University of Portsmouth
Βικτωριανό γοτθικό: Ιστορία, λογοτεχνία και πολιτισμός (εξ αποστάσεως εκπαίδευση) MA
University of Portsmouth - Πανεπιστήμιο του Portsmouth

Προσφερόμενες μορφές προγραμμάτων σπουδών

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £22481 £20177 £23660
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20119 - £25653 £15142 - £24804 £17699 - £30158

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Περιλήψεις

Η βικτοριανή κοινωνία και κουλτούρα ήταν μια αντίφαση - μια εποχή τολμηρών οραμάτων και τεχνολογικών θαυμάτων, συνυφασμένη με βαθύτατους κοινωνικούς φόβους και πολιτιστικές ανησυχίες.

Γιατί συνδέουμε τους Βικτωριανούς με το σκοτάδι, την αμαρτία, την υποκρισία και το τερατούργημα; Γιατί το γοτθικό φαίνεται να συμπυκνώνει καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και θυμόμαστε τους Βικτωριανούς; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα εξερευνήσετε σε αυτό το μάθημα.

Αυτό το ΠΜΣ διερευνά όχι μόνο τις γοτθικές κουλτούρες του 19ου αιώνα, αλλά, γενικότερα, τους φόβους, τα θαύματα και τη σκοτεινή φαντασία της βικτοριανής εποχής. Μέσα από ένα πλούσιο και συναρπαστικό φάσμα ιστορικών, λογοτεχνικών και λαογραφικών κειμένων, θεμάτων και προσεγγίσεων, θα διερευνήσετε τη σκοτεινή πλευρά της βικτοριανής εποχής.

Το μάθημα σας δίνει πρόσβαση σε πληθώρα διαδικτυακών πηγών και ψηφιοποιημένου αρχειακού υλικού σχετικά με τον βικτοριανό πολιτισμό και αξιοποιεί τοπικούς λογοτεχνικούς και πολιτιστικούς πόρους, όπως η Συλλογή Κόναν Ντόιλ (Lancelyn Green Bequest) στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πόρτσμουθ. Θα έχετε την ελευθερία και το περιθώριο να ακολουθήσετε τους δικούς σας τομείς ενδιαφέροντος και έρευνας μέσω ενός ατομικού ερευνητικού έργου και μιας διπλωματικής εργασίας 15.000 λέξεων.

Τι θα ζήσετε

Σε αυτό το μάθημα θα:

 • Διδάσκονται από ειδικούς από τα τμήματα Ιστορίας και Αγγλικών του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ.
 • να αναπτύξετε τις ερευνητικές σας δεξιότητες, την κριτική σας σκέψη και τη λογοτεχνική σας ανάλυση
 • Εργαστείτε σε δύο βασικές ενότητες περιεχομένου, οι οποίες επικεντρώνονται στις πολιτισμικές εντάσεις μεταξύ των βικτοριανών ανησυχιών (εγκληματικότητα, φτώχεια, παραγκουπόλεις και εκφυλισμός) και της βικτοριανής γοητείας (υπερφυσική λαογραφία και μαγεία, φαντάσματα, πνευματισμός και αποκρυφισμός, καθώς και η ανάπτυξη της βικτοριανής κουλτούρας των διασημοτήτων).
 • Χρησιμοποιήστε τον πλούτο του διαδικτυακού αρχειακού υλικού της Βιβλιοθήκης μας, συμπεριλαμβανομένων των London Low Life, Victorian Popular Culture, The Old Bailey Online, The Charles Booth Archive, και το Αρχείο Εφημερίδων της Βρετανικής Βιβλιοθήκης
 • Να έχετε ευκαιρίες για έρευνα στη Συλλογή Charles Dickens και στη Συλλογή Arthur Conan Doyle (Lancelyn Green Bequest), οι οποίες στεγάζονται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πόρτσμουθ
 • να μελετήσετε οποιοδήποτε θέμα σας ενδιαφέρει στο ευρύ πεδίο του βικτοριανού γοτθικού και της ιστορίας του βικτοριανού πολιτισμού
 • Να είστε σε θέση να βασίσετε τις σπουδές σας γύρω από πιο πρόσφατες νεοβικτωριανές αναπαραστάσεις του δέκατου ένατου αιώνα στα ερευνητικά τους σχέδια, εξερευνώντας τομείς όπως το έγκλημα ή τα υπερφυσικά μυθιστορήματα ή την κουλτούρα του steampunk.
 • Έχετε την ευκαιρία να ακούσετε εξωσχολικές ομιλίες από προσκεκλημένους μελετητές και συγγραφείς
 • Να υποστηρίζεστε πλήρως από έναν προσωπικό καθηγητή (μέλος της ομάδας διδασκαλίας) καθ' όλη τη διάρκεια του μαθήματός σας

Καριέρες και ευκαιρίες

Το μάθημα αυτό, εκτός του ότι σας προσφέρει μεγαλύτερη εξειδίκευση στους τομείς της ιστορίας του δέκατου ένατου αιώνα και της βικτοριανής γοτθικής λογοτεχνίας, ενισχύει επίσης τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας και σε άλλους τομείς. Κατά τη διάρκεια αυτού του μαθήματος, θα:

 • να αναπτύξουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να εργαστούν στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς, των τεχνών και των μέσων ενημέρωσης
 • να αναπτύξουν ένα ισχυρό υπόβαθρο για την επιδίωξη πιο προχωρημένων επιπέδων ακαδημαϊκών σπουδών, συμπεριλαμβανομένων των διδακτορικών διατριβών και της σταδιοδρομίας στον ακαδημαϊκό χώρο
 • να βελτιώσετε τις ευρύτερες ακαδημαϊκές σας δεξιότητες, όπως η ικανότητα ανάλυσης, αξιολόγησης, σύνθεσης και αξιολόγησης
 • να αναπτύξετε τις αρχειακές και ερευνητικές σας δεξιότητες, καθώς και τις ικανότητες ανάλυσης και ερμηνείας δεδομένων
 • να βελτιώσετε την προφορική και γραπτή σας επικοινωνία, τη διαχείριση του χρόνου και του φόρτου εργασίας και άλλες μεταβιβάσιμες δεξιότητες

Μετά την αποχώρησή σας από το Πανεπιστήμιο, μπορείτε να λάβετε βοήθεια, συμβουλές και υποστήριξη για έως και 5 χρόνια από την υπηρεσία μας για την επαγγελματική σταδιοδρομία και την απασχολησιμότητα, καθώς προχωράτε στην καριέρα σας.

**** Θα αξιολογηθείτε μέσω:**** Ιστοριογραφικά και τεκμηριωτικά δοκίμια. Αναστοχαστική απάντηση σε ένα ερώτημα, που βασίζεται σε διαφορετικές πηγές για την ανάλυση και αξιολόγηση ενός συγκεκριμένου ζητήματος, με στόχο την παρουσίαση μιας σαφούς και καλά αιτιολογημένης άποψης. Επισκόπηση πηγής/σχολιασμός ντοκιμαντέρ. Λεπτομερής ανάλυση και αξιολόγηση ενός συγκεκριμένου ιστορικού στοιχείου ή μιας λογοτεχνικής πηγής. Παρουσίαση ή vlog. Μια ευκαιρία να επιδείξετε και να βελτιώσετε τις ικανότητές σας στην παρουσίαση και την ικανότητα να μεταφέρετε ιδέες, προβληματισμούς και επιχειρήματα μέσω προφορικής και οπτικής μορφής, αντί για γραπτή μορφή. Εκτεταμένη ατομική ερευνητική εργασία και διατριβή. Ένα διαρκές κομμάτι ατομικής έρευνας σε ένα βικτοριανό θέμα της δικής σας επιλογής. Δουλεύοντας υπό την καθοδήγηση ενός επιβλέποντα και συνδυάζοντας την ανάλυση τόσο πρωτογενών πηγών όσο και δευτερογενούς βιβλιογραφίας, η έμφαση δίνεται στην παραγωγή ενός πρωτότυπου ερευνητικού έργου που επιχειρεί να προωθήσει μια νέα ερμηνεία ή προοπτική. Αυτό περιλαμβάνει επίσης ένα σχέδιο έργου ή μια πρόταση, που υποβάλλεται νωρίς στις ενότητες, ώστε να έχετε τη δυνατότητα να λάβετε διαμορφωτική ανατροφοδότηση σχετικά με τα προτεινόμενα έργα σας. Θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε τις δεξιότητες και τις γνώσεις σας ανεπίσημα πριν από τις αξιολογήσεις που υπολογίζονται στον τελικό βαθμό σας. Μπορείτε να λαμβάνετε ανατροφοδότηση για όλες τις πρακτικές και επίσημες αξιολογήσεις, ώστε να μπορείτε να βελτιωθείτε στο μέλλον.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
IELTS (Academic) 6.5

Γνώση της αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον στη ζώνη 6,5 του IELTS, χωρίς καμία βαθμολογία κάτω από 6,0.

PTE Academic 61

Συνολική βαθμολογία 61 με ελάχιστη βαθμολογία 54 σε κάθε δεξιότητα.

TOEFL (iBT) 91

91 με ελάχιστη βαθμολογία 20 στην ανάγνωση, 19 στην ακρόαση, 21 στον προφορικό λόγο και 20 στον γραπτό λόγο

Cambridge English Advanced

Cambridge English: Advanced (CAE) μετά τον Ιανουάριο του 2015. Συνολική βαθμολογία 176, χωρίς καμία βαθμολογία συνιστωσών μικρότερη από 169.

Cambridge English Proficiency

Cambridge English: Proficiency (CPE) που εξετάστηκε μετά τον Ιανουάριο του 2015. Συνολική βαθμολογία 176 με καμία βαθμολογία συνιστωσών μικρότερη από 169.

Trinity ISE

Trinity College Integrated Skills in English (ISE) Level III με επιτυχία και στα 4 στοιχεία


Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςVictorian Gothic: History, Literature and Culture (Distance Learning), MA, εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

Τουλάχιστον πτυχίο δεύτερης τάξης με άριστα ή ισοδύναμο, στην Ιστορία, την Αγγλική γλώσσα ή σε συναφές αντικείμενο, ή μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σε κατάλληλο αντικείμενο. Ισοδύναμη επαγγελματική εμπειρία ή/και προσόντα θα ληφθούν υπόψη.

έξοδα

Δίδακτρα Βικτωριανό γοτθικό: Ιστορία, λογοτεχνία και πολιτισμός (εξ αποστάσεως εκπαίδευση) MA

EU £8900 έτος 1
Αγγλία £8900 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £8900 έτος 1
Σκωτία £8900 έτος 1
Ουαλία £8900 έτος 1
Channel Islands £8900 έτος 1
Ιρλανδία £8900 έτος 1
Διεθνή £8900 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Οι χρεώσεις είναι ακριβείς κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση.

Τα τέλη μπορεί επίσης να αυξηθούν τα επόμενα έτη, σύμφωνα με τον πληθωρισμό

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Portsmouth στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο του Portsmouth σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Σπουδές

  • #53 
  • #451 
  Κοινωνικές επιστήμες
  NTU Κατατάξεις ανά Θέμα
  [Δημοσίευση 11 Ιουλίου, 2023]

Προβολή του συνόλου των 29 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Portsmouth

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Portsmouth

Το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ βρίσκεται στη μοναδική νησιωτική πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου, το Πόρτσμουθ. Αυτό το δημόσιο πανεπιστήμιο, το οποίο προηγουμένως ήταν γνωστό ως Portsmouth Polytechnic, αποτελεί μέρος της Πανεπιστημιακής Συμμαχίας, ενός οργανισμού που έχει ως στόχο την προώθηση της ανάπτυξης και της καινοτομίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, δίνοντας έμφαση στους δεσμούς με τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία.

Λίστα με 234 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Portsmouth - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο του Portsmouth

προπτυχιακοί φοιτητές:
18085
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
5005
:
23090
 • Societies - Student Life #5
 • Dental Nursing, Dental Hygiene and Dental Therapy - University of Portsmouth
 • Why our graduates love the University of Portsmouth.
 • Modern Languages at the University of Portsmouth
 • Psychology BSc - Students - University of Portsmouth
 • Business and Management at the University of Portsmouth

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Ιστορία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Dundee
(University of Dundee)
- 0% 0% £20900 165 Νταντί Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ιστορία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
- 5% 3% £26500 174 Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ιστορία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
- 0% 0% £21900 £20800 160 Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ιστορία MA (Hons) Πανεπιστήμιο του St Andrews
(University of St Andrews)
- 0% 0% £30160 172 Σεντ Άντριους Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ιστορία με γαλλικά MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Dundee
(University of Dundee)
- 0% 5% £20900 166 Νταντί Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ιστορία (Μεσαίωνας/Μοντέρνα ή Μεσαίωνας/Μοντέρνα/Σκωτία) MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
- 10% 3% - 188 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ιστορία/Μαθηματικά MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
- 4% 3% - 199 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ιστορία/Ιταλικά MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
- 6% 0% - 205 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ιστορία/Λατινικά MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Glascow
(University of Glasgow)
- 6% 3% - 181 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πρώιμη προϊστορία και προέλευση του ανθρώπου MA Πανεπιστήμιο του York
(The University of York)
- - - £22250 £23900 - Γιορκ Oncampus πλήρους απασχόλησης