University of Portsmouth
Οδοντιατρική Υγιεινή και Οδοντιατρική Θεραπεία BSc (Hons)
University of Portsmouth - Πανεπιστήμιο του Portsmouth

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείς να δεις τις κριτικές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, από 25 αποφοίτους του προγράμματος Dental Hygiene and Dental Therapy BSc (Hons) στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας σε σύγκριση με το μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών στην τοποθεσία: UK σχετικά με: Οδοντιατρική νοσηλευτική.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
61 /100
25 Σύνολο ερωτηθέντων
Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων CAH02

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Οδοντιατρική νοσηλευτική στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £27000 £26000 £31000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £25000 - £31000 £20500 - £35500 £24000 - £39000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε CAH02 (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £22000 £18722 £21105
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £19000 - £27000 £13111 - £23667 £14316 - £26553

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Επισκόπηση

Τόσο οι οδοντιατρικοί υγιεινολόγοι όσο και οι οδοντοθεραπευτές βοηθούν τους ανθρώπους να διατηρούν καλή στοματική υγεία παρέχοντας θεραπείες, εκτελώντας διαδικασίες και δίνοντας συμβουλές διατροφής και υγιεινής.

Ο ρόλος του οδοντοθεραπευτή είναι ο ίδιος με αυτόν του οδοντογιατρού, ωστόσο μπορεί επίσης να εκτελεί ορισμένες από τις επανορθωτικές εργασίες που κάνουν οι οδοντίατροι, όπως σφραγίσματα και εξαγωγές.

Αυτό το πρόγραμμα σπουδών BSc (Hons) Dental Hygiene and Dental Therapy με διπλό ρόλο, το οποίο είναι διαπιστευμένο από το Γενικό Οδοντιατρικό Συμβούλιο (GDC), σας παρέχει τις θεωρητικές και πρακτικές δεξιότητες που απαιτούνται για να εγγραφείτε ως οδοντίατρος και οδοντοθεραπευτής στο GDC.

 • Να αποκτήσετε δικαίωμα εγγραφής στο Γενικό Οδοντιατρικό Συμβούλιο (GDC) όταν αποφοιτήσετε, το οποίο θα χρειαστείτε για να εργαστείτε ως οδοντίατρος ή/και θεραπευτής στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 • Εξασκήστε τις δεξιότητές σας στην πρότυπη κλινική πρακτική της Dental Academy, με χώρους οδοντιατρικής θεραπείας και τεχνολογία προσομοίωσης, συμπεριλαμβανομένου του εργαστηρίου δεξιοτήτων Phantom Head, της νέας σουίτας απτικής και του ακτινογραφικού εξοπλισμού.
 • Εργαστείτε σε μια οδοντιατρική ομάδα δίπλα σε ασκούμενους οδοντιάτρους, οδοντιατρικές νοσοκόμες και άλλους φοιτητές, δίνοντάς σας μια γεύση από το μελλοντικό σας εργασιακό περιβάλλον
 • Έχετε την ευκαιρία να συνεργαστείτε με το κοινό μέσω κοινοτικών προγραμμάτων υγειονομικής περίθαλψης, παρέχοντας πρόσθετη εργασιακή εμπειρία με επίκεντρο τον ασθενή.

Ταμείο Μαθησιακής Υποστήριξης NHS

Οι σπουδαστές αυτού του μαθήματος μπορεί να είναι επιλέξιμοι για πρόσθετη χρηματοδότηση μέσω της υποτροφίας του Ταμείου Μαθησιακής Υποστήριξης του NHS ύψους τουλάχιστον 5.000 λιρών ετησίως.

Πιστοποιημένος από:

Το μάθημα αυτό είναι διαπιστευμένο από το Γενικό Οδοντιατρικό Συμβούλιο (GDC). Αυτό σας επιτρέπει να εγγραφείτε στο GDC όταν ολοκληρώσετε το μάθημα.

Το GDC αξιολογεί συνεχώς το μάθημα για να βεβαιωθεί ότι πληροί τα πρότυπα που απαιτούνται για τη διαπίστευση, ώστε να ξέρετε ότι λαμβάνετε την πιο σχετική και ενημερωμένη διδασκαλία που υπάρχει.

Καριέρες και ευκαιρίες

Τόσο οι οδοντιατρικοί υγιεινολόγοι όσο και οι οδοντοθεραπευτές παρέχουν στοματική φροντίδα που βοηθά τους ασθενείς να διατηρούν υγιές στόμα, ούλα και δόντια. Επιπλέον, οι οδοντοθεραπευτές είναι επίσης εκπαιδευμένοι να εκτελούν ορισμένες από τις ίδιες εργασίες με τους οδοντιάτρους, όπως σφραγίσματα, εξαγωγή και τοποθέτηση προσχηματισμένων στεφανών στα "παιδικά" δόντια.

Σε ενήλικες ασθενείς, οι οδοντοθεραπευτές μπορούν να παρέχουν οποιαδήποτε οδοντιατρική εργασία που δεν απαιτεί θεραπεία στο νεύρο ενός δοντιού, γεγονός που τους καθιστά απαραίτητη υποστήριξη για τους οδοντιάτρους και ένα ευέλικτο και πολυδύναμο μέλος μιας οδοντιατρικής ομάδας.

Εγγραφείτε και ως οδοντίατρος και ως οδοντοθεραπευτής

Σε αυτό το πτυχίο, θα αναπτύξετε τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τον επαγγελματισμό που χρειάζεστε για να αναλάβετε έναν από τους δύο αυτούς ρόλους, οι οποίοι έχουν μεγάλη ζήτηση σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, στο NHS και στον ιδιωτικό τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Αφού ολοκληρώσετε αυτό το μάθημα, θα μπορείτε να εγγραφείτε στο Γενικό Οδοντιατρικό Συμβούλιο (GDC) ως οδοντιατρικός υγιεινολόγος και οδοντοθεραπευτής.

Θέλετε να σπουδάσετε μόνο οδοντιατρική υγιεινή; Ρίξτε μια ματιά στο πτυχίο μας BSc (Hons) Dental Hygiene.

Σε ποιους τομείς μπορείτε να εργαστείτε με πτυχίο οδοντιατρικής υγιεινής και οδοντοθεραπείας;

Όταν ολοκληρώσετε τα μαθήματα, θα έχετε τα προσόντα να εργαστείτε σε τομείς όπως:

 • γενική οδοντιατρική πρακτική
 • νοσοκομειακές οδοντιατρικές υπηρεσίες
 • Ένοπλες Δυνάμεις
 • το NHS
 • προαγωγή της υγείας
 • ιδιοκτησία και διαχείριση δικής σας οδοντιατρικής επιχείρησης

Εμπειρία εργασίας με ασθενείς στην κοινότητα

Για να αποκτήσετε επαγγελματική εμπειρία, θα βοηθήσετε στην παροχή δωρεάν υπηρεσιών οδοντιατρικής υγείας στο κοινό στην Οδοντιατρική Ακαδημία και θα εργαστείτε με ασθενείς σε τοπικές κοινότητες.

Θα έχετε την ευκαιρία να προσφέρετε προληπτική και εκπαιδευτική οδοντιατρική υποστήριξη σε ιδρύματα όπως σχολικές κλινικές και ξενώνες αστέγων, επιτρέποντάς σας να κατανοήσετε καλύτερα τον κοινωνικό αντίκτυπο της καλής οδοντιατρικής φροντίδας.

Τα προγράμματα εργασιακής εμπειρίας στην κοινότητά μας περιλαμβάνουν:

 • δραστηριότητα προβολής σε κοινοτικά χειρουργεία και γναθοπροσωπικά τμήματα τοπικών νοσοκομείων
 • προώθηση της στοματικής υγείας
 • εποπτευόμενο βούρτσισμα των δοντιών σε νηπιαγωγεία
 • παροχή βοήθειας στο προσωπικό για την ανάπτυξη σχεδίων στοματικής φροντίδας σε οίκους ευγηρίας
 • παροχή οδοντιατρικού ελέγχου σε παραβάτες της υπηρεσίας επιτήρησης

Το Γενικό Οδοντιατρικό Συμβούλιο διασφαλίζει την ποιότητα και εγκρίνει τα προσόντα για εγγραφή, για τις ακόλουθες ομάδες εγγεγραμμένων: Οδοντίατροι, οδοντιατρικοί υγιεινολόγοι, οδοντοθεραπευτές, οδοντιατρικοί νοσηλευτές, κλινικοί οδοντοτεχνίτες, οδοντοτεχνίτες και ορθοδοντικοί θεραπευτές.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Dental Hygiene and Dental Therapy BSc (Hons) από Πανεπιστήμιο του Portsmouth

85% Επαγγελματίες φυσικών και κοινωνικών επιστημών

Θα αξιολογηθείτε μέσω γραπτών εξετάσεων, πρακτικών εξετάσεων και εργασιών. Θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε τις δεξιότητες και τις γνώσεις σας ανεπίσημα πριν από τις αξιολογήσεις που υπολογίζονται στον τελικό βαθμό σας. Μπορείτε να λαμβάνετε ανατροφοδότηση για όλες τις πρακτικές και επίσημες αξιολογήσεις, ώστε να μπορείτε να βελτιωθείτε στο μέλλον. Ο τρόπος αξιολόγησης μπορεί να εξαρτάται από τις μονάδες που επιλέγετε. Ως οδηγός, οι φοιτητές αυτού του μαθήματος πέρυσι αξιολογήθηκαν συνήθως ως εξής: **- Μαθητές του έτους 1:** 67% με γραπτές εξετάσεις, 17% με πρακτικές εξετάσεις και 16% με εργασίες. **- Μαθητές του έτους 2:** 58% από γραπτές εξετάσεις, 7% από πρακτικές εξετάσεις και 35% από εργασίες μαθημάτων **- Μαθητές του 3ου έτους:** 13% με γραπτές εξετάσεις, 43% με πρακτικές εξετάσεις και 44% με εργασίες.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για Οδοντιατρική νοσηλευτική

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
IELTS (Academic) 7

Γνώση της αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον στο IELTS band 7.0 με βαθμολογία σε κανένα συστατικό κάτω από 6.5.

PTE Academic 68

Συνολική βαθμολογία 68 με ελάχιστη βαθμολογία 61 σε κάθε δεξιότητα.

TOEFL (iBT) 100

100 με ελάχιστη βαθμολογία 24 στην ανάγνωση, 23 στην ακρόαση, 25 στον προφορικό λόγο και 24 στον γραπτό λόγο.

Cambridge English Advanced

Cambridge English: Advanced (CAE) που εξετάστηκε μετά τον Ιανουάριο του 2015. Συνολική βαθμολογία 185, χωρίς καμία βαθμολογία συνιστωσών μικρότερη από 176.

Cambridge English Proficiency

Cambridge English: Proficiency (CPE) που εξετάστηκε μετά τον Ιανουάριο του 2015. Συνολική βαθμολογία 185, χωρίς καμία βαθμολογία συνιστωσών μικρότερη από 176.

Trinity ISE

Trinity College Integrated Skills in English (ISE) Level III με επιτυχία και στα 4 στοιχεία

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςDental Hygiene and Dental Therapy, BSc (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Οδοντιατρική Υγιεινή και Οδοντιατρική Θεραπεία BSc (Hons)

EU £9250 έτος 1
Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
Διεθνή £25400 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Σπουδαστές που κατοικούν σε χώρες της ΕΕ: παρακαλούμε σημειώστε ότι το καθαρό κόστος περιλαμβάνει την υποτροφία μετάβασης

Έτος τοποθέτησης και έτος στο εξωτερικό:

Φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου/Νήσων της Μάγχης και της Νήσου Μαν - £925 |

EU - £925 (συμπεριλαμβανομένης της υποτροφίας μετάβασης)|

Διεθνής (εκτός ΕΕ) - £2.000

Τα τέλη είναι ακριβή κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση.

Τα τέλη μπορεί επίσης να αυξηθούν τα επόμενα έτη, σύμφωνα με τον πληθωρισμό

.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)
 • έτος 2
 • έτος 3

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Portsmouth στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 31 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Portsmouth

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Portsmouth

Το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ βρίσκεται στη μοναδική νησιωτική πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου, το Πόρτσμουθ. Αυτό το δημόσιο πανεπιστήμιο, το οποίο προηγουμένως ήταν γνωστό ως Portsmouth Polytechnic, αποτελεί μέρος της Πανεπιστημιακής Συμμαχίας, ενός οργανισμού που έχει ως στόχο την προώθηση της ανάπτυξης και της καινοτομίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, δίνοντας έμφαση στους δεσμούς με τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία.

Λίστα με 234 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Portsmouth - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο του Portsmouth

προπτυχιακοί φοιτητές:
18085
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
5005
:
23090
 • Societies - Student Life #5
 • Business and Management at the University of Portsmouth
 • Dental Nursing, Dental Hygiene and Dental Therapy - University of Portsmouth
 • Why our graduates love the University of Portsmouth.
 • Modern Languages at the University of Portsmouth
 • Psychology BSc - Students - University of Portsmouth

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Επιστήμες στοματικής υγείας BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
- - - £34800 - Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Οδοντιατρική Υγιεινή και Οδοντιατρική Θεραπεία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Portsmouth
(University of Portsmouth)
- - - £25400 - Πόρτσμουθ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Οδοντιατρική τεχνολογία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Cardiff Metropolitan
(Cardiff Metropolitan University)
- - - £15000 £16000 - Κάρντιφ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πύλη προς την Οδοντιατρική BDS Πανεπιστήμιο του Bristol
(University of Bristol)
- - - £29300 - Μπρίστολ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Οδοντιατρική υγιεινή BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Portsmouth
(University of Portsmouth)
- - - £20200 - Πόρτσμουθ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Οδοντιατρική υγιεινή και θεραπεία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Bristol
(University of Bristol)
- - - £29300 - Μπρίστολ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιστήμες στοματικής υγείας BSc Πανεπιστήμιο του Dundee
(University of Dundee)
91% 0% 0% £28620 221 Νταντί Oncampus πλήρους απασχόλησης
Οδοντιατρική BDS Πανεπιστήμιο του Cardiff
(Cardiff University)
- - - £25450 - Κάρντιφ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Οδοντιατρική Χειρουργική BDS Πανεπιστήμιο του Sheffield
(The University of Sheffield)
- - - £46190 - Σέφιλντ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Οδοντιατρική - είσοδος BDS BDS Πανεπιστήμιο του Bristol
(University of Bristol)
- - - £43100 - Μπρίστολ Oncampus πλήρους απασχόλησης