University of the Highlands and Islands
Μηχανική και διαχείριση συντήρησης αεροσκαφών BSc (Hons)
University of the Highlands and Islands - Πανεπιστήμιο των Highlands and Islands

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Μηχανική

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : CAH10 στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £32000 £20000 £24000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £27000 - £45000 £16000 - £29000 £18500 - £33500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Μηχανική (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £29125 £32050 £37396
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £24982 - £32443 £25785 - £37213 £30105 - £44675

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Σκέφτεστε να κάνετε καριέρα στην αεροπορία; Θέλετε να σπουδάσετε για την απόκτηση άδειας συντήρησης αεροσκαφών σύμφωνα με το μέρος 66; Θα θέλατε η εκπαίδευσή σας να παρέχεται από έναν οργανισμό που έχει περισσότερα από 90 χρόνια εμπειρίας στην εκπαίδευση προσωπικού συντήρησης και διαχείρισης αεροσκαφών για την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία;

Αυτό το μοναδικό πρόγραμμα σπουδών είναι το μοναδικό του είδους του στη Σκωτία και έχει σχεδιαστεί για να παράγει μηχανικούς συντήρησης αεροσκαφών με μεταπτυχιακό επίπεδο.

Το πρόγραμμα BSc (Hons) Aircraft Maintenance Engineering and Management πληροί τις απαιτήσεις της διδακτέας ύλης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) και της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKCAA) για την κατηγορία B1.1 της άδειας συντήρησης αεροσκαφών (EASA Part-66). Παρέχεται σε συνεργασία με την Air Service Training (Eng) Ltd*, τον μακροβιότερο οργανισμό εκπαίδευσης στον τομέα της συντήρησης αεροσκαφών στον κόσμο, και σας παρέχει την ευκαιρία να αποκτήσετε εγκεκριμένο πιστοποιητικό αναγνώρισης EASA και/ή UKCAA Part 66, εκτός από ένα πτυχίο επιπέδου άριστα.

Το Εγκεκριμένο Πιστοποιητικό Αναγνώρισης του Μέρους 66 επιτρέπει τη μείωση της ελάχιστης εμπειρίας συντήρησης αεροσκαφών που απαιτείται από ένα άτομο πριν από την υποβολή αίτησης για άδεια συντήρησης αεροσκαφών.

Η απόκτηση άδειας κατηγορίας Β1.1 είναι το πρώτο βήμα στην πορεία προς την απόκτηση άδειας μηχανικού αεροσκαφών, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την υπογραφή (πιστοποίηση) των εργασιών που εκτελούνται σε αεροσκάφη, συστήματα και εξοπλισμό.

Το μάθημα διδάσκεται από προσωπικό με βιομηχανική εμπειρία τόσο σε στρατιωτικό όσο και σε πολιτικό περιβάλλον. Θα συνδυάσετε ακαδημαϊκές και τεχνικές γνώσεις, κατανόηση και δεξιότητες, με τις προσωπικές ιδιότητες και τις ηγετικές ικανότητες που απαιτούνται για να επιτύχετε σε αυτόν τον δυναμικό κλάδο.

Στο πρώτο και στο δεύτερο έτος, θα αναπτύξετε δεξιότητες χειρισμού και συντήρησης εξαρτημάτων και εξοπλισμού αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένης της διάγνωσης συστημάτων, δομικών επισκευών και τεχνικών επιθεώρησης σε διάφορα αεροσκάφη, παράλληλα με βασικές ακαδημαϊκές γνώσεις σε τομείς όπως τα μαθηματικά, η αεροδυναμική και η πρόωση.

Σε αντίθεση με πολλά άλλα μαθήματα διαχείρισης αεροσκαφών, το τρίτο έτος παρέχει μια εικόνα των διοικητικών ρόλων σε ένα περιβάλλον συντήρησης αεροσκαφών και των ευρύτερων γνώσεων και δεξιοτήτων που απαιτούνται από την αεροπορική βιομηχανία. Στο τελευταίο έτος θα ολοκληρώσετε ένα έργο-κλειδί, το οποίο θα σας δώσει την ευκαιρία να παρουσιάσετε όλες τις δεξιότητες που έχετε αποκτήσει.

Η έδρα σας θα είναι το Perth College UHI, το οποίο διαθέτει εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης, συμπεριλαμβανομένων χώρων υπόστεγου για πρακτικές δραστηριότητες που προσομοιώνουν ένα ενεργό εμπορικό περιβάλλον συντήρησης EASA/UKCAA Part 145. Θα επωφεληθείτε επίσης από στενούς δεσμούς με πολλές εταιρείες της αεροπορικής βιομηχανίας στη Σκωτία, το Ηνωμένο Βασίλειο και παγκοσμίως.

Το πτυχίο είναι αναγνωρισμένο ως IEng από τη Royal Aeronautical Society.

  • Αιτήσεις για τη συμπλήρωση άλλων κατηγοριών πτυχίων, όπως B1.2, B1.3 και B2 Avionics, θα εξεταστούν κατόπιν αιτήσεως, αλλά δεν μπορούν να εγγυηθούν.

**Η AST διαθέτει εγκρίσεις τόσο της UKCAA όσο και του EASA μετά το Brexit, αναφορές εγκρίσεων: UK.147.0002 και EASA.147.0174

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Aircraft Maintenance Engineering & Management BSc (Hons) από Πανεπιστήμιο των Highlands and Islands

15% Διδάσκοντες επαγγελματίες
15% Διοικητικά επαγγέλματα
15% Διδασκαλία και υποστηρικτικό επάγγελμα για τη φροντίδα των παιδιών
10% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
10% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
10% Συνεργάτες επαγγελματίες πρόνοιας και στέγασης
10% Επαγγέλματα αθλητισμού και γυμναστικής
10% Επαγγέλματα πωλήσεων
10% Καλλιτεχνικά, λογοτεχνικά επαγγέλματα και επαγγέλματα μέσων ενημέρωσης

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Απαιτήσεις προσόντων

Πρέπει να περιλαμβάνει: Α στα Μαθηματικά Α στη Φυσική Οι γενικές σπουδές και η κριτική σκέψη δεν γίνονται δεκτές. Εάν σας γίνει προσφορά, θα πρέπει να επιτύχετε επιτυχία στην πρακτική εξέταση σε όλα τα επιστημονικά μαθήματα που αποτελούν μέρος της προσφοράς.

Συνήθως περιλαμβάνει τη Χημεία και τη Βιολογία. Απαιτούνται επίσης κανονικά δύο Advanced Highers (τουλάχιστον A/B) που περιλαμβάνουν Βιολογία ή/και Χημεία. Εάν μόνο μία από τις επιστήμες Βιολογία και Χημεία προσφέρεται στο Advanced Higher, απαιτείται βαθμός Α στην εν λόγω επιστήμη. Οι υποψήφιοι που προσφέρουν μόνο ένα από τα μαθήματα Χημείας και Βιολογίας στο Higher απαιτείται να εξεταστούν στο τελευταίο έτος μαζί με το Advanced Higher στο πρώτο, και να επιτύχουν βαθμούς A τόσο στο Advanced Higher όσο και στο Higher. Τα Αγγλικά και τα Μαθηματικά πρέπει να έχουν βαθμό 2 Standard Grade (ή ισοδύναμο Intermediate 2). Τα σκωτσέζικα προσόντα μπορούν να εξεταστούν σε περισσότερες από μία συνεδριάσεις.

Επίπεδο μηχανικής 6

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
IELTS (Academic) 6

με κανένα στοιχείο κάτω από 5,5

PTE Academic 58

58 μέσος όρος με 51 σε κάθε στοιχείο

TOEFL (iBT) 80

Ελάχιστο 80 ή περισσότερο με ελάχιστο 18 σε κάθε τμήμα


Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςAircraft Maintenance Engineering & Management, BSc (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Μηχανική και διαχείριση συντήρησης αεροσκαφών BSc (Hons)

Σκωτία £1820 έτος 1
Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
EU £15360 έτος 1
Διεθνή £15360 έτος 1
Σκωτία £1820 έτος 1
Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
EU £15996 έτος 1
Διεθνή £15996 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Για πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα ανατρέξτε στη σελίδα μας για τα προπτυχιακά δίδακτρα στη διεύθυνση https://www.uhi.ac.uk/en/studying-at-uhi/first-steps/how-much-will-it-cost/ug/

Για πληροφορίες σχετικά με τα τέλη των μαθημάτων ανατρέξτε στην καρτέλα Τέλη/χρηματοδότηση στη σελίδα μαθημάτων του πανεπιστημιακού ιστότοπου.

Μπορείτε επίσης να βρείτε πληροφορίες σχετικά με πρόσθετες διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις, όπως υποτροφίες και υποτροφίες, στη διεύθυνση https://www.uhi.ac.uk/en/studying-at-uhi/first-steps/how-much-will-it-cost/funding-your-studies/bursaries-and-scholarships/.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

  • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)
  • έτος 3

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο των Highlands and Islands

Το University of the Highlands and Islands προσφέρει στους φοιτητές του την ευκαιρία να σπουδάσουν σε ένα από τα 13 κολέγια ή ερευνητικά κέντρα του. Για όσους δεν έχουν την ελευθερία να εγγραφούν στην εκπαίδευση πλήρους φοίτησης, αυτό το πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης μια σειρά επιλογών σε ευέλικτη βάση μερικής ή ηλεκτρονικής φοίτησης. Με αυτό το δεδομένο, 7 από τα 13 ιδρύματά του προσφέρουν υπηρεσία παιδικής μέριμνας, η οποία είναι χρήσιμη για να μπορέσουν οι γονείς να συνεχίσουν το πτυχίο τους. Όσον αφορά την ερευνητική δραστηριότητα, το University of the Highlands and Islands επικεντρώνεται κυρίως στις επιστήμες της Μηχανικής, των Ανθρωπιστικών Επιστημών, της Κοινωνίας και της Υγείας.

Λίστα με 166 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο των Highlands and Islands - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Συστήματα μηχανικής συντήρησης αεροσκαφών (συμπεριλαμβανομένου του έτους θεμελίωσης) BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του South Wales
(University of South Wales)
- - - £12600 - - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μηχανική και διαχείριση συντήρησης αεροσκαφών BSc (Hons) Πανεπιστήμιο των Highlands and Islands
(University of the Highlands and Islands)
- - - £15360 £15996 - Ινβερνές Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μηχανική (Βιομηχανική Μηχανική) BEng (Hons) Blackpool and the Fylde College
(Blackpool and the Fylde College)
- - - £10000 - Μπλάκπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μηχανική συντήρησης αεροσκαφών BSc (Hons) Newcastle College
(Newcastle College)
- - - - - Νιουκάστλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μηχανική συντήρησης αεροσκαφών BSc (Hons) Solihull College and University Centre
(Solihull College and University Centre)
- - - - - - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μηχανολόγος μηχανικός συντήρησης (Top-Up) BEng (Hons) Πανεπιστήμιο του Central Lancashire
(University of Central Lancashire)
- - - - - Πρέστον, Λανκασάιρ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αεροναυπηγική Μηχανική (με έτος πρακτικής άσκησης) BEng (Hons) Πανεπιστήμιο του Staffordshire
(Staffordshire University)
- 10% 5% £16750 100 Στόουκ ον Τρεντ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αεροναυπηγική και Αστροναυπηγική με έτος βιομηχανικής πρακτικής άσκησης BEng (Hons) Πανεπιστήμιο του Southampton
(University of Southampton)
- - - £27400 - Σαουθάμπτον Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αεροδιαστημική Μηχανική BEng (Hons) Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam
(Sheffield Hallam University)
- - - £15860 £16655 - Σέφιλντ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αεροδιαστημική Ηλεκτρονική Μηχανική με έτος θεμελίωσης BEng (Hons) Πανεπιστήμιο του Southampton
(University of Southampton)
- - - £23620 - Σαουθάμπτον Oncampus πλήρους απασχόλησης