The University of Edinburgh
Δημοτική Εκπαίδευση με Γαελικά (με ευχέρεια ομιλίας) MA (Hons)
The University of Edinburgh - Πανεπιστήμιο του Edinburgh

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £32000 £27000 £32000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £31000 - £33000 £26500 - £27500 £30500 - £34500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £25479 £24515 £28105
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £23782 - £28383 £18790 - £27904 £20119 - £32848

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Το πρόγραμμα MA (Hons) Primary Education with Gaelic στοχεύει να σας υποστηρίξει ώστε να γίνετε εκπαιδευτικός με γαελικό μέσο, ο οποίος θα αναπτύξει επαγγελματικές αξίες όπως:

εμπιστοσύνη

σεβασμός

ακεραιότητα

δέσμευση στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης

Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε για να συμβάλει στην αντιμετώπιση της εθνικής έλλειψης εκπαιδευτικών της γαελικής γλώσσας και να ενισχύσει την επαγγελματική ικανότητα των μελλοντικών εκπαιδευτικών.

Μάθηση και πρακτική

Με έδρα το Moray House School of Education, θα έχετε την ευκαιρία να αναπτύξετε βαθιά γνώση και κατανόηση των εξής:

μάθηση

τα παιδιά ως ατομικοί μαθητές

τις παιδαγωγικές μεθόδους που σχετίζονται με το πρωτοβάθμιο πρόγραμμα σπουδών

Μέσω εκτεταμένης και διαρκούς επαγγελματικής πρακτικής σε δημοτικά σχολεία με γαελικό και αγγλικό μέσο θα αναπτύξετε:

Επαγγελματική εμπειρογνωμοσύνη

γνώση του προγράμματος σπουδών στην πράξη

μια κριτική κατανόηση της πολυπλοκότητας του σχολείου και της κοινότητας

Το πρόγραμμα σας παρέχει επίσης την ευκαιρία να σπουδάσετε μαθήματα σε:

Κελτική, με τη Σχολή Φιλολογίας, Γλωσσών και Πολιτισμών

Γλωσσολογία, με τη Σχολή Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας και Γλωσσικών Επιστημών

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επωφεληθείτε από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εμπειρογνωμοσύνη σε αυτούς τους τομείς.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος είναι σε θέση να διδάσκουν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση στα γαελικά ή στα αγγλικά.

Σύμπραξη για την ψυχική υγεία και ευημερία

Οι φοιτητές καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου συμμετέχουν επίσης στο πρόγραμμα ψυχικής υγείας και ευεξίας.

Αυτό παρέχεται μέσω της μοναδικής συνεργασίας μας με τη φιλανθρωπική οργάνωση για την ψυχική υγεία των παιδιών Place2Be και σας βοηθά να υποστηρίξετε την ψυχική ευημερία στις τάξεις σας και στον εαυτό σας.

Accredited by the General Teaching Council for Scotland (GTCS).

Τι θα μάθεις

Περιεχόμενο προγράμματος: Ως φοιτητής/φοιτήτρια του προγράμματος σπουδών: Primary Education with Gaelic (Fluent Speakers), MA (Hons) θα παρακολουθήσεις τα εξής μαθήματα.

Έτος 1

Εισαγωγή στη σκωτσέζικη γαελική λογοτεχνία σε στίχους και πεζά, καθώς και στη μελέτη της γαελικής γλώσσας, μαζί με γλωσσικά πρακτικά μαθήματα, προφορικά και γραπτά.

Αυτό το εισαγωγικό μάθημα 20 διδακτικών μονάδων εισάγει την εκπαίδευση ως αυτοτελές αντικείμενο σπουδών και είναι δομημένο γύρω από δύο κεντρικά και αλληλένδετα σκέλη: παρελθοντικές και τρέχουσες προοπτικές για την εκπαίδευση και το ρόλο της στον 21ο αιώνα- και μια εισαγωγή στην έρευνα και τη σημασία της στην εκπαίδευση και την εκπαιδευτική έρευνα. Επιπλέον, ένα βασικό μέρος του μαθήματος, το οποίο ενσωματώνεται σε όλες τις διδακτικές και μαθησιακές δραστηριότητες, είναι η εστίαση στον ακαδημαϊκό γραμματισμό, η οποία υποστηρίζεται από μια εισαγωγική ενότητα για τη μάθηση στο πανεπιστήμιο.

Αυτό το μάθημα έχει ως γενικότερο θέμα το Πρόγραμμα Σπουδών για την Αριστεία (CfE) της Σκωτίας. Περιλαμβάνει μια κριτική διερεύνηση ορισμένων από τις ιδέες που διέπουν την κατασκευή του CfE και των συναφών ιδεών για τη διδασκαλία, εξετάζοντας την ιστορική, θεωρητική και πρακτική ανάπτυξή τους. Το μάθημα στοχεύει να εφοδιάσει τους φοιτητές με μια κριτική και τεκμηριωμένη κατανόηση του ρόλου των εκπαιδευτικών στην υλοποίηση του αναλυτικού προγράμματος και των παραγόντων που μπορούν να το επηρεάσουν. Ένα ισχυρό θέμα είναι η εκτίμηση της σχέσης μεταξύ θεωρίας και πρακτικής στη διδασκαλία και τη μάθηση.

Το Primary Literacies 1 έχει ως στόχο να παρέχει στους φοιτητές γνώση, κατανόηση και πρακτική εμπειρία σχετικά με το πώς τα παιδιά μαθαίνουν να μιλούν, να ακούν, να διαβάζουν και να γράφουν, ιδιαίτερα στο σχολείο. Σκοπός του είναι να λειτουργήσει ως εισαγωγή σε μια σειρά θεμάτων στο πλαίσιο της Γλώσσας στην Εκπαίδευση για υποψήφιους εκπαιδευτικούς και άλλους που ενδιαφέρονται για αυτόν τον τομέα.

Αυτή η ενότητα εισάγει τους φοιτητές στην πολυπλοκότητα της φύσης της γνώσης, θέτοντας τα θεμελιώδη ερωτήματα "Τι είναι η γνώση;" "Πώς "γνωρίζουμε";" και "Γιατί αυτό είναι σημαντικό στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση;". Αυτά τα θεμελιώδη ερωτήματα θα εξεταστούν πρώτα ολιστικά, πριν η ενότητα εξελιχθεί για να αναγνωρίσει και να διερευνήσει τη γνώση στους διακριτούς τομείς του αναλυτικού προγράμματος και πώς αυτή επηρεάζει τη μάθηση και τη διδασκαλία στα δημοτικά σχολεία. Οι φοιτητές θα ενθαρρυνθούν να εξετάσουν εναλλακτικές αντιλήψεις για τη γνώση και τη γνώση.

Έτος 2

Αυτή η ενότητα προσφέρει μια σύντομη εισαγωγή στη μελέτη της γλώσσας γενικά και της αγγλικής γλώσσας ειδικότερα. Η ενότητα εξετάζει τη δομή της γλώσσας, τη γλωσσική παραλλαγή, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών και σκωτσέζικων προφορών και διαλέκτων, και τι κάνει τη γλώσσα ιδιαίτερη.

Αυτό το μάθημα θα εισαγάγει τους φοιτητές στη γλωσσολογική ανάλυση της σκωτσέζικης γαελικής γλώσσας, δίνοντας μια επισκόπηση της φωνητικής και της φωνολογίας, της μορφολογίας και του συντακτικού, μαζί με την εξέταση βασικών κοινωνιογλωσσολογικών αρχών και θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων φαινομένων που σχετίζονται με τη γλωσσική επαφή, τη μετατόπιση και το καθεστώς της γλώσσας και τον προγραμματισμό των σωμάτων.

Αυτή η ενότητα προσφέρει στους φοιτητές την ευκαιρία να ασχοληθούν και να αναπτύξουν την κατανόηση της μάθησης και της διδασκαλίας των μαθηματικών στα δημοτικά σχολεία της Σκωτίας. Πρωταρχικός σκοπός της ενότητας είναι να προετοιμάσει και να υποστηρίξει τους φοιτητές ώστε να γίνουν γνώστες, σίγουροι και αναστοχαστικοί επαγγελματίες σε σχέση με τη διδασκαλία των μαθηματικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η ενότητα θα βασιστεί στις γνώσεις τους σχετικά με τις θεωρίες μάθησης και θα τις εφαρμόσει στο πλαίσιο ενός μαθηματικού μαθησιακού περιβάλλοντος.

Το μάθημα έχει ως στόχο να δώσει στους φοιτητές την ευκαιρία να διερευνήσουν την έννοια της προόδου στη μάθηση στο πλαίσιο των επιστημονικών κλάδων και μέσω του ολοκληρωμένου προγράμματος σπουδών. Για να αναπτύξουν την κατανόηση της προόδου στη μάθηση εντός και μεταξύ των γνωστικών αντικειμένων οι φοιτητές θα συμμετάσχουν σε διαλέξεις και εργαστήρια από τομείς του αναλυτικού προγράμματος (Κοινωνικές Σπουδές, Τέχνη, Μουσική, ΕΜΕ, Φυσική Αγωγή, Χορός, Δράμα, Φυσικές Επιστήμες και Τεχνολογίες). Μέσω του μαθήματος οι φοιτητές θα εισαχθούν επίσης σε προσεγγίσεις για την ολοκλήρωση του προγράμματος σπουδών (συμπεριλαμβανομένης της διεπιστημονικής, πολυθεματικής και διαθεματικής μάθησης) και στις σχετικές πρακτικές μάθησης και διδασκαλίας.

Έτος 3

Αυτό το μάθημα στοχεύει να αξιοποιήσει τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που αναπτύχθηκαν στα μαθήματα Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτικών Σπουδών. Αρθρώνεται με το μάθημα Σπουδές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 3, το οποίο δίνει μεγάλη έμφαση στην υποστήριξη των φοιτητών να κατανοήσουν τη μάθησή τους μέσω της πρακτικής και για την πρακτική και το μάθημα Επαγγελματική Εμπειρία και Πρακτική Άσκηση. Στόχος του μαθήματος είναι να παρέχει στους φοιτητές θεωρητική κατανόηση και πρακτική, ενσωματωμένη στη σχολική εμπειρία, της διδασκαλίας της γαελικής ως γλώσσας και της διδασκαλίας του αναλυτικού προγράμματος μέσω της γαελικής γλώσσας. Επιπλέον, το μάθημα στοχεύει στην ανάπτυξη της κατανόησης της σχετικής νομοθεσίας, των πολιτικών και των πρακτικών που δημιουργούν μια σχολική κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς, η οποία υποστηρίζει τις μαθησιακές ανάγκες όλων των μαθητών, και στην υποστήριξη των φοιτητών να προβληματιστούν σχετικά με τη δική τους αναδυόμενη επαγγελματική ταυτότητα ως επαγγελματίες της Γαελικής γλώσσας και τους ευρύτερους παράγοντες που την επηρεάζουν.

Αυτό το μάθημα επαγγελματικής εμπειρίας και πρακτικής έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια συνεκτική, εννοιολογικά απαιτητική και πρακτικά υποστηριζόμενη επαγγελματική εμπειρία: βασίζεται σε ένα μοντέλο "γνωστικής μαθητείας". Τοποθετημένοι σε ένα σχολείο γαελικού μέσου από τον Αύγουστο έως τον Ιούνιο, οι φοιτητές θα γίνουν αυθεντικά μέλη μιας σχολικής κοινότητας. Οι μαθητές θα συμμετέχουν πλήρως στην ευρύτερη ζωή των σχολείων κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου ακαδημαϊκού έτους, βιώνοντας όλα τα στάδια αλλά "τοποθετημένοι" σε δύο.

Για να βασιστεί στις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που αναπτύχθηκαν στις Σπουδές Δημοτικής Εκπαίδευσης 1 και 2, η Σπουδές Δημοτικής Εκπαίδευσης 3 δίνει μεγάλη έμφαση στην υποστήριξη των φοιτητών να κατανοήσουν τη μάθησή τους μέσω της πρακτικής και για την πρακτική. Το μάθημα Πρωτοβάθμιες Σπουδές 3 και η Επαγγελματική Εμπειρία και Πρακτική Άσκηση αναγκαστικά, συμπληρώνουν και συνεργάζονται μεταξύ τους. Για να μπορέσουν οι φοιτητές εκπαιδευτικοί να κατανοήσουν τόσο την πρακτική όσο και για την πράξη και να αρχίσουν να ενσωματώνουν την απαραίτητη ερευνητική διάθεση, το μάθημα αυτό επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των κατανοήσεων και την εξάσκηση των δεξιοτήτων που απαιτούνται για τεκμηριωμένες, αναλυτικές προσεγγίσεις στο σχεδιασμό, τη διδασκαλία και την αξιολόγηση για την πρόοδο.

Έτος 4

Αυτό το μάθημα στοχεύει να αξιοποιήσει τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που αναπτύχθηκαν στα μαθήματα Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτικών Σπουδών. Αρθρώνεται με το μάθημα Σπουδές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης 3, το οποίο δίνει μεγάλη έμφαση στην υποστήριξη των φοιτητών να κατανοήσουν τη μάθησή τους μέσω της πρακτικής και για την πρακτική και το μάθημα Επαγγελματική Εμπειρία και Πρακτική Άσκηση. Στόχος του μαθήματος είναι να παρέχει στους φοιτητές θεωρητική κατανόηση και πρακτική, ενσωματωμένη στη σχολική εμπειρία, της διδασκαλίας της γαελικής ως γλώσσας και της διδασκαλίας του αναλυτικού προγράμματος μέσω της γαελικής γλώσσας. Επιπλέον, το μάθημα στοχεύει στην ανάπτυξη της κατανόησης της σχετικής νομοθεσίας, των πολιτικών και των πρακτικών που δημιουργούν μια σχολική κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς, η οποία υποστηρίζει τις μαθησιακές ανάγκες όλων των μαθητών, και στην υποστήριξη των φοιτητών να προβληματιστούν σχετικά με τη δική τους αναδυόμενη επαγγελματική ταυτότητα ως επαγγελματίες της Γαελικής γλώσσας και τους ευρύτερους παράγοντες που την επηρεάζουν.

Αυτό το μάθημα επαγγελματικής εμπειρίας και πρακτικής έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια συνεκτική, εννοιολογικά απαιτητική και πρακτικά υποστηριζόμενη επαγγελματική εμπειρία: βασίζεται σε ένα μοντέλο "γνωστικής μαθητείας". Τοποθετημένοι σε ένα σχολείο γαελικού μέσου από τον Αύγουστο έως τον Ιούνιο, οι φοιτητές θα γίνουν αυθεντικά μέλη μιας σχολικής κοινότητας. Οι μαθητές θα συμμετέχουν πλήρως στην ευρύτερη ζωή των σχολείων κατά τη διάρκεια ενός ολόκληρου ακαδημαϊκού έτους, βιώνοντας όλα τα στάδια αλλά "τοποθετημένοι" σε δύο.

Για να βασιστεί στις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που αναπτύχθηκαν στις Σπουδές Δημοτικής Εκπαίδευσης 1 και 2, η Σπουδές Δημοτικής Εκπαίδευσης 3 δίνει μεγάλη έμφαση στην υποστήριξη των φοιτητών να κατανοήσουν τη μάθησή τους μέσω της πρακτικής και για την πρακτική. Το μάθημα Πρωτοβάθμιες Σπουδές 3 και η Επαγγελματική Εμπειρία και Πρακτική Άσκηση αναγκαστικά, συμπληρώνουν και συνεργάζονται μεταξύ τους. Για να μπορέσουν οι φοιτητές εκπαιδευτικοί να κατανοήσουν τόσο την πρακτική όσο και για την πράξη και να αρχίσουν να ενσωματώνουν την απαραίτητη ερευνητική διάθεση, το μάθημα αυτό επικεντρώνεται στην ανάπτυξη των κατανοήσεων και την εξάσκηση των δεξιοτήτων που απαιτούνται για τεκμηριωμένες, αναλυτικές προσεγγίσεις στο σχεδιασμό, τη διδασκαλία και την αξιολόγηση για την πρόοδο.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Primary Education with Gaelic (Fluent Speakers) MA (Hons) από Πανεπιστήμιο του Edinburgh

93% Διδάσκοντες επαγγελματίες
1% Επαγγέλματα υπηρεσιών προστασίας
1% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών

Απαιτήσεις προσόντων

Υποχρεωτικά μαθήματα: A Levels: δεν απαιτούνται συγκεκριμένα μαθήματα A Level. GCSE: Μαθηματικά με βαθμό Β ή 6. Πρόσθετη απαίτηση: SQA Higher: Scottish Gàidhlig στο B, ή Scottish Gàidhlig National 5 στο A. Οι υποψήφιοι με SQA Higher προτιμώνται. Το SQA Higher/National 5 "Gaelic (Learners)" δεν γίνεται δεκτό για το πρόγραμμα Fluent Speakers.

ABBB στο τέλος της S5 ή AABB/ABBBB στο τέλος της S6. Το BBB πρέπει να επιτευχθεί σε ένα έτος των S4-S6. Υποχρεωτικά μαθήματα: Highers: Προτιμώνται υποψήφιοι με σκωτσέζικο Gàidhlig. National 5s: Μαθηματικά ή Εφαρμογές των Μαθηματικών στο B και Scottish Gàidhlig στο A (εάν δεν είναι στο Higher). Το SQA Higher/National 5 "Gaelic (Learners)" δεν γίνεται δεκτό για το πρόγραμμα Fluent Speakers. Για εναλλακτικά αποδεκτά προσόντα στα Μαθηματικά, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας πριν από την υποβολή της αίτησης.

34 μόρια με 655 στο HL. Υποχρεωτικά μαθήματα: HL: Αγγλικά στο 5. SL: Μαθηματικά στο 5. Το SL Μαθηματικές Σπουδές δεν γίνεται δεκτό για αυτό το πτυχίο. Πρόσθετη απαίτηση: SQA Higher: Scottish Gàidhlig στο B, ή Scottish Gàidhlig National 5 στο A. Οι υποψήφιοι με SQA Higher προτιμώνται. Το SQA Higher/National 5 "Gaelic (Learners)" δεν γίνεται δεκτό για το πρόγραμμα Fluent Speakers.

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
IELTS (Academic) 6 6,5 συνολικά με 5,5 σε κάθε τμήμα.
TOEFL (iBT) 92 92 ή παραπάνω με 20 σε κάθε τμήμα (συμπεριλαμβανομένης της ειδικής έκδοσης Home Edition). Δεν δεχόμαστε το TOEFL MyBest Score για την κάλυψη των απαιτήσεων της αγγλικής γλώσσας.
Cambridge English Advanced 176 συνολικά με 162 σε κάθε τμήμα.
Cambridge English Proficiency 176 συνολικά με 162 σε κάθε τμήμα.
Trinity ISE ISE II με διάκριση και στις τέσσερις συνιστώσες.

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςPrimary Education with Gaelic (Fluent Speakers), MA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Δημοτική Εκπαίδευση με Γαελικά (με ευχέρεια ομιλίας) MA (Hons)

Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
Σκωτία £1820 έτος 1
EU £23100 έτος 1
Διεθνή £23100 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Σκωτία Το 2021-22 το επίπεδο των διδάκτρων που καθορίστηκε από την κυβέρνηση της Σκωτίας ήταν £1.820. Το ύψος των διδάκτρων για το 2022-23 αναμένεται να επιβεβαιωθεί από την κυβέρνηση της Σκωτίας στις αρχές του 2022. Οι φοιτητές πρέπει να υποβάλουν αίτηση στον Οργανισμό Φοιτητικών Βραβείων Σκωτίας SAAS για την καταβολή των διδάκτρων τους.

Αγγλία/Ουαλία/Ν. Ιρλανδία Το ποσοστό για το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο RUK δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί και ήταν 9.250 λίρες για την είσοδο το 2021. Για την είσοδο του 2022 μπορεί να αυξηθεί σύμφωνα με τον πληθωρισμό και θα υπόκειται σε κυβερνητικά όρια.

ΕΕ Στις 9 Ιουλίου 2020 η κυβέρνηση της Σκωτίας αποφάσισε να τερματίσει τα δωρεάν πανεπιστημιακά δίδακτρα για τους φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΕΕ από το 2021-22. Η πολιτική χρηματοδότησης για τους υπηκόους της ΕΕ και τις συναφείς ομάδες που ξεκινούν σπουδές το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 ή αργότερα θα είναι σύμφωνη με τα διεθνή δίδακτρα.


Οι διεθνείς φοιτητές πλήρους φοίτησης και οι φοιτητές της ΕΕ θα πληρώνουν ένα σταθερό ετήσιο ποσό για τη διάρκεια του προγράμματός τους -

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2024

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

  • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Edinburgh στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 38 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Edinburgh

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Edinburgh

Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη της Σκωτίας και είναι ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς άνοιξε το 1583. Το πανεπιστήμιο απολαμβάνει μεγάλη φήμη για τη συμβολή του στις διεθνείς ερευνητικές προσπάθειες, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην ένταξή του στην ομάδα Russell, στο Universitas 21 και στο Una Europa. Το Εδιμβούργο προσφέρει στους κατοίκους του μια ιστορική αλλά και σύγχρονη πόλη, με έντονη νυχτερινή ζωή, αξιόπιστες δημόσιες συγκοινωνίες και φιλικούς ντόπιους.

Λίστα με 735 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Edinburgh - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Central and Kings Buildings
map marker Προβολή χάρτη
Central area campus
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Δημοτική Εκπαίδευση με Γαελικά (με ευχέρεια ομιλίας) MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
79% 0% 3% £23100 197 Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημοτική Εκπαίδευση με Γαελικά (Learners) MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
79% 0% 0% £23100 217 Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με προσόντα διδασκαλίας (Dumfries) MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
71% 5% 0% £81600 183 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
69% 0% 3% - 182 Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γαελικά/Ιστορία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
77% 3% 2% £70480 178 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γαελική/Σκωτσέζικη Ιστορία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
77% 3% 2% £70480 178 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γαελικά/Γερμανικά MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
53% 0% 10% £79290 185 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Gaelic/Social &- Δημόσια πολιτική MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
83% 0% 5% £70480 200 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γαελικός/κελτικός πολιτισμός MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
81% 0% 5% £70480 190 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γαελικά/Επιχειρήσεις και Διοίκηση MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
76% 0% 0% £70480 200 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης