The University of Edinburgh
Σκωτσέζικη Εθνολογία και Κελτική MA (Hons)
The University of Edinburgh - Πανεπιστήμιο του Edinburgh

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 140 αποφοίτους Scottish Ethnology and Celtic MA (Hons) κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με κοινωνιολογία, κοινωνική πολιτική και ανθρωπολογία από το Πανεπιστήμιο του Edinburgh για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με κοινωνιολογία, κοινωνική πολιτική και ανθρωπολογία.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
72 /100
140 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων κοινωνιολογία, κοινωνική πολιτική και ανθρωπολογία

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : κοινωνιολογία, κοινωνική πολιτική και ανθρωπολογία στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £23500 £21500 £27500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £21000 - £28000 £17500 - £25500 £22500 - £37500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε κοινωνιολογία, κοινωνική πολιτική και ανθρωπολογία (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £21500 £21500 £28000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £19000 - £25000 £15500 - £24500 £22500 - £32500

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Αυτό το κοινό πτυχίο σας δίνει την ευκαιρία να μελετήσετε τις γλώσσες, τις λογοτεχνίες και τους πολιτισμούς της Σκωτίας παράλληλα με τον ευρύτερο κελτικό κόσμο, το παρελθόν και το παρόν. Κορυφαίο στοιχείο του πτυχίου είναι η ευκαιρία να εργαστείτε με το πλούσιο υλικό που υπάρχει στα Αρχεία της Σχολής Σκωτσέζικων Σπουδών. Αυτά περιλαμβάνουν χιλιάδες ηχογραφήσεις στα σκωτσέζικα, τα γαελικά, τα αγγλικά και τις διάλεκτους που έχουν πλέον εκλείψει. Εκτός από το φανταστικό διδακτικό προσωπικό μας, θα επωφεληθείτε από την τεχνογνωσία του παραδοσιακού καλλιτέχνη και του γκαελικού συγγραφέα που είναι μόνιμος κάτοικος.

Σκωτσέζικη Εθνολογία

Η εθνολογία είναι η μελέτη του πολιτισμού και των παραδόσεων των αναπτυγμένων κοινωνιών. Μερικές φορές περιγράφεται ως το σημείο τομής όπου συναντώνται η ιστορία και η ανθρωπολογία. Ενώ η εθνολογία προσφέρεται συνήθως σε πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη, αυτό είναι το μοναδικό πλήρες προπτυχιακό πρόγραμμα του είδους του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εστιάζοντας στη Σκωτία, αλλά και εξετάζοντας συγκριτικό υλικό από άλλες χώρες, θα μελετήσετε τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό έθνος εκφράζεται πολιτισμικά.

Το πρόγραμμα διερευνά ερωτήματα όπως:

 • Πώς τα έθιμα, οι πεποιθήσεις, η κοινωνική οργάνωση, η γλώσσα, η μουσική και το τραγούδι συμβάλλουν στη δημιουργία και τη διαμόρφωση της ταυτότητας στον σύγχρονο κόσμο;
 • Πώς χρησιμοποιούμε και κατανοούμε το παρελθόν μέσα από το παρόν μας;
 • Πώς μπορεί αυτή η κατανόηση να μας βοηθήσει να διαμορφώσουμε το μέλλον μας;

Ακολουθήστε τα βήματα των εργατών πεδίου

Στα Αρχεία της Σχολής Σκωτσέζικων Σπουδών θα εξερευνήσετε το έργο του πρώην προσωπικού και των φοιτητών. Από το 1951, αποτυπώνουν στοιχεία της ζωής στις αγροτικές και αλιευτικές κοινότητες, στις πόλεις και στις κωμοπόλεις της Σκωτίας.

Σήμερα, τα Αρχεία τρέχουν σε:

 • 33.000 ηχογραφήσεις τραγουδιών, μουσικής, ιστοριών, ομοιοκαταληξίας και στίχων σε διάφορες γλώσσες και διαλέκτους
 • χιλιάδες φωτογραφίες και σπάνια εμφανιζόμενα ιστορικά έγγραφα που αποτυπώνουν εξαιρετικές και καθημερινές πτυχές του πολιτισμού και της κληρονομιάς της Σκωτίας

Celtic

Σπουδάστε Κέλτικη γλώσσα στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και θα μάθετε για εξαιρετικά πλούσιους πολιτισμούς από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα.

Σε όλα τα επίπεδα σπουδών του τετραετούς κοινού προγράμματος σπουδών μας, προσφέρουμε μαθήματα στις γλώσσες, τις λογοτεχνίες, τις ιστορίες και τους πολιτισμούς του κελτικού κόσμου. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να χτίσετε το πρόγραμμά σας αναπτύσσοντας τα δικά σας ενδιαφέροντα σε συγκεκριμένες περιοχές, περιόδους και κλάδους.

Έχετε τη δυνατότητα να σπουδάσετε σκωτσέζικα γαελικά και να αποκτήσετε προχωρημένες γνώσεις στη γλώσσα. Αυτό σας δίνει τις δεξιότητες να ασχοληθείτε άμεσα με πρωτογενείς πηγές, αναπτύσσοντας μια βαθύτερη κατανόηση της σκωτσέζικης λογοτεχνίας και κουλτούρας.

Δεν έχει σημασία αν είστε τελείως αρχάριος στα σκωτσέζικα γαελικά- προσαρμόζουμε τις τάξεις του έτους 1 ώστε να ταιριάζουν σε όλα τα επίπεδα προηγούμενης γνώσης ή και καθόλου. Σε επίπεδο αριστείας, μπορείτε επίσης να μάθετε μια μεσαιωνική κελτική γλώσσα - την Παλαιά Ιρλανδική ή τη Μέση Ουαλική.

Γιατί Εδιμβούργο

Ως πρωτεύουσα της Σκωτίας και πόλη της γιορτής, οι συλλογές της είναι εξαιρετικές, όπως και οι ίδιοι οι πόροι του Πανεπιστημίου για τη μελέτη της κελτικής και σκωτσέζικης εθνολογίας.

Οι εθνικές συλλογές που βρίσκονται κοντά στην κεντρική περιοχή του Πανεπιστημίου περιλαμβάνουν:

 • Εθνική Βιβλιοθήκη της Σκωτίας
 • Εθνικό Μουσείο της Σκωτίας
 • Εθνικά Αρχεία της Σκωτίας
 • Εθνικές Πινακοθήκες της Σκωτίας
 • Βιβλιοθήκη Σκωτσέζικης Ποίησης
 • Σκωτσέζικο Κέντρο Αφήγησης

Ανάπτυξη δεξιοτήτων για μια σειρά από επαγγέλματα

Το τετραετές πτυχίο μας είναι πολύ ευέλικτο. Στα έτη 1 και 2, εκτός από τα μαθήματα κορμού, θα επιλέξετε μαθήματα επιλογής από έναν ευρύ κατάλογο γνωστικών αντικειμένων. Μπορείτε, για παράδειγμα, να μάθετε μια άλλη γλώσσα ή να εξερευνήσετε άλλους παγκόσμιους πολιτισμούς.

Σε κάθε έτος σπουδών, θα αποκτήσετε τα πρακτικά και πνευματικά εργαλεία για να χειρίζεστε και να ερμηνεύετε παραδοσιακούς πόρους, σύγχρονα μέσα και ψηφιακά δεδομένα.

Θα εξειδικευτείτε καθώς θα προχωράτε κατά τη διάρκεια των ετών αριστείας σας, επιλέγοντας από μια σειρά μαθημάτων που ταιριάζουν στα ενδιαφέροντα, τις γνώσεις και τις ανάγκες σας για απασχολησιμότητα.

Η αποφοίτηση από αυτό το πρόγραμμα δείχνει ένα άνοιγμα σε ιδέες και προοπτικές διαφορετικές από τις δικές σας, ένα βασικό χαρακτηριστικό σε πολλές σταδιοδρομίες και στην παγκόσμια αγορά.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Scottish Ethnology and Celtic MA (Hons) από Πανεπιστήμιο του Edinburgh

25% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
10% Επαγγελματίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης
10% Στοιχειώδη επαγγέλματα
5% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
5% Συνεργάτες επαγγελματίες πρόνοιας και στέγασης
5% Διοικητικά επαγγέλματα
5% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
5% Επαγγέλματα πωλήσεων
5% Επαγγελματίες διαχείρισης επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών έργων
5% Επαγγέλματα εξυπηρέτησης πελατών

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για κοινωνιολογία, κοινωνική πολιτική και ανθρωπολογία

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
IELTS (Academic) 6.5

Συνολικά 65 με τουλάχιστον 5,5 σε κάθε στοιχείο.

TOEFL (iBT) 92

Σύνολο 92 με τουλάχιστον 20 σε κάθε στοιχείο. Δεν δεχόμαστε το TOEFL MyBest Score για να καλύψουμε τις απαιτήσεις μας για την αγγλική γλώσσα.

Cambridge English Advanced

Συνολικά 176 με τουλάχιστον 162 σε κάθε στοιχείο

Cambridge English Proficiency

Συνολικά 176 με τουλάχιστον 162 σε κάθε στοιχείο

Trinity ISE

ISE II με διακρίσεις και στις τέσσερις συνιστώσες

PTE Academic 62

Συνολικά 62 με τουλάχιστον 54 σε κάθε στοιχείο

IELTS (Academic) 6.5

Συνολικά 65 με τουλάχιστον 5,5 σε κάθε στοιχείο.

TOEFL (iBT) 92

Σύνολο 92 με τουλάχιστον 20 σε κάθε στοιχείο. Δεν δεχόμαστε το TOEFL MyBest Score για να καλύψουμε τις απαιτήσεις μας για την αγγλική γλώσσα.

Cambridge English Advanced

Συνολικά 176 με τουλάχιστον 162 σε κάθε στοιχείο

Cambridge English Proficiency

Συνολικά 176 με τουλάχιστον 162 σε κάθε στοιχείο

Trinity ISE

ISE II με διακρίσεις και στις τέσσερις συνιστώσες

PTE Academic 62

Συνολικά 62 με τουλάχιστον 54 σε κάθε στοιχείο

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςScottish Ethnology and Celtic, MA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Σκωτσέζικη Εθνολογία και Κελτική MA (Hons)

Channel Islands £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
Σκωτία £1820 έτος 1
Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
EU £26500 έτος 1
Διεθνή £26500 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Οι Σκωτσέζοι φοιτητές πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Student Awards Agency Scotland (SAAS) για την πληρωμή των διδάκτρων τους.

ΕΕ Στις 9 Ιουλίου 2020 η κυβέρνηση της Σκωτίας αποφάσισε να τερματίσει τα δωρεάν πανεπιστημιακά δίδακτρα για τους φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) από το 2021-22. Η πολιτική χρηματοδότησης για τους υπηκόους της ΕΕ και τις συναφείς ομάδες που ξεκινούν σπουδές το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 ή αργότερα θα είναι σύμφωνη με τα διεθνή δίδακτρα.

Οι διεθνείς φοιτητές πλήρους φοίτησης και οι φοιτητές της ΕΕ θα καταβάλλουν σταθερό ετήσιο ποσό διδάκτρων για τη διάρκεια του προγράμματός τους.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Edinburgh στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο του Edinburgh σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Σπουδές

  • #1 
  • #40 
  Κοινωνικές επιστήμες
  NTU Κατατάξεις ανά Θέμα
  [Δημοσίευση 11 Ιουλίου, 2023]

Προβολή του συνόλου των 40 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Edinburgh

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Edinburgh

Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη της Σκωτίας και είναι ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς άνοιξε το 1583. Το πανεπιστήμιο απολαμβάνει μεγάλη φήμη για τη συμβολή του στις διεθνείς ερευνητικές προσπάθειες, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην ένταξή του στην ομάδα Russell, στο Universitas 21 και στο Una Europa. Το Εδιμβούργο προσφέρει στους κατοίκους του μια ιστορική αλλά και σύγχρονη πόλη, με έντονη νυχτερινή ζωή, αξιόπιστες δημόσιες συγκοινωνίες και φιλικούς ντόπιους.

Λίστα με 686 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Edinburgh - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Central area campus
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Κελτικές και αγγλοσαξονικές σπουδές και γλώσσα και γλωσσολογία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
85% 5% 5% £21900 £20800 197 Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κελτικές και αγγλοσαξονικές σπουδές και αγγλικά MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
85% 5% 5% £21900 £20800 173 Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σκωτσέζικη Εθνολογία και Κελτική MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
72% 2% 2% £26500 184 Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κελτικές και αγγλοσαξονικές σπουδές και Θεολογία και Θρησκεία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
85% 0% 10% £21900 £20800 169 Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κελτικές και αγγλοσαξονικές σπουδές και γαελικά MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
85% 5% 2% £21900 £20800 174 Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κελτικές και αγγλοσαξονικές σπουδές και γαλλικά (5yrs) MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
85% 10% 0% £21900 £20800 182 Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κελτικές και αγγλοσαξονικές σπουδές και γερμανικά (5 έτη) MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
85% 10% 15% £21900 £20800 180 Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κελτικές και αγγλοσαξονικές σπουδές και γαλλικά MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
85% 10% 0% £21900 £20800 182 Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κελτική και σκωτσέζικη ιστορία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
61% 5% 3% £26500 182 Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κελτική και Αγγλική Λογοτεχνία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
61% 3% 1% £26500 183 Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης