London Metropolitan University
Δημοσιογραφία, κινηματογράφος και τηλεοπτικές σπουδές (συμπεριλαμβανομένου του έτους θεμελίωσης) BA (Hons)
London Metropolitan University - Πανεπιστήμιο London Metropolitan

Προσφερόμενες μορφές προγραμμάτων σπουδών

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Γιατί να σπουδάσετε αυτό το μάθημα;

Το BA (Hons) Journalism, Film and Television Studies (συμπεριλαμβανομένου του έτους θεμελίωσης) είναι ιδανικό για όσους ενδιαφέρονται να σπουδάσουν πώς να γίνουν δημοσιογράφοι, καθώς και να κάνουν και να γράφουν για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, αλλά δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να εισαχθούν στο κανονικό πτυχίο.

Αυτό το τετραετές πρόγραμμα σπουδών έχει ένα ενσωματωμένο έτος θεμελίωσης, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να σας εφοδιάσει με θεμελιώδεις δεξιότητες που θα σας επιτρέψουν να σπουδάσετε σε προπτυχιακό επίπεδο.

Περισσότερα για αυτό το μάθημα

Αυτό το πτυχίο συνδυάζει τους τομείς της δημοσιογραφίας, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου για να σας παρέχει ολοκληρωμένη γνώση των πρακτικών και της θεωρίας των μέσων ενημέρωσης. Το πρόγραμμα θα ανοίξει πολλές πόρτες και στους δύο κλάδους και θα βελτιώσει τις πιθανότητές σας να βρείτε εργασία στον εξειδικευμένο τομέα της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής δημοσιογραφίας.

Το έτος θεμελίωσης θα σας εφοδιάσει με δεξιότητες μελέτης για να εξετάζετε τα μέσα ενημέρωσης, να γράφετε δοκίμια και κείμενα για τα μέσα ενημέρωσης, να διεξάγετε έρευνα και να αναλύετε κριτικά τις πηγές. Θα μάθετε επίσης για τις θεμελιώδεις πρακτικές στις επικοινωνίες, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Θα μοιραστείτε το έτος θεμελίωσης με φοιτητές άλλων ειδικοτήτων σε ένα πτυχίο με έτος θεμελίωσης. Αυτή θα είναι η τέλεια ευκαιρία να μάθετε για άλλες ειδικότητες και να γνωρίσετε φοιτητές εκτός του μαθήματός σας.

Καθ' όλη τη διάρκεια του πτυχίου σας θα σας υποστηρίξουμε για να επιτύχετε ακαδημαϊκά και θα φροντίσουμε να προσαρμοστείτε στην πανεπιστημιακή ζωή. Θα επωφεληθείτε από τις ατομικές συνεδρίες με τον καθηγητή σας, όπου θα μπορείτε να συζητήσετε την εργασία σας και την πρόοδό σας. Θα υπάρξουν επίσης ευκαιρίες να βελτιώσετε άλλες δεξιότητες, όπως η συγγραφή δοκιμίων ή η κριτική ανάλυση, μέσω εργαστηρίων που προσφέρει το Πανεπιστήμιο.

Μετά το έτος ίδρυσης θα ενταχθείτε στους φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι στο πρόγραμμα σπουδών δημοσιογραφίας, κινηματογράφου και τηλεόρασης BA (Hons). Θα σπουδάσετε τα ίδια μαθήματα με αυτούς τους φοιτητές και μετά την αποφοίτησή σας θα λάβετε το ίδιο βραβείο.

Αν αποφασίσετε ότι θα θέλατε να ειδικευτείτε σε διαφορετικό κλάδο μετά το έτος θεμελίωσης, θα υπάρχει κάποια ευελιξία που θα σας επιτρέψει να το κάνετε αυτό.

Τι θα μάθεις

Περιεχόμενο προγράμματος: Ως φοιτητής/φοιτήτρια του προγράμματος σπουδών: Journalism, Film and Television Studies (including foundation year), BA (Hons) θα παρακολουθήσεις τα εξής μαθήματα.

Έτος 1

Αυτή η ενότητα εισάγει τους φοιτητές στην ιστορία της δημοσιογραφίας, έντιμης και άτιμης, στους ρόλους που έπαιξε και συνεχίζει να παίζει στην κοινωνία και στις κύριες θεωρίες που χρησιμοποιούνται για την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της. Εστιάζοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα αναδείξει επίσης ηθικές ανησυχίες και θα λάβει υπόψη ευρύτερα, παγκόσμια ζητήματα και πλαίσια. Αυτό το περιεχόμενο θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων κριτικής σκέψης και ανάλυσης, που είναι ζωτικής σημασίας για την απασχολησιμότητα.

Αυτή η ενότητα εισάγει τους φοιτητές στις βασικές έννοιες της κινηματογραφικής δημιουργίας (εικόνα και ήχος) μέσω διαλέξεων και πρακτικών εργαστηρίων ψηφιακής φωτογραφίας, κινηματογραφίας, ηχογράφησης και μοντάζ. Μέσω των διαλέξεων και της πρακτικής ενασχόλησης οι φοιτητές θα φτάσουν επίσης σε μεγαλύτερη κατανόηση ορισμένων θεωριών και ιστοριών που σχετίζονται με τις δημιουργικές χρήσεις της εικόνας και του ήχου.

Αυτή η ενότητα εισάγει τους φοιτητές στις πρακτικές και αναλυτικές δεξιότητες (συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης ηθικών προβλημάτων) που σχετίζονται με την επαγγελματική σύνταξη ειδήσεων, τη συλλογή ειδήσεων, τη συνεργασία σε ομάδες για την παραγωγή ιστοριών, την αξιολόγηση πηγών και την αναθεώρηση γραπτών κειμένων.

Αυτή η ενότητα εισάγει τους φοιτητές σε βασικές θεωρητικές προσεγγίσεις στον κινηματογράφο, αποτελώντας τη βάση για μελλοντικές σπουδές μέσω του μαθήματος Κινηματογραφικές Σπουδές.

Έτος 2

Αυτή η ενότητα καλύπτει όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές δημοσιογράφοι για το πώς λειτουργεί η Βρετανία και τη θέση της δημοσιογραφίας στο πλαίσιο των συζητήσεων για τη δεοντολογία και το νομικό σύστημα. Είναι βασική για όλα τα μαθήματα που σχετίζονται με τη δημοσιογραφία, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης πρέπει να γνωρίζουν πώς λειτουργεί το σύστημα.

Αυτό το μάθημα θα δώσει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εξερευνήσουν μια σειρά από κείμενα κινηματογραφικής και τηλεοπτικής κινούμενης εικόνας μέσω πρακτικών ασκήσεων, πειραματισμού, παρατήρησης, ανάλυσης και τεκμηρίωσης. Εστιάζοντας σε μια σειρά από βασικά κείμενα, μέσω προβολών, διαλέξεων, εργαστηρίων και σεμιναρίων, οι φοιτητές θα αποκτήσουν μια ενισχυμένη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι βασικές τεχνικές πτυχές - ανάπτυξη παραγωγής, κινηματογράφηση, σχεδιασμός, ερμηνεία, ήχος, μοντάζ, μεταπαραγωγή και εφέ - διαμορφώνουν την αφήγηση, τη γλώσσα, το είδος και την ιδεολογία ενός έργου.

Αυτή η ενότητα δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να αναπτύξουν δεξιότητες και ικανότητες απασχολησιμότητας, να κατανοήσουν τη φύση της εργασίας και να εργαστούν προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης ενός χαρτοφυλακίου δεξιοτήτων και ικανοτήτων που θα διευκολύνει τη μετάβαση σε απασχόληση μεταπτυχιακού επιπέδου. Το μάθημα συνδυάζει μια σειρά διδακτικών μαθημάτων σε συνδυασμό με πρακτικές ευκαιρίες μάθησης με βάση την εργασία (π.χ. πρακτική άσκηση, πρακτική άσκηση, ενημέρωση πελατών, ομαδικές εργασίες που σχετίζονται με την εργασία) που θα παρέχονται σε συνδυασμό...με εξωτερικούς εργοδότες και οργανισμούς.

Οι σπουδαστές θα εργαστούν σε ομάδες στην αίθουσα σύνταξης για την παραγωγή δημοσιογραφίας πολλαπλών πλατφορμών που συνάδει με την πρακτική του κλάδου. Αυτή η ενότητα είναι βασική για τους φοιτητές δημοσιογραφίας και για πολλά συναφή μαθήματα.

Το μάθημα αυτό παρέχει ευκαιρίες στους φοιτητές να αποκτήσουν εμπειρία από το δημοσιογραφικό εργασιακό περιβάλλον και να βελτιώσουν και να επεκτείνουν τη μάθησή τους εφαρμόζοντας και αξιοποιώντας τις ακαδημαϊκές και δημοσιογραφικές τους δεξιότητες. Είναι βασική για όλα τα μαθήματα που σχετίζονται με τη δημοσιογραφία.

Συνεχίζοντας από τις βασικές δεξιότητες ρεπορτάζ του πρώτου έτους, οι σπουδαστές στο προχωρημένο ρεπορτάζ θα αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις τεχνικές που είναι απαραίτητες για να επιτύχουν σε πιο προχωρημένες μορφές ρεπορτάζ, συμπεριλαμβανομένης της ερευνητικής δημοσιογραφίας, των αφιερωμάτων και των συνεντεύξεων σε βάθος και των προφίλ. Αυτό το μάθημα είναι βασικό για τους φοιτητές δημοσιογραφίας και για ορισμένα συναφή μαθήματα.

Έτος 3

Αυτή η ενότητα επιτρέπει στους φοιτητές να διερευνήσουν σε βάθος ένα θέμα της επιλογής τους, που προκύπτει από τις σπουδές τους στα επίπεδα 4 και 5 (με την έγκριση του επιβλέποντα καθηγητή).

Αυτή η ενότητα επιτρέπει στους φοιτητές να διερευνήσουν σε βάθος ένα θέμα της δικής τους επιλογής, το οποίο προκύπτει από προηγούμενες σπουδές και υπόκειται στην έγκριση του επιβλέποντα καθηγητή. Προσφέρει έναν συναρπαστικό τρόπο να κάνετε έναν τομέα εξειδίκευσης εντελώς δικό σας, αναπτύσσοντας παράλληλα τόσο δημοσιογραφικές όσο και ακαδημαϊκές επικοινωνιακές δεξιότητες.

Ενότητες

Αυτή η ενότητα θα παρέχει στους φοιτητές μια σειρά από εισαγωγικές πρακτικές δεξιότητες σε σχέση με την παραγωγή κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ταινιών και μια σειρά από ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Μέσα από ασκήσεις που βασίζονται στην πράξη και αποσκοπούν στην εισαγωγή φωτογραφικών, ψηφιακών και κινηματογραφικών δεξιοτήτων, οι φοιτητές θα αρχίσουν να διερευνούν θέματα, για παράδειγμα, μοντάζ και ήχου. Θα αρχίσουν επίσης να αναστοχάζονται πάνω στη μάθησή τους και έτσι θα αρχίσουν να αναπτύσσουν και να βελτιώνουν τις μελλοντικές τους μαθησιακές εμπειρίες.

Αυτή η ενότητα παρέχει στους φοιτητές τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για τη συγγραφή σαφών, γραμματικά ορθών και συνοπτικών δημοσιογραφικών κειμένων σε μια σειρά από πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης. Οι πρακτικές δεξιότητες θα διδαχθούν με την εξέταση καλών δημοσιογραφικών πρακτικών σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι δεξιότητες συνέντευξης θα διδαχθούν μέσω εργασιών αναφοράς. Αυτές θα τεθούν στο πλαίσιο της επικαιρότητας και των συνεχιζόμενων συζητήσεων στα μέσα ενημέρωσης.

Αυτή η ενότητα θα προσφέρει στους φοιτητές μια εισαγωγή στη μελέτη των μέσων μαζικής ενημέρωσης και θα διευκολύνει την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων ακαδημαϊκής έρευνας και συγγραφής. Το μάθημα οργανώνεται σε πέντε ενότητες, κάθε μία από τις οποίες εισάγει συζητήσεις και προβληματισμούς σχετικά με μια πτυχή της μελέτης των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που καταλήγουν σε μια σύντομη άσκηση αξιολόγησης.

Το μάθημα αποτελεί μια εισαγωγή στον τομέα των ψηφιακών μέσων ως πεδίο πρακτικής, ως κουλτούρα και ως σύνολο δομών. Είναι ένα μάθημα βασισμένο στη θεωρία και την πρακτική που παρέχει στους φοιτητές θεμελιώδεις γνώσεις και δεξιότητες για την αποτελεσματική ανάλυση αλλά και την παραγωγή απλών ψηφιακών τεχνουργημάτων. Επιτρέπει στους φοιτητές να αναπτύξουν κατανόηση του ευρύτερου πλαισίου της παραγωγής ψηφιακών μέσων, αλλά και να εφαρμόσουν βασικές ιδέες στη δική τους παραγωγή.

Οι ακαδημαϊκές σας ικανότητες και γνώσεις θα αξιολογούνται μέσω γραπτών εργασιών, πρακτικών ομαδικών εργασιών και εξετάσεων στην τάξη. Θα έχετε επίσης την επιλογή να υποβάλετε μια τελική πτυχιακή εργασία ή έργο, με βάση τα δυνατά σας σημεία και τα θέματα που θα θέλατε να εξερευνήσετε.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Ελάχιστο απαιτούμενο Δασμολόγιο UCAS

Απαιτήσεις προσόντων

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • Graduate Degrees
  • 6.0
  • Undergraduate Degrees

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςJournalism, Film and Television Studies (including foundation year), BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Δημοσιογραφία, κινηματογράφος και τηλεοπτικές σπουδές (συμπεριλαμβανομένου του έτους θεμελίωσης) BA (Hons)

Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
EU £15576 έτος 1
Διεθνή £15576 έτος 1
Channel Islands £15576 έτος 1
Ιρλανδία £15576 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Τα δίδακτρα αυτά αφορούν το ακαδημαϊκό έτος 2022/23. Τα δίδακτρα για τους νέους και τους φοιτητές που επιστρέφουν μπορεί να αλλάζουν κάθε χρόνο κατά ένα ποσό που καθορίζεται βάσει του κυβερνητικού κανονισμού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προπτυχιακά δίδακτρα, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: https://www.londonmet.ac.uk/applying/funding-your-studies/undergraduate-tuition-fees/


Σημειώστε ότι, εκτός από τα δίδακτρα, ενδέχεται να υπάρχουν επιπλέον έξοδα για πράγματα όπως εξοπλισμός, υλικά, εκτυπώσεις, βιβλία, εκδρομές ή συνδρομές επαγγελματικών φορέων. Ενδέχεται επίσης να υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες που δεν αποτελούν επίσημα μέρος του μαθήματός σας και δεν απαιτούνται για την ολοκλήρωση του μαθήματός σας, αλλά που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες για παράδειγμα, προαιρετικές εκδρομές. Το κόστος αυτών των δραστηριοτήτων είναι επιπλέον των διδάκτρων σας και των τελών που ορίζονται παραπάνω και θα σας γνωστοποιείται κατά τη διοργάνωση της δραστηριότητας.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε Λονδίνο

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2024

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • Foundation

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο London Metropolitan στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 13 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο London Metropolitan

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο London Metropolitan

Το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Λονδίνου ιδρύθηκε το 1848 και βρίσκεται στο αστικό περιβάλλον του Λονδίνου. Το LMU απέχει μόλις 40 λεπτά με τα πόδια από το Camden Town ή 20 λεπτά με το μετρό από το κέντρο του Λονδίνου. Ορισμένα από τα οφέλη που μπορούν να περιμένουν οι φοιτητές επιλέγοντας το LMU περιλαμβάνουν μια ποικιλία από φοιτητικές εστίες σε διαφορετικές τιμές, αξιόπιστες υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού και υπηρεσίες προσανατολισμού για τους πρόσφατα αφιχθέντες διεθνείς φοιτητές. Αυτό το ίδρυμα έχει επιλεκτικό πρότυπο εισαγωγής, οπότε συνιστάται να προετοιμαστείτε για τη συνέντευξή σας εγκαίρως!

Λίστα με 271 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο London Metropolitan - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο London Metropolitan

 • London Metropolitan University
 • Being an international student in London
 • Summer graduation 2019 - How does it feel to graduate?
 • Why I love London Met

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Δημιουργική γραφή και κινηματογράφος και θέατρο BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
56% 0% 10% £19500 148 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αμερικανικές σπουδές (Ηνωμένες Πολιτείες) με κινηματογράφο (συμπεριλαμβανομένου έτους στο εξωτερικό) BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
87% 0% 20% £14020 92 Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κινηματογράφος και ΜΜΕ με ολοκληρωμένο έτος θεμελίωσης BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Sunderland
(University of Sunderland)
71% 10% 5% £13000 108 Σάντερλαντ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Οπτικός πολιτισμός και γεωγραφία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
84% 5% 15% £11400 109 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλικά και Σπουδές Κινηματογράφου & Τηλεόρασης με σπουδές στο εξωτερικό BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Exeter
(University of Exeter)
93% 3% 5% £20000 147 Έξετερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Παραγωγή κινηματογράφου και τηλεόρασης BA Πανεπιστήμιο East Anglia
(University of East Anglia)
66% 1% 7% £17100 £18000 128 Νόργουιτς Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σύγχρονες γλώσσες με διεθνή κινηματογράφο BA (Hons) Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Royal Holloway, University of London)
83% 5% 5% £19300 129 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κινηματογραφικές σπουδές και ΜΜΕ & πολιτισμός BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Worcester
(University of Worcester)
91% 10% 0% £13100 120 Ουόρσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μουσικό Θέατρο, υποκριτική για τον κινηματογράφο BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Chichester
(University of Chichester)
44% 0% 5% £14500 135 Τσίτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σύγχρονη παράσταση και κινηματογράφος- Οπτικός πολιτισμός (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
84% 5% 15% £11400 131 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης