University of Glasgow
Γλωσσολογία/Μαθηματικά MA (Hons)
University of Glasgow - Πανεπιστήμιο του Glascow

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Μαθηματικά

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Μαθηματικά στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £26000 £27000 £32000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £21000 - £29000 £23000 - £33000 £25500 - £41000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Μαθηματικά (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £26410 £26904 £33111
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £22519 - £31283 £21363 - £34604 £24890 - £44038

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ & ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ: -Η αγγλική γλώσσα και γλωσσολογία συνδυάζει τη μελέτη της ιστορίας, της δομής και της σημασίας της αγγλικής γλώσσας, για να ανακαλύψουμε τι μας λένε όλα αυτά για τον πολιτισμό μας, την κοινωνία μας και τους εαυτούς μας. Πάνω από 50 χρόνια, δημιουργήσαμε τον κορυφαίο παγκοσμίως "Ιστορικό Θησαυρό της αγγλικής γλώσσας". Θα έχετε επίσης πρόσβαση σε ειδικά εργαστήρια για τον γραπτό λόγο. Θα έχετε πρόσβαση σε δύο ειδικά εργαστήρια για την εκμάθηση και ανάλυση του προφορικού και γραπτού λόγου. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: - Τα Μαθηματικά είναι ένα τεράστιο και διαρκώς αναπτυσσόμενο μάθημα που περιλαμβάνει επιτυχημένες εξερευνήσεις αριθμητικών, γεωμετρικών και λογικών σχέσεων. Το πρόγραμμα πρεσβευτών μας δίνει στους φοιτητές την ευκαιρία να περάσουν χρόνο σε σχολεία, να βιώσουν τη διδασκαλία από πρώτο χέρι και να αναπτύξουν ζωτικής σημασίας δεξιότητες στο χώρο εργασίας.

Τι θα μάθεις

Περιεχόμενο προγράμματος: Ως φοιτητής/φοιτήτρια του προγράμματος σπουδών: English Language & Linguistics/Mathematics, MA (Hons) θα παρακολουθήσεις τα εξής μαθήματα.

Έτος 1

Σε τρεις άξονες αυτό το μάθημα διερευνά λεπτομερώς πώς οι εφημερίδες, οι διαφημίσεις και οι πολιτικοί προσπαθούν να μας πείσουν- πώς η γλωσσική σημασία και η δομή είναι το κλειδί για να γινόμαστε κατανοητοί- και πώς η 1500χρονη ιστορία της αγγλικής γλώσσας μας λέει για το ποιοι είμαστε και από πού προερχόμαστε.

Σε αυτό το μάθημα, θα εξερευνήσετε τα βασικά ζητήματα της διαφοράς και της ομοιότητας στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι παράγουν και χρησιμοποιούν τη γλώσσα, με ιδιαίτερη έμφαση στην αγγλική και τη σκωτσέζικη γλώσσα στο χρόνο και στον τόπο. Οι τρεις άξονες αυτού του μαθήματος επικεντρώνονται στην παραγωγή ήχων και στο πώς χρησιμοποιούμε τη γλώσσα για να κατασκευάσουμε κοινωνικές ταυτότητες, στις μορφές και λειτουργίες της σκωτσέζικης γλώσσας και στη σχέση της με την αγγλική σήμερα και στο παρελθόν, καθώς και στη γλώσσα των λογοτεχνικών έργων και άλλων μορφών γραφής που διείσδυσαν στην καθημερινή ζωή πριν από την εποχή του Σαίξπηρ.

Θα σπουδάσετε Μαθηματικά 1, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να εισαγάγει προηγμένες δεξιότητες μαθηματικής σκέψης μέσω θεμάτων που περιλαμβάνουν λογισμό, γεωμετρία, συστήματα αριθμών, κρυπτογραφία, συμμετρίες, διαφορικές εξισώσεις. Θα αναπτύξετε δεξιότητες μαθηματικής επικοινωνίας μέσω τακτικών δραστηριοτήτων επίλυσης προβλημάτων σε μικρές ομάδες.

Έτος 2

Οι τρεις άξονες αυτού του μαθήματος εξετάζουν πώς οι ομιλητές της αγγλικής γλώσσας χρησιμοποιούν τη μελωδία και το ρυθμό για να δώσουν χρώμα στην ομιλία τους και πώς η συζήτηση διαμορφώνεται από τις συνθήκες και τις προθέσεις των συμμετεχόντων- περιγράφουν τα χαρακτηριστικά και τη βαθιά ιστορία των αγγλικών λέξεων- και ανιχνεύουν τις πρώτες μορφές της γλώσσας μέσα από κείμενα, αντικείμενα και τεχνουργήματα.

Οι τρεις άξονες αυτού του μαθήματος επικεντρώνονται στη χρήση πειραμάτων που αποκαλύπτουν την ψυχολογία της γλώσσας σε ενήλικες και παιδιά- τα πρότυπα στη γλώσσα που αποκαλύπτουν τις ιστορικές επιρροές της κοινωνίας, του πολιτισμού και της θρησκείας στο σύγχρονο σύστημα ονοματολογίας μας- και πώς αυτά τα πρότυπα στη χρήση και την ονοματολογία επηρέασαν τη μορφή της αγγλικής γλώσσας και συνέβαλαν στην παραγωγή των πρώτων λογοτεχνικών μορφών της.

Το κοινό νήμα που τα διατρέχει όλα αυτά είναι η έννοια του ορίου. Αυτό το μάθημα θα δώσει έναν ακριβή ορισμό αυτής της έννοιας τόσο για τις ακολουθίες όσο και για τις σειρές.

Αυτό το μάθημα για τον πολυμεταβλητό λογισμό παρέχει μια πρακτική εισαγωγή στη διαφοροποίηση και ολοκλήρωση σε πολλαπλές διαστάσεις, καθώς και σε θεμελιώδεις έννοιες που συναντώνται σε ποικίλα πεδία όπως η γεωμετρία και η φυσική. Αποτελεί απαραίτητο μάθημα για τους υποψήφιους αριστούχους φοιτητές. Η έμφαση δίνεται στις μεθόδους και τις εφαρμογές.

Αυτό το μάθημα καλύπτει τις βασικές αρχές της γραμμικής άλγεβρας που εφαρμόζονται σε όλη την επιστήμη και τη μηχανική, και ειδικότερα στις φυσικές, χημικές και βιολογικές επιστήμες, στη στατιστική και σε άλλα τμήματα των μαθηματικών.

Αυτό το μάθημα παρέχει μια εισαγωγή στη μαθηματική μοντελοποίηση μηχανικών και βιολογικών φαινομένων, για παράδειγμα, την κίνηση μιας μπάλας του γκολφ που κινείται υπό την επίδραση της βαρύτητας ή την επίδραση της θήρευσης σε έναν πληθυσμό θηραμάτων. Τα κύρια μαθηματικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε αυτό το μάθημα είναι τα διανύσματα και η επίλυση διαφορικών εξισώσεων.

Αυτό το μάθημα αποσκοπεί στην ανάπτυξη σχετικών θεμάτων γραμμικής άλγεβρας και πολυμεταβλητού λογισμού. Η έμφαση δίνεται στις μεθόδους και τις εφαρμογές.

Ο στόχος αυτού του μαθήματος είναι να παρέχει μια εισαγωγή στις ιδέες των αφηρημένων καθαρών μαθηματικών ξεκινώντας από την προηγούμενη γνώση των συστημάτων ορθολογικών, πραγματικών και μιγαδικών αριθμών και προχωρώντας σε πιο εξελιγμένες ιδέες στη θεωρία συνόλων, συμπεριλαμβανομένων των εννοιών της καρδαιότητας και της σχέσης ισοδυναμίας.

Έτος 3

Αυτό το μάθημα θα παρέχει μια εισαγωγή στα βασικά στοιχεία της θεωρίας ομάδων, της θεωρίας δακτυλίων και της θεωρίας πεδίων. Θα παρέχει μια καλή βάση στις αλγεβρικές δομές, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής και εφαρμογής των πηλίκων ή παραγόντων ομάδων, των παραγόντων δακτυλίων και των ομομορφισμών μεταξύ δακτυλίων και ομάδων.

Αυτό το μάθημα αποσκοπεί στην παροχή αυστηρών θεμελίων για τον λογισμό. Θα εξετάσει τη διαφορισιμότητα (κυρίως στην πραγματική γραμμή), τις δυναμοσειρές και την ολοκλήρωση συνεχών συναρτήσεων σε κλειστά και περιορισμένα σύνολα.

Συστήματα συνήθων διαφορικών εξισώσεων, που ενδεχομένως εξαρτώνται από παραμέτρους, έχουν λύσεις ισορροπίας που μπορούν να ταξινομηθούν ως σταθερές ή ασταθείς. Στο μάθημα αυτό θα μελετηθούν ζητήματα ευστάθειας και μπιρφουρκαρίσματος τόσο για συστήματα διαφορικών εξισώσεων όσο και για επαναλαμβανόμενους μη γραμμικούς χάρτες.

Το μάθημα αυτό εισάγει τη θεωρία των αναλυτικών συναρτήσεων μιας μιγαδικής μεταβλητής.

Αυτό το μάθημα στοχεύει να δώσει στους φοιτητές μια κατανόηση των γραμμικών διαφορικών εξισώσεων (τόσο των συνήθων όσο και των μερικών), συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής των λύσεών τους με μια ποικιλία τεχνικών.

Το μάθημα αυτό παρέχει μια καλή βάση στις βασικές ιδιότητες των μετρικών και τοπολογικών χώρων και ειδικότερα επεκτείνει την έννοια της συνέχειας στους μετρικούς χώρους και στη συνέχεια στους τοπολογικούς χώρους.

Αυτό το μάθημα εξετάζει τη δισδιάστατη κίνηση αλληλεπιδρώντων σωματιδίων, τη μονοδιάστατη κίνηση παραμορφώσιμων σωμάτων και την τρισδιάστατη κίνηση παραμορφώσιμων σωμάτων με τη χρήση καρτεσιανών τανυστών.

Σε αυτό το μάθημα οι φοιτητές θα αναπτύξουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την εκπόνηση σχεδίων εργασίας στο πλαίσιο της μελέτης διαφόρων σύντομων μαθηματικών θεμάτων. Εξετάζεται μέσω δύο εργασιών και μιας παρουσίασης.

Σε αυτό το μάθημα εξετάζουμε και αναλύουμε κριτικά μια επιλογή δραματικών κειμένων που αντικατοπτρίζουν την ποικιλία του δράματος στην αγγλική γλώσσα πριν από την περίοδο του ειδικά κατασκευασμένου θεάτρου (1200-1570, εστιάζοντας κυρίως στην περίοδο 1400-1535). Τα κείμενα που επιλέγονται για προσεκτική μελέτη στην πρωτότυπη γλώσσα περιλαμβάνουν τόσο θρησκευτικά όσο και κοσμικά θεατρικά έργα, γραμμένα για την ελίτ και τη λαϊκή κουλτούρα και για ποικίλες συνθήκες παράστασης. Αυτά θα μελετηθούν από μόνα τους, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αποκαλύπτουν τις ντόπιες ρίζες που ενημερώνουν τη μελέτη της πρώιμης νεότερης σκηνής και σχετίζονται με ευρύτερα ζητήματα πλαισίου, κληρονομιάς και κοινού.

Αυτό το πρακτικό μάθημα εξετάζει πώς οι νέες τεχνολογίες και οι τεράστιοι όγκοι πραγματικών γλωσσικών δεδομένων έχουν μεταμορφώσει τη μελέτη της αγγλικής γλώσσας. Σε αυτό, εξετάζουμε συλλογές γλωσσικών δεδομένων πολλών εκατομμυρίων λέξεων και εστιάζουμε στην ανάλυση πραγματικών δεδομένων για να μάθουμε περισσότερα για τη γλώσσα, τον πολιτισμό και την κοινωνία. (Σημειώστε ότι δεν απαιτούνται προχωρημένες γνώσεις πληροφορικής για το μάθημα αυτό).

Το μάθημα αυτό σας δίνει την ευκαιρία να μελετήσετε ένα θέμα στην Αγγλική Γλώσσα που εσείς επινοείτε με βάση την καθοδήγηση ενός ειδικού επόπτη και να αναλάβετε εκτεταμένη ανεξάρτητη εργασία (π.χ. επιτόπια έρευνα, συνεντεύξεις, αρχεία κ.λπ.) στον τομέα αυτό. Υποστηρίζεστε στην έρευνά σας από μια σειρά γενικών εκπαιδευτικών συνεδριών και από ατομική εποπτεία, ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την πρόκληση.

Αυτό το μάθημα σας δίνει την ευκαιρία να μελετήσετε ένα προκαθορισμένο θέμα στην Αγγλική Γλώσσα που θα επιλέξετε ανεξάρτητα από μια σειρά σε έναν τομέα που σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Υποστηρίζεστε στην έρευνά σας από μια σειρά γενικών εκπαιδευτικών συνεδριών και από ομαδικές συνεδρίες ερωτήσεων και απαντήσεων.

Σε αυτό το πρακτικό μάθημα θα δημιουργήσετε τη δική σας έκδοση (ενός ιστορικού κειμένου ή μιας ομάδας κειμένων), την οποία θα βρείτε, θα επιλέξετε, θα μεταγράψετε, θα αναλύσετε και θα σχολιάσετε. Θα εξετάσουμε πώς οι νέες τεχνολογίες έχουν μεταμορφώσει την έκδοση και την έκδοση ιστορικών κειμένων και η εκπαίδευσή σας θα περιλαμβάνει τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών για να εστιάσετε σε πραγματικά δεδομένα, ώστε να κάνετε ανακαλύψεις σχετικά με τον πολιτισμό, την κοινωνία και την ιστορία και τη μετάδοση της αγγλικής γλώσσας. (Για το μάθημα αυτό δεν απαιτούνται εκ των προτέρων εξειδικευμένες γνώσεις πληροφορικής...).

Το μάθημα αυτό προσφέρει την ευκαιρία να εξοικειωθείτε περισσότερο με πτυχές της επαγγελματικής ζωής που αφορούν τους απόφοιτους των Τεχνών. Επιδιώκει να υποστηρίξει τους φοιτητές να εντοπίζουν, να προβληματίζονται κριτικά και να αναπτύσσουν δεξιότητες για την ενίσχυση των ευκαιριών σύμφωνα με τους μελλοντικούς επαγγελματικούς στόχους.

Το μάθημα αυτό εφαρμόζει τη μελέτη της γλωσσολογίας στην ερμηνεία των σύγχρονων και πρώιμων σύγχρονων νόμων και συνταγμάτων στην αγγλική γλώσσα. Εξετάζουμε τις προκλήσεις της ανάλυσης του νοήματος στο δίκαιο που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των μεταβαλλόμενων προτύπων, των προκλητικών πολιτικών πραγματικοτήτων και της εξέλιξης της γλώσσας και της κοινωνίας.

Αυτό το μάθημα αποτελεί μια εισαγωγή στην αγγλική ιστορική γλωσσολογία, εστιάζοντας κυρίως στην πρώιμη νεότερη περίοδο μέχρι σήμερα. Εξετάζουμε την ιστορία της αγγλικής γλώσσας μέσα από όλα τα επίπεδα της γλώσσας (ομιλία, γραφή, γραμματική και λεξικό) και θα χρησιμοποιήσουμε επίσης κάποιες νέες και καινοτόμες τεχνικές στον τομέα (συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτρονικών πηγών, της ιστορικής πραγματολογίας και της κοινωνιογλωσσολογικής προσέγγισης του παρελθόντος).

Σε αυτό το μάθημα εξετάζουμε την ιστορία της σκωτσέζικης γλώσσας από τις απαρχές της μέχρι την ύστερη σύγχρονη περίοδο. Περιλαμβάνουμε θέματα όπως οι πηγές του σκοτσέζικου λεξιλογίου, οι ήχοι, η ορθογραφία και η γραμματική της σκοτσέζικης γλώσσας και συζητάμε τις μεταβαλλόμενες λειτουργίες της σκοτσέζικης γλώσσας σε λογοτεχνικά και μη λογοτεχνικά πλαίσια, καθώς και τις στάσεις απέναντι στη σκοτσέζικη γλώσσα ενόψει της σχέσης της με την αγγλική. Το μάθημα θα χρησιμοποιήσει διάφορες χειρόγραφες, έντυπες και διαδικτυακές πηγές και θα περιλαμβάνει επίσκεψη στις Ειδικές Συλλογές του GUL.

Το μάθημα αυτό θα παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εργαλεία για τη διεξαγωγή ποσοτικής ανάλυσης της παραλλακτικότητας σε δεδομένα προφορικού ή γραπτού λόγου, και την αναφορά των ευρημάτων σε μορφή άρθρου περιοδικού.

Τα ονόματα ανθρώπων και τόπων κωδικοποιούν τεράστιο όγκο ιστορικών, γλωσσικών και κοινωνικών πληροφοριών, πολλές από τις οποίες δεν είναι διαθέσιμες από άλλες πηγές. Σε αυτό το μάθημα μελετάμε την προέλευση, την εξέλιξη και τις χρήσεις των ονομάτων, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη Σκωτία και την Αγγλία.

Το μάθημα αυτό επικεντρώνεται στη λογοτεχνία της Μέσης Αγγλίας που παρήχθη μεταξύ 1066 και 1500 και εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο θέμα, είδος ή συγγραφέα. Για παράδειγμα, τα θέματα, τα είδη ή οι συγγραφείς που προσφέρονται μπορεί να είναι τα εξής: Γυναίκες και θρησκεία στα κείμενα της Μέσης Αγγλίας- Ρομάντσο της Μέσης Αγγλίας- το όραμα των ονείρων της Μέσης Αγγλίας. Τα κείμενα που θα επιλεγούν θα εντάσσονται στο πλαίσιο των πολιτισμών και των κοινωνιών στις οποίες παρήχθησαν και παραλήφθηκαν.

Σε αυτό το μάθημα οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν λογοτεχνικά κείμενα από τον δέκατο τέταρτο αιώνα, όταν η αγγλική λογοτεχνία εκτοξεύτηκε στη ζωή. Τα κείμενα που θα επιλεγούν θα εντάσσονται στο πολιτιστικό και κοινωνικό τους περιβάλλον και θα περιλαμβάνουν ποίηση του Chaucer και των συγχρόνων του. Το μάθημα θα ασχοληθεί με τρέχοντα θέματα και προβληματισμούς της κριτικής, όπως η συγγραφή, η πατρωνία, το φύλο, η ευσέβεια, η προσωπική ταυτότητα, ο ιστορικισμός, ο θρύλος, ο μεσαιωνισμός, το κοινό και η αναγνωσιμότητα.

Αυτό το μάθημα παρέχει μια εισαγωγή στην Παλαιά Ισλανδική γλώσσα, παρέχοντας τις απαραίτητες βάσεις για να ασχοληθούν οι φοιτητές με τη λογοτεχνία saga που παρήχθη στη μεσαιωνική Ισλανδία στην αρχική της μορφή.

Αυτό το μάθημα παρέχει στους φοιτητές μια βάση στις πιο συνηθισμένες ποσοτικές, υπολογιστικές και στατιστικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την ανάλυση γλωσσικών δεδομένων. Το μάθημα καλύπτει τις πιθανότητες, την περιγραφική και επαγωγική στατιστική, καθώς και υπολογιστικές μεθόδους για τον καθαρισμό, την οπτικοποίηση και την ανάλυση δεδομένων.

Η ομιλία δημιουργείται από τη διαμόρφωση των δονήσεων του αέρα καθώς ταξιδεύει από τους πνεύμονες του ομιλητή στο αυτί του ακροατή. Αυτό το μάθημα διερευνά τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι δονήσεις μετατρέπονται σε ουσιαστικό ήχο, καλύπτοντας τη φωνητική από τρεις οπτικές γωνίες: 1) Αρθρωτική: πώς χρησιμοποιούμε τις φωνητικές μας οδούς για να δημιουργήσουμε και να διαμορφώσουμε τη ροή του αέρα για την ομιλία; 2) Ακουστική: Ποιες είναι οι φυσικές ιδιότητες του αέρα που δονείται καθώς ταξιδεύει μέσα από τη φωνητική μας οδό; και 3) Φωνολογική: Ποια είναι τα συστηματικά μοτίβα ήχου που προκύπτουν, τα οποία κατανοούμε ως ομιλία; Θα ανακαλύψετε την ποικιλομορφία των ήχων που χρησιμοποιούνται στις γλώσσες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της δικής σας, και θα μάθετε βασικές δεξιότητες φωνητικής ανάλυσης που θα σας επιτρέψουν να πραγματοποιήσετε τις δικές σας φωνητικές, κοινωνιογλωσσολογικές και ψυχογλωσσολογικές μελέτες στην Αγγλική Γλώσσα και Γλωσσολογία.

Έτος 4

Σε αυτό το μάθημα εξετάζουμε και αναλύουμε κριτικά μια επιλογή δραματικών κειμένων που αντικατοπτρίζουν την ποικιλία του δράματος στην αγγλική γλώσσα πριν από την περίοδο του ειδικά κατασκευασμένου θεάτρου (1200-1570, εστιάζοντας κυρίως στην περίοδο 1400-1535). Τα κείμενα που επιλέγονται για προσεκτική μελέτη στην πρωτότυπη γλώσσα περιλαμβάνουν τόσο θρησκευτικά όσο και κοσμικά θεατρικά έργα, γραμμένα για την ελίτ και τη λαϊκή κουλτούρα και για ποικίλες συνθήκες παράστασης. Αυτά θα μελετηθούν από μόνα τους, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αποκαλύπτουν τις ντόπιες ρίζες που ενημερώνουν τη μελέτη της πρώιμης νεότερης σκηνής και σχετίζονται με ευρύτερα ζητήματα πλαισίου, κληρονομιάς και κοινού.

Αυτό το πρακτικό μάθημα εξετάζει πώς οι νέες τεχνολογίες και οι τεράστιοι όγκοι πραγματικών γλωσσικών δεδομένων έχουν μεταμορφώσει τη μελέτη της αγγλικής γλώσσας. Σε αυτό, εξετάζουμε συλλογές γλωσσικών δεδομένων πολλών εκατομμυρίων λέξεων και εστιάζουμε στην ανάλυση πραγματικών δεδομένων για να μάθουμε περισσότερα για τη γλώσσα, τον πολιτισμό και την κοινωνία. (Σημειώστε ότι δεν απαιτούνται προχωρημένες γνώσεις πληροφορικής για το μάθημα αυτό).

Το μάθημα αυτό σας δίνει την ευκαιρία να μελετήσετε ένα θέμα στην Αγγλική Γλώσσα που εσείς επινοείτε με βάση την καθοδήγηση ενός ειδικού επόπτη και να αναλάβετε εκτεταμένη ανεξάρτητη εργασία (π.χ. επιτόπια έρευνα, συνεντεύξεις, αρχεία κ.λπ.) στον τομέα αυτό. Υποστηρίζεστε στην έρευνά σας από μια σειρά γενικών εκπαιδευτικών συνεδριών και από ατομική εποπτεία, ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο την πρόκληση.

Αυτό το μάθημα σας δίνει την ευκαιρία να μελετήσετε ένα προκαθορισμένο θέμα στην Αγγλική Γλώσσα που θα επιλέξετε ανεξάρτητα από μια σειρά σε έναν τομέα που σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Υποστηρίζεστε στην έρευνά σας από μια σειρά γενικών εκπαιδευτικών συνεδριών και από ομαδικές συνεδρίες ερωτήσεων και απαντήσεων.

Σε αυτό το πρακτικό μάθημα θα δημιουργήσετε τη δική σας έκδοση (ενός ιστορικού κειμένου ή μιας ομάδας κειμένων), την οποία θα βρείτε, θα επιλέξετε, θα μεταγράψετε, θα αναλύσετε και θα σχολιάσετε. Θα εξετάσουμε πώς οι νέες τεχνολογίες έχουν μεταμορφώσει την έκδοση και την έκδοση ιστορικών κειμένων και η εκπαίδευσή σας θα περιλαμβάνει τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών για να εστιάσετε σε πραγματικά δεδομένα, ώστε να κάνετε ανακαλύψεις σχετικά με τον πολιτισμό, την κοινωνία και την ιστορία και τη μετάδοση της αγγλικής γλώσσας. (Για το μάθημα αυτό δεν απαιτούνται εκ των προτέρων εξειδικευμένες γνώσεις πληροφορικής...).

Το μάθημα αυτό προσφέρει την ευκαιρία να εξοικειωθείτε περισσότερο με πτυχές της επαγγελματικής ζωής που αφορούν τους απόφοιτους των Τεχνών. Επιδιώκει να υποστηρίξει τους φοιτητές να εντοπίζουν, να προβληματίζονται κριτικά και να αναπτύσσουν δεξιότητες για την ενίσχυση των ευκαιριών σύμφωνα με τους μελλοντικούς επαγγελματικούς στόχους.

Τα μαθήματα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών επιτρέπουν στους φοιτητές που προτιμούν τις πρακτικές και εφαρμοσμένες πτυχές του αντικειμένου να επικεντρωθούν σε αυτά τα στοιχεία.

Το μάθημα αυτό εφαρμόζει τη μελέτη της γλωσσολογίας στην ερμηνεία των σύγχρονων και πρώιμων σύγχρονων νόμων και συνταγμάτων στην αγγλική γλώσσα. Εξετάζουμε τις προκλήσεις της ανάλυσης του νοήματος στο δίκαιο που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των μεταβαλλόμενων προτύπων, των προκλητικών πολιτικών πραγματικοτήτων και της εξέλιξης της γλώσσας και της κοινωνίας.

Αυτό το μάθημα αποτελεί μια εισαγωγή στην αγγλική ιστορική γλωσσολογία, εστιάζοντας κυρίως στην πρώιμη νεότερη περίοδο μέχρι σήμερα. Εξετάζουμε την ιστορία της αγγλικής γλώσσας μέσα από όλα τα επίπεδα της γλώσσας (ομιλία, γραφή, γραμματική και λεξικό) και θα χρησιμοποιήσουμε επίσης κάποιες νέες και καινοτόμες τεχνικές στον τομέα (συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ηλεκτρονικών πηγών, της ιστορικής πραγματολογίας και της κοινωνιογλωσσολογικής προσέγγισης του παρελθόντος).

Σε αυτό το μάθημα εξετάζουμε την ιστορία της σκωτσέζικης γλώσσας από τις απαρχές της μέχρι την ύστερη σύγχρονη περίοδο. Περιλαμβάνουμε θέματα όπως οι πηγές του σκοτσέζικου λεξιλογίου, οι ήχοι, η ορθογραφία και η γραμματική της σκοτσέζικης γλώσσας και συζητάμε τις μεταβαλλόμενες λειτουργίες της σκοτσέζικης γλώσσας σε λογοτεχνικά και μη λογοτεχνικά πλαίσια, καθώς και τις στάσεις απέναντι στη σκοτσέζικη γλώσσα ενόψει της σχέσης της με την αγγλική. Το μάθημα θα χρησιμοποιήσει διάφορες χειρόγραφες, έντυπες και διαδικτυακές πηγές και θα περιλαμβάνει επίσκεψη στις Ειδικές Συλλογές του GUL.

Τα μαθήματα των Καθαρών Μαθηματικών είναι ιδανικά για φοιτητές που προτιμούν τις αφηρημένες και λογικές πτυχές του αντικειμένου.

Το μάθημα αυτό θα παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εργαλεία για τη διεξαγωγή ποσοτικής ανάλυσης της παραλλακτικότητας σε δεδομένα προφορικού ή γραπτού λόγου, και την αναφορά των ευρημάτων σε μορφή άρθρου περιοδικού.

Τα ονόματα ανθρώπων και τόπων κωδικοποιούν τεράστιο όγκο ιστορικών, γλωσσικών και κοινωνικών πληροφοριών, πολλές από τις οποίες δεν είναι διαθέσιμες από άλλες πηγές. Σε αυτό το μάθημα μελετάμε την προέλευση, την εξέλιξη και τις χρήσεις των ονομάτων, εστιάζοντας ιδιαίτερα στη Σκωτία και την Αγγλία.

Το μάθημα αυτό επικεντρώνεται στη λογοτεχνία της Μέσης Αγγλίας που παρήχθη μεταξύ 1066 και 1500 και εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο θέμα, είδος ή συγγραφέα. Για παράδειγμα, τα θέματα, τα είδη ή οι συγγραφείς που προσφέρονται μπορεί να είναι τα εξής: Γυναίκες και θρησκεία στα κείμενα της Μέσης Αγγλίας- Ρομάντσο της Μέσης Αγγλίας- το όραμα των ονείρων της Μέσης Αγγλίας. Τα κείμενα που θα επιλεγούν θα εντάσσονται στο πλαίσιο των πολιτισμών και των κοινωνιών στις οποίες παρήχθησαν και παραλήφθηκαν.

Σε αυτό το μάθημα οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν λογοτεχνικά κείμενα από τον δέκατο τέταρτο αιώνα, όταν η αγγλική λογοτεχνία εκτοξεύτηκε στη ζωή. Τα κείμενα που θα επιλεγούν θα εντάσσονται στο πολιτιστικό και κοινωνικό τους περιβάλλον και θα περιλαμβάνουν ποίηση του Chaucer και των συγχρόνων του. Το μάθημα θα ασχοληθεί με τρέχοντα θέματα και προβληματισμούς της κριτικής, όπως η συγγραφή, η πατρωνία, το φύλο, η ευσέβεια, η προσωπική ταυτότητα, ο ιστορικισμός, ο θρύλος, ο μεσαιωνισμός, το κοινό και η αναγνωσιμότητα.

Αυτό το μάθημα παρέχει μια εισαγωγή στην Παλαιά Ισλανδική γλώσσα, παρέχοντας τις απαραίτητες βάσεις για να ασχοληθούν οι φοιτητές με τη λογοτεχνία saga που παρήχθη στη μεσαιωνική Ισλανδία στην αρχική της μορφή.

Αυτό το μάθημα παρέχει στους φοιτητές μια βάση στις πιο συνηθισμένες ποσοτικές, υπολογιστικές και στατιστικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την ανάλυση γλωσσικών δεδομένων. Το μάθημα καλύπτει τις πιθανότητες, την περιγραφική και επαγωγική στατιστική, καθώς και υπολογιστικές μεθόδους για τον καθαρισμό, την οπτικοποίηση και την ανάλυση δεδομένων.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους English Language & Linguistics/Mathematics MA (Hons) από Πανεπιστήμιο του Glascow

25% Διδάσκοντες επαγγελματίες
20% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
15% Επαγγελματίες πληροφορικής
15% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
10% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
5% Διοικητικά επαγγέλματα
5% Επαγγέλματα πωλήσεων
5% Επαγγελματίες διαχείρισης επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών έργων
5% Συνεργάτες επαγγελματίες πρόνοιας και στέγασης
0% Γραμματεία και συναφή επαγγέλματα

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για Μαθηματικά

Απαιτήσεις προσόντων

Πρόσθετες απαιτήσεις: ένα μάθημα ανθρωπιστικών σπουδών επιπέδου A.

Πρόσθετες απαιτήσεις: Ανώτερα αγγλικά και ένα ανώτερο μάθημα ανθρωπιστικών επιστημών.

Αποδεκτά στην κατάλληλη θεματική περιοχή. Πρέπει επίσης να έχει Μαθηματικά επιπέδου A με βαθμό Β ή ανώτερο.

36 (6,6,5 HL) - 32 (6,5,5 HL) Πρόσθετες απαιτήσεις: HL Αγγλικά και HL Ανθρωπιστικές επιστήμες.

Αποδεκτά στην κατάλληλη θεματική περιοχή. Πρέπει επίσης να έχει Μαθηματικά επιπέδου A με βαθμό Β ή ανώτερο.


Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςEnglish Language & Linguistics/Mathematics, MA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Γλωσσολογία/Μαθηματικά MA (Hons)

Channel Islands £27750
Αγγλία £27750
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £27750
Ουαλία £27750
EU £7280
Σκωτία £7280
Διεθνή £70480

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

◾Το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης προσφέρει στους φοιτητές από την Αγγλία, τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία ένα έτος δωρεάν διδάκτρων, πράγμα που σημαίνει ότι οι φοιτητές αυτοί πληρώνουν μόνο για 3 έτη αυτού του 4ετούς προγράμματος σπουδών ◾Υποστήριξη για φοιτητές από την Αγγλία, τη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία - Προσφέρουμε μια σειρά από υποτροφίες, υποτροφίες σε καλά καταρτισμένους φοιτητές από την Αγγλία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.gla.ac.uk/scholarships/englandwalesandnorthernireland/ για περισσότερες λεπτομέρειες ◾Ο Οργανισμός χορήγησης φοιτητικών επιδομάτων για τη Σκωτία SAAS καταβάλλει τα δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο για τους επιλέξιμους φοιτητές που κατοικούν στη Σκωτία και στην ΕΕ εκτός από εκείνους της Αγγλίας, της Ουαλίας ή της Βόρειας Ιρλανδίας. Ελέγξτε την επιλεξιμότητά σας για χρηματοδότηση από το SAAS στο www.saas.gov.uk Πρέπει να υποβάλετε αίτηση για την πληρωμή των διδάκτρων σας στο SAAS πριν από την έναρξη κάθε έτους του προγράμματος σπουδών σας.Εάν δεν υποβάλετε αίτηση για χρηματοδότηση από το SAAS ή το SAAS διαπιστώσει ότι δεν είστε επιλέξιμοι, τότε θα είστε προσωπικά υπεύθυνοι για τα δίδακτρά σας.◾Πρόσθετα διεθνή δίδακτρα -Τα ακόλουθα πρόσθετα δίδακτρα ισχύουν: Το τέλος του Γενικού Συμβουλίου είναι £50. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα διεθνή τέλη, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.gla.ac.uk/international/ ◾Το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης προσφέρει μια σειρά υποτροφιών για την υποστήριξη των φοιτητών μας, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.gla.ac.uk/scholarships/ για περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2024

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

  • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Glascow στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 35 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Glascow

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Glascow

Το αρχαίο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης κατέχει και διαχειρίζεται τρεις διαφορετικές πανεπιστημιουπόλεις: Gilmorehill, Garscube και την πανεπιστημιούπολη Dumfries. Το κύριο κτίριο για την πλειονότητα των φοιτητών είναι το Gilmorehill, όπου οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πτυχίο από τα ποικίλα αντικείμενα των Ελευθέρων Τεχνών του πανεπιστημίου, καθώς και να συμμετάσχουν σε καλά χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα. Η πόλη της Γλασκώβης έχει επάξια τη φήμη ότι διαθέτει μερικούς από τους πιο φιλικούς ντόπιους στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και ότι αποτελεί ένα από τα πολιτιστικά κέντρα της Σκωτίας.

Λίστα με 646 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Glascow - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Gilmorehill (Main) Campus
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Αρχαιολογία/Αγγλική Γλώσσα & Γλωσσολογία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
79% 5% 0% £70480 200 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική γλώσσα & γλωσσολογία/σκωτσέζικη λογοτεχνία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
79% 5% 0% £70480 196 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γαλλική και αγγλική γλώσσα MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
52% 0% 5% £23100 164 Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γλωσσολογία/Ψυχολογία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
87% 0% 1% £70480 206 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Οικονομικά/Αγγλική γλώσσα & γλωσσολογία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
85% 0% 0% £70480 197 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γλωσσολογία/Πολιτική MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
83% 0% 1% £70480 196 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σπουδές ψηφιακών μέσων και πληροφοριών/Αγγλικής γλώσσας και γλωσσολογίας MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
89% 0% 10% £70480 185 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γλωσσολογία/Αγγλική Λογοτεχνία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
79% 5% 0% £70480 196 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γλωσσολογία/Σκωτσέζικη Ιστορία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
79% 5% 0% £70480 190 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κοινωνική και Δημόσια Πολιτική/Αγγλική Γλώσσα & Γλωσσολογία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
83% 0% 5% £81600 201 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης