University of East Anglia
Αγγλική Λογοτεχνία BA (Hons)
University of East Anglia - Πανεπιστήμιο East Anglia

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείς να δεις τις κριτικές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, από 45 αποφοίτους του προγράμματος English Literature BA (Hons) στο Πανεπιστήμιο East Anglia για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας σε σύγκριση με το μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών στην τοποθεσία: UK σχετικά με: λογοτεχνία στα αγγλικά.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
73 /100
45 Σύνολο ερωτηθέντων
Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων λογοτεχνία στα αγγλικά

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : λογοτεχνία στα αγγλικά στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £23500 £22000 £26500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20000 - £26000 £17000 - £26000 £21000 - £32500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε λογοτεχνία στα αγγλικά (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £23199 £21500 £25635
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20097 - £26243 £16503 - £26311 £19271 - £32000

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Επισκόπηση

Όταν σπουδάζετε Αγγλική Λογοτεχνία στο UEA, θα αποκτήσετε μια πρώτης τάξεως βάση στη λογοτεχνία από όλες τις εποχές και τους πολιτισμούς, ενώ παράλληλα θα μάθετε να ανταποκρίνεστε στα βιβλία που διαβάζετε με εφευρετικούς τρόπους.Ως φοιτητής στο πτυχίο μας στην Αγγλική Λογοτεχνία, θα περιβάλλεστε επίσης από τη δημιουργική ενέργεια του Νόργουιτς, γνωστού ως "Πόλη των Ιστοριών".

Είτε παίρνετε στα χέρια σας ένα πρώιμο προσχέδιο ενός μυθιστορήματος από έναν παγκοσμίου φήμης εν ζωή συγγραφέα εγκλημάτων είτε χρησιμοποιείτε καινοτόμες τεχνικές για να ζωντανέψετε τους συγχρόνους του Σαίξπηρ, κατά την εκπαίδευσή σας ως κριτικός λογοτεχνίας, θα αποκτήσετε υψηλού επιπέδου αναλυτικές δεξιότητες και μια ευρεία και βαθιά γνώση της συγγραφής όλων των ειδών, ενώ θα τελειοποιήσετε την ίδια την τέχνη της κριτικής γραφής.

Το Νόργουιτς είναι το ιδανικό μέρος για να σπουδάσετε λογοτεχνία. Εδώ και αιώνες φιλοξενεί πρωτοποριακούς συγγραφείς, από την Julian of Norwich, την πρώτη γυναίκα που έγραψε βιβλίο στα αγγλικά, μέχρι τους δικούς μας βραβευμένους αποφοίτους του UEA, όπως ο Ian McEwan, η Emma Healey και ο Sir Kazuo Ishiguro. Αυτός είναι ένας μόνο από τους λόγους για τους οποίους το Νόργουιτς επιλέχθηκε ως η πρώτη Πόλη της Λογοτεχνίας της UNESCO στην Αγγλία.

Περί αυτού του μαθήματος

Το UEA είναι το μέρος όπου ζει η λογοτεχνία. Θα γίνετε μέλος της Σχολής Λογοτεχνίας, Θεάτρου και Δημιουργικής Γραφής, μιας μοναδικής και υποστηρικτικής κοινότητας κριτικών, συγγραφέων και δραματικών επαγγελματιών που είναι αφοσιωμένοι στο να ζωντανέψουν τη λογοτεχνία (μπορείτε να παρακολουθείτε τις δραστηριότητές μας στο Instagram!). Θα σπουδάζετε Αγγλική Λογοτεχνία στο Νόργουιτς: μια πόλη με πλούσια λογοτεχνική παράδοση και μια ζωντανή σύγχρονη συγγραφική σκηνή.

Δίνουμε έμφαση στην επιλογή και την ευελιξία στην οικοδόμηση της δικής σας μοναδικής πορείας μέσω του πτυχίου σας στην αγγλική λογοτεχνία. Θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε μια πληθώρα συγγραφέων, από το κλασικό παρελθόν μέχρι τους ποιητές και μυθιστοριογράφους που γράφουν σήμερα.Μπορεί να εξερευνήσετε διαφορετικές παραδόσεις γραφής από όλο τον κόσμο και θα ασχοληθείτε με ένα μεθυστικό μείγμα ειδών: από το γοτθικό μέχρι την παιδική λογοτεχνία, το μεσαιωνικό ρομάντζο μέχρι την αστυνομική λογοτεχνία, την πρώιμη σύγχρονη γυναικεία γραφή μέχρι τη σύγχρονη ιαπωνική μυθοπλασία. Το ταξίδι σας στη λογοτεχνία διαμορφώνεται από εσάς και τα ενδιαφέροντά σας - κανένα πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας του UEA δεν είναι ίδιο.

Όλα τα μαθήματα του BA Αγγλικής Λογοτεχνίας είναι 100% μαθησιακά. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να καλλιεργήσετε την τέχνη της κριτικής γραφής. Μπορεί να ανακαλύψετε τον εαυτό σας να τελειοποιεί το τέλειο δοκίμιο, ή να δοκιμάσετε να εκφράσετε τις ιδέες σας με νέες, πειραματικές μορφές σε ένα από τα δημιουργικά-κριτικά μας μαθήματα. Ή, μπορεί να στρέψετε τις ικανότητές σας με τις λέξεις προς τα μαθήματα που αφορούν τη συγγραφή ως επάγγελμα, δίνοντάς σας μια γεύση από τις ποικίλες και συναρπαστικές σταδιοδρομίες για τις οποίες σας προετοιμάζει η λογοτεχνική κριτική σας κατάρτιση.

Ό,τι κι αν σπουδάσετε, θα συνεργαστείτε με τους κορυφαίους κριτικούς μας, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τη δική σας κριτική φωνή. Η Σχολή Λογοτεχνίας, Δράματος και Δημιουργικής Γραφής του UEA φημίζεται για την καινοτομία στη διδασκαλία και για την έρευνα αιχμής - γι' αυτό και στην πιο πρόσφατη ανάλυση των Times Higher Education (REF2021), το UEA κατέλαβε τη 19η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ποιότητα της έρευνάς του στην Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Οι καθηγητές σας θα είναι παθιασμένοι με το να μεταφέρουν τη δική τους τεχνογνωσία στην αίθουσα σεμιναρίων.

Το πτυχίο σας στην Αγγλική Φιλολογία θα σας επιτρέψει να γίνετε ένας ευφάνταστος και ενημερωμένος αναγνώστης της λογοτεχνίας και ένας σίγουρος συγγραφέας γι' αυτήν. Θα αποφοιτήσετε ως ένας παθιασμένος και ενημερωμένος υποστηρικτής της λογοτεχνίας που αγαπάτε, έτοιμος να αξιοποιήσετε όλες τις δεξιότητες που έχετε μάθει σε μια σειρά από επαγγέλματα, από τις εκδόσεις μέχρι το μάρκετινγκ και τη βιομηχανία πολιτιστικής κληρονομιάς.

Αποποίηση ευθυνών

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους English Literature BA (Hons) από Πανεπιστήμιο East Anglia

20% Επαγγελματίες φυσικών και κοινωνικών επιστημών
15% Επαγγελματίες της θεραπείας
15% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
5% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
5% Συνεργάτες επαγγελματίες πρόνοιας και στέγασης
5% Προσωπικές υπηρεσίες φροντίδας
5% Επαγγελματίες πρόνοιας
5% Επαγγέλματα πωλήσεων
5% Συνεργάτες επαγγελματίες πρόνοιας και στέγασης
5% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

Κατανομή διαβάθμισης

Οι μαθητές του μαθήματος έλαβαν τους ακόλουθους βαθμούς

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

Απαιτήσεις προσόντων

Πρέπει να περιλαμβάνει: Α στα Μαθηματικά Α στη Φυσική Οι γενικές σπουδές και η κριτική σκέψη δεν γίνονται δεκτές. Εάν σας γίνει προσφορά, θα πρέπει να επιτύχετε επιτυχία στην πρακτική εξέταση σε όλα τα επιστημονικά μαθήματα που αποτελούν μέρος της προσφοράς.

Συνήθως περιλαμβάνει τη Χημεία και τη Βιολογία. Απαιτούνται επίσης κανονικά δύο Advanced Highers (τουλάχιστον A/B) που περιλαμβάνουν Βιολογία ή/και Χημεία. Εάν μόνο μία από τις επιστήμες Βιολογία και Χημεία προσφέρεται στο Advanced Higher, απαιτείται βαθμός Α στην εν λόγω επιστήμη. Οι υποψήφιοι που προσφέρουν μόνο ένα από τα μαθήματα Χημείας και Βιολογίας στο Higher απαιτείται να εξεταστούν στο τελευταίο έτος μαζί με το Advanced Higher στο πρώτο, και να επιτύχουν βαθμούς A τόσο στο Advanced Higher όσο και στο Higher. Τα Αγγλικά και τα Μαθηματικά πρέπει να έχουν βαθμό 2 Standard Grade (ή ισοδύναμο Intermediate 2). Τα σκωτσέζικα προσόντα μπορούν να εξεταστούν σε περισσότερες από μία συνεδριάσεις.

104 -112 βαθμοί UCAS Παραστατικές τέχνες ή παρόμοιο αντικείμενο. Εάν δεν έχουν σπουδάσει σχετικά θέματα, η προσωπική δήλωση πρέπει να δείχνει ότι έχουν παραστατικό/δραματικό/κωμωδικό/μεσικό υπόβαθρο/εμπειρία.

Το ελάχιστο πρότυπο εισαγωγής μας είναι 38 μονάδες συνολικά, οι οποίες περιλαμβάνουν: 6 στα Μαθηματικά* σε ανώτερο επίπεδο 6 στη Φυσική σε ανώτερο επίπεδο 6 σε ένα τρίτο μάθημα σε ανώτερο επίπεδο *Τα προγράμματα σπουδών "Ανάλυση και προσεγγίσεις μαθηματικών" ή "Εφαρμογές και ερμηνεία" θα γίνονται δεκτά σε υψηλότερο επίπεδο χωρίς προτίμηση.

Pearson BTEC Level 3 National Extended Diploma (πρώτη διδασκαλία από τον Σεπτέμβριο του 2016)

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
IELTS (Academic) 6.5

IELTS: 6,5 συνολικά με ελάχιστη βαθμολογία 5,5 σε κάθε συνιστώσα

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςEnglish Literature, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Αγγλική Λογοτεχνία BA (Hons)

Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
Διεθνή £20600 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Τα δίδακτρα επανεξετάζονται ετησίως και υπόκεινται σε αύξηση. Ορισμένα δίδακτρα ρυθμίζονται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και θα αλλάζουν σύμφωνα με τις συμβουλές της. Τα δίδακτρα για τους συνεχιζόμενους φοιτητές (δηλ. εκείνους που παρακολουθούν μαθήματα διάρκειας μεγαλύτερης του ενός έτους) θα αυξάνονται κανονικά ετησίως. Η αύξηση αυτή δεν θα υπερβαίνει το 4% ή την ποσοστιαία αύξηση του ρυθμιζόμενου τέλους από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, όποιο από τα δύο είναι υψηλότερο. Η αύξηση των διδάκτρων βασίζεται στα τέλη του έτους εγγραφής. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πρόσθετα έξοδα για το μάθημά σας και πληροφορίες σχετικά με το καθεστώς των διδάκτρων, ανατρέξτε στον ιστότοπό μας.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο East Anglia στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο East Anglia σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Γλώσσες & Λογοτεχνία

  • #31 
  • #41 
  Αγγλικά
  CUG The Complete University Guide - Ανά Γνωστικό Αντικείμενο
  [Δημοσίευση 08 Ιουνίου, 2023]

Προβολή του συνόλου των 29 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο East Anglia

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο East Anglia

Το University of East Anglia (UEA) είναι ένα ερευνητικό πανεπιστήμιο που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση και βρίσκεται στο Νόργουιτς της Αγγλίας. Το πανεπιστήμιο λειτουργεί σε μια ενιαία πανεπιστημιούπολη, η οποία περιλαμβάνει το Norwich Research Park και το Bob Champion Research and Education Building, καθώς και μια 24ωρη βιβλιοθήκη, ένα χώρο συναυλιών και συναυλιών και τα καταλύματα στην πανεπιστημιούπολη.

Λίστα με 330 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο East Anglia - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο East Anglia

προπτυχιακοί φοιτητές:
13095
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
3400
:
16495
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Αγγλική Λογοτεχνία": Ακαδημαϊκό έτος - Εγγραφές φοιτητών σε ισοδύναμο πλήρους φοίτησης που δημοσιεύθηκαν από την Higher Education Statistics Agency (HESA) στις Φεβρουαρίου 2022
 • Student Life in Norwich | University of East Anglia (UEA)
 • Alumni Stories: Language and Communication Studies MAs | UEA
 • 9 Reasons to Come to a UEA Open Day | University of East Anglia (UEA)
 • What's a Lecture Like? | University of East Anglia (UEA)
 • Life as a UEA student in the School of Psychology | University of East Anglia (UEA)
 • Preparing for University – Independent Learning advice from UEA Students

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Αγγλική λογοτεχνία και διατροφή (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
47% 5% 5% £12500 117 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική λογοτεχνία και δημιουργική γραφή (με ολοκληρωμένο έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
98% 5% 15% £16520 134 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική Λογοτεχνία BA (Hons) Πανεπιστήμιο East Anglia
(University of East Anglia)
73% 10% 4% £20600 138 Νόργουιτς Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εκπαίδευση και Αγγλική Λογοτεχνία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
85% 3% 15% £12500 119 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική Λογοτεχνία και Ψυχολογία (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
66% 5% 8% £12500 121 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική Λογοτεχνία και Δημιουργική Γραφή BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
100% 5% 0% £16520 120 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική γλώσσα και αγγλική λογοτεχνία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
88% 0% 10% £12500 122 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική λογοτεχνία και κινηματογράφος BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
86% 0% 10% £22350 126 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική Λογοτεχνία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
98% 5% 0% £16520 125 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική Λογοτεχνία/Ιστορία της Τέχνης BA (Hons) Πανεπιστήμιο Oxford Brookes
(Oxford Brookes University)
86% 5% 20% £15950 112 Οξφόρδη Oncampus πλήρους απασχόλησης