University of the West of Scotland
Δημοσιογραφία / Δημοσιογραφία (αθλητισμός) (συμπληρωματικό πρόγραμμα) BA (Hons)
University of the West of Scotland - Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείς να δεις τις κριτικές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, από 15 αποφοίτους του προγράμματος Journalism /Journalism (Sport) (top-up) BA (Hons) στο Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας σε σύγκριση με το μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών στην τοποθεσία: UK σχετικά με: Δημοσιογραφία.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
91 /100
15 Σύνολο ερωτηθέντων
Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Δημοσιογραφία

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £21000 £19000 £23000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £19000 - £24000 £17000 - £23500 £18500 - £26500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Δημοσιογραφία (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £22011 £20901 £24871
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20000 - £25034 £16859 - £25435 £19876 - £30908

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

ΠΡΟΒΟΛΗ

Το BA Journalism του UWS είναι ένα πτυχίο που βασίζεται στις προηγούμενες σπουδές σας και θα σας διδάξει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να γίνετε ένας έμπειρος δημοσιογράφος και ρεπόρτερ με δεξιότητες στα πολυμέσα.

Αναπτύξαμε το πρόγραμμα σπουδών που αντικατοπτρίζει την πραγματική εμπειρία των ταχέως μεταβαλλόμενων ειδησεογραφικών γραφείων και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την επιτυχή λειτουργία σε αυτά τα περιβάλλοντα σε πρακτικό και πνευματικό επίπεδο. Αυτό θα σας επιτρέψει να εξερευνήσετε, να αναλύσετε και να ασκήσετε κριτική στη δημοσιογραφία με εγκληματολογικό τρόπο, ώστε να κατανοήσετε πληρέστερα γιατί λαμβάνονται οι αποφάσεις ειδήσεων/ηθικής/διοίκησης που λαμβάνονται στην αίθουσα σύνταξης. Οι φοιτητές θα αναπτύξουν επίσης μια πολύ σταθερή αντίληψη του ρόλου της Δημοσιογραφίας στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και δημοκρατική ζωή των κοινωνιών μας.

Υποστηριζόμενοι από θεωρητικές γνώσεις σχετικά με τη δεοντολογία και την αποτελεσματικότητα της δημοσιογραφίας, θα μελετήσετε το ρεπορτάζ, θα αναπτύξετε τεχνικές συνεντεύξεων και θα βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στο γράψιμο, ώστε να ανταποκριθείτε στις πρακτικές απαιτήσεις του σημερινού ταχέως εξελισσόμενου ειδησεογραφικού περιβάλλοντος.

Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να ειδικευτείτε στην αθλητική δημοσιογραφία.

Διαδρομή δημοσιογραφίας

Όσοι επιλέξουν την ευθεία κατεύθυνση της δημοσιογραφίας θα συνεχίσουν να βασίζονται στις προηγούμενες γνώσεις τους με ευκαιρίες για πρακτική άσκηση, παραγωγή εργασιών με βάση το χαρτοφυλάκιο σε ειδήσεις, αφιερώματα, εξειδικευμένη δημοσιογραφία σε περιοδικά σε μια σειρά από ψηφιακές και διαδικτυακές μορφές.

Αθλητική δημοσιογραφία

Οι φοιτητές που επιλέγουν την κατεύθυνση Αθλητικής Δημοσιογραφίας θα παρακολουθήσουν ορισμένα από τα ίδια μαθήματα με τους φοιτητές της κατεύθυνσης Δημοσιογραφίας, π.χ. μεθόδους έρευνας, πρακτική στην αίθουσα σύνταξης, δημιουργικά χαρτοφυλάκια. Ωστόσο, τα δύο τελευταία έτη θα επικεντρωθούν στην κάλυψη των απαιτήσεων της αθλητικής δημοσιογραφίας, καθώς και των δικών τους φιλοδοξιών. Τα μαθήματα θα διερευνήσουν την παραγωγή αθλητικών ειδήσεων σε μια σειρά αθλητικών προγραμμάτων, με βασικά στοιχεία τις ειδήσεις, τα αφιερώματα, τα σχόλια και τα ζωντανά ρεπορτάζ (πολλά από αυτά θα επικεντρωθούν γύρω από τη συμμετοχή μας σε μια σειρά αθλητικών οργανισμών και συλλόγων).

 • ΠΡΑΚΤΙΚΉ ΕΣΤΊΑΣΗ

Αναμένεται ότι θα αναλάβετε είτε μάθηση με βάση την εργασία σας σε περιβάλλον ειδησεογραφικής αίθουσας είτε μάθηση που σχετίζεται με την εργασία σας στο πλαίσιο συγκεκριμένων έργων. Για παράδειγμα, το μάθημα The Newsroom Practice περιλαμβάνει την απαίτηση να πραγματοποιήσετε μια πρακτική άσκηση, η οποία σας επιτρέπει να εφαρμόσετε τις δεξιότητες και τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει σε ένα εργασιακό περιβάλλον και από την οποία θα αποκτήσετε μια πολύτιμη εμπειρία που αποσκοπεί στην υποστήριξη τόσο της μάθησης όσο και της μελλοντικής σας απασχολησιμότητας.

 • ΠΡΟΟΠΤΙΚΈΣ ΚΑΡΙΈΡΑΣ

Εργασίες

Το πτυχίο BA Journalism σας δίνει τα εφόδια για να εργαστείτε σε αίθουσες ειδήσεων σε όλο τον κόσμο και σας παρέχει τις απαραίτητες δεξιότητες για να ανταγωνίζεστε σε ένα περιβάλλον πολυμέσων.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Journalism /Journalism (Sport) (top-up) BA (Hons) από Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland

60% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
10% Στοιχειώδη επαγγέλματα
10% Διδάσκοντες επαγγελματίες
10% Επαγγελματίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

Η μάθηση, η διδασκαλία και η αξιολόγηση σε αυτό το πτυχίο θα ευθυγραμμιστούν με την επαγγελματική πρακτική μέσω του συγκερασμού αξιολογήσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του πανεπιστημίου και σε μια σειρά από μεταπτυχιακές δεξιότητες, αλλά και θα βοηθήσουν στην προετοιμασία των φοιτητών για τις απαιτήσεις του εργασιακού περιβάλλοντος πέρα από το πανεπιστήμιο. Για παράδειγμα, οι ευθυγραμμισμένες αξιολογήσεις είναι πιθανό να περιλαμβάνουν την παραγωγή μιας σειράς επαγγελματικά παραγόμενων ειδήσεων και δημοσιογραφικών αντικειμένων που θα αναμένονταν στη βιομηχανία και όπου η αποτελεσματική επικοινωνία, η δέσμευση και η συνεργατική πρακτική αποτελούν βασικά μαθησιακά αποτελέσματα. Οι ευκαιρίες βιωματικής μάθησης στο πρόγραμμα θα επιτρέψουν επίσης στους μαθητές να μάθουν πώς να εργάζονται σε ομάδες να συνεργάζονται με άλλους σε ομαδικά έργα, να θέτουν και να επιλύουν μια σειρά προβλημάτων τόσο στο περιεχόμενο όσο και στην παραγωγή μιας σειράς δημοσιογραφικών αποτελεσμάτων, όπως ειδησεογραφικά, αθλητικά και περιοδικά έργα, και να δίνουν και να λαμβάνουν ανατροφοδότηση μέσω της αξιολόγησης από ομοτίμους με τη συμμετοχή ολόκληρης της τάξης. Η διδασκαλία θα περιλαμβάνει εργαστήρια με βάση την πράξη, προσομοιώσεις ειδησεογραφικών χώρων, ημέρες παραγωγής, σεμινάρια και διαλέξεις. Όλες οι ενότητες υποστηρίζονται από το Moodle, ένα διαδικτυακό VLE που επιτρέπει στο προσωπικό και τους φοιτητές να επικοινωνούν και να μοιράζονται περιεχόμενο σχετικά με την αξιολόγηση, τις μαθησιακές δραστηριότητες, τις πηγές πληροφοριών, όπως διαδικτυακό ραδιοτηλεοπτικό και έντυπο υλικό, τα φόρουμ συζητήσεων και την υποστήριξη της διδασκαλίας και της μάθησης.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για ΜΜΕ, δημοσιογραφία και επικοινωνία

Απαιτήσεις προσόντων

στις νομικές σπουδές / νομικές υπηρεσίες με ΑΑ στις διαβαθμισμένες μονάδες

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
IELTS (Academic) 6

IELTS 60 με 5,5 τουλάχιστον σε κάθε δεξιότητα/συνιστώσα.

Cambridge English Advanced

176 συνολικά με κανένα υπο-τεστ μικρότερο από 169

Cambridge English Proficiency

176 συνολικά με κανένα υπο-τεστ μικρότερο από 169

Trinity ISE

ISEII με ελάχιστο βαθμό επιτυχίας σε όλες τις επιμέρους δοκιμασίες

PTE Academic 54

Συνολική βαθμολογία 54 με κανένα στοιχείο κάτω από 51

TOEFL (iBT) 78

καμία υπο-δοκιμασία μικρότερη από: Ανάγνωση: Προφορική ομιλία: 17: 17

ΑΠΑΙΤΉΣΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΉΣ ΓΛΏΣΣΑΣ: Για τους υποψηφίους των οποίων η πρώτη γλώσσα δεν είναι η αγγλική, το Πανεπιστήμιο ορίζει ένα ελάχιστο επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας. Αυτά εμφανίζονται παρακάτω.

Επισκεφθείτε το www.uws.ac.uk/scholarships
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςJournalism /Journalism (Sport) (top-up), BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Δημοσιογραφία / Δημοσιογραφία (αθλητισμός) (συμπληρωματικό πρόγραμμα) BA (Hons)

Σκωτία £1820 έτος 1
Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
EU £16000 έτος 1
Διεθνή £16000 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

 • ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΈΛΗ ΦΟΊΤΗΣΗΣ - ΣΚΩΤΣΈΖΟΙ ΦΟΙΤΗΤΈΣ:

Οι δικαιούχοι φοιτητές που διαμένουν στη Σκωτία μπορούν συνήθως να υποβάλουν αίτηση για την καταβολή των διδάκτρων τους για κάθε έτος των σπουδών τους από τον Οργανισμό Φοιτητικών Βραβείων Σκωτίας (SAAS). Εάν δεν είστε σίγουροι για την επιλεξιμότητά σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το SAAS. Πρέπει να υποβάλλετε αίτηση στο SAAS κάθε έτος σπουδών για να σας καταβληθούν τα δίδακτρα απευθείας στο UWS.

 • ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΊΔΑΚΤΡΑ - ΦΟΙΤΗΤΈΣ ΑΠΌ ΤΟ ΗΝΩΜΈΝΟ ΒΑΣΊΛΕΙΟ, ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΊΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΆΡ:

Οι επιλέξιμοι φοιτητές που κατοικούν στην Αγγλία, την Ουαλία ή τη Βόρεια Ιρλανδία, καθώς και από τα Νησιά της Μάγχης, τη Νήσο του Μαν, το Γιβραλτάρ ή τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, θα δικαιούνται δίδακτρα ύψους 9.250 λιρών ανά ακαδημαϊκή περίοδο σπουδών με μέγιστο όριο τα τρία έτη, εάν σπουδάζουν σε τετραετές πρόγραμμα σπουδών πτυχίου (π.χ. BAcc (Hons) / BA (Hons) / BEng (Hons) / BSc (Hons)). Έτσι, εάν το πτυχίο σας είναι τετραετούς διάρκειας, θα χρεωθείτε με δίδακτρα μόνο για τρία έτη. Αντίστοιχα, αν σπουδάζετε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών πενταετούς διάρκειας (π.χ. MEng (Hons)), τα δίδακτρα θα χρεώνονται μόνο για τέσσερα έτη.

 • ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΊΔΑΚΤΡΑ - ΔΙΕΘΝΕΊΣ (ΜΗ ΕΥΡΩΠΑΊΟΙ) & ΦΟΙΤΗΤΈΣ ΤΗΣ ΕΕ:

Αυτά τα δίδακτρα ισχύουν για όλους τους φοιτητές από τρίτες χώρες, τον ΕΟΧ και όλους τους άλλους φοιτητές της ΕΕ (εκτός από εκείνους από τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και το Γιβραλτάρ, των οποίων τα δίδακτρα είναι τα ίδια με αυτά των φοιτητών του Ηνωμένου Βασιλείου (εκτός Σκωτίας) - βλ. παραπάνω ενότητα για περισσότερες λεπτομέρειες).

 • ΠΡΌΣΘΕΤΕΣ ΔΑΠΆΝΕΣ:

Το κόστος φοίτησης στο πανεπιστήμιο αποτελεί επένδυση στη μελλοντική σας σταδιοδρομία.

Εκτός από τα δίδακτρα και τα έξοδα διαβίωσης, ορισμένα μαθήματα περιλαμβάνουν επιπλέον έξοδα, όπως αναλώσιμα υλικά μελέτης, εκδρομές, εξοπλισμό και στολές. Μπορεί επίσης να θέλετε να αγοράσετε κάποια βασικά κείμενα και τεχνολογία, όπως ένα νέο φορητό υπολογιστή κ.λπ. Ορισμένα από αυτά τα πρόσθετα έξοδα είναι προαιρετικά, ενώ ορισμένα, όπως οι στολές ή ο εξοπλισμός ασφαλείας, μπορεί να είναι υποχρεωτικά.

Ελέγξτε την καταχώριση του μαθήματος στην ιστοσελίδα μας για περισσότερες πληροφορίες

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 3
 • έτος 4

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Σπουδές

  • #11 
  • #601 
  Κοινωνικές επιστήμες

  [Δημοσίευση 19 Οκτωβρίου, 2023]

Προβολή του συνόλου των 20 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland

Στην πόλη Paisley της Σκωτίας βρίσκεται το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Σκωτίας (UWS). Το ίδρυμα αυτό κατέχει και λειτουργεί επίσης τρεις άλλες δευτεροβάθμιες πανεπιστημιουπόλεις στο Ayr, το Blantyre και το Dumfries. Στην πανεπιστημιούπολη του Paisley φοιτά ένας μεσαίου μεγέθους φοιτητικός πληθυσμός περίπου 10.000 ατόμων και παρέχει την ευκαιρία να σπουδάσετε μια επιλογή προγραμμάτων που σχετίζονται με τη Νοσηλευτική, τη Μηχανική, τις Κοινωνικές Επιστήμες, τις Επιχειρήσεις και την Πληροφορική.

Λίστα με 62 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Δημοσιογραφία με ανθρώπινα δικαιώματα (συμπεριλαμβανομένου έτους στο εξωτερικό) BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
77% 2% 5% £19500 129 Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημοσιογραφία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Teesside
(Teesside University)
80% 10% 10% £15000 105 Μίντλεσμπρο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημοσιογραφία BA (Hons) Πανεπιστήμιο De Montfort
(De Montfort University)
70% 5% 25% £15750 £15750 126 Λέστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημοσιογραφία και εκδόσεις BA (Hons) Πανεπιστήμιο Bath Spa
(Bath Spa University)
89% 20% 15% £16905 128 Μπαθ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημοσιογραφία / Δημοσιογραφία (αθλητισμός) (συμπληρωματικό πρόγραμμα) BA (Hons) Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland
(University of the West of Scotland)
- - - £16000 - Πέισλι Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημοσιογραφία, ΜΜΕ και Επικοινωνία και Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Strathclyde
(University of Strathclyde)
- - - £19600 - Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημοσιογραφία με έτος θεμελίωσης BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Derby
(University of Derby)
85% 5% 6% £14900 118 Ντέρμπι Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημοσιογραφία και Κοινωνιολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
67% 0% 8% £19500 130 Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημοσιογραφία, ΜΜΕ και Επικοινωνία και Δίκαιο BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Strathclyde
(University of Strathclyde)
- - - £19600 - Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αθλητική Δημοσιογραφία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Winchester
(The University of Winchester)
61% 5% 10% £16700 108 Γουίντσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης