De Montfort University
Ενεργειακή Μηχανική MEng
De Montfort University - Πανεπιστήμιο De Montfort

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 110 αποφοίτους Energy Engineering MEng κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με Μηχανική από το Πανεπιστήμιο De Montfort για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με Μηχανική.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
75 /100
110 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Μηχανική

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Μηχανική στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £26000 £21500 £25500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £24000 - £29000 £16500 - £27500 £19500 - £32000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Μηχανική (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £31439 £34939 £40268
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £27174 - £36130 £27607 - £43435 £31604 - £50777

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Ανάπτυξη εξειδικευμένων γνώσεων σχετικά με τις συμβατικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την παραγωγή ενέργειας και τις σύγχρονες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας. Το πτυχίο αυτό στηρίζεται στις παραδοσιακές αρχές της μηχανικής και θα σας εξοπλίσει για ποικίλους ρόλους στον τομέα της ενέργειας.

Η παραγωγή και η χρήση της ενέργειας είναι ένα βασικό παγκόσμιο ζήτημα. Οι κυβερνήσεις και η βιομηχανία συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο την ανάγκη εξισορρόπησης της παραγωγής και της χρήσης ενέργειας με την ανάγκη περιβαλλοντικής συνείδησης και ενεργειακής αποδοτικότητας.

Το μάθημα αυτό αφορά την παραγωγή, την αποθήκευση και τη χρήση της ενέργειας. Αναπτύξτε την κατανόησή σας σχετικά με την παραγωγή και την αποδοτική χρήση συμβατικών και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την παραγωγή ενέργειας, καθώς και σύγχρονες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, συμπληρωμένες με στοιχεία ενεργειακής οικονομίας. Θα αποκτήσετε ισχυρή κατανόηση των βασικών αρχών της μηχανικής, της μηχανικής, των ηλεκτρικών και των ηλεκτρονικών και θα εξερευνήσετε εξειδικευμένα θέματα στα μαθήματα του τελικού έτους, όπως οι λύσεις πυρηνικής, ανανεώσιμης και έξυπνης ενέργειας και η ανάλυση δεδομένων για βιώσιμα ενεργειακά συστήματα.

Θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε βιομηχανική εμπειρία με την πραγματοποίηση προαιρετικής πρακτικής άσκησης. Πρόσφατες τοποθετήσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε εταιρείες όπως η Cummins, η Network Rail και η Caterpillar. Δίνουμε επίσης μεγάλη έμφαση στην απασχολησιμότητα μέσω μαθημάτων σχετικών με τη βιομηχανία, όπως η Διαχείριση Μηχανικών Έργων και τα Οικονομικά, Πολιτική και Περιβάλλον των Ενεργειακών Συστημάτων.

Οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος μπορούν να σταδιοδρομήσουν σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελμάτων στην παραγωγή, τη χρήση, την αποθήκευση και τη διαχείριση ενέργειας, το σχεδιασμό, την έρευνα και την ανάπτυξη, τον έλεγχο του περιβάλλοντος και τη χάραξη πολιτικής.

Μπορείτε να σπουδάσετε Ενεργειακή Μηχανική είτε ως τριετές πρόγραμμα BEng (Hons), είτε ως τετραετές ολοκληρωμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Στο τέλος του τρίτου έτους, έχετε τη δυνατότητα να αποφοιτήσετε με BEng ή να συνεχίσετε τις σπουδές σας για ένα ακόμη έτος για MEng, εφόσον πληροίτε τις προϋποθέσεις εξέλιξης.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Διπλή διαπίστευση από το Institution of Mechanical Engineers (IMechE) και το Institution of Engineering and Technology (IET)*. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε την πορεία σας προς την απόκτηση του τίτλου του διπλωματούχου μηχανικού.
 • Μέσω της διδασκαλίας σε μπλοκ, θα επικεντρωθείτε σε μία ενότητα κάθε φορά αντί για πολλές ταυτόχρονα. Αυτό σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να επικεντρωθείτε στενά σε κάθε ενότητα και να απορροφήσετε το μαθησιακό υλικό σε μεγαλύτερο βάθος, ενώ παράλληλα θα συνεργάζεστε στενότερα με τους καθηγητές και τους συμμαθητές σας.
 • Το Πανεπιστήμιο De Montfort έχει καταταγεί από την Παγκόσμια Κατάταξη Πανεπιστημίων των Times Higher Education στην πρώτη θέση των 301-400 καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως στον τομέα της μηχανικής και της τεχνολογίας.
 • Αποκτήστε πρόσβαση στο υψηλής τεχνολογίας εργαστήριο βιώσιμης ενέργειας, το οποίο είναι εξοπλισμένο με λογισμικό βιομηχανικών προδιαγραφών, και εργαστείτε με εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται συνήθως στον τομέα της ενεργειακής μηχανικής, όπως μια λειτουργική έξυπνη κουζίνα, μια εργαλειοθήκη κατάρτισης για έξυπνα δίκτυα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ένα σύστημα αντλίας θερμότητας επίδειξης.
 • Αναπτύξτε τις εξειδικευμένες δεξιότητές σας και γνωρίστε ομοϊδεάτες φοιτητές συμμετέχοντας σε φοιτητικούς συλλόγους, όπως Formula Student, Electronics Club και DMU Flyers. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να λάβετε μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό Engineering without Borders UK, όπου μπορείτε να εφαρμόσετε τις γνώσεις σας στην ενεργειακή μηχανική και τη διαχείριση έργων για να προτείνετε μια σχεδιαστική λύση για ένα πραγματικό πρόβλημα σε μια αναπτυσσόμενη χώρα.
 • Ενισχύστε την απασχολησιμότητά σας πραγματοποιώντας προαιρετική πρακτική άσκηση. Οι φοιτητές του DMU Engineering έχουν πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση σε εταιρείες όπως η Cummins, το Network Rail και η Caterpillar.
 • Προετοιμαστείτε για μια καριέρα στην παραγωγή, τη χρήση, την αποθήκευση και τη διαχείριση της ενέργειας, καθώς και για ρόλους στον σχεδιασμό, την έρευνα και την ανάπτυξη, τον έλεγχο του περιβάλλοντος και τη χάραξη πολιτικής στον τομέα της ενέργειας.

Διαπιστευμένο από το Institution of Engineering and Technology (IET) για λογαριασμό του Engineering Council για την πλήρη κάλυψη των ακαδημαϊκών απαιτήσεων για την εγγραφή ως Incorporated Engineer και τη μερική κάλυψη των ακαδημαϊκών απαιτήσεων για την εγγραφή ως Chartered Engineer.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Energy Engineering MEng από Πανεπιστήμιο De Montfort

30% Διοικητικά επαγγέλματα
13% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
9% Διδάσκοντες επαγγελματίες
9% Βιβλιοθηκονόμοι και συναφείς επαγγελματίες
8% Επαγγελματίες μηχανικοί
6% Επαγγελματίες σχεδιασμού ιστοσελίδων και πολυμέσων
4% Επαγγελματίες που ασχολούνται με την ποιότητα και τις κανονιστικές ρυθμίσεις
4% Διοικητικά επαγγέλματα
2% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
2% Επαγγέλματα πωλήσεων

Η αξιολόγηση μπορεί να περιλαμβάνει εξετάσεις (αθέατες και ανοικτού βιβλίου), τεστ φάσεων, συμπεριλαμβανομένων τεστ πολλαπλών επιλογών, όπου ενδείκνυται, ομαδικές παρουσιάσεις, ανάλυση μελέτης περίπτωσης, ατομικές εργαστηριακές ασκήσεις, καθώς και χαρτοφυλάκια εκθέσεων, συγγραφή εκθέσεων και δοκιμίων.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Ελάχιστο απαιτούμενο Δασμολόγιο UCAS

•A typical offer is 112 UCAS points (120 UCAS points for MEng) from at least two A-levels including Mathematics or Physics at grade C, or •Engineering or Physics BTEC National Diploma/ Extended Diploma at DMM (DDM for MEng) Plus, five GCSEs at grade 4 or above, including English and Mathematics or equivalent.

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για μηχανική (μη ειδική)

Απαιτήσεις προσόντων

Πρέπει να περιλαμβάνει: Α στα Μαθηματικά Α στη Φυσική Οι γενικές σπουδές και η κριτική σκέψη δεν γίνονται δεκτές. Εάν σας γίνει προσφορά, θα πρέπει να επιτύχετε επιτυχία στην πρακτική εξέταση σε όλα τα επιστημονικά μαθήματα που αποτελούν μέρος της προσφοράς.

Δίπλωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Pearson BTEC Level 3 National Extended Diploma (πρώτη διδασκαλία από τον Σεπτέμβριο του 2016)

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.0
  • Foundation / Pathway Courses
  • 6.5
  • Graduate Degrees
  • 6.5
  • Undergraduate Degrees
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςEnergy Engineering, MEng, εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Ενεργειακή Μηχανική MEng

EU £15750 έτος 1
Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Διεθνή £15750 έτος 1
EU £16250 έτος 1
Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Διεθνή £16250 έτος 1

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο De Montfort στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο De Montfort σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Μηχανική

  • #45 
  • #1028 
  Μηχανική
  URAP Κατάταξη Πανεπιστημίου βάσει Ακαδημαϊκής Απόδοσης - ανά Τομέα
  [Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2023]

Προβολή του συνόλου των 26 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο De Montfort

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο De Montfort

Το Πανεπιστήμιο De Montfort, συντομογραφία DMU, ιδρύθηκε το 1896 στη μικρή πόλη του Leicester, East Midlands. Αυτό το πανεπιστήμιο απολαμβάνει ιδιαίτερα ισχυρές στατιστικές απασχόλησης μετά την αποφοίτηση, οι οποίες μπορούν να εξηγηθούν από τη δέσμευσή του για πρακτική άσκηση σε όλους τους φοιτητές σε όλα τα μαθήματα. Οι ξένοι φοιτητές φροντίζονται καλά εδώ, καθώς λαμβάνουν μαθήματα προσανατολισμού που αποσκοπούν στην παροχή συμβουλών και καθοδήγησης σχετικά με τη διαβίωση στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ παρέχονται δωρεάν μαθήματα αγγλικής γλώσσας για να ενημερωθούν όλοι οι νέοι φοιτητές.

Λίστα με 117 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο De Montfort - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο De Montfort

προπτυχιακοί φοιτητές:
19290
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
4010
:
23300
 • Welcome to Leicester
 • International student Prabhav talks about his time at DMU
 • DMU students from around the world
 • DMU Vloggers: Arpith’s reasons to study at DMU
 • Joanna’s top five reasons to choose DMU

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Περιβαλλοντική Μηχανική MEng (Hons) Πανεπιστήμιο του Nottingham
(The University of Nottingham)
- - - £28600 - Νότινγκχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πολιτική και Περιβαλλοντική Μηχανική MEng Πανεπιστήμιο του Strathclyde
(University of Strathclyde)
- - - £26700 - Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Χημική Μηχανική με Περιβαλλοντική Μηχανική MEng (Hons) Πανεπιστήμιο του Nottingham
(The University of Nottingham)
- - - £28600 - Νότινγκχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Περιβαλλοντική Μηχανική, συμπεριλαμβανομένου ενός βιομηχανικού έτους MEng (Hons) Πανεπιστήμιο του Nottingham
(The University of Nottingham)
- - - £28600 - Νότινγκχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πολιτική και Περιβαλλοντική Μηχανική (έτος στη βιομηχανία) MEng (Hons) Πανεπιστήμιο του Cardiff
(Cardiff University)
- - - £25450 £28200 - Κάρντιφ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πολιτική και Περιβαλλοντική Μηχανική MEng (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool John Moores
(Liverpool John Moores University)
- - - £16100 - Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πολιτική και Περιβαλλοντική Μηχανική MEng Πανεπιστήμιο Abertay Dundee
(University of Abertay Dundee)
- - - £15000 - Νταντί Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ηλεκτρικά ενεργειακά συστήματα MEng Πανεπιστήμιο του Strathclyde
(University of Strathclyde)
- - - £26700 - Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ενεργειακή Μηχανική MEng Πανεπιστήμιο De Montfort
(De Montfort University)
75% 11% 15% £15750 £16250 64 Λέστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μηχανικός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με βιομηχανική εμπειρία MEng (Hons) Πανεπιστήμιο του Exeter
(University of Exeter)
92% 0% 0% £29700 150 Έξετερ Oncampus πλήρους απασχόλησης