Το μάθημα θα διερευνήσει διαφορετικές παραδόσεις της μυθιστορηματικής γραφής στη Βραζιλία, θα τοποθετήσει την εμφάνιση του βραζιλιάνικου μυθιστορήματος σε σχέση με το σύγχρονο ευρωπαϊκό μυθιστόρημα και θα εισάγει τους φοιτητές σε μια σειρά σημαντικών συζητήσεων σχετικά με το μυθιστόρημα ως είδος, την πολιτιστική του λειτουργία, το κοινό του και τη σχέση του με τον κοινωνικό κόσμο.

Αυτή είναι μια ενότητα για τη σουηδική γλώσσα. Η ενότητα έχει ως στόχο να διδάξει στους φοιτητές βασικό λεξιλόγιο, γραμματική και πρότυπα προτάσεων, ώστε να είναι σε θέση να διαβάζουν στοιχειώδη σουηδικά κείμενα, να κατανοούν απλές καθημερινές συζητήσεις και να εκφράζονται με κάποια ευχέρεια τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο. Με τη χρήση ποικίλων τεχνικών οι μαθητές θα εξοικειωθούν σταδιακά με την προφορική και γραπτή σουηδική γλώσσα και θα αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να εκφράζονται στη γλώσσα.

Αυτή είναι μια ενότητα για τη σουηδική γλώσσα. Η ενότητα έχει ως στόχο να διδάξει στους φοιτητές βασικό λεξιλόγιο, γραμματική και πρότυπα προτάσεων, ώστε να είναι σε θέση να διαβάζουν στοιχειώδη σουηδικά κείμενα, να κατανοούν απλές καθημερινές συζητήσεις και να εκφράζονται με κάποια ευχέρεια τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο. Με τη χρήση ποικίλων τεχνικών οι μαθητές θα εξοικειωθούν σταδιακά με την προφορική και γραπτή σουηδική γλώσσα και θα αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να εκφράζονται στη γλώσσα.

Αυτή είναι μια ενότητα σουηδικής γλώσσας. Αυτή η ενότητα επικεντρώνεται κυρίως στη γλώσσα ως σύνολο τυπικών, αλληλοεξαρτώμενων υποσυστημάτων, όπως η φωνητική/φωνολογία (παραγωγή ήχων και ηχητικά συστήματα), η γραμματική με την έννοια της μορφολογίας (σχηματισμός λέξεων και κατηγορίες λέξεων) και η σύνταξη (φράσεις, προτάσεις, προτάσεις και σειρά λέξεων), καθώς και σε ευρύτερες πτυχές της γλώσσας ως ειδικό σύστημα επικοινωνίας. Αυτό θα παρουσιαστεί αρχικά με τη βοήθεια της αγγλικής γλώσσας και οι γνώσεις που θα αποκτηθούν με αυτόν τον τρόπο θα εφαρμοστούν στη συνέχεια στις ηπειρωτικές σκανδιναβικές γλώσσες (δανικά, νορβηγικά και σουηδικά). Όπου αυτό συμβάλλει στη συζήτηση και την κατανόηση, θα γίνει επίσης αναφορά στην ισλανδική και τη φερρωική.

Τα βασικά σουηδικά είναι ένα ολοκληρωμένο γλωσσικό μάθημα το οποίο είναι ανοικτό σε φοιτητές όλων των ειδικοτήτων. Πρόκειται για ένα μάθημα για φοιτητές που έχουν λίγες ή καθόλου προηγούμενες γνώσεις σουηδικής γλώσσας και οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν ένα επίπεδο γνώσεων που θα τους επιτρέψει να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε διάφορες απλές καταστάσεις. Οι φοιτητές θα εισαχθούν επίσης στην ανάγνωση απλών κειμένων, συμπεριλαμβανομένων κειμένων εφημερίδων και λογοτεχνικών έργων, στα σουηδικά. Το μάθημα παρέχει γνώσεις βασικής σουηδικής γραμματικής και λεξιλογίου, καθώς και μια εισαγωγή στον πολιτισμό της Σουηδίας και άλλων σκανδιναβικών χωρών.

Έτος 2

Πρόκειται για μια ενότητα στα πορτογαλικά. Διαρκεί δύο εξάμηνα και είναι ένα ενδιάμεσο μάθημα που βασίζεται και εδραιώνει τις προηγούμενες γνώσεις της πορτογαλικής γλώσσας. Οι φοιτητές πρέπει να έχουν εγγραφεί στο μάθημα "Αρχάριοι" (PORT0001) που προσφέρεται από το τμήμα ή να έχουν παρακολουθήσει με άλλο τρόπο ένα αντίστοιχο μάθημα σε διαφορετικό ίδρυμα ή να διαθέτουν βασικές δεξιότητες ομιλίας, γραφής και ακρόασης μέσω αυτοδιδασκαλίας. Οι φοιτητές θα αναπτύξουν δεξιότητες ακρόασης, ανάγνωσης και μετάφρασης σύντομων λογοτεχνικών και μη λογοτεχνικών κειμένων σε διάφορα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων ποιημάτων, διηγημάτων, μυθιστορημάτων, άρθρων εφημερίδων και σχολίων. Τα μαθήματα διερευνούν τις συμβάσεις της ευρωπαϊκής και της βραζιλιάνικης πορτογαλικής γλώσσας, έτσι ώστε οι μαθητές να συνεχίσουν να αναπτύσσουν την προτίμησή τους για τη μία ή την άλλη παραλλαγή. Αυτή η ενότητα εδραιώνει τη γλωσσική ικανότητα στο επίπεδο Β1 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ), ενώ διερευνώνται και ορισμένες πτυχές του επιπέδου Β2.

Αυτή είναι μια ενότητα πορτογαλικής γλώσσας. Αυτή η ενότητα θα σας εισαγάγει στην κριτική μελέτη πορτογαλικών ταξιδιωτικών αφηγήσεων, γεωγραφικών και εθνογραφικών κειμένων που παρήχθησαν μεταξύ του 1450 και του 1650 περίπου. Θα διαβάσουμε μια επιλογή μεταφρασμένων πρωτογενών κειμένων που αφηγούνται ταξίδια, συναντήσεις και αντιπαραθέσεις με εξωευρωπαϊκούς πολιτισμούς, συνοδευόμενα από μια επιλογή δευτερογενούς βιβλιογραφίας που αναδεικνύει τα διλήμματα των διαπλοκών του είδους με την αυτοκρατορική επέκταση και τη δημιουργία αποικιακών κοινωνιών στη Βραζιλία, την Αφρική και την Ασία. Για να αναδειχθούν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της πορτογαλικής ταξιδιωτικής γραφής, το μάθημα καλύπτει ολόκληρη την υφήλιο, αλλά θα δοθεί κάποια έμφαση στην πρώιμη αποικιοκρατική Βραζιλία και τις Ανατολικές Ινδίες. Τα δευτερογενή αναγνώσματα θα μας βοηθήσουν να προβληματιστούμε πάνω σε ζητήματα λογοτεχνικής επινόησης, οικειοποίησης και στερεοτύπων στην αναπαράσταση άλλων πολιτισμών. Ταυτόχρονα, θα εξετάσουμε επίσης πώς οι ταξιδιωτικές περιγραφές μπορούν να λειτουργήσουν ως ιστορικές πηγές και να προωθήσουν την καλύτερη κατανόηση του κόσμου που τις παρήγαγε.

Αυτή είναι μια ενότητα για τη σουηδική γλώσσα. Το μάθημα στοχεύει να αξιοποιήσει και να βελτιώσει τις υπάρχουσες γνώσεις των φοιτητών στα σουηδικά, ώστε να μπορούν να διαβάζουν σουηδικά κείμενα, να κατανοούν καθημερινές συζητήσεις και να εκφράζονται με ευχέρεια τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο. Μέσω της χρήσης ποικίλων τεχνικών (όπως μελέτη διαφόρων τύπων κειμένων, ασκήσεις γραμματικής, μετάφραση, συζήτηση για καθημερινά θέματα κ.λπ.), οι μαθητές θα βελτιώσουν σταδιακά τον προφορικό και γραπτό τους λόγο.

Πρόκειται για ένα ενδιάμεσο μάθημα στη σουηδική γλώσσα.

Το μάθημα στοχεύει να αξιοποιήσει και να βελτιώσει τις υπάρχουσες γνώσεις των φοιτητών στα σουηδικά, ώστε να είναι σε θέση να κατανοούν ένα ευρύ φάσμα αυθεντικών προφορικών και γραπτών σουηδικών κειμένων και να εκφράζονται με ευχέρεια τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο.

Αυτή είναι μια ενότητα για τη σουηδική γλώσσα. Η Ενδιάμεση εργασία έργου σε μια σκανδιναβική γλώσσα παρέχει μια ενότητα καθοδηγούμενης μάθησης για μαθητές που έχουν ολοκληρώσει την Ενδιάμεση γλωσσική ενότητα ή έχουν φτάσει με άλλο τρόπο στο επίπεδο B2/C1 (CFR) στη γλώσσα-στόχο τους. Προσφέρει τη δυνατότητα διεύρυνσης της γλωσσικής επάρκειας σε τέσσερις βασικούς τομείς (ανάγνωση, γραφή, μετάφραση/γραμματική, ακουστική), ενώ παράλληλα καλύπτει μια σειρά θεμάτων και τομέων που συνδέονται με την περιοχή της γλώσσας. Το μάθημα στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων, θέτοντας εργασίες (τόσο διαμορφωτικές όσο και ως μέρος της αξιολόγησης του χαρτοφυλακίου) που έχουν σχεδιαστεί για να δώσουν την ευκαιρία για τη συγγραφή διαφορετικού τύπου κειμένων, την κατασκευή υλικού που απευθύνεται στο κοινό και την ενασχόληση με μια ποικιλία διαφορετικών πρακτικών χρήσης της γλώσσας.

Από τη δεκαετία του 1980, η αφροβραζιλιάνικη λογοτεχνία έχει αποκτήσει νομιμοποίηση στα πανεπιστήμια, γεγονός που αποδεικνύεται από έναν αυξανόμενο αριθμό ακαδημαϊκών μελετών, προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων που είναι αφιερωμένα σε αυτήν. Πολλές από αυτές τις μελέτες ασχολούνται με την ίδια την έννοια της αφροβραζιλιάνικης λογοτεχνίας. Ορισμένοι μελετητές την απορρίπτουν, για τη διάδοση μιας αίσθησης πολιτικής ταυτότητας που ενσαρκώνεται από τη λέξη "μαύρος". Για άλλους, περιλαμβάνει τόσο τη λογοτεχνία για τους μαύρους όσο και τη λογοτεχνία από τους μαύρους. Για μια τρίτη ομάδα, είναι μια πιο ελαστική θεωρητική έννοια, "ικανή να καλύπτει το φάσμα των διαλεκτικών ορίων που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να εκφράσουν την αφροβρετανική ταυτότητα/τις αφροβρετανικές τους ταυτότητες στα λογοτεχνικά τους έργα" (Duarte, 2012, σ. 106). Σε αυτή την ενότητα, θα αναλύσουμε λογοτεχνικές αναπαραστάσεις από και για Αφρο-Βραζιλιάνους, από τα μέσα του 19ου αιώνα έως τον 21ο αιώνα, που είναι διαθέσιμες στην αγγλική μετάφραση.

Έτος 3

Το έτος σας στο εξωτερικό χωρίζεται σε δύο χώρες όπου ομιλούνται οι γλώσσες-στόχοι σας. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια πρακτική άσκηση σπουδών σε ένα από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια, να πραγματοποιήσετε πρακτική άσκηση εργασίας ή γλωσσική βοήθεια του British Council στο εξωτερικό ή έναν συνδυασμό των δύο (ανάλογα με την επιλογή γλώσσας/διαθεσιμότητα/έγκριση).

Έτος 4

Πρόκειται για ενότητα στα πορτογαλικά. Αυτή η ενότητα έχει σχεδιαστεί για φοιτητές που έχουν εκτεθεί στην Ενδιάμεση Πορτογαλική γλώσσα (PORT0005) και, συνήθως, έχουν περάσει αρκετούς μήνες στη Βραζιλία, την Πορτογαλία ή σε κάποια άλλη λουσιόφωνη χώρα στο πλαίσιο του Έτους τους στο εξωτερικό. Στην τάξη μπορεί να υπάρχουν φυσικοί ομιλητές της πορτογαλικής γλώσσας. Το μάθημα αποσκοπεί στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων ομιλίας, ανάγνωσης, γραφής και μετάφρασης στην πορτογαλική γλώσσα σε προχωρημένο επίπεδο ικανοτήτων και να βοηθήσει τους φοιτητές να αποκτήσουν περαιτέρω εικόνα των πτυχών του πολιτισμού των πορτογαλόφωνων χωρών. Η επάρκεια της πορτογαλικής γλώσσας εδραιώνεται στο επίπεδο Β2 του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ), ενώ διερευνώνται επίσης πτυχές του επιπέδου Γ1. Θα διευρύνετε το λεξιλόγιό σας και θα μάθετε να χρησιμοποιείτε όλο και πιο σύνθετες προτάσεις και δομές, καθώς και ιδιωματισμούς, εκφράσεις και καθομιλουμένους. Καλύπτονται τόσο η βραζιλιάνικη όσο και η ευρωπαϊκή παραλλαγή της πορτογαλικής γλώσσας, ενώ θα εξεταστούν και πτυχές του πολιτισμού της Λούσο-Αφρικής και της Λούσο-Ασίας. Οι φοιτητές ενθαρρύνονται να δημιουργήσουν συνδέσεις με το υλικό που μελετήθηκε στις ενότητες περιεχομένου PORT* του τελευταίου έτους. Στο τέλος της ενότητας, αναμένουμε από τους φοιτητές να μιλούν άπταιστα μία από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες στον κόσμο και να είναι ιδιαίτερα ικανοί στη μετάφραση λογοτεχνικών και μη λογοτεχνικών κειμένων σε διάφορα μητρώα.

Αυτή η ενότητα διερευνά την αποικιακή, αντιαποικιακή και μετα-αποικιακή πολιτιστική παραγωγή του λουσιόφωνου κόσμου κατά τον 20ό και 21ο αιώνα. Το πρώτο τρίτο του μαθήματος ασχολείται με την Πορτογαλία, την αυτοκρατορία της υπό το καθεστώς του Σαλαζάρ και τον τρόπο με τον οποίο οικειοποιήθηκε τις λουσοτροπικές θεωρίες του Βραζιλιάνου κοινωνιολόγου και ιστορικού Gilberto Freyre. Θα μάθουμε για την πάλη του καθεστώτος για την Αφρική, τη διαχείριση των εσωτερικών διαφωνιών και της μετανάστευσης, τη θέση του σε σχέση με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την υιοθέτηση του λούσοτροπικισμού ως κρατικής ιδεολογίας για τη διαμόρφωση ενός λούσοφωνικού ατλαντικού κόσμου. Στη συνέχεια, θα προχωρήσουμε στους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι Αφρικανοί διανοούμενοι ανταποκρίθηκαν μέσω της υιοθέτησης, της προσαρμογής ή της απόρριψης, οδηγώντας στην ιδέα του ένοπλου αγώνα για ανεξαρτησία.

Πρόκειται για μια ενότητα στα πορτογαλικά. Αυτή η ενότητα παρέχει την ευκαιρία να αναπτυχθούν γνώσεις για το βραζιλιάνικο cr??a και το διήγημα ως μικρά αφηγηματικά είδη, με βάση ορισμένες αρχές σύνθεσης και ιστορικής πρόσληψης. Θα διερευνήσει βασικές έννοιες της θεωρίας της αφήγησης και τη σχέση μεταξύ λογοτεχνίας και δημοσιογραφίας. Θα δοθεί μια χρονολογική επισκόπηση του διηγήματος και του cr??a με έμφαση στους σημαντικότερους Βραζιλιάνους cronistas και διηγηματογράφους από τη δεκαετία του 1870 έως σήμερα. Το μάθημα θα προσφέρει ένα ιστορικό και λογοτεχνικό πλαίσιο για την κριτική διερεύνηση των κειμένων που παρατίθενται, καθώς στοχεύει να ανιχνεύσει την εξέλιξη του διηγήματος εξετάζοντας τη σχέση του με σημαντικά θέματα, γεγονότα της μετα-αποικιακής βραζιλιάνικης ιστορίας.

Αυτή η ενότητα είναι μια ενότητα για τη σουηδική γλώσσα. Το μάθημα έχει τρεις κύριους στόχους: την ανάπτυξη υψηλής επάρκειας στη σουηδική γλώσσα ? συμπεριλαμβανομένου του διευρυμένου λεξιλογίου, της γραμματικής ασφάλειας και της επίγνωσης των διαφορετικών στυλ, τύπων κειμένων και μητρώων- την ανάπτυξη γνώσεων και κατανόησης της σουηδικής κοινωνίας και κουλτούρας, μέσω της μελέτης συγκεκριμένων θεμάτων και κειμένων- και την ανάπτυξη επίγνωσης των διαδικασιών εκμάθησης της γλώσσας σε ατομικό επίπεδο και της θέσης της στην κοινωνία.

Αυτή η ενότητα είναι ενότητα σουηδικής γλώσσας. Η ενότητα αποσκοπεί στην επέκταση του λεξιλογίου, των προφορικών και γραπτών δεξιοτήτων των φοιτητών που έχουν ήδη υψηλό επίπεδο ευχέρειας και επάρκειας στη γλώσσα που έχουν επιλέξει. Έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει όλους τους φοιτητές στο ατομικό τους επίπεδο και να τους δώσει τη μέγιστη δυνατή ευκαιρία να αναπτύξουν τα δικά τους δυνατά σημεία στο πλαίσιο της ενότητας, ενώ ταυτόχρονα δίνει στους φοιτητές την ευκαιρία να ασχοληθούν με μια μεγαλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη μελέτη ενός συγκεκριμένου θέματος που σχετίζεται με την κύρια γλώσσα τους.

Αυτή η ενότητα είναι μια ενότητα σουηδικής γλώσσας. Αυτή η ενότητα έχει σχεδιαστεί για να (α) παρέχει πρακτική εξάσκηση στη μετάφραση από τις τρεις γλώσσες, (β) να προσδιορίσει στρατηγικές για τη χρήση της γνώσης μιας σκανδιναβικής γλώσσας για την ανάπτυξη της κατανόησης των άλλων δύο, και (γ) να εισαγάγει τη θεωρία της μετάφρασης και να την εφαρμόσει σε πρακτικές μεταφραστικές εργασίες. Το μάθημα έχει ωράριο μία ώρα την εβδομάδα καθ' όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, ώστε να παρέχεται επαρκής χρόνος για την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Οι πρώτες πέντε εβδομάδες επικεντρώνονται στη θεωρία της μετάφρασης, χρησιμοποιώντας μια σειρά από αυθεντικές μεταφράσεις για τον εντοπισμό των προσεγγίσεων που είναι πιο σχετικές στο σκανδιναβικό πλαίσιο. Στη συνέχεια, τα μαθήματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τύπων κειμένων και ειδών στις τρεις γλώσσες, οργανωμένα σε τρία γλωσσικά μπλοκ των πέντε εβδομάδων το καθένα. Το μάθημα διδάσκεται ομαδικά από ειδικούς γλωσσολόγους και με περιστασιακές προσκεκλημένες εμφανίσεις από επαγγελματίες μεταφραστές σκανδιναβοαγγλικής γλώσσας. Οι φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις σχετικά με τη μετάφραση καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένων μιας ή περισσότερων ενημερωτικών συνεδριών για τη μεταφραστική σταδιοδρομία και τα τεχνολογικά εργαλεία για τους μεταφραστές.

Αυτό το μάθημα είναι μάθημα σουηδικής γλώσσας. Η διπλωματική εργασία αποτελεί υποχρεωτικό στοιχείο του πτυχίου Σκανδιναβικών Σπουδών. Πρόκειται για μια πρωτότυπη ακαδημαϊκή εργασία πάνω σε ένα θέμα που επιλέγετε εξ ολοκλήρου εσείς. Μπορείτε να γράψετε πάνω σε οποιοδήποτε θέμα θέλετε (εφόσον ένα μέλος του προσωπικού είναι πρόθυμο να την επιβλέψει), αλλά σας ενθαρρύνουμε να γράψετε πάνω σε ένα θέμα που σχετίζεται με την ειδικότητά σας (τη γλώσσα, τη λογοτεχνία, τον πολιτισμό, την ιστορία κ.λπ. της σκανδιναβικής χώρας στην οποία έχετε επικεντρωθεί κατά τη διάρκεια των σπουδών σας).

Οι σκανδιναβικοί μύθοι και οι μεσαιωνικές σάγκες αποτέλεσαν την πηγή των "λαϊκών" πολιτιστικών τάσεων από την πρώτη εθνικιστική προσέγγιση των ρομαντικών στην Ευρώπη του 19ου αιώνα. Σήμερα, τέτοιου είδους αναπαραστάσεις με βάση τη Νορβηγία έχουν καθιερώσει μια ξεχωριστή οπτική και θεματική ταυτότητα στο πλαίσιο της λαϊκής κουλτούρας που υπερβαίνει τα εθνικά και πολιτισμικά σύνορα. Μέσω της μελέτης των μύθων-πηγών σε συνδυασμό με τη θεωρητική ανάλυση διαφόρων δημοφιλών κειμένων, όπως φανταστικά και γραφικά μυθιστορήματα, κόμικς, κινηματογράφος, μουσική, βιντεοπαιχνίδια και MMORPGs (massively multiplayer online role-playing games), το μάθημα αυτό θα καθοδηγήσει τους φοιτητές να τοποθετήσουν αυτές τις απεικονίσεις σε ένα ευρύτερο θεωρητικό πλαίσιο των σκανδιναβικών σπουδών και της πολιτισμικής θεωρίας, ενώ ταυτόχρονα θα τους δώσει τη δυνατότητα να αναλύσουν τη δική τους σχέση με τις διάφορες αναπαραστάσεις του "δημοφιλούς Σκανδιναβικού".

Αυτή η ενότητα είναι ενότητα σουηδικής γλώσσας. Το μάθημα αυτό βασίζεται στα θεμέλια που τέθηκαν από το μάθημα SCAN1102 Εισαγωγή στη γλωσσολογία και τις σκανδιναβικές γλώσσες και απευθύνεται σε φοιτητές που βρίσκονται στο δεύτερο ή τέταρτο έτος σπουδών τους. Εξερευνώντας τις δομές και τη χρήση των σκανδιναβικών γλωσσών στη σύγχρονη μορφή τους, το μάθημα καλύπτει τομείς όπως η γλωσσική μορφή, η γλωσσική σημασία και η γλώσσα στο πλαίσιο. Το μάθημα επιδιώκει να προσφέρει στους φοιτητές μια θεωρητική θεμελίωση στο ευρύ πεδίο της Γλωσσολογίας και των γειτονικών κλάδων, καθώς και μια σταθερή εισαγωγή στις μεθόδους και τις εφαρμογές τους (συμπεριλαμβανομένης της μελέτης του λόγου, των διαλέκτων και των κοινωνιολέκτων), με βασικό χαρακτηριστικό τη διαγλωσσική σύγκριση μεταξύ των σκανδιναβικών γλωσσών.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Swedish and Portuguese BA (Hons) από University College του Λονδίνου

15% Διοικητικά επαγγέλματα
15% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
10% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
10% Διδασκαλία και υποστηρικτικό επάγγελμα για τη φροντίδα των παιδιών
10% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
10% Καλλιτεχνικά, λογοτεχνικά επαγγέλματα και επαγγέλματα μέσων ενημέρωσης
5% Επαγγελματίες πληροφορικής
5% Άλλοι εκπαιδευτικοί επαγγελματίες
5% Νομικοί επαγγελματίες
5% Επαγγελματίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Ελάχιστο απαιτούμενο Δασμολόγιο UCAS

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για Γερμανικές και Σκανδιναβικές Σπουδές

Απαιτήσεις προσόντων

ΑΒΒ, συμπεριλαμβανομένης μιας ξένης γλώσσας. Συναφείς προσφορές: Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μαθήματος για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα Access UCL.

Επιτυχία στο δίπλωμα Access to HE με τουλάχιστον 30 μονάδες με διάκριση, 12 μονάδες με άριστα και 3 μονάδες με επιτυχία, όλες από τις μονάδες επιπέδου 3. Παρακαλούμε σημειώστε ότι, όταν προβλέπονται ειδικές απαιτήσεις για το γνωστικό αντικείμενο στο επίπεδο A, ενδέχεται να επανεξετάσουμε το πρόγραμμα σπουδών Access to HE για να διασφαλίσουμε ότι πληροίτε τις ειδικές απαιτήσεις για το γνωστικό αντικείμενο πριν από την ανακοίνωση της τελικής απόφασης.

ΑΒΒ στο Advanced Highers που περιλαμβάνει μια ξένη γλώσσα (ΑΒ στο Advanced Higher και ΒΒΒ στο Higher)

Βαθμολογία 16 μονάδων σε τρία μαθήματα ανώτερου επιπέδου που περιλαμβάνουν μια ξένη γλώσσα, χωρίς καμία βαθμολογία χαμηλότερη από 5. Συναφείς προσφορές: Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μαθήματος για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα Access UCL.

Επιτυχής ολοκλήρωση του WBQ Advanced Skills Challenge Certificate καθώς και 2 GCE A-Levels με βαθμό ΑΒΒ, συμπεριλαμβανομένης μιας ξένης γλώσσας

D3,M1,M1 σε τρία κύρια μαθήματα Cambridge Pre-U που περιλαμβάνουν μια ξένη γλώσσα

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • All other courses
  • 6.5
  • Graduate Degrees
  • 6.5
  • Undergraduate Degrees
  • 5.5
  • UPSCE

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςSwedish and Portuguese, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Σουηδικά και Πορτογαλικά BA (Hons)

Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
EU £23300 έτος 1
Διεθνή £23300 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα παρακαλούμε επισκεφθείτε ή την ειδική ιστοσελίδα για περισσότερες λεπτομέρειες: https://www.ucl.ac.uk/prospective-students/undergraduate/fees-and-funding. Τα δίδακτρα που αναφέρονται παραπάνω αφορούν την εγγραφή σε προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021/22. Τα τέλη θα είναι υψηλότερα για όσους αρχίζουν τις σπουδές τους το ακαδημαϊκό έτος 2022/23 ή αργότερα. Το UCL διατηρεί το δικαίωμα να αυξήσει τα δίδακτρα στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με την κυβερνητική πολιτική μεταξύ άλλων σε ετήσια βάση για κάθε έτος σπουδών κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος. Τα δίδακτρα του εξωτερικού καθορίζονται στο ποσοστό εισόδου, οπότε τα δημοσιευμένα δίδακτρα θα χρεωθούν στους εισακτέους του 2021/22 για κάθε έτος σπουδών στο πρόγραμμα.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε Λονδίνο

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2024

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του University College του Λονδίνου στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 38 πανεμιστημιακών κατατάξεων του University College του Λονδίνου

Σχετικά με το University College του Λονδίνου

Το University College London, γνωστό και ως UCL, είναι ένα ερευνητικό πανεπιστήμιο που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση και εδρεύει στο μητροπολιτικό Λονδίνο της Αγγλίας. Είναι ένα πανεπιστήμιο που δίνει έμφαση στην ερευνητική έρευνα και στη διδασκαλία δεξιοτήτων κριτικής σκέψης για τους αποφοίτους του. Η κύρια πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου βρίσκεται στην περιοχή Bloomsbury του πολυπληθούς London Borough of Camden, στο κεντρικό Λονδίνο, όπου οι φοιτητές μπορούν να απολαμβάνουν τα μεγάλα πάρκα και τους ανοιχτούς χώρους του στον ελεύθερο χρόνο τους.

Λίστα με 384 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του University College του Λονδίνου - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του University College του Λονδίνου

 • Top Tips for Settling In to UCL
 • UCL Life Hacks - Shortcuts
 • Evan shares his advice for applying to UCL
 • Tell me about The Bartlett

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Βουλγαρικά και Πορτογαλικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
76% 5% 10% £23300 169 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ισπανικά, πορτογαλικά και βραζιλιάνικες σπουδές (με ένα έτος στη Λατινική Αμερική) BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
76% 0% 10% £16850 110 Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Νορβηγικά και Πορτογαλικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
76% 5% 10% £23300 176 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ουκρανικά και Πορτογαλικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
76% 5% 10% £23300 169 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ιταλικά και Πορτογαλικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
76% 5% 5% £23300 171 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ισπανικά, πορτογαλικά και βραζιλιάνικες σπουδές (συμπεριλαμβανομένου του έτους θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
76% 0% 10% £16850 110 Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σουηδικά και Πορτογαλικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
76% 5% 10% £23300 176 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πορτογαλικά και Διεθνείς Σπουδές Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Nottingham
(The University of Nottingham)
61% 0% 0% £20000 141 Νότινγκχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ισπανικά και Πορτογαλικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
76% 5% 10% £23300 167 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ρουμανικά και Πορτογαλικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
76% 5% 10% £23300 169 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης