Teesside University
Εγκληματολογία και κοινωνιολογία (με έτος θεμελίωσης) BSc (Hons)
Teesside University - Πανεπιστήμιο Teesside

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων CAH15

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Κοινωνιολογία στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £27000 £19500 £23000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £21000 - £29000 £15000 - £23500 £17500 - £29000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε CAH15 (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £23013 £20757 £24208
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £19989 - £26124 £15689 - £25435 £18599 - £30307

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Αυτό το μάθημα περιλαμβάνει ένα έτος θεμελίωσης - ιδανικό αν χρειάζεστε πρόσθετη προετοιμασία ή αν δεν έχετε επαρκείς βαθμούς για να ενταχθείτε στο έτος 1 ενός πτυχίου .

Στοιχεία μαθήματος:

Η εγκληματολογία είναι η μελέτη του εγκλήματος στην κοινωνία, αλλά τι είναι το έγκλημα, γιατί οι άνθρωποι παρανομούν και τι πρέπει να κάνουμε με τους εγκληματίες; Γιατί εστιάζουμε στα εγκλήματα των ανίσχυρων, είναι τα εγκλήματα των ισχυρών πιο επιβλαβή; Ποιος είναι ο ρόλος της αστυνομίας και του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης; Πώς οι ειδήσεις και τα μέσα ενημέρωσης διαμορφώνουν την κατανόηση και την εμπειρία μας για το έγκλημα; Πώς η φυλή, το φύλο, η ηλικία, ο σεξουαλικός προσανατολισμός και η τάξη διαμορφώνουν τις εμπειρίες του εγκλήματος και της θυματοποίησης; Πώς ο πιο παγκοσμιοποιημένος κόσμος μας διαμορφώνει τις τοπικές εμπειρίες του εγκλήματος; Αν έχετε ερευνητικό μυαλό, σας ενδιαφέρουν τα βασικά κοινωνιολογικά ζητήματα ως απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα και αν θέλετε να γίνετε μέρος της λύσης, τότε η εγκληματολογία και η κοινωνιολογία είναι για εσάς. Εξετάζετε έννοιες όπως η ανισότητα, η ταυτότητα και η κοινωνική αλλαγή, παράλληλα με την εξέταση των κινήτρων για το έγκλημα, το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο και την κατανόηση σε βάθος του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης. Ο συνδυασμός των γνωστικών αντικειμένων σας επιτρέπει να εστιάσετε και να σκεφτείτε κριτικά για τον κοινωνικό κόσμο στον οποίο ζείτε. Η διπλωματική σας εργασία και οι επιλογές μαθημάτων σας δίνουν την ευκαιρία να εξειδικευτείτε σε τομείς τόσο διαφορετικούς όσο η ποινική δικαιοσύνη, η καταναλωτική κουλτούρα, η εργασία και ο ελεύθερος χρόνος και τα εγκλήματα των ισχυρών. Οι σταδιοδρομίες των αποφοίτων περιλαμβάνουν την αστυνομία και τις υπηρεσίες επιτήρησης, καθώς και ρόλους ανάπτυξης της κοινότητας.
Κυριότεροι λόγοι για να σπουδάσετε αυτό το μάθημα:

 1. Το προσωπικό δραστηριοποιείται ερευνητικά, γεγονός που στηρίζει τη διδασκαλία του και σημαίνει ότι αποκτάτε μια σύγχρονη, αυθεντική μαθησιακή εμπειρία.
 2. Οι προσκεκλημένοι ομιλητές από το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης μοιράζονται εμπειρίες και μελέτες περιπτώσεων.
 3. Αναπτύξτε το γενικό σας ενδιαφέρον για την εγκληματολογία για να εξειδικευτείτε στο τελευταίο έτος στο δικό σας ερευνητικό έργο.
 4. Ευκαιρίες για εργασιακή εμπειρία ή ένα σχέδιο μάθησης που σχετίζεται με την εργασία, συμπεριλαμβανομένων των Volun-tees, σε διάφορους τομείς της ποινικής δικαιοσύνης, όπως προγράμματα για τα ναρκωτικά, επιτήρηση και υποστήριξη θυμάτων. Μετά το πέρας των μαθημάτων: Οι δεξιότητές σας θα σας εξοπλίσουν καλά για την αστυνομία, την υπηρεσία επιτήρησης, τη σωφρονιστική υπηρεσία, την εργασία με νέους και την κοινοτική ανάπτυξη. Υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για απασχόληση στον δημόσιο τομέα και για μεταπτυχιακές σπουδές. Όλα τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για να ενσωματώνουν την ανάπτυξη δεξιοτήτων απασχολησιμότητας παράλληλα με το πτυχίο σας. Το προσωπικό μας αξιοποιεί τις εκτεταμένες διασυνδέσεις του για να παρέχει πολλές και ποικίλες ευκαιρίες για επαφή με πιθανούς εργοδότες μέσω εκθέσεων, συνεδριών με προσκεκλημένους ομιλητές, ζωντανών έργων και επισκέψεων σε χώρους. Επιπλέον, προσφέρουμε μια σειρά εργαστηρίων και εκδηλώσεων στο πρώτο, δεύτερο και τρίτο έτος σπουδών που διασφαλίζουν ότι όλοι οι φοιτητές είναι εφοδιασμένοι τόσο με γνώσεις σε επίπεδο πτυχίου όσο και με τις πρακτικές δεξιότητες που ζητούν οι εργοδότες από τους νέους πτυχιούχους. Η βραβευμένη υπηρεσία σταδιοδρομίας μας συνεργάζεται με περιφερειακούς και εθνικούς εργοδότες για την προκήρυξη θέσεων αποφοίτων, ενώ παράλληλα παρέχει υποστήριξη μετά την αποφοίτηση για όλους τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Teesside.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Criminology and Sociology (with Foundation Year) BSc (Hons) από Πανεπιστήμιο Teesside

44% Άλλοι επαγγελματίες υγείας
9% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
7% Συνεργάτες επιστήμης, μηχανικής και τεχνολογίας
6% Ιατροί
4% Στοιχειώδη επαγγέλματα
4% Επαγγελματίες στον τομέα της διατήρησης και του περιβάλλοντος
3% Συνεργάτες επιστήμης, μηχανικής και τεχνολογίας
3% Επαγγελματίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης
2% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
2% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης

Πρόσβαση στις πληροφορίες αξιολόγησης μέσω της ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Teesside χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο της σελίδας του μαθήματος που παρέχεται (ή επισκεφθείτε www.tees.ac.uk).

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα


Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςCriminology and Sociology (with Foundation Year), BSc (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Εγκληματολογία και κοινωνιολογία (με έτος θεμελίωσης) BSc (Hons)

Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
EU £15000 έτος 1
Διεθνή £15000 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Μάθετε περισσότερα για τα δίδακτρα και τη χρηματοδότηση αν είστε από το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ιρλανδία εδώ: tees.ac.uk/fees, ή αν είστε διεθνής φοιτητής εδώ: tees.ac.uk/international/fees. Αν ζείτε στα Νησιά της Μάγχης ή στη Νήσο Μαν, επικοινωνήστε με την εκπαιδευτική σας αρχή: gov.uk/student-finance.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • Foundation

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο Teesside στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο Teesside σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Σπουδές

  • #66 
  • #601 
  Κοινωνικές επιστήμες
  THE Παγκόσμιες Κατατάξεις Πανεπιστημίων ανά Γνωστικό Αντικείμενο
  [Δημοσίευση 26 Οκτωβρίου, 2022]
  • #73 
  • #86 
  Κοινωνιολογία
  CUG The Complete University Guide - Ανά Γνωστικό Αντικείμενο
  [Δημοσίευση 08 Ιουνίου, 2023]

Προβολή του συνόλου των 16 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο Teesside

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Teesside

Το Πανεπιστήμιο Teesside ιδρύθηκε το 1929 και βρίσκεται στο περιβάλλον της μεγάλης πόλης Middlesbrough. Το ίδρυμα αυτό είναι ιδιαίτερα ενεργό όσον αφορά την ερευνητική δραστηριότητα, επενδύοντας σημαντικά κεφάλαια στα έξι κέντρα του, καθένα από τα οποία είναι αφιερωμένο στους δικούς του ξεχωριστούς τομείς μελέτης. Για τους φοιτητές που είναι λάτρεις του αθλητισμού, υπάρχει επίσης μεγάλη ποικιλία σύγχρονων εγκαταστάσεων για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες σας για άσκηση.

Λίστα με 220 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο Teesside - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο Teesside

προπτυχιακοί φοιτητές:
10750
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
6270
:
17020
 • Teesside University Students’ Union
 • Reasons to Choose Teesside
 • Anantha Narasimhan: My experience as an international student at Teesside University
 • Teesside University students talk about night safety
 • Nik Quek: My experience as an international student at Teesside University
 • Annise Siaw: My experience as an international student at Teesside University

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Teesside University
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Βιολογία διατήρησης και εγκληματολογία (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
- 0% 7% £12500 113 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εγκληματολογία και κοινωνιολογία με έτος θεμελίωσης BA (Hons) Πανεπιστήμιο St Mary's, Twickenham
(St Mary's University, Twickenham)
- 0% 15% £16320 113 Τουίκεναμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εγκληματολογία με Δίκαιο BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Winchester
(The University of Winchester)
- 6% 10% £16700 120 Γουίντσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εγκληματολογία με ολοκληρωμένο έτος θεμελίωσης BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Sunderland
(University of Sunderland)
- 5% 10% £16000 50 Σάντερλαντ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εγκληματολογία και Κοινωνιολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Nottingham
(The University of Nottingham)
- 5% 7% £20500 171 Νότινγκχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εγκληματολογία και Κοινωνιολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
- 0% 0% £12500 113 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κοινωνιολογία και Εγκληματολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
- 0% 0% £19500 160 Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δίκαιο με Εγκληματολογία LLB (Hons) Πανεπιστήμιο του Huddersfield
(University of Huddersfield)
- 9% 20% £16500 130 Χάντερσφιλντ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εγκληματολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του West London
(University of West London)
- 15% 10% £16250 130 Ealing Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εγκληματολογία με πρακτική άσκηση και έτος ίδρυσης κοινωνικών επιστημών BA (Hons) Πανεπιστήμιο Southampton Solent
(Southampton Solent University)
- - - £13020 £14000 - Σαουθάμπτον Oncampus πλήρους απασχόλησης