University of Portsmouth
Ιατροδικαστική Ψυχολογία MSc
University of Portsmouth - Πανεπιστήμιο του Portsmouth

Προσφερόμενες μορφές προγραμμάτων σπουδών

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £22481 £20177 £23660
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20119 - £25653 £15142 - £24804 £17699 - £30158

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Επισκόπηση

Αν θέλετε να εφαρμόσετε όσα μάθατε μέσα από τις προπτυχιακές σας σπουδές ψυχολογίας στον τομέα της συμπεριφοράς των παραβατών, τότε αυτό το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη δικαστική ψυχολογία θα σας δώσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να εργαστείτε στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης ή να εκπαιδευτείτε για να γίνετε ειδικευμένος δικαστικός ψυχολόγος.

Το μάθημα συνδυάζει τους κλάδους της κλινικής, κοινωνικής και γνωστικής ψυχολογίας με την εγκληματολογία και το δίκαιο. Θα ασχοληθείτε με τα μείζονα ζητήματα που αφορούν το σύστημα δικαιοσύνης σε σχέση με τα άτομα, τους οργανισμούς και την κοινωνία, και όταν ολοκληρώσετε επιτυχώς τις σπουδές σας, θα είστε σε θέση να εφαρμόσετε τις γνώσεις σας σε διάφορα πλαίσια, από ποινικές έρευνες, μέχρι πρόνοια, ευημερία και αποκατάσταση.

Διαπιστευμένο από τη Βρετανική Ψυχολογική Εταιρεία, το μάθημα αποτελεί το πρώτο από τα 2 στάδια εκπαίδευσης που απαιτούνται για να γίνει κάποιος πιστοποιημένος και εγγεγραμμένος δικαστικός ψυχολόγος.

Η ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ κατατάσσεται στην 5η θέση μεταξύ όλων των πανεπιστημίων μετά το 1992 όσον αφορά την ποιότητα της έρευνας στο πλαίσιο του Πλαισίου Ερευνητικής Αριστείας (REF) 2021.

Επιλεξιμότητα

Αυτό το μάθημα δέχεται φοιτητές από το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ και το εξωτερικό.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα αυτό λήγει στις 28 Φεβρουαρίου του έτους έναρξης. Εάν το πρόγραμμα δεν έχει συμπληρωθεί μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, θα ληφθούν υπόψη οι εκπρόθεσμες αιτήσεις. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να υποβάλετε αίτηση το συντομότερο δυνατό για να αποφύγετε την απογοήτευση.

Σημαντικότερα σημεία του μαθήματος

 • Μάθετε από τη μεγαλύτερη ομάδα ακαδημαϊκών της εγκληματολογικής ψυχολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο που διεξάγουν ενεργή έρευνα.
 • Χρησιμοποιήστε τις εξειδικευμένες εγκαταστάσεις μας για την παρατήρηση συνεντεύξεων, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης των ματιών και της ψηφιακής ανάλυσης
 • Μελετήστε θέματα που περιλαμβάνουν την επαγγελματική επάρκεια, την αξιολόγηση και τις παρεμβάσεις με παραβάτες, καθώς και την ερευνητική ψυχολογία και τη νομική διαδικασία
 • Ολοκληρώστε μια ερευνητική εργασία σε ένα θέμα της επιλογής σας, εφαρμόζοντας τις δεξιότητές σας στην έρευνα και την ανάλυση δεδομένων για να δημιουργήσετε μια εργασία που θα είναι κατάλληλη για δημοσίευση.
 • Εκπληρώστε το στάδιο 1 από τα 2 στάδια εκπαίδευσης που απαιτούνται για να γίνετε πιστοποιημένος και εγγεγραμμένος δικαστικός ψυχολόγος.

Καριέρες και ευκαιρίες

Οι δικανικοί ψυχολόγοι ξεκινούν συνήθως με τουλάχιστον 2 χρόνια επιβλεπόμενης πρακτικής άσκησης πλήρους απασχόλησης σε εργασιακό περιβάλλον.

Οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος έχουν αναλάβει ρόλους όπως:

 • Εκπαιδευόμενος δικαστικός ψυχολόγος
 • Υπεύθυνος έρευνας
 • Βοηθός ψυχολόγος
 • Ψυχολογικός επαγγελματίας ευεξίας
 • Επαγγελματίας επιτήρησης
 • Επαγγελματίας ευεξίας και αποκατάστασης
 • Συντονιστής παρεμβάσεων
 • Συντονιστής επανεγκατάστασης
 • Αστυνομικό προσωπικό
 • Σύμβουλος ψυχικής υγείας
 • Εργαζόμενος υποστήριξης

Οι απόφοιτοι αυτού του κύκλου σπουδών έχουν εργαστεί σε εταιρείες όπως:

 • Υπουργείο Δικαιοσύνης
 • NHS
 • Her Majesty's Prison and Probation Service
 • Seetec
 • STR Group
 • Υπηρεσίες Δικαιοσύνης Νέων
 • Motive 8

Τα αποτελέσματα σταδιοδρομίας που παρουσιάζονται προέρχονται από τις τελευταίες διαθέσιμες έρευνες για τα αποτελέσματα των αποφοίτων. Τα στοιχεία δείχνουν τα αποτελέσματα σταδιοδρομίας 15 μήνες μετά την αποφοίτηση.

Προγραμματισμός καριέρας

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, θα έχετε εξειδικευμένη υποστήριξη σταδιοδρομίας από τους καθηγητές σας και από το Κέντρο Σταδιοδρομίας και Απασχολησιμότητας, στο οποίο μπορείτε να έχετε πρόσβαση για 5 χρόνια μετά την αποφοίτησή σας.

Δομή του μαθήματος

Η δια ζώσης διδασκαλία πραγματοποιείται από τον Σεπτέμβριο έως τον Μάιο. Οι φοιτητές πλήρους φοίτησης - και οι φοιτητές μερικής φοίτησης στο τελευταίο έτος σπουδών σας - θα υποβάλουν την ερευνητική τους εργασία τον Σεπτέμβριο.

Πλήρης απασχόληση

 • Οι φοιτητές πλήρους φοίτησης θα παρακολουθούν το Πανεπιστήμιο κάθε Τρίτη και Πέμπτη.
 • Σας συνιστούμε να διαθέτετε 37 ώρες την εβδομάδα για το μεταπτυχιακό σας (συμπεριλαμβανομένης της ανεξάρτητης μελέτης), που ισοδυναμεί με μια εργασία πλήρους απασχόλησης

Μερικής απασχόλησης

 • Οι σπουδαστές μερικής φοίτησης θα παρακολουθούν είτε την Τρίτη είτε την Πέμπτη, η οποία θα καθοριστεί για τα 2 έτη.
 • Συνιστούμε να διαθέτετε 18 ώρες την εβδομάδα για το μεταπτυχιακό σας (συμπεριλαμβανομένης της ανεξάρτητης μελέτης), που ισοδυναμεί με μια εργασία μερικής απασχόλησης

Οι αξιολογήσεις έχουν πρακτική εστίαση και θα απαιτήσουν από εσάς να τοποθετηθείτε ως επαγγελματίας για να παράγετε αποτελέσματα, όπως - μια δικαστική έκθεση από τη σκοπιά ενός εμπειρογνώμονα - μια οργανωτική ενημερωτική έκθεση από τη σκοπιά ενός εξωτερικού συμβούλου - μια μελέτη περίπτωσης από την οπτική γωνία ενός επαγγελματία ψυχολόγου ****Θα αξιολογηθείτε επίσης μέσω:**** - δοκίμια - προφορικές παρουσιάσεις - ερευνητική διατριβή

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
IELTS (Academic)

Γνώση της αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον στη ζώνη 6,5 του IELTS, χωρίς καμία βαθμολογία κάτω από 6,0.

Cambridge English Advanced

**Cambridge English: Advanced (CAE) μετά τον Ιανουάριο του 2015**

Συνολική βαθμολογία 176, χωρίς καμία βαθμολογία κάτω από 169

Cambridge English Proficiency

Cambridge English: Proficiency (CPE) που εξετάστηκε μετά τον Ιανουάριο του 2015. Συνολική βαθμολογία 176 με καμία βαθμολογία συνιστωσών μικρότερη από 169.

TOEFL (iBT)

91.με τουλάχιστον 20 στην ανάγνωση, 19 στην ακρόαση, 21 στον προφορικό λόγο και 20 στο γραπτό λόγο.

PTE Academic

Συνολική βαθμολογία 61 με ελάχιστη βαθμολογία 54 σε κάθε δεξιότητα.

IELTS (Academic)

Γνώση της αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον στη ζώνη 6,5 του IELTS, χωρίς καμία βαθμολογία κάτω από 6,0.

Cambridge English Advanced

**Cambridge English: Advanced (CAE) μετά τον Ιανουάριο του 2015**

Συνολική βαθμολογία 176, χωρίς καμία βαθμολογία κάτω από 169

Cambridge English Proficiency

Cambridge English: Proficiency (CPE) που εξετάστηκε μετά τον Ιανουάριο του 2015. Συνολική βαθμολογία 176 με καμία βαθμολογία συνιστωσών μικρότερη από 169.

TOEFL (iBT)

91.με τουλάχιστον 20 στην ανάγνωση, 19 στην ακρόαση, 21 στον προφορικό λόγο και 20 στο γραπτό λόγο.

PTE Academic

Συνολική βαθμολογία 61 με ελάχιστη βαθμολογία 54 σε κάθε δεξιότητα.

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςForensic Psychology, MSc, εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

Πτυχίο Ψυχολογίας με βαθμό άριστα 2:1 ή επιτυχία σε πρόγραμμα μετατροπής σε MSc Ψυχολογίας.

Σε κάθε περίπτωση, ο κύκλος σπουδών πρέπει να αναγνωρίζεται από τη Βρετανική Εταιρεία Ψυχολογίας (British Psychology Society) ως τίτλος σπουδών για την απόκτηση του τίτλου μέλους (GBC).

Θα ληφθούν επίσης υπόψη υποψήφιοι με πτυχίο 2:2, εφόσον ο υποψήφιος μπορεί να αποδείξει, μέσω της αναφοράς της σχετικής εκπαίδευσης και εμπειρίας του στην προσωπική του δήλωση, τη δέσμευση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα πολυμορφίας και ένταξης (π.χ. ευθύνες φροντίδας, αναπηρία, αποκλεισμός/ασυνείδητη προκατάληψη).

Οι υποψήφιοι αναμένεται να έχουν κάποια σχετική εμπειρία κατά την υποβολή της αίτησης. Αυτή μπορεί να είναι ένα ή περισσότερα από τρία είδη. Η πρώτη είναι η αμειβόμενη απασχόληση απευθείας εντός του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης ή σε σχέση με αυτό (π.χ. βοηθός ψυχολόγου στη σωφρονιστική υπηρεσία/στην ψυχιατρική κλινική ψυχικής υγείας, ρόλος στην επιτήρηση/στην αστυνομία, στην ομάδα αντιμετώπισης εγκλημάτων ανηλίκων ή παρόμοια). Δεύτερον, αμειβόμενη εργασία σε περιβάλλον όπου έχετε χρησιμοποιήσει "μεταβιβάσιμες δεξιότητες" (π.χ. διαπροσωπικές δεξιότητες/επίλυση προβλημάτων) με σχετικούς πληθυσμούς, όπως άστεγους, άτομα με μαθησιακές δυσκολίες, άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας/υποκειμενικά προβλήματα. Η τρίτη είναι η εθελοντική εργασία σε σχετικές υπηρεσίες που εργάζονται και πάλι με πληθυσμούς σχετικούς με το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης (π.χ. Victim Support, NACRO, Circles, SOVA, Motiv8, υπηρεσίες "Appropriate Adult").

έξοδα

Δίδακτρα Ιατροδικαστική Ψυχολογία MSc

EU £10400 έτος 1
Αγγλία £10400 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £10400 έτος 1
Σκωτία £10400 έτος 1
Ουαλία £10400 έτος 1
Channel Islands £10400 έτος 1
Ιρλανδία £10400 έτος 1
Διεθνή £20200 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Φοιτητές που κατοικούν σε χώρες της ΕΕ: παρακαλούμε σημειώστε ότι το καθαρό κόστος συμπεριλαμβάνει τη μεταβατική υποτροφία

Τα τέλη είναι ακριβή κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση.

Τα τέλη μπορεί επίσης να αυξηθούν τα επόμενα έτη, σύμφωνα με τον πληθωρισμό

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Portsmouth στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο του Portsmouth σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Σπουδές

  • #20 
  • #32 
  Ψυχολογία
  The Guardian Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων βάσει Γνωστικού Αντικειμένου
  [Δημοσίευση 09 Σεπτεμβρίου, 2023]
  • #35 
  • #46 
  Ψυχολογία
  CUG The Complete University Guide - Ανά Γνωστικό Αντικείμενο
  [Δημοσίευση 08 Ιουνίου, 2023]
  • #34 
  • #251 
  Ψυχολογία

  [Δημοσίευση 19 Οκτωβρίου, 2023]
  • #39 
  • #301 
  Ψυχολογία

  [Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου, 2023]
  • #41 
  • #439 
  Ψυχολογία
  URAP Κατάταξη Πανεπιστημίου βάσει Ακαδημαϊκής Απόδοσης - ανά Τομέα
  [Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2023]

Προβολή του συνόλου των 31 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Portsmouth

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Portsmouth

Το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ βρίσκεται στη μοναδική νησιωτική πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου, το Πόρτσμουθ. Αυτό το δημόσιο πανεπιστήμιο, το οποίο προηγουμένως ήταν γνωστό ως Portsmouth Polytechnic, αποτελεί μέρος της Πανεπιστημιακής Συμμαχίας, ενός οργανισμού που έχει ως στόχο την προώθηση της ανάπτυξης και της καινοτομίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, δίνοντας έμφαση στους δεσμούς με τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία.

Λίστα με 234 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Portsmouth - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο του Portsmouth

προπτυχιακοί φοιτητές:
18085
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
5005
:
23090
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Ιατροδικαστική Ψυχολογία": Ακαδημαϊκό έτος - Εγγραφές φοιτητών σε ισοδύναμο πλήρους φοίτησης που δημοσιεύθηκαν από την Higher Education Statistics Agency (HESA) στις Φεβρουαρίου 2022
 • Societies - Student Life #5
 • Why our graduates love the University of Portsmouth.
 • Modern Languages at the University of Portsmouth
 • Psychology BSc - Students - University of Portsmouth
 • Business and Management at the University of Portsmouth
 • Dental Nursing, Dental Hygiene and Dental Therapy - University of Portsmouth

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Ιατροδικαστική Ψυχολογία MSc Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Royal Holloway, University of London)
- - - £22800 - - Oncampus μερική απασχόληση
Ιατροδικαστική Ψυχολογία MSc Πανεπιστήμιο του Portsmouth
(University of Portsmouth)
- - - £6930 - Πόρτσμουθ Oncampus μερική απασχόληση
Εγκληματολογία με εγκληματολογική ψυχολογία MSc Πανεπιστήμιο Middlesex
(Middlesex University)
- - - £99 - Λονδίνο Oncampus μερική απασχόληση
Ιατροδικαστική Ψυχολογία MSc Πανεπιστήμιο του Winchester
(The University of Winchester)
- - - £18300 - Γουίντσεστερ Oncampus μερική απασχόληση
Ιατροδικαστική Ψυχολογία MSc Πανεπιστήμιο Teesside
(Teesside University)
- - - £14000 - Μίντλεσμπρο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εγκληματολογία με εγκληματολογική ψυχολογία MA Πανεπιστήμιο Kingston
(Kingston University)
- - - £8690 - - Oncampus μερική απασχόληση
Ερευνητική Ιατροδικαστική Ψυχολογία MSc Πανεπιστήμιο του Bournemouth
(Bournemouth University)
- - - £17500 - - Oncampus μερική απασχόληση
Ιατροδικαστική Ψυχολογία MSc Πανεπιστήμιο του Greenwich
(University of Greenwich)
- - - £17450 - Λονδίνο Oncampus μερική απασχόληση
Ιατροδικαστική Ψυχολογία MSc Πανεπιστήμιο Swansea
(Swansea University)
- - - £19550 £20550 - Σουόνσι Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εγκληματολογία και Ποινική Ψυχολογία MSc Πανεπιστήμιο του Greenwich
(University of Greenwich)
- - - £17450 - Λονδίνο Oncampus μερική απασχόληση