University College London
Ουγγρικά και ιταλικά BA (Hons)
University College London - University College του Λονδίνου

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων άλλοι στις γλωσσικές και περιφερειακές σπουδές

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : άλλοι στις γλωσσικές και περιφερειακές σπουδές στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £25500 £25000 £31000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £25000 - £30000 £22000 - £36000 £22500 - £36500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε άλλοι στις γλωσσικές και περιφερειακές σπουδές (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £24358 £24209 £28137
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20931 - £28151 £18698 - £31100 £21292 - £38186

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Το τετραετές πρόγραμμα BA Ουγγρικά και Ιταλικά είναι ένα πρόγραμμα με κοινές διακρίσεις που κατανέμεται εξίσου μεταξύ των δύο γλωσσών σας. Θα παρακολουθήσετε μαθήματα όχι μόνο στη γλώσσα (ομιλία, ακρόαση, ανάγνωση, γραφή και μετάφραση), αλλά και σε πολιτιστικά θέματα, όπως λογοτεχνία, ιστορία, κινηματογράφος, γλωσσολογία, πολιτική και άλλα συναφή πεδία που έχουν σχεδιαστεί για να συμπληρώνουν την εκμάθηση της γλώσσας σας. Με μια μεγάλη ποικιλία προσφερόμενων μαθημάτων, θα είστε σε θέση να προσαρμόσετε το πτυχίο σας στις σύγχρονες γλώσσες στους τομείς που σας ενδιαφέρουν. Στο τρίτο έτος θα περάσετε ένα έτος στο εξωτερικό, το οποίο θα μοιραστεί μεταξύ δύο χωρών στις οποίες ομιλούνται οι γλώσσες σας.

Το πιο συναρπαστικό χαρακτηριστικό της ουγγρικής γλώσσας είναι ότι ενώ είναι τόσο διαφορετική από τις γλώσσες γύρω της, εξακολουθεί να φέρει πολλά ενδιαφέροντα σημάδια της ευρωπαϊκότητας - τόσο γλωσσικά όσο και πολιτιστικά. Οι σπουδές ουγγρικής γλώσσας στο SSEES (UCL School of Slavonic and East European Studies) παρέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να αποκτήσετε άριστες γλωσσικές δεξιότητες και βαθιά γνώση του πολιτισμού, της ιστορίας, της κοινωνίας και της λογοτεχνίας που θα σας προετοιμάσει για μια ευρεία ποικιλία σταδιοδρομίας στην Ευρώπη.

Σπουδάζοντας Ιταλικά στο UCL θα βιώσετε καινοτόμο διδασκαλία σε κάθε τομέα σπουδών. Παραδείγματα περιλαμβάνουν γλωσσικά προγράμματα με τη χρήση ηλεκτρονικής μάθησης, ιστορική ιταλική μαγειρική, ειδικές επισκέψεις σε μουσεία και γκαλερί του Λονδίνου, πρακτική πρόσβαση στις συλλογές σπάνιων βιβλίων του UCL (για παράδειγμα τα άγνωστα βιβλία του Δάντη) και εξωσχολικές δραστηριότητες όπως προβολές ταινιών σε κινηματογραφικές λέσχες. Είμαστε ένα από τα μεγαλύτερα ιταλικά τμήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διαθέτουμε κορυφαίους εμπειρογνώμονες σε όλες τις περιόδους της ιταλικής λογοτεχνίας, από τον Δάντη μέχρι σήμερα. Αλλά είμαστε επίσης διάσημοι στον κόσμο των ιταλικών σπουδών για το ευρύ φάσμα άλλων μαθημάτων που προσφέρουμε. Οι φοιτητές μας μπορούν να εξερευνήσουν ενδιαφέροντα τόσο διαφορετικά και συναρπαστικά όσο η τέχνη της Αναγέννησης, η ιταλική ιστορία, η σύγχρονη και μοντέρνα ιταλική τέχνη, η γλωσσολογία και η δομή της ανθρώπινης γλώσσας, ο κινηματογράφος και τα ντοκιμαντέρ, τα graphic novels, η Μαφία....

Το UCL κατατάσσεται στην 3η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σύγχρονες γλώσσες στην παγκόσμια κατάταξη της QS για το 2018 και προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες σε φοιτητές και αποφοίτους γλωσσών.

Τι θα μάθεις

Περιεχόμενο προγράμματος: Ως φοιτητής/φοιτήτρια του προγράμματος σπουδών: Hungarian and Italian, BA (Hons) θα παρακολουθήσεις τα εξής μαθήματα.

Έτος 1

Αυτή η ενότητα ανήκει στην ιταλική γλώσσα. Πρόκειται για μια εντατική υποχρεωτική ενότητα για όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν Ιταλικά σε οποιονδήποτε συνδυασμό Σύγχρονων Γλωσσών και Σύγχρονων Γλωσσών Plus, καθώς και για όσους παρακολουθούν Ιταλικά με απλή διάκριση. Οι φοιτητές με προηγούμενη γνώση της ιταλικής γλώσσας εξετάζονται κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Εισαγωγής και κατανέμονται σε ομάδες (προχωρημένοι και μέσοι). Όλοι οι υπόλοιποι φοιτητές θα παρακολουθήσουν την ενότητα για αρχάριους. Η διδασκαλία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων δεξιοτήτων (παραγωγή και πρόσληψη γραπτού και προφορικού λόγου) και στην κατάλληλη χρήση των γλωσσικών λειτουργιών. Ο στόχος είναι να φτάσουν όλοι οι φοιτητές σε επίπεδα επικοινωνιακής επάρκειας στην ιταλική γλώσσα μετά το επίπεδο Α, όσον αφορά τις γλωσσικές, κοινωνικογλωσσικές και πραγματολογικές πτυχές της, μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους.

Αυτή η ενότητα ανήκει στην ιταλική γλώσσα. Η ενότητα αυτή μελετά τον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία που αντανακλούσαν πολλά από τα ζητήματα της δεκαετίας που ακολούθησε την πτώση του Μουσολίνι. Θα χρησιμεύσει επίσης ως εισαγωγή στη μελέτη της αφήγησης στον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία γενικότερα. Τα θέματα που καλύπτονται μπορεί να περιλαμβάνουν: ρεαλισμός και "νεορεαλισμός"- ιδεολογική σύγκρουση και προπαγάνδα- η κληρονομιά της αντίστασης- καταναλωτισμός και γκλαμουριά.

Αυτή η ενότητα ανήκει στην ιταλική γλώσσα. Σε αυτή την ενότητα, θα ασχοληθούμε με ένα από τα πιο διάσημα έργα της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας: Η Κόλαση του Δάντη. Ξεκινάμε κάνοντας μια σύντομη ανασκόπηση της ζωής και της εποχής του Δάντη Αλιγκιέρι (1265-1321): την καριέρα του ως συγγραφέα και τις εμπειρίες του στον κοινωνικό κόσμο της μεσαιωνικής Φλωρεντίας, και αργότερα ως πολιτικός πρόσφυγας μετά την εξορία του από την πατρίδα του. Αυτό μας προετοιμάζει για την ανάγνωση της Κόλασης, του πρώτου μέρους του μεγάλου αφηγηματικού ποιήματος του Δάντη, της Commedia, που αφηγείται ένα ταξίδι στη μετά θάνατον ζωή από την κόλαση στον παράδεισο. Πρόκειται για ένα ποίημα που έχει γοητεύσει τους αναγνώστες για σχεδόν 700 χρόνια, με τη ζωντανή γλώσσα του να μας βυθίζει σε έναν συναρπαστικά φανταστικό άλλο κόσμο. Η Κόλαση είναι ταυτόχρονα μια ιστορία φαντασμάτων, μια αναζήτηση, ένα οδοιπορικό, μια ερωτική ιστορία, μια εικονική πραγματικότητα και ένα πνευματικό όραμα - αν και, όπως θα ανακαλύψουμε, καθένας από αυτούς τους όρους απαιτεί ορισμό στο πλαίσιο της μεσαιωνικής ζωής και σκέψης.

Αυτή η ενότητα ανήκει στην Ιταλική γλώσσα. Αυτή η ενότητα εισάγει τους φοιτητές στον ιταλικό πολιτισμό κατά τη διάρκεια του φασισμού, εστιάζοντας στην εκπαίδευση, το φύλο, τη λογοτεχνία, τις τέχνες και τον κινηματογράφο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Μουσολίνι (1922-1943). Οι φοιτητές εξετάζουν τις φασιστικές πολιτικές σε ευρωπαϊκό πλαίσιο και σε διακρατική συγκριτική προοπτική και καλούνται να προβληματιστούν σχετικά με τις διαφορετικές μεθόδους στην ιστορική έρευνα, καθώς και σχετικά με την ιστοριογραφία για τη δικτατορία του Μουσολίνι, εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι μελετητές είδαν τον ιταλικό φασισμό με την πάροδο του χρόνου. Εξετάζοντας την ιταλική κουλτούρα και κοινωνία υπό τη φασιστική κυριαρχία, η ενότητα στοχεύει επίσης να κάνει τους φοιτητές να προβληματιστούν πάνω σε θέματα λογοκρισίας και ελευθερίας του λόγου, εθνικισμού και διεθνισμού, προπαγάνδας, εκπαίδευσης και σχέσης μεταξύ πολιτισμού και πολιτικής.

Αυτή η ενότητα ανήκει στην ιταλική γλώσσα. Αυτή η εισαγωγική ενότητα επιτρέπει στους σπουδαστές να διευρύνουν την κατανόησή τους για αυτή τη βασική περίοδο του ιταλικού πολιτισμού, εξερευνώντας την πολιτική, την κοινωνία και τον πολιτισμό από τα τέλη του 14ου έως τον 16ο αιώνα. Η ενότητα εξετάζει μια ποικιλία θεμάτων, όπως το πολιτικό τοπίο, η άνοδος του παπισμού, ο ρόλος της οικογένειας και των φίλων, οι Μεδίκοι, ο ανθρωπισμός και η εκπαίδευση, καθώς και η μεταβαλλόμενη θέση των καλλιτεχνών. Οι φοιτητές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να μελετήσουν δύο από τα σημαντικότερα έργα της περιόδου, τα οποία συνδέονται αμφότερα με τη δυναστεία των Μεντίτσι της Φλωρεντίας. Ο Πρίγκιπας του Μακιαβέλι (1513) παρουσιάζει μια συναρπαστική και ακόμη πολύ επίκαιρη ανάλυση των σκοτεινών πτυχών της πολιτικής ζωής- το βιβλίο του Vasari Βίοι των καλλιτεχνών (1550; 1568) είναι μια επιδραστική ιστορία της τέχνης, με ζωντανές βιογραφίες καλλιτεχνών όπως ο Τζιότο και ο Μιχαήλ Άγγελος και προοπτικές για τα αριστουργήματά τους. Η ενότητα θα διδαχθεί με συνδυασμό επίσημων διαλέξεων και σεμιναρίων.

Πρόκειται για μια ενότητα ουγγρικής γλώσσας. Στο τέλος του μαθήματος οι φοιτητές θα πρέπει να είναι σε θέση: να κατανοούν ένα ευρύ φάσμα αυθεντικών προφορικών και γραπτών ουγγρικών από προβλέψιμες θεματικές περιοχές- να εξάγουν τις απαιτούμενες πληροφορίες και να τις καταγράφουν με ακρίβεια και συνοχή στα αγγλικά- να χειρίζονται προφορικά και γραπτά ουγγρικά με κατάλληλη και ακριβή χρήση του λεξιλογίου και των γραμματικών δομών σε ποικίλα πλαίσια και μητρώα, να μιλούν με αυτοπεποίθηση και ακρίβεια που αρμόζει σε αυτό το επίπεδο για πολλές πτυχές της ζωής και του πολιτισμού στην Ουγγαρία και σε κοινωνίες όπου ομιλείται η ουγγρική γλώσσα- να επιδεικνύουν κατανόηση της μετάφρασης συζητώντας προβλήματα συγκεκριμένων μεταφράσεων από και προς την ουγγρική γλώσσα- να μεταφράζουν με επιτυχία μια σειρά κειμένων από και προς την ουγγρική γλώσσα- να επιδεικνύουν γνώση και ενεργή χρήση πιο σύνθετων γραμματικών δομών και ενός ευρέος φάσματος λεξιλογίου στην ουγγρική γλώσσα.

Πρόκειται για μάθημα ουγγρικής γλώσσας. Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν να κάνουν: 30 μονάδεςυποχρεωτικά γλωσσικά μαθήματα είτε (όταν η ουγγρική γλώσσα είναι ab initio): SEEH0001 - Ουγγρική γλώσσα επίπεδο 1 ή (όταν τα ουγγρικά είναι μετά το επίπεδο A): SEEH0016 - Ουγγρική γλώσσα Επίπεδο 2β - Παραγωγή. 15/30 μονάδες Υποχρεωτικό μάθημα πολιτισμού: SEEE0013: SEEE0009: Πόλεμος, τραύμα και μνήμη στον ανατολικοευρωπαϊκό κινηματογράφο. Σημείωση: Εάν το διατμηματικό τους μάθημα έχει ληφθεί από τις 60 πιστωτικές μονάδες SSEES, τότε μπορούν να λάβουν μόνο το SEE0013. Ενότητες στην άλλη γλώσσα 60 πιστωτικές μονάδες (συμπεριλαμβανομένων 15 πιστωτικών μονάδων διατμηματικού μαθήματος εάν δεν έχουν ληφθεί από την πλευρά SSEES).

Πρόκειται για μάθημα ουγγρικής γλώσσας. Το μάθημα απευθύνεται σε φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το επίπεδο 1 της ουγγρικής γλώσσας ή που μπορούν να αποδείξουν ισοδύναμες ικανότητες στην ουγγρική γλώσσα. Το μάθημα αποτελείται από δύο συνιστώσες, την κατανόηση και την παραγωγή, καθεμία από τις οποίες έχει την αξία 0,5 της μονάδας μαθήματος. Και οι δύο συνιστώσες διδάσκονται σε συνδυασμό.

Αυτή είναι μια ενότητα ουγγρικής γλώσσας. Πρόκειται για ένα μάθημα για φοιτητές που έχουν λίγες ή καθόλου προηγούμενες γνώσεις ουγγρικής γλώσσας και οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν ένα επίπεδο ικανότητας που θα τους επιτρέψει να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε διάφορες απλές καταστάσεις. Οι φοιτητές θα εισαχθούν επίσης στην ανάγνωση απλών κειμένων, συμπεριλαμβανομένων λογοτεχνικών έργων, στα ουγγρικά. Το μάθημα παρέχει γνώση της βασικής ουγγρικής γραμματικής και του ουγγρικού λεξιλογίου, καθώς και μια εισαγωγή στον πολιτισμό της Ουγγαρίας και των κοινωνιών όπου ομιλείται η ουγγρική γλώσσα.

Έτος 2

Αυτή η ενότητα ανήκει στην ιταλική γλώσσα. Πρόκειται για μια εντατική υποχρεωτική ενότητα για όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν ιταλικά σε οποιονδήποτε συνδυασμό Σύγχρονων Γλωσσών και Σύγχρονων Γλωσσών Plus, καθώς και για όσους παρακολουθούν το πτυχίο Ιταλικής Γλώσσας με μία μόνο διάκριση. Το μάθημα προϋποθέτει ικανοποιητική επίδοση στο μάθημα της ιταλικής γλώσσας του πρώτου έτους. Σκοπός του μαθήματος είναι να αναπτύξει τη γνώση και τη χρήση της ιταλικής γλώσσας και μια γνώση και κατανόηση του ιταλικού πολιτισμού επαρκή για να μπορέσουν οι φοιτητές να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις απαιτήσεις του ετήσιου προγράμματος στο εξωτερικό στην Ιταλία. Υπό αυτό το πρίσμα, το μάθημα στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη αυξανόμενης αυτονομίας στη μάθηση των φοιτητών, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να προσδιορίζουν και να σχεδιάζουν ατομικές στρατηγικές για την εκμάθηση της ιταλικής γλώσσας και τη μελέτη λογοτεχνικών, ιστορικών και άλλων θεμάτων στα ιταλικά.

Αυτή η ενότητα ανήκει στην ενότητα Ιταλικά. Το μάθημα διερευνά τον κομβικό ρόλο που διαδραμάτισε η Ιταλία στις αρχές του 19ου αιώνα. Πολιτικά διχασμένη, πολιτισμικά διχασμένη ανάμεσα στις κληρονομιές του κλασικού κόσμου και τη νέα εθνικιστική ιδεολογία που σάρωσε την Ευρώπη μετά τους Ναπολεόντειους πολέμους, η Ιταλία αποτέλεσε ισχυρό μαγνήτη για την ανάπτυξη της νέας υποκειμενικότητας που υποδηλώνουμε με τη λέξη ρομαντισμός. Ο Γκαίτε, ο Χάινε, ο Μπάιρον, ο Σέλεϊ, ο Σταντάλ και οι περισσότεροι μεγάλοι συγγραφείς, μουσικοί και καλλιτέχνες επισκέπτονται την Ιταλία μεταξύ του τέλους του 18ου και των αρχών του 19ου αιώνα. Γράφουν, συνθέτουν και ζωγραφίζουν εφευρίσκοντας ένα νέο ιδίωμα. Στην ίδια την Ιταλία, η μοναχική και εξαιρετική ιδιοφυΐα του Τζιάκομο Λεοπάρντι αντιδρά και φωτίζει μια συζήτηση που θα διαμορφώσει τις επόμενες γενιές, με πολλούς τρόπους ακόμη και σήμερα πολύ επίκαιρη. Το έργο του Alessandro Manzoni "Ο Βηθρωτός" θα είναι επίσης μέρος της λίστας ανάγνωσης. Θα αναφερθούμε επίσης σε όπερες και πίνακες ζωγραφικής αυτής της περιόδου.

Αυτή η ενότητα ανήκει στην ιταλική γλώσσα. Μεταξύ του 1860 και του 1925 η Ιταλία υπέστη βαθιές μεταμορφώσεις: τη δημιουργία του ιταλικού κράτους και τα δύσκολα επακόλουθά της, την εκβιομηχάνιση και την αστικοποίηση, την εξάπλωση του αλφαβητισμού, της λαϊκής κουλτούρας και της ψήφου, τα τραύματα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και την άνοδο του φασισμού. Το μάθημα έχει ως στόχο να εξετάσει την αντίδραση της ιταλικής λογοτεχνίας σε ορισμένες από αυτές τις αλλαγές, εξετάζοντας μια ποικιλία από τα σημαντικότερα έργα της περιόδου, που κυμαίνονται από τον βερισμό και την παιδική λογοτεχνία μέχρι τον μοντερνισμό.

Αυτή η ενότητα ανήκει στην ιταλική γλώσσα. Σε όλη του την ιστορία, ο ιταλικός κινηματογράφος έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάμειξη της μυθοπλασίας με την πραγματικότητα, μέσω της παραγωγής ταινιών που συνδυάζουν ντοκιμαντερίστικα στοιχεία με μυθοπλαστικά. Αυτή η ενότητα θα επικεντρωθεί σε παραδείγματα που κινούνται σε όλο το φάσμα μεταξύ ντοκιμαντέρ και ταινίας μυθοπλασίας. Οι διαλέξεις θα παράσχουν στους φοιτητές το ιστορικό και κοινωνικό υπόβαθρο των ταινιών και μια σειρά από ορολογία κινηματογραφικής κριτικής που θα εφαρμοστεί στο υλικό που θα παρουσιάσει ο διδάσκων της ενότητας. Επιπλέον, διάφορα θέματα, όπως η κινηματογραφική αναπαράσταση της εξουσίας, ο αγώνας για τα πολιτικά δικαιώματα, η ανθρωπολογική ανάλυση της μειονεκτικής πραγματικότητας και η επιρροή των μέσων ενημέρωσης, θα διερευνηθούν και θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια των διαλέξεων και των σεμιναρίων που θα ακολουθήσουν.

Η Ιταλία αποτελούσε εξαίρεση στην Ευρώπη του 16ου αιώνα όσον αφορά τον μεγάλο αριθμό και την τυχοδιωκτικότητα των εκδόσεων που παρήγαγαν γυναίκες. Η ενότητα αυτή διερευνά αυτό το φαινόμενο εξετάζοντας τις λογοτεχνικές πρακτικές και τις ιδέες σχετικά με το φύλο και τις γυναίκες στην Ιταλία γύρω στα 1380-1600 σε μια επιλογή κειμένων ανδρών και γυναικών συγγραφέων. Θα μελετήσετε επιλεγμένα έργα του Giovanni Boccaccio και της Vittoria Colonna, καθώς και της βενετσιάνικης εταίρας Veronica Franco και της Moderata Fonte, οι οποίες διατύπωσαν πιο ριζοσπαστικές θέσεις και προκλήσεις για τη θέση της γυναίκας. Θα μελετήσετε αυτούς τους συγγραφείς στο πλαίσιο σημαντικών κοινωνικών, ιστορικών και πνευματικών αλλαγών της περιόδου, όπως η άνοδος της τυπογραφίας, η Αντιμεταρρύθμιση και οι προκλήσεις στην αριστοτελική σκέψη για τη γυναίκα. Στόχος της ενότητας είναι να παράσχει κριτικές προοπτικές για την πρώιμη νεωτερική αναπαράσταση των γυναικών και τη λογοτεχνική κουλτούρα. Θα εξερευνήσετε τα σχετικά θέματα του φύλου έναντι του φύλου, της γυναικείας γραφής και του λογοτεχνικού κανόνα, της αναγεννησιακής συζήτησης για τις γυναίκες (querelle des femmes), του πετραρχισμού, της θρησκευτικής κουλτούρας και των νεοπλατωνικών ιδεών για την ομορφιά και την αγάπη.

Αυτό είναι ένα μάθημα ουγγρικής γλώσσας.

Αυτή είναι μια ενότητα ουγγρικής γλώσσας. Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν να κάνουν υποχρεωτικά γλωσσικά μαθήματα 30 πιστωτικών μονάδων είτε (όταν η ουγγρική γλώσσα είναι ab initio): SEEH0016 - Ουγγρική γλώσσα Επίπεδο 2β - Παραγωγή ή (όταν τα ουγγρικά είναι μετά το επίπεδο A): SEEH0024 - Ουγγρική γλώσσα Επίπεδο 3α Κατανόηση- SEEH0011 - Ουγγρική γλώσσα Επίπεδο 3β - Παραγωγή. 15 μονάδες από το βασικό μάθημα ουγγρικού πολιτισμού: SEEHTBC - Εισαγωγή στην ουγγρική λογοτεχνία. 15 πιστωτικές μονάδες από το μάθημα SSEES Λογοτεχνία και Πολιτισμός- SEEE0011 - Σκηνοθεσία της Ευρώπης (Διατμηματικό). 60 πιστωτικές μονάδες από: Μαθήματα σε άλλη γλώσσα (συμπεριλαμβανομένων 15 πιστωτικών μονάδων διατμηματικού μαθήματος εάν δεν έχουν ληφθεί από την πλευρά της SSEES).

Πρόκειται για μια ενότητα ουγγρικής γλώσσας. Στο τέλος του μαθήματος οι φοιτητές θα πρέπει να είναι σε θέση: να κατανοούν ένα ευρύ φάσμα αυθεντικών προφορικών και γραπτών ουγγρικών από προβλέψιμες θεματικές περιοχές- να εξάγουν τις απαιτούμενες πληροφορίες και να τις καταγράφουν με ακρίβεια και συνοχή στα αγγλικά- να χειρίζονται προφορικά και γραπτά ουγγρικά με κατάλληλη και ακριβή χρήση του λεξιλογίου και των γραμματικών δομών σε ποικίλα πλαίσια και μητρώα, να μιλούν με αυτοπεποίθηση και ακρίβεια που αρμόζει σε αυτό το επίπεδο για πολλές πτυχές της ζωής και του πολιτισμού στην Ουγγαρία και σε κοινωνίες όπου ομιλείται η ουγγρική γλώσσα- να επιδεικνύουν κατανόηση της μετάφρασης συζητώντας προβλήματα συγκεκριμένων μεταφράσεων από και προς την ουγγρική γλώσσα- να μεταφράζουν με επιτυχία μια σειρά κειμένων από και προς την ουγγρική γλώσσα- να επιδεικνύουν γνώση και ενεργή χρήση πιο σύνθετων γραμματικών δομών και ενός ευρέος φάσματος λεξιλογίου στην ουγγρική γλώσσα.

Πρόκειται για μάθημα ουγγρικής γλώσσας. Στο τέλος του μαθήματος οι φοιτητές θα πρέπει να είναι σε θέση: να κατανοούν αυθεντικά προφορικά και γραπτά ουγγρικά από απρόβλεπτες θεματικές περιοχές- να εξάγουν τις απαιτούμενες πληροφορίες και να τις καταγράφουν με ακρίβεια και συνοχή στα αγγλικά- να χειρίζονται προφορικά και γραπτά ουγγρικά σε οποιαδήποτε κατάσταση με κατάλληλη, ακριβή και περίτεχνη χρήση του λεξιλογίου και των γραμματικών δομών σε μια ευρεία ποικιλία πλαισίων και μητρώων, να αναζητούν, να παρέχουν και να βελτιώνουν απόψεις και πληροφορίες σε συνεχείς προφορικές και γραπτές ανταλλαγές στην ουγγρική γλώσσα- να μιλούν και να γράφουν με αυτοπεποίθηση και ακρίβεια για βασικά θέματα που αφορούν τη ζωή και τον πολιτισμό στην Ουγγαρία και σε κοινωνίες όπου ομιλείται η ουγγρική γλώσσα- και να επιδεικνύουν γνώση και ενεργή χρήση πιο σύνθετων γραμματικών δομών και ενός ευρέος φάσματος λεξιλογίου, καταλόγου και ύφους στην ουγγρική γλώσσα.

Αυτό είναι ένα μάθημα ουγγρικής γλώσσας.

Αυτό είναι ένα μάθημα ουγγρικής γλώσσας.

Έτος 3

Το έτος σας στο εξωτερικό μοιράζεται μεταξύ δύο χωρών όπου ομιλούνται οι γλώσσες-στόχοι σας. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια πρακτική άσκηση σπουδών σε ένα από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμιά μας, να πραγματοποιήσετε μια πρακτική άσκηση εργασίας ή μια θέση βοηθού γλωσσικού συνεργάτη του British Council στο εξωτερικό ή έναν συνδυασμό των δύο (ανάλογα με την επιλογή/διαθεσιμότητα/έγκριση της γλώσσας).

Έτος 4

ΑΥΤΌ ΤΟ ΜΆΘΗΜΑ ΑΠΕΥΘΎΝΕΤΑΙ ΜΌΝΟ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΈΣ ΤΟΥ ESPS. ΔΙΔΆΣΚΕΤΑΙ ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟ ITAL4040. Το μάθημα προσφέρει στους τελειόφοιτους των Ευρωπαϊκών Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών μισή μονάδα ιταλικής γλώσσας που αξιολογείται με βάση την έκθεση στα ιταλικά και την ιταλική προφορική.

Αυτή η ενότητα ανήκει στην ιταλική γλώσσα. Είναι υποχρεωτική ενότητα για όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν ιταλικά σε οποιονδήποτε συνδυασμό Σύγχρονων Γλωσσών ή Σύγχρονων Γλωσσών Plus, καθώς και για τους φοιτητές Ιταλικής BA. Το μάθημα απαιτεί την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος ITAL0009 Ιταλική γλώσσα του δεύτερου έτους και του προγράμματος Year Abroad. Οι στόχοι του μαθήματος είναι: η ανάπτυξη υψηλού επιπέδου γνώσεων της ιταλικής γλώσσας ως μέσο κατανόησης, επικοινωνίας και έκφρασης- η ανάπτυξη της κατανόησης της δομής της ιταλικής γλώσσας και των ιστορικών και κοινωνικοπολιτισμικών πλαισίων στα οποία έχει αναπτυχθεί και χρησιμοποιείται- και η μελέτη της ιταλικής γλώσσας ως πύλη εισόδου σε άλλους τομείς και θέματα (λογοτεχνία, ιστορία, φιλοσοφία κ.λπ.) και ενδεχομένως περαιτέρω σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Σημειώστε ότι η καλή γνώση της βασικής γραμματικής της ιταλικής γλώσσας είναι προαπαιτούμενο για αυτό το μάθημα.

Αυτή η ενότητα ανήκει στην ιταλική γλώσσα. Τα κεντρικά θέματα της ενότητας είναι η εθνική ταυτότητα και η οικοδόμηση του έθνους στην Ιταλία μεταξύ της ενοποίησης και του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Τα πρώτα σεμινάρια καταλαμβάνονται από μια θεωρητική και ιστορική συζήτηση για τα έθνη και τον εθνικισμό, καθώς και από την προπαρασκευαστική μελέτη της κατάστασης της ιταλικής κοινωνίας το 1860. Ο κύριος κορμός του μαθήματος περιλαμβάνει θέματα που μπορεί να περιλαμβάνουν τα εξής: εκπαίδευση και παιδική λογοτεχνία- έγκλημα και εγκληματική ανθρωπολογία- πολιτική κουλτούρα- φεμινισμός- όπερα- πατριωτικά μνημεία- ιταλική κουζίνα- φουτουρισμός- Νότος- το κράτος των Τζιολιτάνων. Για κάθε θέμα μελετάται ένα αντιπροσωπευτικό έργο, καθώς και ένα ευρύ φάσμα ιστορικού και θεωρητικού υλικού. Ως εκ τούτου, οι φοιτητές αναμένεται να γνωρίζουν λεπτομερώς τα καθορισμένα έργα, να ασχοληθούν με νέες θεωρητικές έννοιες και να αναπτύξουν μια καλή κατανόηση των κεντρικών ερωτημάτων που σχετίζονται με το ζήτημα της εθνικής ταυτότητας στη φιλελεύθερη Ιταλία.

Αυτή η ενότητα ανήκει στην ιταλική γλώσσα. Η ενότητα αυτή προσφέρει την ευκαιρία να μελετηθεί η Commedia του Δάντη, ένα από τα πιο διάσημα έργα της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας. Πρόκειται για ένα ποίημα που έσπασε τα νερά στην εποχή του και συνεχίζει να γοητεύει τους αναγνώστες έκτοτε. Σε μια εποχή που η σοβαρή λογοτεχνία έπρεπε να γράφεται στα λατινικά, ο Δάντης χρησιμοποίησε καθημερινά ιταλικά, τα οποία προκάλεσαν σκάνδαλο δίνοντας ανοιχτή πρόσβαση στις απόψεις του για πάπες και πολιτικούς ηγέτες, τραπεζίτες και πολεμιστές, ποιητές και καλλιτέχνες. Το ποίημα βυθίζει τους αναγνώστες του σε ένα ζωηρά φανταστικό ταξίδι στη μετά θάνατον ζωή, εγείροντας στην πορεία όλων των ειδών τα ερωτήματα σχετικά με το τι ήθελε να πει ο Δάντης και πώς επέλεξε να το πει. Τι εννοούσε αποκαλώντας το ποίημά του για το θάνατο και την κρίση "κωμωδία"; Γιατί έκανε τον παγανιστή ποιητή Βιργίλιο τον κύριο οδηγό του για τον χριστιανικό μεταθανάτιο κόσμο; Πού φανταζόταν ότι βρισκόταν ο παράδεισος, η κόλαση και το καθαρτήριο, και πώς ισχυριζόταν ότι πήγε εκεί;.

Αυτή η ενότητα ανήκει στην ιταλική γλώσσα. Αυτή η ενότητα διερευνά τις αντιλήψεις για την ταυτότητα στην Ιταλία της Αναγέννησης, φέρνοντας πρόσφατες προοπτικές στην επιτακτική θέση για την ατομικότητα του ανθρώπου της Αναγέννησης στο θεμελιώδες έργο του Burkhardt Ο πολιτισμός της Αναγέννησης στην Ιταλία (1860). Η έμφαση δίνεται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο η ταυτότητα μπορούσε να ερμηνευθεί ή να κατασκευαστεί κοινωνικά, πολιτικά και πολιτισμικά από άτομα ή ομάδες, μέσω του θεάτρου και του πλούσιου πολιτισμού των πριγκιπικών αυλών. Θα εξετάσουμε το έργο του Castiglione Il cortegiano (1528), το οποίο παρέχει ένα λεπτό πορτρέτο της αυλής του Urbino και των ποικίλων ρόλων που διαδραματίζει ο ιδανικός αυλικός. Τα θεατρικά έργα του Bibbiena, του Ariosto και των Intronati της Σιένα θα αποτελέσουν μια περαιτέρω βάση για τη διερεύνηση της πολύπλοκης δυναμικής που εμπλέκεται στην "αυτοδιαμόρφωση", από το ντύσιμο και τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες έως τα πιο δύσκολα ζητήματα της μίμησης και της υποκρισίας. Οι φοιτητές θα διερευνήσουν την αισθητική και την ηθική της παράστασης, τις συζητήσεις για την ευγένεια, τα γλωσσικά ζητήματα, την ταξική και πολιτική ταυτότητα, το παιχνίδι των φύλων, καθώς και τις στάσεις απέναντι στην κοινωνικότητα και το χιούμορ. Η μελέτη θεατρικών κειμένων θα δώσει στους φοιτητές την ευκαιρία να ασχοληθούν πρακτικά στην τάξη με θέματα παράστασης. Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα θα προγραμματιστεί επίσκεψη στο θέατρο.

Αυτή η ενότητα ανήκει στην ιταλική γλώσσα. Από τα μέσα του εικοστού αιώνα το ιταλικό μυθιστόρημα έχει υποστεί βαθιές μεταμορφώσεις. Κάθε γενιά συγγραφέων τείνει να υιοθετεί ορισμένα θέματα ως δικά της και να εγκαθιδρύει υφολογικές τάσεις: νεορεαλισμός, πειραματισμός, νέα αφηγηματικότητα, "I cannibali". Μέσα σε κάθε γενιά δημιουργούνται σημαντικές συμμαχίες με εκδοτικούς οίκους και εφημερίδες, ιδρύονται νέα λογοτεχνικά περιοδικά, επανασχεδιάζεται ο χάρτης της ιταλικής κοινωνίας. Οι ομαδοποιήσεις αυτές τείνουν να εγκαταλείπονται μόλις καθιερωθούν οι ατομικές καριέρες. Κάθε νέα γενιά συγγραφέων κατηγορεί αδιαμαρτύρητα την παλαιότερη για επαρχιωτισμό, για υπερβολική προσκόλληση στην εθνική παράδοση. Περιστασιακά, ωστόσο, εμφανίστηκαν απροσδόκητες συμμαχίες μεταξύ νέων συγγραφέων και άλλων πενήντα χρόνια μεγαλύτερων: "I nuovi narratori" και Morante, Moravia, Bilenchi, "I cannibali" και "Gruppo 63". Η ενότητα θα εξετάσει αυτές τις αλλαγές σε σχέση τόσο με τις διαφορές των γενεών όσο και με την ατομική σταδιοδρομία των ίδιων των συγγραφέων.

Αυτή η ενότητα ανήκει στο μάθημα Ιταλικά. Αυτή η ενότητα παρέχει στους φοιτητές πρακτική εξάσκηση στη μετάφραση από τα ιταλικά στα αγγλικά και αντίστροφα, καθώς και στη συγγραφή δοκιμίων στα αγγλικά. Για τα μαθήματα μετάφρασης, οι φοιτητές του Affiliate κατανέμονται στις γλωσσικές ομάδες του Τελικού Έτους για να εργαστούν πάνω σε μια σειρά κειμένων. Το μισό κάθε εξαμήνου εργάζονται στη μετάφραση από τα αγγλικά στα ιταλικά και το άλλο μισό στη μετάφραση από τα ιταλικά στα αγγλικά, με διαφορετικούς καθηγητές. Οι φοιτητές ενθαρρύνονται να προβληματιστούν και να συζητήσουν τα προβλήματα που ενυπάρχουν στην πρακτική της μετάφρασης.

Αυτή η ενότητα ανήκει στο μάθημα Ιταλικά. Αυτή η ενότητα παρέχει στους φοιτητές πρακτική εξάσκηση στη μετάφραση από τα ιταλικά στα αγγλικά και αντίστροφα, καθώς και στη συγγραφή δοκιμίων στα αγγλικά. Για τα μαθήματα μετάφρασης, οι φοιτητές του Affiliate κατανέμονται στις γλωσσικές ομάδες του Τελικού Έτους για να εργαστούν πάνω σε μια σειρά κειμένων. Το μισό κάθε εξαμήνου εργάζονται στη μετάφραση από τα αγγλικά στα ιταλικά και το άλλο μισό στη μετάφραση από τα ιταλικά στα αγγλικά, με διαφορετικούς καθηγητές. Οι φοιτητές ενθαρρύνονται να προβληματιστούν και να συζητήσουν τα προβλήματα που ενυπάρχουν στην πρακτική της μετάφρασης.

Το μάθημα αυτό εισάγει τους φοιτητές στις αναπαραστάσεις των έφιππων ανδρών στη λογοτεχνία, τις τέχνες, τα λαϊκά αντικείμενα και τις εκδόσεις, τις γελοιογραφίες, τα κινούμενα σχέδια και τις ταινίες στην Ιταλία από το 1861 και μετά, και εξετάζει πώς οι εικόνες των ιππέων και των ιπποτών λήφθηκαν, μετασχηματίστηκαν, οικειοποιήθηκαν και επαναπροσαρμόστηκαν από μεμονωμένους συγγραφείς και καλλιτέχνες, πολιτιστικά κινήματα και πολιτικές δυνάμεις. Οι φοιτητές θα εξετάσουν ένα πολύ ευρύ φάσμα πρωτογενών πηγών από το 1861 έως σήμερα, τόσο από κανονικούς όσο και από λιγότερο γνωστούς Ιταλούς συγγραφείς, καλλιτέχνες και σκηνοθέτες, και θα μάθουν πώς να συνδέουν και να ερμηνεύουν γραπτές και οπτικές εικόνες μέσα από τους φακούς διαφόρων θεωριών.

Πρόκειται για μια ενότητα ουγγρικής γλώσσας. Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν 30 πιστωτικές μονάδες υποχρεωτικού γλωσσικού μαθήματος: SEEH0024 - Κατανόηση της ουγγρικής γλώσσας επιπέδου 3α- SEEH0011 - Ουγγρική γλώσσα επιπέδου 3β - ProductionOR SEZZ4901 Ελεύθερη μόνιμη διπλωματική εργασία. 30 πιστωτικές μονάδες από: SEEHTBC Ουγγρική Λογοτεχνία. 60 πιστωτικές μονάδες από: Μαθήματα σε άλλη γλώσσα (συμπεριλαμβανομένων 15 πιστωτικών μονάδωνΔιατμηματικό μάθημα εάν δεν έχει ληφθεί από την πλευρά της SSEES).

Αυτό είναι ένα μάθημα ουγγρικής γλώσσας.

Πρόκειται για μια ενότητα ουγγρικής γλώσσας. Στο τέλος του μαθήματος οι φοιτητές θα πρέπει να είναι σε θέση: να κατανοούν αυθεντικά προφορικά και γραπτά ουγγρικά από απρόβλεπτες θεματικές περιοχές- να εξάγουν τις απαιτούμενες πληροφορίες και να τις καταγράφουν με ακρίβεια και συνοχή στα αγγλικά- να χειρίζονται προφορικά και γραπτά ουγγρικά σε οποιαδήποτε κατάσταση με κατάλληλη, ακριβή και περίτεχνη χρήση του λεξιλογίου και των γραμματικών δομών σε μια μεγάλη ποικιλία πλαισίων και μητρώων, να αναζητούν, να παρέχουν και να βελτιώνουν απόψεις και πληροφορίες σε συνεχείς προφορικές και γραπτές ανταλλαγές στην ουγγρική γλώσσα- να μιλούν και να γράφουν με αυτοπεποίθηση και ακρίβεια για βασικά θέματα που αφορούν τη ζωή και τον πολιτισμό στην Ουγγαρία και σε κοινωνίες όπου ομιλείται η ουγγρική γλώσσα- να επιδεικνύουν γνώση και ενεργή χρήση πιο σύνθετων γραμματικών δομών και ενός ευρέος φάσματος λεξιλογίου, καταλόγου και ύφους στην ουγγρική γλώσσα.

Αυτό είναι ένα μάθημα ουγγρικής γλώσσας.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Hungarian and Italian BA (Hons) από University College του Λονδίνου

20% Διδάσκοντες επαγγελματίες
5% Διοικητικά επαγγέλματα
5% Επαγγελματίες σχεδιασμού ιστοσελίδων και πολυμέσων
5% Γραμματεία και συναφή επαγγέλματα
5% Επαγγελματίες νοσηλευτές
5% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
5% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
5% Επαγγελματίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης
5% Καλλιτεχνικά, λογοτεχνικά επαγγέλματα και επαγγέλματα μέσων ενημέρωσης
5% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Ελάχιστο απαιτούμενο Δασμολόγιο UCAS

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για Ιταλικές σπουδές

Απαιτήσεις προσόντων

ΑΒΒ, συμπεριλαμβανομένης μιας ξένης γλώσσας. Συναφείς προσφορές: Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μαθήματος για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα Access UCL.

Επιτυχία στο δίπλωμα Access to HE με τουλάχιστον 30 μονάδες με διάκριση, 12 μονάδες με άριστα και 3 μονάδες με επιτυχία, όλες από τις μονάδες επιπέδου 3. Παρακαλούμε σημειώστε ότι, όταν προβλέπονται ειδικές απαιτήσεις για το γνωστικό αντικείμενο στο επίπεδο A, ενδέχεται να επανεξετάσουμε το πρόγραμμα σπουδών Access to HE για να διασφαλίσουμε ότι πληροίτε τις ειδικές απαιτήσεις για το γνωστικό αντικείμενο πριν από την ανακοίνωση της τελικής απόφασης.

ΑΒΒ στο Advanced Highers που περιλαμβάνει μια ξένη γλώσσα (ΑΒ στο Advanced Higher και ΒΒΒ στο Higher)

Βαθμολογία 16 μονάδων σε τρία μαθήματα ανώτερου επιπέδου που περιλαμβάνουν μια ξένη γλώσσα, χωρίς καμία βαθμολογία χαμηλότερη από 5. Συναφείς προσφορές: Παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μαθήματος για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα Access UCL.

Επιτυχής ολοκλήρωση του WBQ Advanced Skills Challenge Certificate καθώς και 2 GCE A-Levels με βαθμό ΑΒΒ, συμπεριλαμβανομένης μιας ξένης γλώσσας

D3,M1,M1 σε τρία κύρια μαθήματα Cambridge Pre-U που περιλαμβάνουν μια ξένη γλώσσα

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • All other courses
  • 6.5
  • Graduate Degrees
  • 6.5
  • Undergraduate Degrees
  • 5.5
  • UPSCE

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςHungarian and Italian, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Ουγγρικά και ιταλικά BA (Hons)

Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
EU £23300 έτος 1
Διεθνή £23300 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα επισκεφθείτε την ειδική ιστοσελίδα για περισσότερες λεπτομέρειες: https://www.ucl.ac.uk/prospective-students/undergraduate/fees-and-funding. Τα δίδακτρα που αναφέρονται παραπάνω αφορούν την εγγραφή σε προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021/22. Τα τέλη θα είναι υψηλότερα για όσους αρχίζουν τις σπουδές τους το ακαδημαϊκό έτος 2022/23 ή αργότερα. Το UCL διατηρεί το δικαίωμα να αυξήσει τα δίδακτρα στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με την κυβερνητική πολιτική μεταξύ άλλων σε ετήσια βάση για κάθε έτος σπουδών κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος. Τα δίδακτρα του εξωτερικού καθορίζονται στο ποσοστό εισόδου, οπότε τα δημοσιευμένα δίδακτρα θα χρεωθούν στους εισακτέους του 2021/22 για κάθε έτος σπουδών στο πρόγραμμα.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε Λονδίνο

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2024

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του University College του Λονδίνου στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 38 πανεμιστημιακών κατατάξεων του University College του Λονδίνου

Σχετικά με το University College του Λονδίνου

Το University College London, γνωστό και ως UCL, είναι ένα ερευνητικό πανεπιστήμιο που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση και εδρεύει στο μητροπολιτικό Λονδίνο της Αγγλίας. Είναι ένα πανεπιστήμιο που δίνει έμφαση στην ερευνητική έρευνα και στη διδασκαλία δεξιοτήτων κριτικής σκέψης για τους αποφοίτους του. Η κύρια πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου βρίσκεται στην περιοχή Bloomsbury του πολυπληθούς London Borough of Camden, στο κεντρικό Λονδίνο, όπου οι φοιτητές μπορούν να απολαμβάνουν τα μεγάλα πάρκα και τους ανοιχτούς χώρους του στον ελεύθερο χρόνο τους.

Λίστα με 384 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του University College του Λονδίνου - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του University College του Λονδίνου

 • Top Tips for Settling In to UCL
 • UCL Life Hacks - Shortcuts
 • Evan shares his advice for applying to UCL
 • Tell me about The Bartlett

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Ουγγρικές και ανατολικοευρωπαϊκές σπουδές (4 έτη) BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
66% 5% 0% £23300 177 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ουγγρικά και Σερβικά/Κροατικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
66% 5% 0% £23300 177 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ουγγρικά και Πολωνικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
66% 5% 0% £23300 177 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ουγγρικά και Ισπανικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
76% 5% 10% £23300 175 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ουγγρικά και Ουκρανικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
66% 5% 0% £23300 177 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ουγγρικά και ρωσικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
66% 5% 0% £23300 177 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ουγγρικά και Νορβηγικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
82% 5% 10% £23300 184 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ουγγρικά και πορτογαλικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
76% 5% 10% £23300 175 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ουγγρικά και Σουηδικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
82% 5% 10% £23300 184 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ουγγρικά και Ρουμανικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
66% 5% 0% £23300 177 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης