University College London
Ουγγρικά και Σερβικά/Κροατικά BA (Hons)
University College London - University College του Λονδίνου

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Σλαβικές σπουδές

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Σλαβικές σπουδές στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £30000 £29500 £37000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £23000 - £34000 £23000 - £41000 £30500 - £49500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Σλαβικές σπουδές (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £24481 £24179 £28484
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £21039 - £28312 £18805 - £30921 £21623 - £38452

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Το τετραετές πρόγραμμα BA Ουγγρικής και Σερβικής/Κροατικής γλώσσας είναι ένα κοινό πρόγραμμα αριστείας που κατανέμεται εξίσου μεταξύ των δύο γλωσσών σας. Θα παρακολουθήσετε μαθήματα όχι μόνο στη γλώσσα (ομιλία, ακρόαση, ανάγνωση, γραφή και μετάφραση), αλλά και σε πολιτιστικά θέματα, όπως λογοτεχνία, ιστορία, κινηματογράφος, γλωσσολογία, πολιτική και άλλα συναφή πεδία που έχουν σχεδιαστεί για να συμπληρώνουν την εκμάθηση της γλώσσας σας. Με μια μεγάλη ποικιλία προσφερόμενων μαθημάτων, θα είστε σε θέση να προσαρμόσετε το πτυχίο σας στις σύγχρονες γλώσσες στους τομείς που σας ενδιαφέρουν. Στο τρίτο έτος θα περάσετε ένα έτος στο εξωτερικό, το οποίο θα μοιραστεί μεταξύ δύο χωρών στις οποίες ομιλούνται οι γλώσσες σας.

Το πιο συναρπαστικό χαρακτηριστικό της ουγγρικής γλώσσας είναι ότι ενώ είναι τόσο διαφορετική από τις γλώσσες γύρω της, εξακολουθεί να φέρει πολλά ενδιαφέροντα σημάδια της ευρωπαϊκότητας - τόσο γλωσσικά όσο και πολιτιστικά. Οι σπουδές ουγγρικής γλώσσας στο SSEES (UCL School of Slavonic and East European Studies) παρέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να αποκτήσετε άριστες γλωσσικές δεξιότητες και βαθιά γνώση του πολιτισμού, της ιστορίας, της κοινωνίας και της λογοτεχνίας που θα σας προετοιμάσει για μια ευρεία ποικιλία σταδιοδρομίας στην Ευρώπη.

Τα σερβικά/κροατικά γράφονται με δύο αλφάβητα: Κυριλλικά. Και τα δύο αλφάβητα έχουν 30 γράμματα, καθένα από τα οποία αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο ήχο, γεγονός που καθιστά εύκολη την ανάγνωση και τη γραφή της σερβικής/κροατικής γλώσσας. Τα σερβικά/κροατικά στο SSEES (UCL School of Slavonic and East European Studies) διδάσκονται σε μικρές τάξεις, γεγονός που σας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσετε άριστες γλωσσικές δεξιότητες και βαθιά γνώση της σερβικής/κροατικής λογοτεχνίας, ιστορίας και πολιτισμού, που θα σας προετοιμάσει για μια μεγάλη ποικιλία επαγγελματικών σταδιοδρομιών στην Ευρώπη.

Το UCL κατατάσσεται στην 3η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σύγχρονες γλώσσες στην παγκόσμια κατάταξη της QS για το 2018 και προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες σε φοιτητές και αποφοίτους γλωσσών.

Τι θα μάθεις

Περιεχόμενο προγράμματος: Ως φοιτητής/φοιτήτρια του προγράμματος σπουδών: Hungarian and Serbian/Croatian, BA (Hons) θα παρακολουθήσεις τα εξής μαθήματα.

Έτος 1

Αυτή η ενότητα είναι σερβική/κροατική. Πρόκειται για ένα μάθημα για φοιτητές που έχουν λίγες ή καθόλου προηγούμενες γνώσεις της σερβικής/κροατικής γλώσσας και οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν ένα επίπεδο ικανοτήτων που θα τους επιτρέψει να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε διάφορες απλές καταστάσεις. Οι φοιτητές θα εισαχθούν επίσης στην ανάγνωση απλών κειμένων, συμπεριλαμβανομένων λογοτεχνικών έργων, στα σερβικά/κροατικά. Το μάθημα παρέχει γνώσεις βασικής σερβικής/κροατικής γραμματικής και λεξιλογίου, καθώς και μια εισαγωγή στον πολιτισμό της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Κροατίας, του Μαυροβουνίου και της Σερβίας, καθώς και σε κοινωνίες όπου ομιλείται η σερβική/κροατική γλώσσα.

Αυτή είναι μια ενότητα για τα σερβικά/κροατικά. Πρόκειται για ένα μάθημα για φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το επίπεδο 1 της σερβικής/κροατικής γλώσσας ή που μπορούν να αποδείξουν ισοδύναμη επάρκεια στη σερβική/κροατική γλώσσα. Το μάθημα αποτελείται από δύο συνιστώσες, την κατανόηση και την παραγωγή, καθεμία από τις οποίες έχει την αξία 0,5 μιας διδακτικής ενότητας. Και οι δύο συνιστώσες διδάσκονται σε συνδυασμό.

Πρόκειται για μια ενότητα σερβικών/κροατικών γλωσσών. Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν 30 πιστωτικές μονάδεςυποχρεωτικά γλωσσικά μαθήματα είτε (όταν τα σερβικά/κροατικά είναι ab initio): SEEY0001 - Σερβική/Κροατική Γλώσσα Επίπεδο 1 Ή (όταν τα σερβικά/κροατικά είναι μετά το επίπεδο A): SEEY0006 - Σερβική και Κροατική Γλώσσα Επίπεδο 2α - Κατανόηση- SEEY0008 - Σερβική και Κροατική Γλώσσα Επίπεδο 2β - Παραγωγή. Σημείωση: Εάν η διατμηματική σας ενότητα λαμβάνεται από το πρόγραμμα SSEES 60 πιστωτικών μονάδων, τότε λαμβάνετε μόνο το SEE0013.

Πρόκειται για μια ενότητα ουγγρικής γλώσσας. Στο τέλος του μαθήματος οι φοιτητές θα πρέπει να είναι σε θέση: να κατανοούν ένα ευρύ φάσμα αυθεντικών προφορικών και γραπτών ουγγρικών από προβλέψιμες θεματικές περιοχές- να εξάγουν τις απαιτούμενες πληροφορίες και να τις καταγράφουν με ακρίβεια και συνοχή στα αγγλικά- να χειρίζονται προφορικά και γραπτά ουγγρικά με κατάλληλη και ακριβή χρήση του λεξιλογίου και των γραμματικών δομών σε ποικίλα πλαίσια και μητρώα, να μιλούν με αυτοπεποίθηση και ακρίβεια που αρμόζει σε αυτό το επίπεδο για πολλές πτυχές της ζωής και του πολιτισμού στην Ουγγαρία και σε κοινωνίες όπου ομιλείται η ουγγρική γλώσσα- να επιδεικνύουν κατανόηση της μετάφρασης συζητώντας προβλήματα συγκεκριμένων μεταφράσεων από και προς την ουγγρική γλώσσα- να μεταφράζουν με επιτυχία μια σειρά κειμένων από και προς την ουγγρική γλώσσα- να επιδεικνύουν γνώση και ενεργή χρήση πιο σύνθετων γραμματικών δομών και ενός ευρέος φάσματος λεξιλογίου στην ουγγρική γλώσσα.

Πρόκειται για μάθημα ουγγρικής γλώσσας. Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν να κάνουν: 30 μονάδεςυποχρεωτικά γλωσσικά μαθήματα είτε (όταν η ουγγρική γλώσσα είναι ab initio): SEEH0001 - Ουγγρική γλώσσα επίπεδο 1 ή (όταν τα ουγγρικά είναι μετά το επίπεδο A): SEEH0016 - Ουγγρική γλώσσα Επίπεδο 2β - Παραγωγή. 15/30 μονάδες Υποχρεωτικό μάθημα πολιτισμού: SEEE0013: SEEE0009: Πόλεμος, τραύμα και μνήμη στον ανατολικοευρωπαϊκό κινηματογράφο. Σημείωση: Εάν το διατμηματικό τους μάθημα έχει ληφθεί από τις 60 πιστωτικές μονάδες SSEES, τότε μπορούν να λάβουν μόνο το SEE0013. Ενότητες στην άλλη γλώσσα 60 πιστωτικές μονάδες (συμπεριλαμβανομένων 15 πιστωτικών μονάδων διατμηματικού μαθήματος εάν δεν έχουν ληφθεί από την πλευρά SSEES).

Πρόκειται για μάθημα ουγγρικής γλώσσας. Το μάθημα απευθύνεται σε φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το επίπεδο 1 της ουγγρικής γλώσσας ή που μπορούν να αποδείξουν ισοδύναμες ικανότητες στην ουγγρική γλώσσα. Το μάθημα αποτελείται από δύο συνιστώσες, την κατανόηση και την παραγωγή, καθεμία από τις οποίες έχει την αξία 0,5 της μονάδας μαθήματος. Και οι δύο συνιστώσες διδάσκονται σε συνδυασμό.

Αυτή είναι μια ενότητα ουγγρικής γλώσσας. Πρόκειται για ένα μάθημα για φοιτητές που έχουν λίγες ή καθόλου προηγούμενες γνώσεις ουγγρικής γλώσσας και οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν ένα επίπεδο ικανότητας που θα τους επιτρέψει να επικοινωνούν αποτελεσματικά σε διάφορες απλές καταστάσεις. Οι φοιτητές θα εισαχθούν επίσης στην ανάγνωση απλών κειμένων, συμπεριλαμβανομένων λογοτεχνικών έργων, στα ουγγρικά. Το μάθημα παρέχει γνώση της βασικής ουγγρικής γραμματικής και του ουγγρικού λεξιλογίου, καθώς και μια εισαγωγή στον πολιτισμό της Ουγγαρίας και των κοινωνιών όπου ομιλείται η ουγγρική γλώσσα.

Έτος 2

Αυτή είναι μια ενότητα για τα σερβικά/κροατικά. Πρόκειται για ένα μάθημα για φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το επίπεδο 1 της σερβικής/κροατικής γλώσσας ή που μπορούν να αποδείξουν ισοδύναμη επάρκεια στη σερβική/κροατική γλώσσα. Το μάθημα αποτελείται από δύο συνιστώσες, την κατανόηση και την παραγωγή, καθεμία από τις οποίες έχει την αξία 0,5 μιας διδακτικής ενότητας. Και οι δύο συνιστώσες διδάσκονται σε συνδυασμό.

Πρόκειται για ένα μάθημα σερβικής/κροατικής γλώσσας. Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν 30 πιστωτικές μονάδες υποχρεωτικών γλωσσικών μαθημάτων: είτε (όταν τα σερβικά/κροατικά είναι ab initio): SEEY0006 - Σερβική και Κροατική Γλώσσα Επίπεδο 2α - Κατανόηση- SEEY0008 - Σερβική και Κροατική Γλώσσα Επίπεδο 2β - Παραγωγή Ή (όταν τα σερβικά/κροατικά είναι μετά το επίπεδο Α): SEEY0011 - Σερβική και Κροατική Γλώσσα Επίπεδο 3α - Κατανόηση- SEEY0013 - Σερβική και Κροατική Γλώσσα Επίπεδο 3β - Παραγωγή. 15 μονάδες από το βασικό μάθημα Σερβικός/Κροατικός Πολιτισμός: SEEY0010 - Εισαγωγή στη σερβική και κροατική λογοτεχνία. 15 πιστωτικές μονάδες από: μάθημα λογοτεχνίας και πολιτισμού SSEES ή διατμηματικό μάθημα (βλέπε παραπάνω). 60 πιστωτικές μονάδες από: Μαθήματα στην άλλη γλώσσα (συμπεριλαμβανομένων 15 πιστωτικών μονάδωνΔιατμηματικό μάθημα εάν δεν έχει ληφθεί από την πλευρά της SSEES).

Αυτή είναι μια σερβική/κροατική ενότητα.

Αυτή είναι μια σερβική/κροατική ενότητα. Πρόκειται για ένα μάθημα για φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το μάθημα της σερβικής/κροατικής γλώσσας επιπέδου 2, ή που μπορούν να αποδείξουν ισοδύναμη επάρκεια στη σερβική/κροατική γλώσσα. Το μάθημα αποτελείται από δύο συνιστώσες, κατανόηση και παραγωγή, κάθε μία από τις οποίες έχει την αξία 0,5 μιας μονάδας μαθήματος (βλ. Λεπτομέρειες μαθήματος παραπάνω). Και τα δύο τμήματα διδάσκονται σε συνδυασμό. Οι φοιτητές που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς αυτό το μάθημα θα πρέπει να είναι σε θέση να λειτουργούν αποτελεσματικά και με αυτοπεποίθηση σε ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών, επαγγελματικών και κοινωνικών καταστάσεων, και επίσης να έχουν αποκτήσει μια μεταγλωσσική προοπτική σε θέματα μετάφρασης.

Αυτό το μάθημα απευθύνεται σε φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το μάθημα της σερβικής/κροατικής γλώσσας επιπέδου 2, ή που μπορούν να αποδείξουν ισοδύναμη επάρκεια στη σερβική/κροατική γλώσσα. Το μάθημα αποτελείται από δύο συνιστώσες, κατανόηση και παραγωγή, κάθε μία από τις οποίες έχει την αξία 0,5 μιας μονάδας μαθήματος (βλ. λεπτομέρειες μαθήματος παραπάνω). Και τα δύο τμήματα διδάσκονται σε συνδυασμό. Οι φοιτητές που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς αυτό το μάθημα θα πρέπει να είναι σε θέση να λειτουργούν αποτελεσματικά και με αυτοπεποίθηση σε ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών, επαγγελματικών και κοινωνικών καταστάσεων, και επίσης να έχουν αποκτήσει μια μεταγλωσσική προοπτική σε θέματα μετάφρασης.

Αυτό είναι ένα μάθημα ουγγρικής γλώσσας.

Αυτή είναι μια ενότητα ουγγρικής γλώσσας. Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν να κάνουν υποχρεωτικά γλωσσικά μαθήματα 30 πιστωτικών μονάδων είτε (όταν η ουγγρική γλώσσα είναι ab initio): SEEH0016 - Ουγγρική γλώσσα Επίπεδο 2β - Παραγωγή ή (όταν τα ουγγρικά είναι μετά το επίπεδο A): SEEH0024 - Ουγγρική γλώσσα Επίπεδο 3α Κατανόηση- SEEH0011 - Ουγγρική γλώσσα Επίπεδο 3β - Παραγωγή. 15 μονάδες από το βασικό μάθημα ουγγρικού πολιτισμού: SEEHTBC - Εισαγωγή στην ουγγρική λογοτεχνία. 15 πιστωτικές μονάδες από το μάθημα SSEES Λογοτεχνία και Πολιτισμός- SEEE0011 - Σκηνοθεσία της Ευρώπης (Διατμηματικό). 60 πιστωτικές μονάδες από: Μαθήματα σε άλλη γλώσσα (συμπεριλαμβανομένων 15 πιστωτικών μονάδων διατμηματικού μαθήματος εάν δεν έχουν ληφθεί από την πλευρά της SSEES).

Πρόκειται για μια ενότητα ουγγρικής γλώσσας. Στο τέλος του μαθήματος οι φοιτητές θα πρέπει να είναι σε θέση: να κατανοούν ένα ευρύ φάσμα αυθεντικών προφορικών και γραπτών ουγγρικών από προβλέψιμες θεματικές περιοχές- να εξάγουν τις απαιτούμενες πληροφορίες και να τις καταγράφουν με ακρίβεια και συνοχή στα αγγλικά- να χειρίζονται προφορικά και γραπτά ουγγρικά με κατάλληλη και ακριβή χρήση του λεξιλογίου και των γραμματικών δομών σε ποικίλα πλαίσια και μητρώα, να μιλούν με αυτοπεποίθηση και ακρίβεια που αρμόζει σε αυτό το επίπεδο για πολλές πτυχές της ζωής και του πολιτισμού στην Ουγγαρία και σε κοινωνίες όπου ομιλείται η ουγγρική γλώσσα- να επιδεικνύουν κατανόηση της μετάφρασης συζητώντας προβλήματα συγκεκριμένων μεταφράσεων από και προς την ουγγρική γλώσσα- να μεταφράζουν με επιτυχία μια σειρά κειμένων από και προς την ουγγρική γλώσσα- να επιδεικνύουν γνώση και ενεργή χρήση πιο σύνθετων γραμματικών δομών και ενός ευρέος φάσματος λεξιλογίου στην ουγγρική γλώσσα.

Πρόκειται για μάθημα ουγγρικής γλώσσας. Στο τέλος του μαθήματος οι φοιτητές θα πρέπει να είναι σε θέση: να κατανοούν αυθεντικά προφορικά και γραπτά ουγγρικά από απρόβλεπτες θεματικές περιοχές- να εξάγουν τις απαιτούμενες πληροφορίες και να τις καταγράφουν με ακρίβεια και συνοχή στα αγγλικά- να χειρίζονται προφορικά και γραπτά ουγγρικά σε οποιαδήποτε κατάσταση με κατάλληλη, ακριβή και περίτεχνη χρήση του λεξιλογίου και των γραμματικών δομών σε μια ευρεία ποικιλία πλαισίων και μητρώων, να αναζητούν, να παρέχουν και να βελτιώνουν απόψεις και πληροφορίες σε συνεχείς προφορικές και γραπτές ανταλλαγές στην ουγγρική γλώσσα- να μιλούν και να γράφουν με αυτοπεποίθηση και ακρίβεια για βασικά θέματα που αφορούν τη ζωή και τον πολιτισμό στην Ουγγαρία και σε κοινωνίες όπου ομιλείται η ουγγρική γλώσσα- και να επιδεικνύουν γνώση και ενεργή χρήση πιο σύνθετων γραμματικών δομών και ενός ευρέος φάσματος λεξιλογίου, καταλόγου και ύφους στην ουγγρική γλώσσα.

Αυτό είναι ένα μάθημα ουγγρικής γλώσσας.

Αυτό είναι ένα μάθημα ουγγρικής γλώσσας.

Έτος 3

Το έτος σας στο εξωτερικό μοιράζεται μεταξύ δύο χωρών όπου ομιλούνται οι γλώσσες-στόχοι σας. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια πρακτική άσκηση σπουδών σε ένα από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμιά μας, να πραγματοποιήσετε μια πρακτική άσκηση εργασίας ή μια θέση βοηθού γλωσσικού συνεργάτη του British Council στο εξωτερικό ή έναν συνδυασμό των δύο (ανάλογα με την επιλογή/διαθεσιμότητα/έγκριση της γλώσσας).

Έτος 4

Πρόκειται για μια ενότητα ουγγρικής γλώσσας. Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν 30 πιστωτικές μονάδες υποχρεωτικού γλωσσικού μαθήματος: SEEH0024 - Κατανόηση της ουγγρικής γλώσσας επιπέδου 3α- SEEH0011 - Ουγγρική γλώσσα επιπέδου 3β - ProductionOR SEZZ4901 Ελεύθερη μόνιμη διπλωματική εργασία. 30 πιστωτικές μονάδες από: SEEHTBC Ουγγρική Λογοτεχνία. 60 πιστωτικές μονάδες από: Μαθήματα σε άλλη γλώσσα (συμπεριλαμβανομένων 15 πιστωτικών μονάδωνΔιατμηματικό μάθημα εάν δεν έχει ληφθεί από την πλευρά της SSEES).

Αυτή είναι μια σερβική/κροατική ενότητα. Πρόκειται για ένα μάθημα για φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το μάθημα της σερβικής/κροατικής γλώσσας επιπέδου 2, ή που μπορούν να αποδείξουν ισοδύναμη επάρκεια στη σερβική/κροατική γλώσσα. Το μάθημα αποτελείται από δύο συνιστώσες, κατανόηση και παραγωγή, κάθε μία από τις οποίες έχει την αξία 0,5 μιας μονάδας μαθήματος (βλ. Λεπτομέρειες μαθήματος παραπάνω). Και τα δύο τμήματα διδάσκονται σε συνδυασμό. Οι φοιτητές που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς αυτό το μάθημα θα πρέπει να είναι σε θέση να λειτουργούν αποτελεσματικά και με αυτοπεποίθηση σε ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών, επαγγελματικών και κοινωνικών καταστάσεων, και επίσης να έχουν αποκτήσει μια μεταγλωσσική προοπτική σε θέματα μετάφρασης.

Αυτή είναι μια σερβική/κροατική ενότητα.

Αυτή είναι μια σερβική/κροατική ενότητα.

Αυτό είναι ένα μάθημα ουγγρικής γλώσσας.

Αυτή είναι μια ενότητα σερβικών/κροατικών γλωσσών. Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν υποχρεωτικό γλωσσικό μάθημα 30 πιστωτικών μονάδων: SEEY0011 - Σερβική και Κροατική γλώσσα Επίπεδο 3α - Κατανόηση- SEEY0013 - Σερβική και Κροατική γλώσσα Επίπεδο 3β - Παραγωγή Ή SEZZ4901 Ελεύθερη Μόνιμη Διπλωματική Εργασία. 30 μονάδες από: SEEY0015 - Σερβική και Κροατική Λογοτεχνία. 60 πιστωτικές μονάδες από: Μαθήματα στην άλλη γλώσσα (συμπεριλαμβανομένων 15 πιστωτικών μονάδωνΔιατμηματικό μάθημα εάν δεν έχει ληφθεί από την πλευρά της SSEES).

Πρόκειται για μια ενότητα ουγγρικής γλώσσας. Στο τέλος του μαθήματος οι φοιτητές θα πρέπει να είναι σε θέση: να κατανοούν αυθεντικά προφορικά και γραπτά ουγγρικά από απρόβλεπτες θεματικές περιοχές- να εξάγουν τις απαιτούμενες πληροφορίες και να τις καταγράφουν με ακρίβεια και συνοχή στα αγγλικά- να χειρίζονται προφορικά και γραπτά ουγγρικά σε οποιαδήποτε κατάσταση με κατάλληλη, ακριβή και περίτεχνη χρήση του λεξιλογίου και των γραμματικών δομών σε μια μεγάλη ποικιλία πλαισίων και μητρώων, να αναζητούν, να παρέχουν και να βελτιώνουν απόψεις και πληροφορίες σε συνεχείς προφορικές και γραπτές ανταλλαγές στην ουγγρική γλώσσα- να μιλούν και να γράφουν με αυτοπεποίθηση και ακρίβεια για βασικά θέματα που αφορούν τη ζωή και τον πολιτισμό στην Ουγγαρία και σε κοινωνίες όπου ομιλείται η ουγγρική γλώσσα- να επιδεικνύουν γνώση και ενεργή χρήση πιο σύνθετων γραμματικών δομών και ενός ευρέος φάσματος λεξιλογίου, καταλόγου και ύφους στην ουγγρική γλώσσα.

Αυτό είναι ένα μάθημα ουγγρικής γλώσσας.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Hungarian and Serbian/Croatian BA (Hons) από University College του Λονδίνου

20% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
15% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
10% Διοικητικά επαγγέλματα
5% Διδάσκοντες επαγγελματίες
5% Καλλιτεχνικά, λογοτεχνικά επαγγέλματα και επαγγέλματα μέσων ενημέρωσης
5% Επαγγελματίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης
5% Επαγγέλματα υπηρεσιών προστασίας
5% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
5% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
5% Επαγγελματίες μηχανικοί

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Ελάχιστο απαιτούμενο Δασμολόγιο UCAS

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για Σλαβικές σπουδές

Απαιτήσεις προσόντων

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα μαθήματα. Τουλάχιστον δύο μαθήματα επιπέδου A πρέπει να προέρχονται από τον κατάλογο των προτιμώμενων μαθημάτων επιπέδου A του UCL. Συναφείς προσφορές: παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μαθήματος για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα Access UCL

Επιτυχία στο Δίπλωμα Access to HE με τουλάχιστον 30 πιστωτικές μονάδες με διάκριση, 12 πιστωτικές μονάδες με άριστα και 3 πιστωτικές μονάδες με επιτυχία, όλες από μονάδες επιπέδου 3.

ABB στο Advanced Highers (AB στο Advanced Higher και BBB στο Higher)

Βαθμολογία 16 μονάδων σε τρία μαθήματα ανώτερου επιπέδου, χωρίς καμία βαθμολογία χαμηλότερη από 5. Συναφείς προσφορές: παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μαθήματος για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα Access UCL.

Επιτυχής ολοκλήρωση του WBQ Advanced Skills Challenge Certificate συν 2 GCE A-Levels με βαθμούς ΑΒΒ.

D3,M1,M1 σε τρία κύρια μαθήματα Cambridge Pre-U

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • All other courses
  • 6.5
  • Graduate Degrees
  • 6.5
  • Undergraduate Degrees
  • 5.5
  • UPSCE

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςHungarian and Serbian/Croatian, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Ουγγρικά και Σερβικά/Κροατικά BA (Hons)

Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
EU £23300 έτος 1
Διεθνή £23300 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα παρακαλούμε επισκεφθείτε ή την ειδική ιστοσελίδα για περισσότερες λεπτομέρειες: https://www.ucl.ac.uk/prospective-students/undergraduate/fees-and-funding. Τα δίδακτρα που αναφέρονται παραπάνω αφορούν την εγγραφή σε προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021/22. Τα τέλη θα είναι υψηλότερα για όσους αρχίζουν τις σπουδές τους το ακαδημαϊκό έτος 2022/23 ή αργότερα. Το UCL διατηρεί το δικαίωμα να αυξήσει τα δίδακτρα στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με την κυβερνητική πολιτική μεταξύ άλλων σε ετήσια βάση για κάθε έτος σπουδών κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος. Τα δίδακτρα του εξωτερικού καθορίζονται στο ποσοστό εισόδου, οπότε τα δημοσιευμένα δίδακτρα θα χρεωθούν στους εισακτέους του 2021/22 για κάθε έτος σπουδών στο πρόγραμμα.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε Λονδίνο

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2024

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του University College του Λονδίνου στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 38 πανεμιστημιακών κατατάξεων του University College του Λονδίνου

Σχετικά με το University College του Λονδίνου

Το University College London, γνωστό και ως UCL, είναι ένα ερευνητικό πανεπιστήμιο που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση και εδρεύει στο μητροπολιτικό Λονδίνο της Αγγλίας. Είναι ένα πανεπιστήμιο που δίνει έμφαση στην ερευνητική έρευνα και στη διδασκαλία δεξιοτήτων κριτικής σκέψης για τους αποφοίτους του. Η κύρια πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου βρίσκεται στην περιοχή Bloomsbury του πολυπληθούς London Borough of Camden, στο κεντρικό Λονδίνο, όπου οι φοιτητές μπορούν να απολαμβάνουν τα μεγάλα πάρκα και τους ανοιχτούς χώρους του στον ελεύθερο χρόνο τους.

Λίστα με 384 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του University College του Λονδίνου - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του University College του Λονδίνου

 • Top Tips for Settling In to UCL
 • UCL Life Hacks - Shortcuts
 • Evan shares his advice for applying to UCL
 • Tell me about The Bartlett

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Ουγγρικές και ανατολικοευρωπαϊκές σπουδές (4 έτη) BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
66% 5% 0% £23300 177 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ουγγρικά και Σερβικά/Κροατικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
66% 5% 0% £23300 177 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ουγγρικά και Πολωνικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
66% 5% 0% £23300 177 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ουγγρικά και Ισπανικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
76% 5% 10% £23300 175 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ουγγρικά και Ουκρανικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
66% 5% 0% £23300 177 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ουγγρικά και ρωσικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
66% 5% 0% £23300 177 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ουγγρικά και Νορβηγικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
82% 5% 10% £23300 184 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ουγγρικά και πορτογαλικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
76% 5% 10% £23300 175 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ουγγρικά και Σουηδικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
82% 5% 10% £23300 184 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ουγγρικά και Ρουμανικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
66% 5% 0% £23300 177 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης