University of Portsmouth
Θαλάσσια Περιβαλλοντική Επιστήμη BSc (Hons)
University of Portsmouth - Πανεπιστήμιο του Portsmouth

Προσφερόμενες μορφές προγραμμάτων σπουδών

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 85 αποφοίτους Marine Environmental Science BSc (Hons) κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με Περιβαλλοντικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο του Portsmouth για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με Περιβαλλοντικές Επιστήμες.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
73 /100
85 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Επιστήμες της Γης

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Περιβαλλοντικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £22500 £22500 £26000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £18000 - £27500 £17000 - £28000 £18500 - £32500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Επιστήμες της Γης (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £24635 £23677 £27843
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £21292 - £28473 £18283 - £29237 £21573 - £35040

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Επισκόπηση

Επισκόπηση

Τα θαλάσσια περιβάλλοντα καλύπτουν το 70% της επιφάνειας της Γης και αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 95% της παγκόσμιας βιόσφαιρας. Ενώ οι ανθρωπογενείς απειλές συνεχίζονται, υπάρχουν ακόμη τόσα πολλά να ανακαλύψουμε γι' αυτό το ζωτικό οικοσύστημα.

Σε αυτό το πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Marine Environmental Science, το οποίο είναι πιστοποιημένο από το Institution of Environmental Sciences (IES), θα αναπτύξετε την κατανόηση αυτού του ζωτικού πόρου και θα μάθετε πώς να προστατεύετε τα ευαίσθητα οικοσυστήματά του από την κλιματική αλλαγή, την υπεραλίευση και τη ρύπανση.

 • Ερευνήστε τα θαλάσσια οικοσυστήματα στα περιβαλλοντικά μας εργαστήρια και στο Ινστιτούτο Θαλάσσιων Επιστημών, τον διεθνώς αναγνωρισμένο παράκτιο θαλάσσιο σταθμό μας που διαθέτει εξειδικευμένο προσωπικό, μια πλωτή ερευνητική πλατφόρμα και ένα ειδικά κατασκευασμένο υδάτινο κέντρο 318m2.
 • Εκμεταλλευτείτε στο έπακρο την παράκτια τοποθεσία μας με θαλάσσιες εκδρομές στο Solent και μάθετε μηχανοκίνητη ναυσιπλοΐα με την RYA ή επιστημονικές και τεχνικές καταδύσεις πιστοποιημένες από την Επαγγελματική Ένωση Εκπαιδευτών Καταδύσεων (PADI).
 • Έχετε την ευκαιρία να διεξάγετε έρευνα σε μέρη όπως το Somerset, το Isle of Wight, η Μάλτα, η Πορτογαλία, η Μαλαισία και το Μπελίζ
 • να αποκτήσετε εμπειρία σε μια μονοετή πρακτική άσκηση ή να σπουδάσετε στο εξωτερικό σε ένα από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμιά μας στην Ισπανία, τη Γαλλία ή την Πολωνία

Πιστοποιημένος από:

Το μάθημα αυτό είναι διαπιστευμένο από το Institution of Environmental Sciences (IES).

Καριέρες και ευκαιρίες

Οι ωκεανοί και οι θάλασσες του κόσμου αποτελούν έναν από τους πιο πολύτιμους και βιοποικίλους πόρους του. Οι συνεχιζόμενες απειλές για αυτά τα θαλάσσια περιβάλλοντα -όπως η απόρριψη αποβλήτων, η κλιματική αλλαγή, η εκβάθυνση και η υπεραλίευση- σημαίνουν ότι ο κόσμος χρειάζεται ανθρώπους με εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις για να διαφυλάξει τους θαλάσσιους πόρους για τις μελλοντικές γενιές.

Σε αυτό το πρόγραμμα BSc (Hons) Marine Environmental Science, θα μελετήσετε σε βάθος το θαλάσσιο περιβάλλον, από το πιο μικρό πλαγκτόν μέχρι τις τεράστιες επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη στους ωκεανούς μας. Θα εξοικειωθείτε με βασικές δοκιμές και τεχνικές, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης της ποιότητας του θαλάσσιου νερού, της θαλάσσιας ζωής και των ρύπων.

Όταν αποφοιτήσετε, θα είστε έτοιμοι για μια καριέρα οπουδήποτε στον κόσμο σε τομείς όπως η παροχή συμβουλών για το θαλάσσιο περιβάλλον, η θαλάσσια διατήρηση, η διαχείριση των ακτών και η υποβρύχια εξερεύνηση και διατήρηση.

Θα μπορέσετε να υποβάλετε αίτηση για να γίνετε Associate Membership του Institution of Environmental Sciences (IES) και με περισσότερη εμπειρία, θα μπορούσατε να εργαστείτε για να γίνετε Chartered Scientist (CSci) ή Chartered Environmentalist (CEnv). Η ιδιότητα του Chartered Membership του IES απαιτείται σε πολλές περιβαλλοντικές σταδιοδρομίες.

Μπορείτε επίσης να συνεχίσετε τις σπουδές σας σε μεταπτυχιακό επίπεδο, όπως με το MSc Coastal & Marine Resource Management.

Ποιες δουλειές μπορείτε να κάνετε με πτυχίο θαλάσσιας περιβαλλοντικής επιστήμης;

Οι ρόλοι που έχουν αναλάβει οι απόφοιτοί μας περιλαμβάνουν:

 • θαλάσσιος επιστήμονας
 • θαλάσσιος περιβαλλοντικός σύμβουλος
 • περιβαλλοντικός χημικός
 • επιστήμονας γεωγραφικών πληροφοριών
 • επιθεωρητής υγείας ψαριών
 • αξιωματικός διατήρησης της θάλασσας
 • Υπεύθυνος περιβαλλοντικής πολιτικής
 • αξιωματικός παράκτιας διαχείρισης
 • αξιωματικός προστασίας της άγριας ζωής

Έτος τοποθέτησης

Μετά το δεύτερο έτος σπουδών σας, μπορείτε να πραγματοποιήσετε ένα προαιρετικό έτος πρακτικής άσκησης για να αποκτήσετε πολύτιμη μακροχρόνια εργασιακή εμπειρία στον κλάδο. Η πρακτική άσκηση σας δίνει την ευκαιρία να εφαρμόσετε όσα έχετε μάθει μέχρι τώρα σε έναν πραγματικό χώρο εργασίας, ενισχύοντας την απασχολησιμότητά σας και καθιστώντας σας ελκυστικούς για τους εργοδότες μετά την αποφοίτησή σας.

Μπορείτε να εργαστείτε για μια εταιρεία ή έναν οργανισμό εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στο εξωτερικό, αν και η παραθαλάσσια τοποθεσία μας σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες τοποθέτησης σε κοντινή απόσταση.

Προηγούμενοι σπουδαστές έχουν πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στο Dover Harbour Board και στο Portsmouth Water.

Όποια διαδρομή και αν επιλέξετε, θα λάβετε υποστήριξη και καθοδήγηση. Η εξειδικευμένη ομάδα συμβούλων σταδιοδρομίας στις επιστήμες και την υγεία μπορεί να σας βοηθήσει στην εξεύρεση πρακτικής άσκησης και στη βελτίωση των δεξιοτήτων σας όσον αφορά την απασχολησιμότητά σας. Θα σας παρέχουν μια βάση δεδομένων με κενές θέσεις εργασίας, υποστήριξη στην αναζήτηση εργασίας - συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας με τις αιτήσεις και τις συνεντεύξεις - και υποστήριξη καθ' όλη τη διάρκεια του έτους πρακτικής άσκησης.

Διαπιστευμένο από το Institution of Environmental Sciences (IES) για τους σκοπούς της επιλεξιμότητας υποβολής αίτησης για συνδεδεμένη ιδιότητα μέλους.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Marine Environmental Science BSc (Hons) από Πανεπιστήμιο του Portsmouth

20% Συνεργάτες επιστήμης, μηχανικής και τεχνολογίας
20% Προσωπικές υπηρεσίες φροντίδας
20% Καλλιτεχνικά, λογοτεχνικά επαγγέλματα και επαγγέλματα μέσων ενημέρωσης
20% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
10% Επαγγέλματα πωλήσεων
10% Διδάσκοντες επαγγελματίες

**** Θα αξιολογηθείτε μέσω:**** - καταγραφές εργασιών πεδίου ή εργαστηριακών σημειώσεων - εκθέσεις - δοκίμια - έρευνες στον τόπο του εγκλήματος - ασκήσεις μέσω υπολογιστή - αφίσες - προφορικές παρουσιάσεις Θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε τις δεξιότητες και τις γνώσεις σας ανεπίσημα πριν από τις αξιολογήσεις που υπολογίζονται στον τελικό βαθμό σας. Μπορείτε να λαμβάνετε ανατροφοδότηση για όλες τις πρακτικές και επίσημες αξιολογήσεις, ώστε να μπορείτε να βελτιωθείτε στο μέλλον. Ο τρόπος με τον οποίο θα αξιολογηθείτε εξαρτάται από τις ενότητες που θα επιλέξετε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων σας. Ακολουθεί ένα παράδειγμα από ένα προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος για τον τρόπο με τον οποίο οι φοιτητές αυτού του μαθήματος αξιολογούνται συνήθως: **- Μαθητές του έτους 1:** 52% με γραπτές εξετάσεις, 8% με πρακτικές εξετάσεις και 40% με εργασίες. **- Μαθητές του έτους 2:** 43% από γραπτές εξετάσεις, 12% από πρακτικές εξετάσεις και 45% από εργασίες. **- Μαθητές του 3ου έτους:** 26% με γραπτές εξετάσεις, 8% με πρακτικές εξετάσεις και 66% με εργασίες.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
IELTS (Academic) 6

Γνώση της αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον στο IELTS band 6.0, χωρίς καμία βαθμολογία σε κανένα συστατικό κάτω από 5.5.

PTE Academic 54

Συνολική βαθμολογία 54 με ελάχιστο 51 σε κάθε δεξιότητα.

TOEFL (iBT) 79

79 με ελάχιστη βαθμολογία 18 στην ανάγνωση, 17 στην ακρόαση, 20 στον προφορικό λόγο και 17 στον γραπτό λόγο.

Cambridge English Advanced

Cambridge English: Advanced (CAE) που εξετάστηκε μετά τον Ιανουάριο του 2015. Συνολική βαθμολογία 169, χωρίς καμία βαθμολογία συνιστωσών μικρότερη από 162.

Cambridge English Proficiency

Cambridge English: Proficiency (CPE) που εξετάστηκε μετά τον Ιανουάριο του 2015. Συνολική βαθμολογία 169 με καμία βαθμολογία συνιστωσών μικρότερη από 162.

Trinity ISE

Trinity College Integrated Skills in English (ISE) Level III με επιτυχία και στα 4 στοιχεία

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςMarine Environmental Science, BSc (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Θαλάσσια Περιβαλλοντική Επιστήμη BSc (Hons)

EU £9250 έτος 1
Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
Διεθνή £20200 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Σπουδαστές που διαμένουν σε χώρες της ΕΕ: παρακαλούμε σημειώστε ότι το καθαρό κόστος σπουδών περιλαμβάνει την υποτροφία μετάβασης

Έτος τοποθέτησης και έτος στο εξωτερικό:

Φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου/Νήσων της Μάγχης και της Νήσου Μαν - £925 |

EU - £925 (συμπεριλαμβανομένης της υποτροφίας μετάβασης)|

Διεθνής (εκτός ΕΕ) - £2.000

Τα τέλη είναι ακριβή κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση.

Τα τέλη μπορεί επίσης να αυξηθούν τα επόμενα έτη, σύμφωνα με τον πληθωρισμό

.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)
 • έτος 2
 • έτος 3

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Portsmouth στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο του Portsmouth σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Σπουδές

  • #29 
  • #151 
  Γεωγραφία

  [Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου, 2023]
  • #55 
  • #401 
  Κοινωνικές επιστήμες

  [Δημοσίευση 19 Οκτωβρίου, 2023]

Προβολή του συνόλου των 31 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Portsmouth

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Portsmouth

Το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ βρίσκεται στη μοναδική νησιωτική πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου, το Πόρτσμουθ. Αυτό το δημόσιο πανεπιστήμιο, το οποίο προηγουμένως ήταν γνωστό ως Portsmouth Polytechnic, αποτελεί μέρος της Πανεπιστημιακής Συμμαχίας, ενός οργανισμού που έχει ως στόχο την προώθηση της ανάπτυξης και της καινοτομίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, δίνοντας έμφαση στους δεσμούς με τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία.

Λίστα με 234 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Portsmouth - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο του Portsmouth

προπτυχιακοί φοιτητές:
18085
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
5005
:
23090
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Περιβαλλοντικές Επιστήμες": Ακαδημαϊκό έτος - Εγγραφές φοιτητών σε ισοδύναμο πλήρους φοίτησης που δημοσιεύθηκαν από την Higher Education Statistics Agency (HESA) στις Φεβρουαρίου 2022
 • Societies - Student Life #5
 • Why our graduates love the University of Portsmouth.
 • Modern Languages at the University of Portsmouth
 • Psychology BSc - Students - University of Portsmouth
 • Business and Management at the University of Portsmouth
 • Dental Nursing, Dental Hygiene and Dental Therapy - University of Portsmouth

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Θαλάσσια Περιβαλλοντική Επιστήμη BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Portsmouth
(University of Portsmouth)
73% 10% 10% £20200 111 Πόρτσμουθ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Περιβαλλοντικές επιστήμες BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Exeter
(University of Exeter)
85% 10% 5% £29700 157 Έξετερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων και περιβάλλοντος BDes (Hons) Πανεπιστήμιο του Dundee
(University of Dundee)
- - - £20900 - Νταντί Oncampus πλήρους απασχόλησης
Περιβαλλοντικές επιστήμες (με έτος θεμελίωσης) BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
94% 15% 5% £12500 106 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μοριακή βιολογία και περιβαλλοντική αλλαγή με ένα έτος στη βιομηχανία BSc (Hons) Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Royal Holloway, University of London)
- - - £26500 - - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Οικολογία και Περιβαλλοντική Επιστήμη (με πρακτική άσκηση) BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Gloucestershire
(University of Gloucestershire)
- - - £15000 £15450 - Τσέλτενχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γεωγραφία και περιβαλλοντικές επιστήμες BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Dundee
(University of Dundee)
87% 5% 0% £20900 194 Νταντί Oncampus πλήρους απασχόλησης
Περιβαλλοντικές επιστήμες με Διεθνές Θεμελιώδες Έτος (είσοδος Σεπτέμβριος) BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
79% 10% 5% £27650 121 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Περιβαλλοντικές επιστήμες BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
94% 15% 5% £12500 123 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Περιβαλλοντικές Επιστήμες BSc (Hons) Πανεπιστήμιο East Anglia
(University of East Anglia)
70% 0% 0% £26100 131 Νόργουιτς Oncampus πλήρους απασχόλησης