The University of Edinburgh
Κελτική και σκωτσέζικη ιστορία MA (Hons)
The University of Edinburgh - Πανεπιστήμιο του Edinburgh

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 180 αποφοίτους Celtic and Scottish History MA (Hons) κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με Ιστορία από το Πανεπιστήμιο του Edinburgh για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με Ιστορία.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
61 /100
180 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Ιστορία

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Ιστορία στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £25000 £25000 £30500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £21500 - £31000 £19500 - £31500 £23000 - £42500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Ιστορία (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £24582 £22851 £27698
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20570 - £28247 £17639 - £28600 £20988 - £35770

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Ανακαλύψτε το παρελθόν της Σκωτίας και βοηθήστε στη διαμόρφωση του μέλλοντός της. Αυτό το κοινό πρόγραμμα αριστείας σας δίνει την ευκαιρία να μελετήσετε τις γλώσσες, τις λογοτεχνίες και τους πολιτισμούς του κέλτικου κόσμου δίπλα-δίπλα με την ιστορία της Σκωτίας.

Celtic

Σπουδάστε Κέλτικη γλώσσα στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και θα μάθετε για εξαιρετικά πλούσιους πολιτισμούς, από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα.

Σε όλα τα επίπεδα σπουδών του τετραετούς μας προγράμματος, προσφέρουμε μαθήματα στις γλώσσες, τις λογοτεχνίες, τις ιστορίες και τους πολιτισμούς του κελτικού κόσμου.

Έχετε τη δυνατότητα να σπουδάσετε σκωτσέζικα γαελικά και να αποκτήσετε προχωρημένη γνώση της γλώσσας.

Η επιλογή διαφορετικών διαδρομών μέσα στο πρόγραμμα σας επιτρέπει να αναπτύξετε τα ενδιαφέροντά σας σε συγκεκριμένους τομείς, περιόδους και κλάδους των κελτικών σπουδών.

Η τεχνογνωσία μας καλύπτει:

 • Σκωτσέζικη γαελική γλώσσα από τον ύστερο Μεσαίωνα έως σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της γλωσσικής πολιτικής και της αναζωογόνησης
 • η μεσαιωνική λογοτεχνική παράδοση στην πρώιμη ιρλανδική και τη μεσαιωνική ουαλική γλώσσα - η πιο εκτεταμένη σε ολόκληρη την Ευρώπη
 • η πλούσια προφορική παράδοση που καταγράφηκε από τον 18ο αιώνα έως σήμερα
 • ποίηση από τη χρυσή εποχή της γαελικής λογοτεχνίας του 18ου αιώνα
 • οι αντιδράσεις του 19ου και του 20ού αιώνα στις ραγδαίες κοινωνικές, πολιτιστικές και γλωσσικές αλλαγές στις χώρες όπου ομιλούνται οι κελτικές γλώσσες
 • η συγγραφή, το τραγούδι και η παραγωγή μέσων ενημέρωσης που αναδύονται από τη ζωντανή και ποικίλη σύγχρονη πολιτιστική σκηνή της γαελικής Σκωτίας, της Ιρλανδίας και της Ουαλίας

Γλωσσική μελέτη

Αν επιλέξετε να σπουδάσετε σκωτσέζικα γαελικά, δεν έχει σημασία αν είστε εντελώς αρχάριος. Προσαρμόζουμε τις τάξεις του έτους 1 ώστε να ταιριάζουν σε όλα τα επίπεδα προηγούμενων γνώσεων ή και καθόλου.

Μπορείτε επίσης να μάθετε μια μεσαιωνική κελτική γλώσσα σε επίπεδο αριστείας (έτη 3 και 4). Διατίθενται τόσο η παλαιά ιρλανδική όσο και η μεσαία ουαλική γλώσσα. Για την κατεύθυνση αυτή, θα μελετήσετε τον κελτικό πολιτισμό και τη λογοτεχνία στα έτη 1 και 2, με κείμενα που παρουσιάζονται σε αγγλική μετάφραση.

Σκωτσέζικη Ιστορία

Προσφέρουμε απαράμιλλη τεχνογνωσία στην Ιστορία της Σκωτίας, με μαθήματα που καλύπτουν την πολιτική, πνευματική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ιστορία της Σκωτίας από τη μεσαιωνική περίοδο έως το πρόσφατο παρελθόν.

Τα μαθήματα αυτά ασχολούνται με τα μεγάλα γεγονότα, τα κινήματα και τις ιδέες που καθόρισαν το σκωτσέζικο παρελθόν, καθώς και με τα άτομα, τις κοινότητες και τους θεσμούς που διαμόρφωσαν τη σκωτσέζικη ζωή.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε:

 • η ιστορία του Εδιμβούργου
 • Η εξελισσόμενη σχέση της Σκωτίας με τα άλλα μέρη των Βρετανικών Νήσων
 • η σημαντική επιρροή των Σκωτσέζων στον ευρύτερο κόσμο

Σε αυτό το πρόγραμμα, θα επωφεληθείτε από τους πλούσιους αρχειακούς πόρους που είναι διαθέσιμοι όχι μόνο εντός του Πανεπιστημίου αλλά και στις μεγάλες συλλογές που βρίσκονται στην πόλη, όπως:

 • Εθνική Βιβλιοθήκη της Σκωτίας
 • Εθνικά Αρχεία της Σκωτίας
 • Εθνικές Πινακοθήκες της Σκωτίας
 • Εθνικά Μουσεία της Σκωτίας

Γιατί Εδιμβούργο;

Το Εδιμβούργο, που ιδρύθηκε στις αρχές του 12ου αιώνα, έχει μακρά και πλούσια ιστορία. Σήμερα, διαθέτει μια εδραιωμένη γαελική κοινότητα και μια ζωντανή σύγχρονη πολιτιστική κέλτικη σκηνή.

Ως πρωτεύουσα της Σκωτίας, οι συλλογές της είναι εξαιρετικές, όπως και οι ίδιοι οι πόροι του Πανεπιστημίου για τη μελέτη της κελτικής και σκωτσέζικης ιστορίας.

Το πρόγραμμά μας είναι εξαιρετικά ευέλικτο. Στα έτη 1 και 2, εκτός από την Κελτική και Σκωτσέζικη Ιστορία, θα επιλέξετε μαθήματα επιλογής από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων. Στη συνέχεια, θα εξειδικευτείτε καθώς θα προχωράτε στα έτη αριστείας σας.

Όταν αποφοιτήσετε, θα έχετε τον συνδυασμό ευρείας πολιτιστικής εκπαίδευσης και εξειδικευμένων γνώσεων που εκτιμούν οι εργοδότες παγκοσμίως.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Celtic and Scottish History MA (Hons) από Πανεπιστήμιο του Edinburgh

21% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
12% Επαγγελματίες πληροφορικής
10% Επαγγελματίες φυσικών και κοινωνικών επιστημών
8% Συνεργάτες επιστήμης, μηχανικής και τεχνολογίας
8% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
7% Διδάσκοντες επαγγελματίες
6% Επαγγέλματα πωλήσεων
5% Διοικητικά επαγγέλματα
4% Γραμματεία και συναφή επαγγέλματα
3% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για Ιστορία

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
IELTS (Academic) 6.5

Συνολικά 65 με τουλάχιστον 5,5 σε κάθε στοιχείο.

TOEFL (iBT) 92

Σύνολο 92 με τουλάχιστον 20 σε κάθε στοιχείο. Δεν δεχόμαστε το TOEFL MyBest Score για να καλύψουμε τις απαιτήσεις μας για την αγγλική γλώσσα.

Cambridge English Advanced

Συνολικά 176 με τουλάχιστον 162 σε κάθε στοιχείο

Cambridge English Proficiency

Συνολικά 176 με τουλάχιστον 162 σε κάθε στοιχείο

Trinity ISE

ISE II με διακρίσεις και στις τέσσερις συνιστώσες

PTE Academic 62

Συνολικά 62 με τουλάχιστον 54 σε κάθε στοιχείο

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςCeltic and Scottish History, MA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Κελτική και σκωτσέζικη ιστορία MA (Hons)

Channel Islands £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
Σκωτία £1820 έτος 1
Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
EU £26500 έτος 1
Διεθνή £26500 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Οι Σκωτσέζοι φοιτητές πρέπει να υποβάλουν αίτηση στον Οργανισμό Φοιτητικών Βραβείων Σκωτίας (SAAS) για την πληρωμή των διδάκτρων τους.

ΕΕ Στις 9 Ιουλίου 2020 η κυβέρνηση της Σκωτίας αποφάσισε να τερματίσει τα δωρεάν πανεπιστημιακά δίδακτρα για τους φοιτητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) από το 2021-22. Η πολιτική χρηματοδότησης για τους υπηκόους της ΕΕ και τις συναφείς ομάδες που ξεκινούν σπουδές το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 ή αργότερα θα είναι σύμφωνη με τα διεθνή δίδακτρα.

Οι διεθνείς φοιτητές πλήρους φοίτησης και οι φοιτητές της ΕΕ θα καταβάλλουν σταθερό ετήσιο ποσό για τη διάρκεια του προγράμματός τους.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Edinburgh στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 40 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Edinburgh

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Edinburgh

Το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη της Σκωτίας και είναι ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς άνοιξε το 1583. Το πανεπιστήμιο απολαμβάνει μεγάλη φήμη για τη συμβολή του στις διεθνείς ερευνητικές προσπάθειες, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στην ένταξή του στην ομάδα Russell, στο Universitas 21 και στο Una Europa. Το Εδιμβούργο προσφέρει στους κατοίκους του μια ιστορική αλλά και σύγχρονη πόλη, με έντονη νυχτερινή ζωή, αξιόπιστες δημόσιες συγκοινωνίες και φιλικούς ντόπιους.

Λίστα με 686 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Edinburgh - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Central area campus
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Σκωτσέζικες Σπουδές MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
75% 5% 3% £26500 182 Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σκωτσέζικη Εθνολογία και Σκωτσέζικη Ιστορία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
72% 5% 3% £26500 182 Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ιστορία και Σκωτσέζικη Ιστορία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
75% 5% 10% £26500 198 Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σκωτσέζικες ιστορικές σπουδές με ισπανικά MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Dundee
(University of Dundee)
88% 0% 5% £20900 166 Νταντί Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κελτική και σκωτσέζικη ιστορία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
61% 5% 3% £26500 182 Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σκωτσέζικες Σπουδές MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
- - - £21900 £20800 - Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σκωτσέζικη λογοτεχνία και σκωτσέζικη ιστορία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
71% 3% 1% £26500 182 Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σκωτσέζικες ιστορικές σπουδές MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Dundee
(University of Dundee)
84% 0% 5% £20900 166 Νταντί Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σκωτσέζικες ιστορικές σπουδές με γαλλικά MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Dundee
(University of Dundee)
89% 0% 5% £20900 166 Νταντί Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γαελική/Σκωτσέζικη Ιστορία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
- - - - - Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης