Cardiff University
Ισπανική και Αγγλική Λογοτεχνία BA (Hons)
Cardiff University - Πανεπιστήμιο του Cardiff

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 140 αποφοίτους Spanish and English Literature BA (Hons) κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με λογοτεχνία στα αγγλικά από το Πανεπιστήμιο του Cardiff για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με λογοτεχνία στα αγγλικά.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
72 /100
140 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων λογοτεχνία στα αγγλικά

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : λογοτεχνία στα αγγλικά στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £22500 £22500 £28000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20000 - £26000 £17500 - £26500 £21500 - £33500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε λογοτεχνία στα αγγλικά (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £23768 £22537 £26859
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20696 - £26918 £17373 - £28150 £20037 - £34353

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Συνδυάζοντας την Αγγλική Λογοτεχνία και την Ισπανική γλώσσα, θα αποκτήσετε μια ποικιλία μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων και γνώσεων που είναι επωφελείς για τον κόσμο της εργασίας, καθιστώντας σας ανταγωνιστικούς και ελκυστικούς σε ένα ολοένα και πιο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό και ανοίγοντας τις πόρτες σε μια ποικιλία επαγγελματικών μονοπατιών.

Η αγγλική λογοτεχνία στο Κάρντιφ απολαμβάνει εδώ και καιρό διεθνή φήμη για τη διδασκαλία και την έρευνά της. Αλλά κάτι περισσότερο από αυτό - είμαστε υπερήφανοι για την καλλιέργεια ενός φιλικού, εξατομικευμένου και υποστηρικτικού περιβάλλοντος για τους φοιτητές μας. Στοχεύουμε στο καλύτερο και στην επιτυχία σε ό,τι κάνουμε.

Το πρόγραμμα σπουδών μας προσφέρει πρόσβαση σε όλο το φάσμα της αγγλικής λογοτεχνίας, από την αγγλοσαξονική περίοδο έως τον 21ο αιώνα. Επίσης, το πρόγραμμα σπουδών δεν περιορίζεται στον έντυπο λόγο - μας ενδιαφέρουν οι συνδέσεις μεταξύ λογοτεχνίας και κινηματογράφου, τέχνης, μουσικής, ιστορίας, γλώσσας και λαϊκής κουλτούρας, και η διδασκαλία μας αντανακλά αυτά τα ενδιαφέροντα.

Δεν υπάρχουν υποχρεωτικά μαθήματα αγγλικής λογοτεχνίας στο Κάρντιφ μετά το πρώτο έτος. Σας δίνουμε τη δυνατότητα επιλογής - αλλά σας δίνουμε επίσης τις δεξιότητες και τις γνώσεις για να πάρετε τεκμηριωμένες αποφάσεις από ένα ευρύ φάσμα επιλογών που περιλαμβάνει τη δημιουργική γραφή.

Τα ισπανικά είναι η δεύτερη πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο. Μιλιέται από περισσότερους από 400 εκατομμύρια ανθρώπους σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως και είναι μία από τις πιο χρήσιμες γλώσσες στον κόσμο τόσο για επαγγελματικούς λόγους όσο και για αναψυχή. Ανοίγει τις πόρτες σε ένα ζωντανό και ποικίλο φάσμα πολιτιστικών εμπειριών.

Τα Ισπανικά στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ σας δίνουν τη δυνατότητα να έχετε πρόσβαση, να αναλύετε και να αξιολογείτε τις τρέχουσες εξελίξεις στον ισπανόφωνο κόσμο, καθώς και τους πολιτισμούς και τις αξίες του παρελθόντος. Έχοντας σπουδάσει ισπανικά, θα είστε έτοιμοι να επωφεληθείτε από τις ποικίλες ευκαιρίες που ανοίγονται σήμερα στους αποφοίτους γλωσσικών σπουδών.

Προσφέρουμε ισπανικά τόσο για προχωρημένους μαθητές όσο και για αρχάριους. Όσον αφορά την απόκτηση της γλώσσας, αυτό το μάθημα θα σας επιτρέψει να αναπτύξετε τις γραπτές, προφορικές και ακουστικές σας δεξιότητες μέσω μιας σειράς μαθησιακών δραστηριοτήτων και χρησιμοποιώντας ποικίλο οπτικοακουστικό υλικό. Κατά το πρώτο έτος, εκτός από τη γλωσσική σας διδασκαλία, μια εισαγωγή στην ιστορία και τον πολιτισμό επιδιώκει να παρέχει μια σταθερή βάση για πιο εξειδικευμένες σπουδές καθώς προχωράτε στο πλαίσιο των σπουδών σας. Το τρίτο έτος θα περάσετε στην Ισπανία ή σε μια ισπανόφωνη χώρα, εξασκώντας και αναπτύσσοντας τις γλωσσικές σας δεξιότητες.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η μελέτη των γλωσσών δεν αφορά μόνο την ίδια τη γλώσσα. Περιλαμβάνει την εξέταση πολλών πτυχών μιας χώρας και του πολιτισμού της, των κοινωνικών δομών και θεσμών της, της πολιτικής, της ιστορίας, της λογοτεχνίας και του κινηματογράφου. Μέσω της μελέτης αυτών των τομέων είστε σε θέση να κατανοήσετε καλύτερα τον ισπανικό πολιτισμό και τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε με την πάροδο των αιώνων και έγινε αυτό που είναι σήμερα.

Με την ολοκλήρωση αυτού του τετραετούς προγράμματος, θα έχετε υψηλό επίπεδο γλωσσομάθειας, καθώς και κριτική κατανόηση βασικών πτυχών της ισπανικής ιστορίας, του πολιτισμού, της λογοτεχνίας, της πολιτικής και της σύγχρονης κοινωνίας.

Διακριτικά χαρακτηριστικά

 • βασικές ενότητες που εγγυώνται μια σταθερή βάση για όλους, αλλά στη συνέχεια σας επιτρέπουν, με τη συμβουλή του προσωπικού σας καθηγητή, να διαμορφώσετε ένα πρόγραμμα που θα ταιριάζει καλύτερα στα ενδιαφέροντα και τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες
 • ένα μονοπάτι προς αυτό το πτυχίο για αρχάριους που δεν έχουν ισπανικά επιπέδου Α
 • ένα έτος σπουδών ή εργασίας σε ισπανόφωνη χώρα
 • διδασκαλία σε όλο το χρονολογικό και γεωγραφικό φάσμα της αγγλικής λογοτεχνίας, από την αγγλοσαξονική περίοδο έως τον 21ο αιώνα
 • φήμη για θεωρητικά τεκμηριωμένη ανάγνωση, φέρνοντας κείμενα από όλες τις περιόδους σε διάλογο με σύγχρονες ανησυχίες σχετικά με το φύλο, την ταυτότητα, τη σεξουαλικότητα, την εθνικότητα, τη φυλή, το σώμα, το περιβάλλον και την ψηφιακή τεχνολογία
 • ισχυρή παράδοση στη δημιουργική γραφή, που διδάσκεται από συγγραφείς που αφήνουν το στίγμα τους στη σημερινή κουλτούρα.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Spanish and English Literature BA (Hons) από Πανεπιστήμιο του Cardiff

17% Επαγγέλματα εξυπηρέτησης πελατών
13% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
7% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
7% Διδάσκοντες επαγγελματίες
7% Διοικητικά επαγγέλματα
7% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
6% Στοιχειώδη επαγγέλματα
6% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
5% Διδασκαλία και υποστηρικτικό επάγγελμα για τη φροντίδα των παιδιών
3% Συνεργάτες επαγγελματίες πρόνοιας και στέγασης

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

Κατανομή διαβάθμισης

Οι μαθητές του μαθήματος έλαβαν τους ακόλουθους βαθμούς

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για λογοτεχνία στα αγγλικά

Απαιτήσεις προσόντων

Πρέπει να περιλαμβάνει: Α στα Μαθηματικά Α στη Φυσική Οι γενικές σπουδές και η κριτική σκέψη δεν γίνονται δεκτές. Εάν σας γίνει προσφορά, θα πρέπει να επιτύχετε επιτυχία στην πρακτική εξέταση σε όλα τα επιστημονικά μαθήματα που αποτελούν μέρος της προσφοράς.

Το ελάχιστο πρότυπο εισαγωγής μας είναι 38 μονάδες συνολικά, οι οποίες περιλαμβάνουν: 6 στα Μαθηματικά* σε ανώτερο επίπεδο 6 στη Φυσική σε ανώτερο επίπεδο 6 σε ένα τρίτο μάθημα σε ανώτερο επίπεδο *Τα προγράμματα σπουδών "Ανάλυση και προσεγγίσεις μαθηματικών" ή "Εφαρμογές και ερμηνεία" θα γίνονται δεκτά σε υψηλότερο επίπεδο χωρίς προτίμηση.

Pearson BTEC Level 3 National Extended Diploma (πρώτη διδασκαλία από τον Σεπτέμβριο του 2016)

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • MBA

Το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ προσφέρει πολλές υποτροφίες στους υποψήφιους φοιτητές μας. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα μας http://www.cardiff.ac.uk/study/undergraduate/funding/scholarships.
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςSpanish and English Literature, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Ισπανική και Αγγλική Λογοτεχνία BA (Hons)

Ιρλανδία £9000 έτος 1
Channel Islands £9000 έτος 1
EU £20450 έτος 1
Αγγλία £9000 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9000 έτος 1
Σκωτία £9000 έτος 1
Ουαλία £9000 έτος 1
Διεθνή £20450 έτος 1
EU £22700 έτος 1
Διεθνή £22700 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Φοιτητές από το Ηνωμένο Βασίλειο και τα νησιά:

Τα αναφερόμενα τέλη ισχύουν για το ακαδημαϊκό έτος 2024/25. Το Πανεπιστήμιο διατηρεί το δικαίωμα να αυξήσει τα δίδακτρα κατά το δεύτερο και τα επόμενα έτη σπουδών, όπως επιτρέπεται από το νόμο ή την πολιτική της ουαλικής κυβέρνησης. Κατά περίπτωση, θα σας ειδοποιήσουμε για οποιαδήποτε αλλαγή στα δίδακτρα μέχρι το τέλος Ιουνίου του ακαδημαϊκού έτους που προηγείται του έτους κατά το οποίο θα αυξηθούν τα δίδακτρα.

Τα δίδακτρα για την εγγραφή στα επόμενα έτη υπόκεινται σε αύξηση και θα επιβεβαιωθούν έως το τέλος Οκτωβρίου του έτους που προηγείται της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματός σας.

Τα δίδακτρα καλύπτουν όλες τις εύλογες δαπάνες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του αναφερόμενου προγράμματος σπουδών. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι μπορεί να επιλέξετε να συμμετάσχετε σε εκπαιδευτικά ταξίδια, σε συναφείς τοποθετήσεις ή να αγοράσετε εξοπλισμό κατά τη διάρκεια των σπουδών σας στο πρόγραμμα σπουδών σας, τα οποία θα επιβαρυνθείτε με δικά σας έξοδα. Τα δίδακτρα δεν περιλαμβάνουν έξοδα διαβίωσης, όπως διαμονή, διατροφή ή ταξίδια.

Σπουδαστές από την ΕΕ, τον ΕΟΧ και την Ελβετία:

Σπουδαστές από τον υπόλοιπο κόσμο (διεθνείς):

.

Τα δίδακτρα για την εγγραφή στα επόμενα έτη υπόκεινται σε αύξηση και θα επιβεβαιωθούν έως το τέλος Οκτωβρίου του έτους που προηγείται της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματός σας.

Τα δίδακτρα καλύπτουν όλες τις εύλογες δαπάνες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του αναφερόμενου προγράμματος σπουδών. Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι μπορεί να επιλέξετε να συμμετάσχετε σε εκπαιδευτικά ταξίδια, σε συναφείς τοποθετήσεις ή να αγοράσετε εξοπλισμό κατά τη διάρκεια των σπουδών σας στο πρόγραμμα σπουδών σας, τα οποία θα επιβαρύνουν εσάς. Τα δίδακτρα δεν περιλαμβάνουν έξοδα διαβίωσης, όπως διαμονή, διατροφή ή ταξίδια.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Cardiff στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 34 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Cardiff

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Cardiff

Το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ ιδρύθηκε το 1883 και βρίσκεται στο αστικό περιβάλλον της πόλης Κάρντιφ της Ουαλίας. Μερικά από τα πιο προφανή πλεονεκτήματα του πανεπιστημίου περιλαμβάνουν την έρευνα που οδηγεί παγκοσμίως, ένα ενημερωμένο και ενεργό γραφείο υπηρεσιών σταδιοδρομίας και την κεντρική τοποθεσία. Το Κάρντιφ είναι μια ζωντανή, σύγχρονη πόλη με νεανικό και ποικιλόμορφο πληθυσμό, γνωστή για την αποδοχή ανθρώπων από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Λίστα με 334 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Cardiff - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

 • Student life at Cardiff University
 • Student Megan tells you all about Chemistry at Cardiff
 • Cardiff University - Adult Nursing (BN)
 • International students at Cardiff University School of Biosciences

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Main Site - Cardiff
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Αγγλική λογοτεχνία και διατροφή (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
47% 5% 5% £12500 117 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική λογοτεχνία και δημιουργική γραφή (με ολοκληρωμένο έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
98% 5% 15% £16520 134 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική Λογοτεχνία BA (Hons) Πανεπιστήμιο East Anglia
(University of East Anglia)
73% 10% 4% £20600 138 Νόργουιτς Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εκπαίδευση και Αγγλική Λογοτεχνία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
85% 3% 15% £12500 119 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική Λογοτεχνία και Ψυχολογία (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
66% 5% 8% £12500 121 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική Λογοτεχνία και Δημιουργική Γραφή BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
100% 5% 0% £16520 120 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική γλώσσα και αγγλική λογοτεχνία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
88% 0% 10% £12500 122 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική λογοτεχνία και κινηματογράφος BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
86% 0% 10% £22350 126 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική Λογοτεχνία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
98% 5% 0% £16520 125 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική Λογοτεχνία/Ιστορία της Τέχνης BA (Hons) Πανεπιστήμιο Oxford Brookes
(Oxford Brookes University)
86% 5% 20% £15950 112 Οξφόρδη Oncampus πλήρους απασχόλησης