The University of Winchester
Αρχαιολογία (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons)
The University of Winchester - Πανεπιστήμιο του Winchester

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 30 αποφοίτους Archaeology (with Foundation Year) BA (Hons) κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με Αρχαιολογία από το Πανεπιστήμιο του Winchester για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με Αρχαιολογία.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
86 /100
30 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Αρχαιολογία

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £21000 £19500 £21000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £18000 - £22000 £15000 - £21500 £17000 - £25500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Αρχαιολογία (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £21916 £19964 £23779
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20191 - £26326 £15082 - £25373 £18288 - £30854

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

 • Μάθετε από κορυφαίους παγκοσμίως μελετητές της αρχαιολογίας σε ένα διεγερτικό και ελκυστικό περιβάλλον
 • Χρησιμοποιήστε το πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριό μας και την τελευταία γκάμα τοπογραφικού εξοπλισμού βιομηχανικών προδιαγραφών, συμπεριλαμβανομένου ενός ραντάρ διείσδυσης στο έδαφος και γεωσκόπιων βαθμιδόμετρων geoscan
 • Συμμετοχή σε προγράμματα εργασίας πεδίου στο εξωτερικό, όπως στα Μπαρμπάντος και στη Γεωργία

Η αρχαιολογία εξετάζει με επιμέλεια τις φυσικές μαρτυρίες των κοινωνιών του παρελθόντος για να ανιχνεύσει την εξέλιξη και την πολιτιστική ιστορία της ανθρωπότητας. Τα αρχαία τοπία, τα κτίρια, τα αντικείμενα και οι ίδιοι οι άνθρωποι μπορούν να αποκαλύψουν ένα μικρό μέρος μιας ευρύτερης εικόνας. Το πτυχίο μας στην Αρχαιολογία σας οδηγεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι μέσα στο χρόνο - από τους πρώτους προγόνους του ανθρώπου μέχρι τη βιομηχανική εποχή - αξιοποιώντας θέματα των ανθρωπιστικών, θετικών και κοινωνικών επιστημών για να κατανοήσετε τους πολιτισμούς του παρελθόντος και να τους διατηρήσετε για τις μελλοντικές γενιές.

Το Winchester φιλοξενεί έμπειρους μελετητές της αρχαιολογίας που παρέχουν συναρπαστικό και ελκυστικό διδακτικό υλικό. Σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, μαθαίνετε εξαιρετικά σημαντικές τεχνικές επιτόπιας έρευνας και αυστηρή ακαδημαϊκή κατάρτιση στην έρευνα με βάση τη βιβλιοθήκη. Το τμήμα μας είναι μία από τις ελάχιστες ακαδημαϊκές σχολές που είναι εγγεγραμμένος οργανισμός στο Chartered Institute for Archaeologists, ένα σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την επαγγελματική πρακτική στον τομέα.

Για να διασφαλίσουμε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τις εργασίες πεδίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό, διαθέτουμε εξαιρετικό εξοπλισμό πεδίου, όπως ραντάρ διείσδυσης στο έδαφος, βαθμιδομετρητές geoscan, μετρητή μαγνητικής επιδεκτικότητας και αναλυτή φθορισμού ακτίνων Χ. Επιπλέον, χρησιμοποιείτε εξειδικευμένο λογισμικό υπολογιστών, όπως το Geoplot, το EKKO Mapper και το Voxler geophysics. Το τμήμα μας διαθέτει επίσης μια εμπορική ερευνητική συμβουλευτική εταιρεία (ARCA), όπου μπορείτε να μάθετε από άρτια εκπαιδευμένο εξειδικευμένο προσωπικό. Η συμβουλευτική εταιρεία προσφέρει πολύτιμη εργαστηριακή εμπειρία - μια ευκαιρία να συνδυάσετε την ακαδημαϊκή σας εξειδίκευση με την παροχή υψηλής ποιότητας εμπορικών λύσεων.

Το Θεμελιώδες Έτος είναι ο τέλειος τρόπος για να ενισχύσετε τις ακαδημαϊκές σας δεξιότητες, να χτίσετε την αυτοπεποίθησή σας και να αναπτύξετε τις ευρύτερες γνώσεις σας, ώστε να μπορέσετε να επιτύχετε στο Winchester. Αυτό το πρόγραμμα προσφέρει ένα επιπλέον έτος σπουδών στην αρχή (έτος 0), το οποίο οδηγεί σε ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών (έτη 1, 2 και 3).

Το Θεμελιώδες Έτος είναι ιδανικό εάν επιστρέφετε στην εκπαίδευση μετά από ένα διάλειμμα, εάν δεν έχετε επιτύχει τα απαιτούμενα προσόντα εισαγωγής, εάν θέλετε περισσότερη υποστήριξη κατά τη μετάβαση στις σπουδές στο πανεπιστήμιο ή εάν δεν είστε σίγουροι για το αντικείμενο που θέλετε να ακολουθήσετε.

Στο έτος 0, θα μελετήσετε μια σειρά μαθημάτων από όλη τη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να αναπτύξουν τις ακαδημαϊκές και πρακτικές σας δεξιότητες. Αυτή η ευρύτερη εστίαση στο πρώτο έτος σας σας εισάγει στις σπουδές σε πανεπιστημιακό επίπεδο και σας παρέχει καλύτερη κατανόηση της Αρχαιολογίας και των συναφών θεμάτων.

.

Καθώς συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο πώς το παρελθόν μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση του μέλλοντός μας, οι αρχαιολόγοι διαδραματίζουν όλο και περισσότερο σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη πολιτικής και στη λήψη αποφάσεων. Οι πτυχιούχοι εισέρχονται στο αρχαιολογικό επάγγελμα και εργάζονται σε μουσεία, οργανισμούς πολιτιστικής κληρονομιάς, εμπορική αρχαιολογία και τοπικές αρχές. Άλλοι βρίσκουν καριέρα στο χώρο των εφαρμοσμένων επιστημών, όπως για παράδειγμα στη διαχείριση του περιβάλλοντος, τη γεωματική και την τηλεπισκόπηση.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Archaeology (with Foundation Year) BA (Hons) από Πανεπιστήμιο του Winchester

25% Καλλιτεχνικά, λογοτεχνικά επαγγέλματα και επαγγέλματα μέσων ενημέρωσης
10% Επαγγέλματα εξυπηρέτησης πελατών
10% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
10% Επαγγελματίες διαχείρισης επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών έργων
10% Αναψυχή, ταξίδια και συναφή επαγγέλματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών
10% Διδάσκοντες επαγγελματίες
5% Διοικητικά επαγγέλματα
5% Διδασκαλία και υποστηρικτικό επάγγελμα για τη φροντίδα των παιδιών
5% Καλλιτεχνικά, λογοτεχνικά επαγγέλματα και επαγγέλματα μέσων ενημέρωσης
5% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για Αρχαιολογία

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
IELTS (Academic) 6

Απαιτείται συνολική βαθμολογία 6,0, συμπεριλαμβανομένου του 5,5 στο γραπτό λόγο. Εάν ζητάτε χορηγία επιπέδου 4, απαιτείται τουλάχιστον 5,5 και στα 4 στοιχεία.

IELTS (Academic) 6

Απαιτείται συνολική βαθμολογία 6,0, συμπεριλαμβανομένου του 5,5 στο γραπτό λόγο. Εάν ζητάτε χορηγία επιπέδου 4, απαιτείται τουλάχιστον 5,5 και στα 4 στοιχεία.

Δεχόμαστε ένα ευρύ φάσμα τίτλων σπουδών εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και χρησιμοποιούμε τις κατευθυντήριες γραμμές του βρετανικού NARIC (National Recognition Information Centre) για να επιβεβαιώσουμε την ισοδυναμία τους.
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςArchaeology (with Foundation Year), BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Αρχαιολογία (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons)

Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
EU £16700 έτος 1
Διεθνή £16700 έτος 1

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • Foundation
 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)
 • έτος 2
 • έτος 3

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Winchester στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 13 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Winchester

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Winchester

Το Πανεπιστήμιο του Γουίντσεστερ είναι ένα δημόσια χρηματοδοτούμενο πανεπιστήμιο το οποίο επίσημα ανήκει στην αγγλικανική χριστιανική πίστη, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δέχεται φοιτητές από όλες τις θρησκείες, ή ακόμη και από καμία. Ως εκπαιδευτικό ίδρυμα, λένε ότι επιθυμούν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τον αντιδιανοητισμό που μερικές φορές συνδέεται με θρησκευτικούς τομείς και, αντίθετα, επιδιώκουν να προωθήσουν την κριτική σκέψη και τους διανοητικά εύρωστους φοιτητές. Η κύρια πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου, King Alfred, βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης Winchester.

Λίστα με 141 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Winchester - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο του Winchester

προπτυχιακοί φοιτητές:
6495
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
935
:
7430
 • Vlog: Day in the life of a Winchester Student
 • Residential Assistants - student support
 • MSc Sport and Exercise Psychology at University of Winchester
 • Vlog: Halls vs Commuting
 • Arrivals Weekend and Welcome Week - What to do
 • Open Days at the University of Winchester

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Αρχαιολογία με έτος σπουδών στο εξωτερικό BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
100% 5% 5% £22350 123 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του York
(The University of York)
86% 0% 0% £23700 154 Γιορκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Winchester
(The University of Winchester)
90% 5% 5% £16700 101 Γουίντσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του York
(The University of York)
- - - £23700 - Γιορκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία και Ιστορία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Queen's του Μπέλφαστ
(Queen's University of Belfast)
69% 2% 0% £20800 138 Μπέλφαστ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
100% 5% 0% £22350 112 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Winchester
(The University of Winchester)
90% 5% 5% £16700 101 Γουίντσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαία Ιστορία και Αρχαιολογία με επαγγελματική πρακτική άσκηση BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
90% 6% 10% £22350 125 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
- - - £26100 £24800 - Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κλασικές και αρχαιολογικές σπουδές BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Kent
(University of Kent)
85% 0% 5% £18000 125 Καντέρμπερι Oncampus πλήρους απασχόλησης