The University of Edinburgh
Σκωτσέζικη Εθνολογία και Αρχαιολογία MA (Hons)
The University of Edinburgh - Πανεπιστήμιο του Edinburgh

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 25 αποφοίτους Scottish Ethnology and Archaeology MA (Hons) κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με Αρχαιολογία από το Πανεπιστήμιο του Edinburgh για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με Αρχαιολογία.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
72 /100
25 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Αρχαιολογία

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £20500 £19000 £22000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £17000 - £21500 £15500 - £25500 £18000 - £27500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Αρχαιολογία (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £21866 £19964 £23779
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20050 - £26168 £15082 - £25373 £18288 - £30854

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Αποκαλύψτε το παρελθόν της Σκωτίας και βοηθήστε στη διαμόρφωση του μέλλοντός της, αποκτώντας παράλληλα δεξιότητες που μπορείτε να εφαρμόσετε σε οποιαδήποτε χώρα, πολιτισμό ή τόπο.

Αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα συνδυάζει δύο συναφείς αλλά ξεχωριστές προσεγγίσεις στη μελέτη των ανθρώπινων πολιτισμών, του παρελθόντος και του παρόντος.

Η παρακολούθηση αυτού του προγράμματος δείχνει ένα άνοιγμα σε ιδέες και προοπτικές διαφορετικές από τις δικές σας, ένα βασικό χαρακτηριστικό σε πολλές σταδιοδρομίες και σε μια παγκόσμια αγορά.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών που θα περάσετε μαζί μας, θα αποκτήσετε τα πρακτικά και πνευματικά εργαλεία για να χειρίζεστε και να ερμηνεύετε:

 • ιστορικά λείψανα και αντικείμενα
 • έντυποι και παραδοσιακοί πόροι
 • σύγχρονα μέσα και ψηφιακά δεδομένα

Σκωτσέζικη Εθνολογία

Η εθνολογία είναι η μελέτη του πολιτισμού και των παραδόσεων των αναπτυγμένων κοινωνιών. Μερικές φορές περιγράφεται ως το σημείο τομής όπου συναντώνται η ιστορία και η ανθρωπολογία.

Ενώ η εθνολογία προσφέρεται συνήθως σε πανεπιστήμια σε όλη την Ευρώπη, αυτό είναι το μοναδικό πλήρες προπτυχιακό πρόγραμμα του είδους του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εστιάζοντας στη Σκωτία, αλλά και εξετάζοντας συγκριτικό υλικό από άλλες χώρες, θα μελετήσετε τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό έθνος εκφράζεται πολιτισμικά.

Τα μαθήματά μας διερευνούν ερωτήματα όπως:

 • πώς τα έθιμα, οι πεποιθήσεις, η κοινωνική οργάνωση, η γλώσσα, η μουσική και το τραγούδι συμβάλλουν στη δημιουργία και τη διαμόρφωση της ταυτότητας στον σύγχρονο κόσμο;
 • πώς χρησιμοποιούμε και κατανοούμε το παρελθόν μέσα από το παρόν μας;
 • πώς μπορεί αυτή η κατανόηση να μας βοηθήσει να διαμορφώσουμε το μέλλον μας;

Κορυφαία στιγμή του προγράμματός μας είναι η ευκαιρία να εργαστείτε με το πλούσιο φάσμα υλικού που υπάρχει στα Αρχεία και στη Βιβλιοθήκη της Σχολής Σκωτσέζικων Σπουδών.

Θα εξερευνήσετε το έργο του πρώην προσωπικού και των φοιτητών που, από το 1951, έχουν αποτυπώσει στοιχεία της ζωής στις αγροτικές και αλιευτικές κοινότητες, τις πόλεις και τις κωμοπόλεις της Σκωτίας.

Σήμερα, τα Αρχεία τρέχουν σε:

 • 33.000 ηχογραφήσεις τραγουδιών, μουσικής, ιστοριών, ομοιοκαταληξίας και στίχων στα σκωτσέζικα, γαελικά και αγγλικά, καθώς και σε διαλέκτους που έχουν πλέον εκλείψει.
 • χιλιάδες φωτογραφίες και σπάνια εμφανιζόμενα ιστορικά έγγραφα που αποτυπώνουν εξαιρετικές και καθημερινές πτυχές του πολιτισμού και της κληρονομιάς της Σκωτίας

Αυτά τα υλικά διατηρούνται ζωντανά μέσω της διδασκαλίας μας, της προπτυχιακής και μεταπτυχιακής έρευνας, καθώς και μέσω του έργου του παραδοσιακού καλλιτέχνη και του Γαελικού συγγραφέα που είναι μόνιμος κάτοικος.

Αρχαιολογία

Συμπληρώνοντας την εθνολογική πλευρά του προγράμματός σας, η οποία εξερευνά το πρόσφατο παρελθόν και το παρόν, οι σπουδές σας στην αρχαιολογία σας πηγαίνουν πιο πίσω στο χρόνο.

Τα μαθήματά μας θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε ένα παράλληλο φάσμα δεξιοτήτων στην ερμηνεία της κοινωνικής και πολιτιστικής αλλαγής.

Το πρόγραμμα αναπτύσσει επίσης την κατανόησή σας για:

 • η υλική βάση της αρχαιολογίας
 • η αμφισβητούμενη φύση των αντικειμένων
 • οι κοινωνικές σχέσεις που αναπτύσσονται γύρω από αυτά
 • οι άνθρωποι που τα χρησιμοποιούν και τα ερμηνεύουν

Θα αποκτήσετε πρακτική εμπειρία στις αρχαιολογικές εργασίες πεδίου και θα χρησιμοποιήσετε τα εξαιρετικά εργαστήρια στην πανεπιστημιούπολη.

Οι σπουδές Σκωτσέζικης Εθνολογίας και Αρχαιολογίας στο Εδιμβούργο ήταν απίστευτα ικανοποιητικές. Έχω εκπλαγεί τόσο πολύ από το πόσο καλά συνδέονται τα δύο μαθήματα μεταξύ τους και αμφιβάλλω αν οποιοδήποτε άλλο πτυχίο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τον υλικό και άυλο πολιτισμό και την ιστορία της Σκωτίας.

Το πρόγραμμα μου άνοιξε τα μάτια σε τόσα πολλά στοιχεία της κατανόησης του πολιτισμού και της κληρονομιάς, ενώ μου επέτρεψε να εξετάσω τη δική μου ταυτότητα και τη σχέση μου με αυτήν. Ειδικότερα, η κλίμακα και το εύρος των αρχείων της Σχολής Σκωτσέζικων Σπουδών μου έδωσε μια ευκαιρία που δεν νομίζω ότι θα είχα πουθενά αλλού. Δεν υπήρξε ποτέ βαρετή στιγμή και με εξέπληττε σε κάθε στροφή.

 • Alastair, έτος 3, Σκωτσέζικη Εθνολογία και Αρχαιολογία MA Hons

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Scottish Ethnology and Archaeology MA (Hons) από Πανεπιστήμιο του Edinburgh

30% Διοικητικά επαγγέλματα
20% Επαγγελματίες στον τομέα της διατήρησης και του περιβάλλοντος
15% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
10% Στοιχειώδη επαγγέλματα
10% Διδάσκοντες επαγγελματίες
10% Επαγγελματίες στον τομέα της διατήρησης και του περιβάλλοντος
5%
5% Επαγγέλματα εξυπηρέτησης πελατών
5% Συνεργάτες επαγγελματίες πρόνοιας και στέγασης

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για Αρχαιολογία

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
IELTS (Academic) 6.5

Συνολικά 65 με τουλάχιστον 5,5 σε κάθε στοιχείο.

TOEFL (iBT) 92

Σύνολο 92 με τουλάχιστον 20 σε κάθε στοιχείο. Δεν δεχόμαστε το TOEFL MyBest Score για να καλύψουμε τις απαιτήσεις μας για την αγγλική γλώσσα.

Cambridge English Advanced

Συνολικά 176 με τουλάχιστον 162 σε κάθε στοιχείο

Cambridge English Proficiency

Συνολικά 176 με τουλάχιστον 162 σε κάθε στοιχείο

Trinity ISE

ISE II με διακρίσεις και στις τέσσερις συνιστώσες

PTE Academic 62

Συνολικά 62 με τουλάχιστον 54 σε κάθε στοιχείο

IELTS (Academic) 6.5

Συνολικά 65 με τουλάχιστον 5,5 σε κάθε στοιχείο.

TOEFL (iBT) 92

Σύνολο 92 με τουλάχιστον 20 σε κάθε στοιχείο. Δεν δεχόμαστε το TOEFL MyBest Score για να καλύψουμε τις απαιτήσεις μας για την αγγλική γλώσσα.

Cambridge English Advanced

Συνολικά 176 με τουλάχιστον 162 σε κάθε στοιχείο

Cambridge English Proficiency

Συνολικά 176 με τουλάχιστον 162 σε κάθε στοιχείο

Trinity ISE

ISE II με διακρίσεις και στις τέσσερις συνιστώσες

PTE Academic 62

Συνολικά 62 με τουλάχιστον 54 σε κάθε στοιχείο

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςScottish Ethnology and Archaeology, MA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Σκωτσέζικη Εθνολογία και Αρχαιολογία MA (Hons)

Channel Islands £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
Σκωτία £1820 έτος 1
Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
EU £26500 έτος 1
Διεθνή £26500 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Οι Σκωτσέζοι φοιτητές πρέπει να υποβάλουν αίτηση στο Student Awards Agency Scotland (SAAS) για την πληρωμή των διδάκτρων τους.

ΕΕ Στις 9 Ιουλίου 2020 η κυβέρνηση της Σκωτίας αποφάσισε να τερματίσει τα δωρεάν πανεπιστημιακά δίδακτρα για τους φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) από το 2021-22. Η πολιτική χρηματοδότησης για τους υπηκόους της ΕΕ και τις συναφείς ομάδες που ξεκινούν σπουδές το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 ή αργότερα θα είναι σύμφωνη με τα διεθνή δίδακτρα.

Οι διεθνείς φοιτητές πλήρους φοίτησης και οι φοιτητές της ΕΕ θα καταβάλλουν σταθερό ετήσιο ποσό διδάκτρων για τη διάρκεια του προγράμματός τους.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Edinburgh στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο του Edinburgh σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Σπουδές

  • #1 
  • #40 
  Κοινωνικές επιστήμες
  NTU Κατατάξεις ανά Θέμα
  [Δημοσίευση 11 Ιουλίου, 2023]

Προβολή του συνόλου των 40 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Edinburgh

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Edinburgh

Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη της Σκωτίας και είναι ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς άνοιξε το 1583. Το πανεπιστήμιο απολαμβάνει μεγάλη φήμη για τη συμβολή του στις διεθνείς ερευνητικές προσπάθειες, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην ένταξή του στην ομάδα Russell, στο Universitas 21 και στο Una Europa. Το Εδιμβούργο προσφέρει στους κατοίκους του μια ιστορική αλλά και σύγχρονη πόλη, με έντονη νυχτερινή ζωή, αξιόπιστες δημόσιες συγκοινωνίες και φιλικούς ντόπιους.

Λίστα με 686 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Edinburgh - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Central area campus
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Κλασική Αρχαιολογία και Αρχαία Ιστορία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
- - - £26500 - Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
85% 0% 0% £26500 202 Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σκωτσέζικη Εθνολογία και Αρχαιολογία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
72% 0% 5% £26500 181 Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ανθρωπολογία και Αρχαιολογία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
- - - £21900 £20800 - Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
- - - £21900 £20800 - Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία και Κοινωνική Ανθρωπολογία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
73% 0% 10% £26500 181 Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κλασική Αρχαιολογία και Λατινικά MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
- - - £26500 - Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία και Αρχαία Ιστορία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
87% 0% 0% £26500 191 Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία και Κελτικές και Αγγλοσαξονικές Σπουδές MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
85% 0% 2% £21900 £20800 171 Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχαιολογία Msci (Hons) Πανεπιστήμιο Queen's του Μπέλφαστ
(Queen's University of Belfast)
80% 0% 15% £17900 145 Μπέλφαστ Oncampus πλήρους απασχόλησης