Lancaster University
Ανθρώπινη Γεωγραφία BA (Hons)
Lancaster University - Πανεπιστήμιο Lancaster

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 10 αποφοίτους Human Geography BA (Hons) κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με Ανθρώπινη Γεωγραφία από το Πανεπιστήμιο Lancaster για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με Ανθρώπινη Γεωγραφία.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
84 /100
10 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων γεωγραφία, γεωδαισία και περιβαλλοντικές σπουδές

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Ανθρώπινη Γεωγραφία στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £25000 £23500 £29000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £22000 - £28000 £19500 - £28500 £24000 - £36000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε γεωγραφία, γεωδαισία και περιβαλλοντικές σπουδές (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £25503 £25946 £31907
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £21993 - £29503 £21407 - £31949 £25423 - £41399

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Με έναν μοναδικό συνδυασμό κοινωνικών επιστημών και γεωγραφίας, αποκτήστε εμπειρία από πρώτο χέρι για τους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους και πώς διαμορφώνουν κοινότητες, πολιτισμούς και οικονομίες.

Θα σπουδάσετε ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων που αναπτύσσονται και διδάσκονται από ακαδημαϊκούς παγκόσμιας κλάσης, οι οποίοι είναι κορυφαίοι εμπειρογνώμονες στην ανθρώπινη, περιβαλλοντική και πολιτική γεωγραφία, τις αναπτυξιακές σπουδές και την ανθρωπολογία, την πολιτική οικονομία και τις επιστημονικές και τεχνολογικές σπουδές.

Η τοποθεσία μας, ανάμεσα στις αγροτικές περιοχές του βορρά και τις πολυσύχναστες πόλεις του Λίβερπουλ και του Μάντσεστερ, μας επιτρέπει να εξερευνήσουμε μερικές από τις πιο μοναδικές περιοχές γεωγραφικού ενδιαφέροντος του Ηνωμένου Βασιλείου. Θα αποκτήσετε πλούσια πρακτική εμπειρία με εκδρομές σε μέρη όπως το κέντρο του Μάντσεστερ, η ακτή της Κάμπρια και η Lake District, καθώς και σε διεθνείς τοποθεσίες όπως η Κροατία.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σας στο Lancaster Environment Centre (LEC), θα έχετε πρόσβαση σε υπερσύγχρονα υπολογιστικά συστήματα και λογισμικό. Θα εργάζεστε σε άνετες τάξεις, δίνοντάς σας την ευκαιρία να γνωρίσετε προσωπικά τους καθηγητές σας και να επωφεληθείτε από τις εξειδικευμένες γνώσεις και τις χρήσιμες συμβουλές τους.

Τα μαθήματα του πρώτου έτους σας παρέχουν μια ολοκληρωμένη εισαγωγή σε ορισμένα από τα βασικά θέματα της γεωγραφίας του ανθρώπου, καθώς και τη βοήθειά σας να αναπτύξετε τις δεξιότητες που χρησιμοποιούν οι γεωγράφοι για την ανάλυση των προβλημάτων του κλάδου. Εκτός από τα μαθήματα Γεωγραφίας, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε δύο άλλα μαθήματα παράλληλα με τις σπουδές σας στο πρώτο έτος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την ευκαιρία για να εξερευνήσετε κάποια από τα πολλά θέματα που προσφέρονται στο πλαίσιο του LEC, να σπουδάσετε περαιτέρω κοινωνικές επιστήμες, όπως η Κοινωνιολογία ή η Πολιτική, ή να αποκτήσετε μεταβιβάσιμες δεξιότητες στα Οικονομικά ή το Μάρκετινγκ, για παράδειγμα.

Στο δεύτερο έτος, θα παρακολουθήσετε μια σειρά βασικών μαθημάτων που εστιάζουν στις δεξιότητες και τις έννοιες της ανθρώπινης γεωγραφίας και στις δεξιότητες ερευνητικής εργασίας. Οι προαιρετικές επιλογές περιλαμβάνουν την ενότητα Communicating Geography, στην οποία μπορείτε να βοηθήσετε στη διδασκαλία του αντικειμένου σε ένα τοπικό σχολείο, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία στην τάξη.

Στο τρίτο έτος θα αναλάβετε ένα σχέδιο διατριβής, υπό την καθοδήγηση του ακαδημαϊκού σας επόπτη, το οποίο σας δίνει την ευκαιρία να εκτελέσετε πρωτότυπη γεωγραφική έρευνα σε ένα θέμα της επιλογής σας. Κατά την εκπόνηση της διατριβής, θα χρησιμοποιήσετε τις βασικές δεξιότητες έρευνας, ανάλυσης και ακαδημαϊκής συγγραφής που έχετε μάθει καθ' όλη τη διάρκεια του πτυχίου σας. Μπορεί να επιθυμείτε να επωφεληθείτε από τη μοναδική ευκαιρία να συνεργαστείτε με μια επιχείρηση για την ολοκλήρωση της έρευνας της διατριβής σας, επιτρέποντάς σας να αποκτήσετε ταυτόχρονα πολύτιμη εργασιακή εμπειρία. Επιπλέον, μπορείτε να επιλέξετε από μια σειρά προαιρετικών μαθημάτων που καλύπτουν θέματα όπως τα τρόφιμα και η γεωργία, η υγεία, οι επιχειρήσεις και η παγκόσμια κατανάλωση, καθώς και μαθήματα πεδίου στην Κροατία και την Ελβετία.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Human Geography BA (Hons) από Πανεπιστήμιο Lancaster

20% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
15% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
15% Επαγγελματίες πληροφορικής
10% Γραμματεία και συναφή επαγγέλματα
5% Προσωπικές υπηρεσίες φροντίδας
5% Συνεργάτες επιστήμης, μηχανικής και τεχνολογίας
5% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες υγείας
5% Επαγγέλματα υπηρεσιών προστασίας
5% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
5% Διοικητικά επαγγέλματα

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 7.0
  • Graduate Degrees
  • 6.5
  • Undergraduate Degrees
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςHuman Geography, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)
 • έτος 2

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο Lancaster στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο Lancaster σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Σπουδές

  • #22 
  • #51 
  Γεωγραφία

  [Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου, 2023]
  • #17 
  • #101 
  Γεωγραφία
  QS World Κατατάξεις Πανεπιστημίων ανά Γνωστικό Αντικείμενο
  [Δημοσίευση 22 Μαρτίου, 2023]
  • #16 
  • #101 
  Κοινωνικές επιστήμες

  [Δημοσίευση 19 Οκτωβρίου, 2023]

Προβολή του συνόλου των 34 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο Lancaster

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Lancaster

Το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ ιδρύθηκε το 1964 και βρίσκεται στο αγροτικό περιβάλλον του Λάνκαστερ. Η πανεπιστημιούπολη παρέχει μια σειρά από ανέσεις για τους φοιτητές της, όπως τράπεζες και ταχυδρομείο. Από ακαδημαϊκής άποψης, όλα τα μαθήματα και τα προγράμματα αυτού του πανεπιστημίου είναι διαπιστευμένα και εγκεκριμένα από το MARP, διασφαλίζοντας ότι τα προγράμματα σπουδών που παρέχονται εδώ είναι υψηλού επιπέδου. Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε διάφορους χώρους μελέτης και αναψυχής που προορίζονται για τη βελτίωση της ευεξίας τους, όπως μαθήματα διαλογισμού και τάι τσι, καθώς και περιπάτους στο δάσος.

Λίστα με 452 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο Lancaster - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο Lancaster

προπτυχιακοί φοιτητές:
12595
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
4065
:
16660
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Γεωγραφία": Ακαδημαϊκό έτος - Εγγραφές φοιτητών σε ισοδύναμο πλήρους φοίτησης που δημοσιεύθηκαν από την Higher Education Statistics Agency (HESA) στις Φεβρουαρίου 2022
 • Things to know before you come to Lancaster University
 • Why did you come to Lancaster to study a postgraduate degree?
 • Things I wish I knew before coming to Lancaster University
 • 40 Questions with Lancaster University student Erin
 • My Favourite Spots in Lancaster

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Γεωγραφία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
- - - £18830 - - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Περιβαλλοντική γεωγραφία με ένα έτος σπουδών στο εξωτερικό BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Cardiff
(Cardiff University)
- - - £25450 £28200 - Κάρντιφ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ανθρώπινη γεωγραφία και περιβάλλον με έτος πρακτικής άσκησης BA (Hons) Πανεπιστήμιο του York
(The University of York)
- - - £28800 - Γιορκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Οπτικός πολιτισμός και γεωγραφία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
- - - £12500 - Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εκπαιδευτικές Σπουδές - Γεωγραφία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Durham
(Durham University)
- - - £23800 - Ντάραμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ανθρωπογεωγραφία και περιβάλλον BA (Hons) Πανεπιστήμιο του York
(The University of York)
- - - £28800 - Γιορκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γεωγραφία BSc (Hons) Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Royal Holloway, University of London)
- - - £25200 - - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γεωγραφία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Hull
(University of Hull)
- - - £18300 £19500 - - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γεωγραφία και Θεολογία (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
- - - £12500 - Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γεωγραφία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Portsmouth
(University of Portsmouth)
- - - £20200 - Πόρτσμουθ Oncampus πλήρους απασχόλησης