University College London
Βουλγαρικά και Σουηδικά BA (Hons)
University College London - University College του Λονδίνου

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Σλαβικές σπουδές

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Σλαβικές σπουδές στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £30000 £29500 £37000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £23000 - £34000 £23000 - £41000 £30500 - £49500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Σλαβικές σπουδές (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £24000 £25287 £29730
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20603 - £28414 £19679 - £32950 £22272 - £40567

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Το τετραετές πρόγραμμα BA Βουλγαρικά και Σουηδικά είναι ένα κοινό πρόγραμμα αριστείας που μοιράζεται εξίσου μεταξύ των δύο γλωσσών σας. Θα παρακολουθήσετε μαθήματα όχι μόνο στη γλώσσα (ομιλία, ακρόαση, ανάγνωση, γραφή και μετάφραση), αλλά και σε πολιτιστικά θέματα, όπως λογοτεχνία, ιστορία, κινηματογράφος, γλωσσολογία, πολιτική και άλλα συναφή πεδία που έχουν σχεδιαστεί για να συμπληρώνουν την εκμάθηση της γλώσσας σας. Με μια μεγάλη ποικιλία προσφερόμενων μαθημάτων, θα είστε σε θέση να προσαρμόσετε το πτυχίο σας στις σύγχρονες γλώσσες στους τομείς που σας ενδιαφέρουν. Στο τρίτο έτος θα περάσετε ένα έτος στο εξωτερικό, το οποίο θα μοιραστεί μεταξύ δύο χωρών στις οποίες ομιλούνται οι γλώσσες σας.

Η Βουλγαρία διαθέτει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και μια έντονα αναπτυσσόμενη οικονομία, όπου χρειάζονται ειδικοί στη βουλγαρική γλώσσα. Οι σπουδές στα βουλγαρικά στο SSEES (UCL School of Slavonic and East European Studies) παρέχουν την ευκαιρία να αναπτύξετε άριστες γλωσσικές δεξιότητες και βαθιά γνώση της λογοτεχνίας, της ιστορίας και του πολιτισμού της Βουλγαρίας - σε συνδυασμό με μια σε βάθος κατανόηση της περιοχής της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης.

Εκτός από την εκμάθηση της σουηδικής γλώσσας (ανάγνωση, γραφή, ακρόαση, ομιλία και μετάφραση) θα παρακολουθήσετε επίσης μαθήματα γλωσσολογίας και μια σειρά πολιτιστικών επιλογών από το Τμήμα Σκανδιναβικών Σπουδών. Ως το παλαιότερο Τμήμα Σκανδιναβικών Σπουδών στο Ηνωμένο Βασίλειο, προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων που σχετίζονται με τον σκανδιναβικό κόσμο, από το σκανδιναβικό αστυνομικό μυθιστόρημα έως την ποίηση των Βίκινγκς, από τον κινηματογράφο και τις σπουδές μέσων ενημέρωσης έως τη σκανδιναβική πολιτική.

Το UCL κατατάσσεται στην 3η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σύγχρονες γλώσσες στην παγκόσμια κατάταξη της QS για το 2018 και προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες σε φοιτητές και αποφοίτους γλωσσών.

Τι θα μάθεις

Περιεχόμενο προγράμματος: Ως φοιτητής/φοιτήτρια του προγράμματος σπουδών: Bulgarian and Swedish, BA (Hons) θα παρακολουθήσεις τα εξής μαθήματα.

Έτος 1

Αυτή η ενότητα ανήκει στη Σουηδία. Το μάθημα στοχεύει να διδάξει στους φοιτητές βασικό λεξιλόγιο, γραμματική και πρότυπα προτάσεων, ώστε να είναι σε θέση να διαβάζουν στοιχειώδη σουηδικά κείμενα, να κατανοούν απλές καθημερινές συζητήσεις και να εκφράζονται με κάποια ευχέρεια τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο. Με τη χρήση ποικίλων τεχνικών οι μαθητές θα εξοικειωθούν σταδιακά με την προφορική και γραπτή σουηδική γλώσσα και θα αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να εκφράζονται στη γλώσσα.

Αυτή η ενότητα ανήκει στη Σουηδία. Το μάθημα στοχεύει να διδάξει στους φοιτητές βασικό λεξιλόγιο, γραμματική και πρότυπα προτάσεων, ώστε να είναι σε θέση να διαβάζουν στοιχειώδη σουηδικά κείμενα, να κατανοούν απλές καθημερινές συζητήσεις και να εκφράζονται με κάποια ευχέρεια τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο. Με τη χρήση ποικίλων τεχνικών οι μαθητές θα εξοικειωθούν σταδιακά με την προφορική και γραπτή σουηδική γλώσσα και θα αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να εκφράζονται στη γλώσσα.

Αυτή είναι μια ενότητα σουηδικής γλώσσας. Αυτή η ενότητα επικεντρώνεται κυρίως στη γλώσσα ως σύνολο τυπικών, αλληλοεξαρτώμενων υποσυστημάτων, όπως η φωνητική/φωνολογία (παραγωγή ήχων και ηχητικά συστήματα), η γραμματική με την έννοια της μορφολογίας (σχηματισμός λέξεων και κατηγορίες λέξεων) και η σύνταξη (φράσεις, προτάσεις, προτάσεις και σειρά λέξεων), καθώς και σε ευρύτερες πτυχές της γλώσσας ως ειδικό σύστημα επικοινωνίας. Αυτό θα παρουσιαστεί αρχικά με τη βοήθεια της αγγλικής γλώσσας και οι γνώσεις που θα αποκτηθούν με αυτόν τον τρόπο θα εφαρμοστούν στη συνέχεια στις ηπειρωτικές σκανδιναβικές γλώσσες (δανικά, νορβηγικά και σουηδικά). Όπου αυτό συμβάλλει στη συζήτηση και την κατανόηση, θα γίνει επίσης αναφορά στην ισλανδική και τη φερρωική.

Αυτή είναι μια ενότητα βουλγαρικής γλώσσας. Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν 30 πιστωτικές μονάδεςυποχρεωτικά γλωσσικά μαθήματα είτε (όταν η βουλγαρική γλώσσα είναι ab initio): SEEB0001 - Βουλγαρική γλώσσα επίπεδο 1 ή (όταν η βουλγαρική γλώσσα είναι μετά το επίπεδο A): SEEB0005 - Βουλγαρική γλώσσα επίπεδο 2α ? Κατανόηση- SEEB0007 - Βουλγαρική γλώσσα Επίπεδο 2β - Παραγωγή. 15/30 μονάδες Υποχρεωτικό μάθημα πολιτισμού: SEEE0013: Λογοτεχνία και μνήμη- SEEE0009: Πόλεμος, τραύμα και μνήμη στον ανατολικοευρωπαϊκό κινηματογράφο. Σημείωση: Εάν το διατμηματικό τους μάθημα έχει ληφθεί από τις 60 πιστωτικές μονάδες του SSEES, τότε μπορούν να λάβουν μόνο το SEE0013. Ενότητες στην άλλη γλώσσα 60 πιστωτικές μονάδες (συμπεριλαμβανομένων 15 πιστωτικών μονάδων διατμηματικού μαθήματος εάν δεν έχουν ληφθεί από την πλευρά SSEES).

Αυτή είναι μια ενότητα βουλγαρικής γλώσσας.

Αυτή είναι μια ενότητα βουλγαρικής γλώσσας.

Αυτή είναι μια ενότητα βουλγαρικής γλώσσας.

Αυτή είναι μια ενότητα βουλγαρικής γλώσσας.

Έτος 2

Αυτή είναι μια ενότητα γλώσσας της Σουηδίας. Το μάθημα στοχεύει να βασιστεί και να βελτιώσει τις υπάρχουσες γνώσεις των μαθητών στα σουηδικά, ώστε να μπορούν να διαβάζουν σουηδικά κείμενα, να κατανοούν καθημερινές συζητήσεις και να εκφράζονται με ευχέρεια τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο. Μέσω της χρήσης ποικίλων τεχνικών (όπως μελέτη διαφόρων τύπων κειμένων, ασκήσεις γραμματικής, μετάφραση, συζήτηση για καθημερινά θέματα κ.λπ.), οι μαθητές θα βελτιώσουν σταδιακά τον προφορικό και γραπτό τους λόγο.

Πρόκειται για ένα ενδιάμεσο μάθημα στη σουηδική γλώσσα.

Πρόκειται για μια ενότητα γλώσσας της Σουηδίας. Η Ενδιάμεση εργασία έργου σε μια σκανδιναβική γλώσσα παρέχει μια ενότητα καθοδηγούμενης μάθησης για μαθητές που έχουν ολοκληρώσει την Ενδιάμεση γλωσσική ενότητα ή έχουν φτάσει με άλλο τρόπο στο επίπεδο B2/C1 (CFR) στη γλώσσα-στόχο τους. Προσφέρει τη δυνατότητα διεύρυνσης της γλωσσικής επάρκειας σε τέσσερις βασικούς τομείς (ανάγνωση, γραφή, μετάφραση/γραμματική, ακουστική), ενώ παράλληλα καλύπτει μια σειρά θεμάτων και τομέων που συνδέονται με την περιοχή της γλώσσας. Το μάθημα στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων, θέτοντας εργασίες (τόσο διαμορφωτικές όσο και ως μέρος της αξιολόγησης του χαρτοφυλακίου) που έχουν σχεδιαστεί για να δώσουν την ευκαιρία για τη συγγραφή διαφορετικού τύπου κειμένων, την κατασκευή υλικού που απευθύνεται στο κοινό και την ενασχόληση με μια ποικιλία διαφορετικών πρακτικών χρήσης της γλώσσας.

Πρόκειται για μάθημα βουλγαρικής γλώσσας. Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν 30 πιστωτικές μονάδες υποχρεωτικών γλωσσικών μαθημάτων είτε (όταν η βουλγαρική γλώσσα είναι ab initio): SEEB0005 - Βουλγαρική γλώσσα επίπεδο 2α ? Κατανόηση- SEEB0007 - Βουλγαρική Γλώσσα Επίπεδο 2β - Παραγωγή Ή (όταν η βουλγαρική γλώσσα είναι μετά το επίπεδο A): SEEB0010 - Βουλγαρική γλώσσα Επίπεδο 3α: Κατανόηση- SEEB0012 - Βουλγαρική γλώσσα Επίπεδο 3β - Παραγωγή. 15 μονάδες από το βασικό μάθημα βουλγαρικού πολιτισμού: SEEB0009- Εισαγωγή στον βουλγαρικό πολιτισμό και λογοτεχνία. 15 πιστωτικές μονάδες από: μάθημα λογοτεχνίας και πολιτισμού SSEESή διατμηματικό μάθημα (βλέπε παραπάνω). 60 πιστωτικές μονάδες από: Μαθήματα σε άλλη γλώσσα (συμπεριλαμβανομένων 15 πιστωτικών μονάδωνΔιατμηματικό μάθημα εάν δεν έχει ληφθεί από την πλευρά της SSEES).

Αυτή είναι μια ενότητα βουλγαρικής γλώσσας.

Αυτή είναι μια ενότητα βουλγαρικής γλώσσας.

Αυτή είναι μια ενότητα βουλγαρικής γλώσσας.

Αυτή είναι μια ενότητα βουλγαρικής γλώσσας.

Έτος 3

Το έτος σας στο εξωτερικό μοιράζεται μεταξύ δύο χωρών όπου ομιλούνται οι γλώσσες-στόχοι σας. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια πρακτική άσκηση σπουδών σε ένα από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμιά μας, να πραγματοποιήσετε μια πρακτική άσκηση εργασίας ή μια θέση βοηθού γλωσσικού συνεργάτη του British Council στο εξωτερικό ή έναν συνδυασμό των δύο (ανάλογα με την επιλογή/διαθεσιμότητα/έγκριση της γλώσσας).

Έτος 4

Αυτή η ενότητα είναι μια ενότητα για τη σουηδική γλώσσα. Το μάθημα έχει τρεις κύριους στόχους: την ανάπτυξη υψηλής επάρκειας στη σουηδική γλώσσα ? συμπεριλαμβανομένου του διευρυμένου λεξιλογίου, της γραμματικής ασφάλειας και της επίγνωσης των διαφορετικών στυλ, τύπων κειμένων και μητρώων- την ανάπτυξη γνώσεων και κατανόησης της σουηδικής κοινωνίας και κουλτούρας, μέσω της μελέτης συγκεκριμένων θεμάτων και κειμένων- και την ανάπτυξη επίγνωσης των διαδικασιών εκμάθησης της γλώσσας σε ατομικό επίπεδο και της θέσης της στην κοινωνία.

Αυτή η ενότητα είναι ενότητα σουηδικής γλώσσας. Η ενότητα αποσκοπεί στην επέκταση του λεξιλογίου, των προφορικών και γραπτών δεξιοτήτων των φοιτητών που έχουν ήδη υψηλό επίπεδο ευχέρειας και επάρκειας στη γλώσσα που έχουν επιλέξει. Έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει όλους τους φοιτητές στο ατομικό τους επίπεδο και να τους δώσει τη μέγιστη δυνατή ευκαιρία να αναπτύξουν τα δικά τους δυνατά σημεία στο πλαίσιο της ενότητας, ενώ ταυτόχρονα δίνει στους φοιτητές την ευκαιρία να ασχοληθούν με μια μεγαλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη μελέτη ενός συγκεκριμένου θέματος που σχετίζεται με την κύρια γλώσσα τους.

Αυτή η ενότητα είναι μια ενότητα σουηδικής γλώσσας. Αυτή η ενότητα έχει σχεδιαστεί για να (α) παρέχει πρακτική εξάσκηση στη μετάφραση από τις τρεις γλώσσες, (β) να προσδιορίσει στρατηγικές για τη χρήση της γνώσης μιας σκανδιναβικής γλώσσας για την ανάπτυξη της κατανόησης των άλλων δύο, και (γ) να εισαγάγει τη θεωρία της μετάφρασης και να την εφαρμόσει σε πρακτικές μεταφραστικές εργασίες. Το μάθημα έχει ωράριο μία ώρα την εβδομάδα καθ' όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, ώστε να παρέχεται επαρκής χρόνος για την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Οι πρώτες πέντε εβδομάδες επικεντρώνονται στη θεωρία της μετάφρασης, χρησιμοποιώντας μια σειρά από αυθεντικές μεταφράσεις για τον εντοπισμό των προσεγγίσεων που είναι πιο σχετικές στο σκανδιναβικό πλαίσιο. Στη συνέχεια, τα μαθήματα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τύπων κειμένων και ειδών στις τρεις γλώσσες, οργανωμένα σε τρία γλωσσικά μπλοκ των πέντε εβδομάδων το καθένα. Το μάθημα διδάσκεται ομαδικά από ειδικούς γλωσσολόγους και με περιστασιακές προσκεκλημένες εμφανίσεις από επαγγελματίες μεταφραστές σκανδιναβοαγγλικής γλώσσας. Οι φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις σχετικά με τη μετάφραση καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένων μιας ή περισσότερων ενημερωτικών συνεδριών για τη μεταφραστική σταδιοδρομία και τα τεχνολογικά εργαλεία για τους μεταφραστές.

Αυτό το μάθημα είναι μάθημα σουηδικής γλώσσας. Η διπλωματική εργασία αποτελεί υποχρεωτικό στοιχείο του πτυχίου Σκανδιναβικών Σπουδών. Πρόκειται για μια πρωτότυπη ακαδημαϊκή εργασία πάνω σε ένα θέμα που επιλέγετε εξ ολοκλήρου εσείς. Μπορείτε να γράψετε πάνω σε οποιοδήποτε θέμα θέλετε (εφόσον ένα μέλος του προσωπικού είναι πρόθυμο να την επιβλέψει), αλλά σας ενθαρρύνουμε να γράψετε πάνω σε ένα θέμα που σχετίζεται με την ειδικότητά σας (τη γλώσσα, τη λογοτεχνία, τον πολιτισμό, την ιστορία κ.λπ. της σκανδιναβικής χώρας στην οποία έχετε επικεντρωθεί κατά τη διάρκεια των σπουδών σας).

Αυτή η ενότητα είναι ενότητα για τη σουηδική γλώσσα. Το εκτεταμένο δοκίμιο είναι μια πρωτότυπη ακαδημαϊκή εργασία πάνω σε ένα θέμα που επιλέγετε εντελώς εσείς. Μπορείτε να γράψετε πάνω σε οποιοδήποτε θέμα θέλετε (εφόσον ένα μέλος του προσωπικού είναι πρόθυμο να το επιβλέψει), αλλά σας ενθαρρύνουμε να γράψετε πάνω σε ένα θέμα που σχετίζεται με την ειδικότητά σας (τη γλώσσα, τη λογοτεχνία, τον πολιτισμό, την ιστορία κ.λπ. της σκανδιναβικής χώρας στην οποία έχετε επικεντρωθεί κατά τη διάρκεια των σπουδών σας).

Αυτή η ενότητα είναι μια ενότητα σουηδικής γλώσσας. Η ενότητα θα εξετάσει την κοινωνία και τον πολιτισμό στη Σκανδιναβία κατά την περίοδο περίπου 800-1100. Γεωγραφικά η ενότητα θα περιλαμβάνει τη Σουηδία, τη Δανία, τη Νορβηγία και τις σκανδιναβικές αποικίες στον Βόρειο Ατλαντικό (Φερόες, Ισλανδία και Γροιλανδία). Στην περίπτωση της Ισλανδίας η χρονική περίοδος θα εκτείνεται έως το τέλος της περιόδου της Κοινοπολιτείας (περίπου 1262). Τα κύρια θέματα που θα καλύψει η ενότητα περιλαμβάνουν: τα αίτια της εποχής των Βίκινγκς- την ανάπτυξη και την ανάδυση των τριών σκανδιναβικών βασιλείων- τη φύση της προχριστιανικής θρησκείας- τη μεταστροφή στον χριστιανισμό- την ανάπτυξη της εκκλησιαστικής οργάνωσης- τη σχέση με την Ευρώπη, ιδίως με τον νησιωτικό κόσμο και την αρχή του γραπτού πολιτισμού. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση και ανάλυση των διαφόρων κατηγοριών πηγών που αφορούν τη Σκανδιναβία της εποχής των Βίκινγκς. Σε αυτές περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, οι ρονικές επιγραφές, τα τοπωνύμια, τα αρχαιολογικά στοιχεία και η λογοτεχνία των saga.

Αυτή η ενότητα είναι μια ενότητα σουηδικής γλώσσας. Η ενότητα θα εξετάσει την κοινωνία και τον πολιτισμό στη Σκανδιναβία κατά την περίοδο περίπου 800-1100. Γεωγραφικά η ενότητα θα περιλαμβάνει τη Σουηδία, τη Δανία, τη Νορβηγία και τις σκανδιναβικές αποικίες στον Βόρειο Ατλαντικό (Φερόες, Ισλανδία και Γροιλανδία). Στην περίπτωση της Ισλανδίας η χρονική περίοδος θα εκτείνεται έως το τέλος της περιόδου της Κοινοπολιτείας (περίπου 1262). Τα κύρια θέματα που θα καλύψει η ενότητα περιλαμβάνουν: τα αίτια της εποχής των Βίκινγκς- την ανάπτυξη και την ανάδυση των τριών σκανδιναβικών βασιλείων- τη φύση της προχριστιανικής θρησκείας- τη μεταστροφή στον χριστιανισμό- την ανάπτυξη της εκκλησιαστικής οργάνωσης- τη σχέση με την Ευρώπη, ιδίως με τον νησιωτικό κόσμο και την αρχή του γραπτού πολιτισμού. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση και ανάλυση των διαφόρων κατηγοριών πηγών που αφορούν τη Σκανδιναβία της εποχής των Βίκινγκς. Σε αυτές περιλαμβάνονται, για παράδειγμα, οι ρονικές επιγραφές, τα τοπωνύμια, τα αρχαιολογικά στοιχεία και η λογοτεχνία των saga.

Αυτή η ενότητα είναι ενότητα σουηδικής γλώσσας. Το μάθημα αυτό βασίζεται στα θεμέλια που τέθηκαν από το μάθημα SCAN1102 Εισαγωγή στη γλωσσολογία και τις σκανδιναβικές γλώσσες και απευθύνεται σε φοιτητές που βρίσκονται στο δεύτερο ή τέταρτο έτος σπουδών τους. Εξερευνώντας τις δομές και τη χρήση των σκανδιναβικών γλωσσών στη σύγχρονη μορφή τους, το μάθημα καλύπτει τομείς όπως η γλωσσική μορφή, η γλωσσική σημασία και η γλώσσα στο πλαίσιο. Το μάθημα επιδιώκει να προσφέρει στους φοιτητές μια θεωρητική θεμελίωση στο ευρύ πεδίο της Γλωσσολογίας και των γειτονικών κλάδων, καθώς και μια σταθερή εισαγωγή στις μεθόδους και τις εφαρμογές τους (συμπεριλαμβανομένης της μελέτης του λόγου, των διαλέκτων και των κοινωνιολέκτων), με βασικό χαρακτηριστικό τη διαγλωσσική σύγκριση μεταξύ των σκανδιναβικών γλωσσών.

Αυτή η ενότητα είναι ενότητα στη σουηδική γλώσσα. Η Ενδιάμεση εργασία έργου σε μια σκανδιναβική γλώσσα παρέχει μια ενότητα καθοδηγούμενης μάθησης για φοιτητές που έχουν ολοκληρώσει την Ενδιάμεση γλωσσική ενότητα ή έχουν φτάσει με άλλο τρόπο στο επίπεδο B2/C1 (CFR) στη γλώσσα-στόχο τους. Προσφέρει τη δυνατότητα διεύρυνσης της γλωσσικής επάρκειας σε τέσσερις βασικούς τομείς (ανάγνωση, γραφή, μετάφραση/γραμματική, ακουστική), ενώ παράλληλα καλύπτει μια σειρά θεμάτων και τομέων που συνδέονται με την περιοχή της γλώσσας. Το μάθημα στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη επικοινωνιακών δεξιοτήτων, θέτοντας εργασίες (τόσο διαμορφωτικές όσο και ως μέρος της αξιολόγησης του χαρτοφυλακίου) που έχουν σχεδιαστεί για να δώσουν την ευκαιρία για τη συγγραφή διαφορετικού τύπου κειμένων, την κατασκευή υλικού που απευθύνεται στο κοινό και την ενασχόληση με μια ποικιλία διαφορετικών πρακτικών χρήσης της γλώσσας.

Πρόκειται για μάθημα βουλγαρικής γλώσσας. Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν 30 πιστωτικές μονάδες υποχρεωτικού γλωσσικού μαθήματος: SEEB0010 - Βουλγαρική Γλώσσα Επίπεδο 3α: Κατανόηση- SEEB0012 -Βουλγαρική Γλώσσα Επίπεδο 3β - Παραγωγή Ή SEZZ4901 Ελεύθερη Μόνιμη Διπλωματική Εργασία. 30 πιστωτικές μονάδες από: SEEB0009 - Βουλγαρική Λογοτεχνία. 60 πιστωτικές μονάδες από: Μαθήματα σε άλλη γλώσσα (συμπεριλαμβανομένων 15 πιστωτικών μονάδωνΔιατμηματικό μάθημα εάν δεν έχει ληφθεί από την πλευρά της SSEES).

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Bulgarian and Swedish BA (Hons) από University College του Λονδίνου

15% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
15% Διοικητικά επαγγέλματα
10% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
10% Διδασκαλία και υποστηρικτικό επάγγελμα για τη φροντίδα των παιδιών
10% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
10% Καλλιτεχνικά, λογοτεχνικά επαγγέλματα και επαγγέλματα μέσων ενημέρωσης
5% Επαγγελματίες πληροφορικής
5% Άλλοι εκπαιδευτικοί επαγγελματίες
5% Νομικοί επαγγελματίες
5% Επαγγελματίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Ελάχιστο απαιτούμενο Δασμολόγιο UCAS

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για Γερμανικές και Σκανδιναβικές Σπουδές

Απαιτήσεις προσόντων

ΑΒΒ να περιλαμβάνει μια ξένη γλώσσα. Συναφείς προσφορές: παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μαθήματος για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα Access UCL.

Επιτυχία στο δίπλωμα Access to HE με τουλάχιστον 30 μονάδες με διάκριση, 12 μονάδες με άριστα και 3 μονάδες με επιτυχία, όλες από τις μονάδες επιπέδου 3. Παρακαλούμε σημειώστε ότι, όταν προβλέπονται ειδικές απαιτήσεις για το γνωστικό αντικείμενο στο επίπεδο A, ενδέχεται να επανεξετάσουμε το πρόγραμμα σπουδών Access to HE για να διασφαλίσουμε ότι πληροίτε τις ειδικές απαιτήσεις για το γνωστικό αντικείμενο πριν από την ανακοίνωση της τελικής απόφασης.

ABB στο Advanced Highers (ή AB στο Advanced Higher και BBB στο Higher). Απαιτείται ξένη γλώσσα στο Advanced Higher.

Βαθμολογία 16 μονάδων σε τρία μαθήματα ανώτερου επιπέδου που περιλαμβάνουν μια ξένη γλώσσα, χωρίς καμία βαθμολογία χαμηλότερη από 5. Συναφείς προσφορές: παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του μαθήματος για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα Access UCL.

Επιτυχής ολοκλήρωση του WBQ Advanced Skills Challenge Certificate καθώς και 2 GCE A-Levels με βαθμό ΑΒΒ, συμπεριλαμβανομένης μιας ξένης γλώσσας

D3,M1,M1 σε τρία κύρια μαθήματα Cambridge Pre-U που πρέπει να περιλαμβάνουν μια ξένη γλώσσα.

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • All other courses
  • 6.5
  • Graduate Degrees
  • 6.5
  • Undergraduate Degrees
  • 5.5
  • UPSCE

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςBulgarian and Swedish, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Βουλγαρικά και Σουηδικά BA (Hons)

Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
EU £23300 έτος 1
Διεθνή £23300 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Για πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα, παρακαλούμε επισκεφθείτε ή την ειδική ιστοσελίδα για περισσότερες λεπτομέρειες: https://www.ucl.ac.uk/prospective-students/undergraduate/fees-and-funding. Τα δίδακτρα που αναφέρονται παραπάνω αφορούν την εγγραφή σε προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021/22. Τα τέλη θα είναι υψηλότερα για όσους αρχίζουν τις σπουδές τους το ακαδημαϊκό έτος 2022/23 ή αργότερα. Το UCL διατηρεί το δικαίωμα να αυξήσει τα δίδακτρα στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με την κυβερνητική πολιτική μεταξύ άλλων σε ετήσια βάση για κάθε έτος σπουδών κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος. Τα δίδακτρα του εξωτερικού καθορίζονται στο ποσοστό εισόδου, οπότε τα δημοσιευμένα δίδακτρα θα χρεωθούν στους εισακτέους του 2021/22 για κάθε έτος σπουδών στο πρόγραμμα.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε Λονδίνο

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2024

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)
 • έτος 2

Κατατάξεις του University College του Λονδίνου στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 38 πανεμιστημιακών κατατάξεων του University College του Λονδίνου

Σχετικά με το University College του Λονδίνου

Το University College London, γνωστό και ως UCL, είναι ένα ερευνητικό πανεπιστήμιο που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση και εδρεύει στο μητροπολιτικό Λονδίνο της Αγγλίας. Είναι ένα πανεπιστήμιο που δίνει έμφαση στην ερευνητική έρευνα και στη διδασκαλία δεξιοτήτων κριτικής σκέψης για τους αποφοίτους του. Η κύρια πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου βρίσκεται στην περιοχή Bloomsbury του πολυπληθούς London Borough of Camden, στο κεντρικό Λονδίνο, όπου οι φοιτητές μπορούν να απολαμβάνουν τα μεγάλα πάρκα και τους ανοιχτούς χώρους του στον ελεύθερο χρόνο τους.

Λίστα με 384 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του University College του Λονδίνου - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του University College του Λονδίνου

 • Top Tips for Settling In to UCL
 • UCL Life Hacks - Shortcuts
 • Evan shares his advice for applying to UCL
 • Tell me about The Bartlett

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Ιταλικά και σουηδικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
79% 5% 10% £23300 180 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γαλλικά και Σουηδικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
88% 0% 5% £23300 180 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σέρβικα/Κροατικά και Σουηδικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
66% 5% 10% £23300 178 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Φινλανδικά και σουηδικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
82% 5% 10% £23300 184 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ολλανδικά και Σουηδικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
79% 5% 10% £23300 186 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σουηδικά και Πορτογαλικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
76% 5% 10% £23300 176 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ρωσικά και Σουηδικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
66% 5% 10% £23300 178 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ουκρανικά και σουηδικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
66% 5% 10% £23300 178 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γερμανικά και σουηδικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
79% 5% 10% £23300 186 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Τσέχικα και σουηδικά BA (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
66% 5% 10% £23300 178 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης