The University of Winchester
Αρχαιολογία BA (Hons)
The University of Winchester - Πανεπιστήμιο του Winchester

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 30 αποφοίτους Archaeology BA (Hons) κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με Αρχαιολογία από το Πανεπιστήμιο του Winchester για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με Αρχαιολογία.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
90 /100
30 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Αρχαιολογία

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £21000 £19500 £21000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £18000 - £22000 £15000 - £21500 £17000 - £25500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Αρχαιολογία (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £21916 £19964 £23779
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20191 - £26326 £15082 - £25373 £18288 - £30854

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

 • Μάθετε από τους κορυφαίους παγκοσμίως επιστήμονες της αρχαιολογίας σε ένα διεγερτικό και ελκυστικό περιβάλλον
 • Χρησιμοποιήστε το πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριό μας και τον πιο σύγχρονο τοπογραφικό εξοπλισμό που είναι τυποποιημένος στη βιομηχανία.
 • Λάβετε μέρος στα υπερπόντια προγράμματα επιτόπιας έρευνας που διεξάγουμε σήμερα στα Μπαρμπάντος, τη Γερμανία και τη Δημοκρατία της Γεωργίας.
 • Διαπιστευμένο από το Chartered Institute for Archaeologists (CIfA) και το University Archaeology UK (UAUK).

Η αρχαιολογία εξετάζει τις φυσικές μαρτυρίες των κοινωνιών του παρελθόντος για να ανιχνεύσει την εξέλιξη και την πολιτιστική ιστορία της ανθρωπότητας. Τα αρχαία τοπία, τα κτίρια, τα αντικείμενα και οι ίδιοι οι άνθρωποι μπορούν να αποκαλύψουν ένα μικρό μέρος μιας ευρύτερης εικόνας. Το πτυχίο μας στην Αρχαιολογία σας οδηγεί σε ένα καθηλωτικό και συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο - από τους πρώτους προγόνους του ανθρώπου μέχρι τη βιομηχανική εποχή - αντλώντας στοιχεία από τα γνωστικά αντικείμενα των ανθρωπιστικών, φυσικών, βιολογικών και κοινωνικών επιστημών.

Το Winchester φιλοξενεί έμπειρους μελετητές της αρχαιολογίας που παρέχουν συναρπαστικό και ελκυστικό διδακτικό υλικό. Σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, μαθαίνετε βασικές τεχνικές επιτόπιας έρευνας και αναλαμβάνετε αυστηρή ακαδημαϊκή κατάρτιση. Πράγματι, είμαστε ένα από τα τρία πανεπιστημιακά τμήματα αρχαιολογίας που είναι εγγεγραμμένος αρχαιολογικός οργανισμός στο Chartered Institute for Archaeologists, ένα σύστημα διασφάλισης ποιότητας για την επαγγελματική πρακτική στον τομέα.

Για να διασφαλίσουμε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο τις εργασίες πεδίου, διαθέτουμε εξαιρετικό εξοπλισμό πεδίου, όπως ραντάρ διείσδυσης στο έδαφος, μαγνητόμετρα, μετρητές μαγνητικής επιδεκτικότητας, διαφορικά όργανα GPS, ολικούς σταθμούς και αναλυτή φθορισμού ακτίνων Χ. Επιπλέον, θα μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το τυποποιημένο λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως το ArcGIS, το Geoplot και το AutoCAD. Επιπλέον, το τμήμα μας διαθέτει μια γεωαρχαιολογική συμβουλευτική εταιρεία (ARCA), το προσωπικό της οποίας θα σας διδάξει επίσης. Η συμβουλευτική εταιρεία προσφέρει πολύτιμη εργαστηριακή εμπειρία - μια ευκαιρία να συνδυάσετε την ακαδημαϊκή σας εξειδίκευση με την παροχή υψηλής ποιότητας εμπορικών λύσεων.

Το έτος 1 παρέχει μια καλή βάση στη θεωρία και την πρακτική της αρχαιολογίας και εξετάζει την ιστορία της ανθρωπότητας από τους πρώτους πιθηκοειδείς προγόνους μας μέχρι τον εικοστό αιώνα. Το έτος ολοκληρώνεται με μια ανασκαφή τεσσάρων εβδομάδων το καλοκαίρι. Κατά τη διάρκεια των ετών 2 και 3, εστιάζετε στην αρχαιολογία συγκεκριμένων περιόδων ή/και τόπων, ενώ εξετάζετε επίσης μια σειρά μεθοδολογικών θεμάτων.

Τα δημοφιλή μαθήματα του έτους 2 περιλαμβάνουν τον Ελληνικό Κόσμο, την Πρώιμη και Μεταγενέστερη Προϊστορική Ευρώπη, τη Μεσαιωνική Αρχαιολογία, την Αρχαιολογία και Ανθρωπολογία του θανάτου και της ταφής, την Αρχαιολογία της Θρησκείας και της Τελετουργίας, καθώς και ένα τετραήμερο μάθημα εκδρομής στο πλαίσιο του οποίου επισκέπτεστε τοποθεσίες σε μια περιοχή της Βρετανίας. Οι ενότητες του έτους 3 περιλαμβάνουν τους Κέλτες, την Αρχαιολογία της Αφρικής, τους λαούς και τους πολιτισμούς της Καραϊβικής και την Αρχαιολογία του Βουδισμού. Πραγματοποιείτε επιτόπια έρευνα καθ' όλη τη διάρκεια του μαθήματος και συγκεντρώνετε όλη τη μάθησή σας σε μια τελική διατριβή.

Καθώς συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο πώς το παρελθόν μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση του μέλλοντός μας, οι αρχαιολόγοι διαδραματίζουν όλο και περισσότερο σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη πολιτικής και στη λήψη αποφάσεων. Οι πτυχιούχοι εισέρχονται στο αρχαιολογικό επάγγελμα και εργάζονται σε μουσεία, οργανισμούς πολιτιστικής κληρονομιάς, εμπορική αρχαιολογία και τοπικές αρχές. Άλλοι βρίσκουν καριέρα στο χώρο των εφαρμοσμένων επιστημών, όπως για παράδειγμα στη διαχείριση του περιβάλλοντος, τη γεωματική και την τηλεπισκόπηση.

Η διαπίστευση από το Chartered Institute for Archaeologists (CIfA), σε συνεργασία με το University Archaeology UK (UAUK), αναγνωρίζει τα ακαδημαϊκά προγράμματα που παρέχουν στους φοιτητές τις κατάλληλες δεξιότητες στο χώρο εργασίας που σχετίζονται τόσο με μια καριέρα στο ιστορικό περιβάλλον όσο και με την ιδιότητα μέλους του CIfA σε επίπεδο Practitioner.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Archaeology BA (Hons) από Πανεπιστήμιο του Winchester

25% Χειριστές διεργασιών, εγκαταστάσεων και μηχανημάτων
15% Επαγγέλματα εξυπηρέτησης πελατών
5% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
5% Διοικητικά επαγγέλματα
5% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
5% Επαγγέλματα πωλήσεων
5% Επαγγελματίες πληροφορικής
5% Επαγγέλματα εξυπηρέτησης πελατών
5% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για Αρχαιολογία

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
IELTS (Academic) 6

Απαιτείται συνολική βαθμολογία 6,0, συμπεριλαμβανομένου του 5,5 στο γραπτό λόγο. Εάν ζητάτε χορηγία επιπέδου 4, απαιτείται τουλάχιστον 5,5 και στα 4 στοιχεία.

IELTS (Academic) 6

Απαιτείται συνολική βαθμολογία 6,0, συμπεριλαμβανομένου του 5,5 στο γραπτό λόγο. Εάν ζητάτε χορηγία επιπέδου 4, απαιτείται τουλάχιστον 5,5 και στα 4 στοιχεία.

Δεχόμαστε ένα ευρύ φάσμα τίτλων σπουδών εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και χρησιμοποιούμε τις κατευθυντήριες γραμμές του βρετανικού NARIC (National Recognition Information Centre) για να επιβεβαιώσουμε την ισοδυναμία τους.
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςArchaeology, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Αρχαιολογία BA (Hons)

Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
EU £16700 έτος 1
Διεθνή £16700 έτος 1

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)
 • έτος 2
 • έτος 3

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Winchester στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 13 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Winchester

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Winchester

Το Πανεπιστήμιο του Γουίντσεστερ είναι ένα δημόσια χρηματοδοτούμενο πανεπιστήμιο το οποίο επίσημα ανήκει στην αγγλικανική χριστιανική πίστη, αλλά ξεκαθαρίζει ότι δέχεται φοιτητές από όλες τις θρησκείες, ή ακόμη και από καμία. Ως εκπαιδευτικό ίδρυμα, λένε ότι επιθυμούν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τον αντιδιανοητισμό που μερικές φορές συνδέεται με θρησκευτικούς τομείς και, αντίθετα, επιδιώκουν να προωθήσουν την κριτική σκέψη και τους διανοητικά εύρωστους φοιτητές. Η κύρια πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου, King Alfred, βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης Winchester.

Λίστα με 141 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Winchester - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο του Winchester

προπτυχιακοί φοιτητές:
6495
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
935
:
7430
 • Vlog: Day in the life of a Winchester Student
 • Residential Assistants - student support
 • MSc Sport and Exercise Psychology at University of Winchester
 • Vlog: Halls vs Commuting
 • Arrivals Weekend and Welcome Week - What to do
 • Open Days at the University of Winchester

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Αρχαιολογία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του York
(The University of York)
- - - £23700 - Γιορκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία και Ιστορία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Nottingham
(The University of Nottingham)
74% 5% 3% £22600 142 Νότινγκχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία και Ιστορία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
90% 6% 10% £22350 124 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ιστορία και Αρχαιολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Exeter
(University of Exeter)
- 3% 3% £23700 145 Έξετερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιμέλεια, πολιτιστική κληρονομιά και ανθρώπινα δικαιώματα (συμπεριλαμβανομένου του έτους πρακτικής άσκησης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
- - - £19500 - Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία και αρχαίοι πολιτισμοί BA (Hons) Πανεπιστήμιο Durham
(Durham University)
93% 10% 15% £24100 182 Ντάραμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Winchester
(The University of Winchester)
86% 10% 10% £16700 101 Γουίντσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία με ισπανικά BA (Hons) Πανεπιστήμιο Queen's του Μπέλφαστ
(Queen's University of Belfast)
75% 0% 10% £20800 151 Μπέλφαστ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογική πρακτική με επαγγελματική άσκηση BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Winchester
(The University of Winchester)
86% 10% 10% £16700 101 Γουίντσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία με πορτογαλικά BA (Hons) Πανεπιστήμιο Queen's του Μπέλφαστ
(Queen's University of Belfast)
75% 0% 10% £20800 151 Μπέλφαστ Oncampus πλήρους απασχόλησης