University of Portsmouth
Γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία DipHE
University of Portsmouth - Πανεπιστήμιο του Portsmouth

Προσφερόμενες μορφές προγραμμάτων σπουδών

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £23649 £21763 £25797
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £19811 - £32514 £15958 - £27696 £18547 - £32367

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Πληροφορίες για το μάθημα

Έχετε υπόβαθρο στη συμβουλευτική ή την ψυχολογία; Θα θέλατε να μάθετε πώς να βοηθάτε τους ανθρώπους να αμφισβητούν τον αρνητικό τρόπο σκέψης, ώστε να μπορούν να προσεγγίζουν τις καταστάσεις πιο θετικά;

Σε αυτό το DipHE Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας, θα μάθετε τις πρακτικές γνώσεις και τις διαπροσωπικές δεξιότητες που χρειάζεστε για να ακολουθήσετε μια καριέρα ως γνωστικός συμπεριφορικός θεραπευτής.

Στο έτος 1, θα αναπτύξετε θεμελιώδεις δεξιότητες συμβουλευτικής και θα εξερευνήσετε όλες τις συμβουλευτικές προσεγγίσεις που είναι διαθέσιμες στους επαγγελματίες, συμπεριλαμβανομένης της συμβουλευτικής gestalt και της ανθρωπιστικής συμβουλευτικής.

Στο δεύτερο έτος σπουδών σας, θα επικεντρωθείτε στην ανάπτυξη των πρακτικών δεξιοτήτων που χρειάζεστε ως γνωστικός συμπεριφοριστικός θεραπευτής. Αυτό περιλαμβάνει την εφαρμογή των όσων μαθαίνετε στην πράξη με τη διεξαγωγή 100 ωρών εποπτευόμενης θεραπείας. Θα αναπτύξετε επίσης τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να εργάζεστε με διαφορετικούς τύπους πελατών και θα μάθετε για θέματα ψυχικής υγείας.

Μετά το πέρας των μαθημάτων, μπορείτε να αναβαθμίσετε το πτυχίο σας σε πτυχίο Bachelor. Θα μπορούσατε επίσης να εργαστείτε ως γνωστικός συμπεριφοριστικός θεραπευτής σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η αστυνομία, οι φυλακές και ο εθελοντικός τομέας.

Εναλλακτικά μαθήματα

Αυτό το μάθημα μοιράζεται τις ίδιες ενότητες του 1ου έτους με το DipHE Humanistic Counselling και το DipHE Gestalt Counselling. Είναι απλό να αλλάξετε μαθήματα στο τέλος του 1ου έτους, αν αλλάξετε γνώμη σχετικά με την ειδικότητα συμβουλευτικής που θα σπουδάσετε.

Τι θα ζήσετε

Σε αυτό το μάθημα θα:

 • Μάθετε από έμπειρο, εκπαιδευμένο προσωπικό που έχει εργαστεί σε οργανισμούς ή έχει διευθύνει τις δικές του ιδιωτικές πρακτικές.
 • Σπουδάστε ενότητες που σας παρέχουν ισχυρά θεμέλια για τις σπουδές σας και τη μελλοντική σας σταδιοδρομία, καλύπτοντας θέματα όπως συμβουλευτικές δεξιότητες, ηθική, θεωρία συμβουλευτικής και επαγγελματικές δεξιότητες και ανάπτυξη
 • Εστίαση στην ανάπτυξη εξειδικευμένων δεξιοτήτων και γνώσεων γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας στο έτος 2
 • Εφαρμόστε τις γνώσεις και τις δεξιότητές σας με τουλάχιστον 100 ώρες εποπτευόμενης συμβουλευτικής σε μια πρακτική άσκηση στην κοινότητα.
 • Να δημιουργήσετε ένα θεμέλιο που θα σας βοηθήσει να εργαστείτε για περαιτέρω επαγγελματική διαπίστευση με τη Βρετανική Ένωση για τη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία (BACP) μετά την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών.
 • να αποκτήσετε ερευνητικές δεξιότητες, τις οποίες μπορείτε να εφαρμόσετε στην καριέρα σας και σε σπουδές επιπέδου πτυχίου μετά το πέρας του μαθήματος
 • Ανάπτυξη μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων που μπορείτε να εφαρμόσετε σε όλες τις πτυχές της ζωής και της καριέρας σας σε τομείς όπως η επίλυση προβλημάτων, η επικοινωνία, η ομαδική εργασία, ο προγραμματισμός, η αποτελεσματική ανατροφοδότηση και η πληροφορική
 • Σπουδάζετε στο Eastleigh College με πρόσβαση στην υποστήριξη και τις υπηρεσίες του University of Portsmouth
 • Υποβάλετε αίτηση για ένταξη στη Βρετανική Ένωση Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας (BACP) και αποκτήστε πρόσβαση σε πόρους των μελών, όπως συνδρομές σε περιοδικά, δωρεάν μαθήματα και πίνακες εργασίας.

Καριέρες και ευκαιρίες

Η CBT είναι ένα εργαλείο που βοηθά τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν δυσκολίες όπως άγχος, κατάθλιψη, στρες, φοβίες, διατροφικές διαταραχές και εμμονές.

Η αυξημένη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ψυχικής υγείας και γεγονότα όπως η πανδημία του κοροναϊού έχουν αυξήσει τη ζήτηση για υπηρεσίες συμβουλευτικής και θεραπείας. Ως θεραπευτής γνωσιακής συμπεριφοράς, μπορείτε να έχετε σημαντικό θετικό αντίκτυπο στην υγεία και την ευημερία των ανθρώπων και να βοηθήσετε στην αποσυμφόρηση άλλων υπηρεσιών υγείας, όπως οι γενικοί ιατροί και τα νοσοκομεία.

Οι τομείς του δημόσιου, ιδιωτικού και φιλανθρωπικού τομέα στους οποίους θα μπορούσατε να εργαστείτε μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων περιλαμβάνουν:

 • Εκπαίδευση
 • Υπηρεσίες αλκοόλ και ναρκωτικών
 • Υπηρεσίες διατροφικών διαταραχών
 • Υπηρεσίες ψυχικής υγείας
 • Γενικοί ιατροί
 • Αστυνομία και φυλακές

Θα μπορούσατε επίσης να αναβαθμίσετε το δίπλωμά σας σε πτυχίο Bachelor στο μάθημα BSc (Hons) Cognitive Behavioural Therapy top-up.

Όταν ολοκληρώσετε επιτυχώς το μάθημα, μπορείτε να δώσετε το Πιστοποιητικό Επάρκειας της Βρετανικής Ένωσης για τη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία (BACP) για να γίνετε εγγεγραμμένο μέλος της BACP.

****Σε αυτό το δίπλωμα συμβουλευτικής, θα αξιολογηθείτε μέσω:**** **Έρευνες** **Ζωντανές αξιολογήσεις δεξιοτήτων (σενάρια παιχνιδιού ρόλων)** **Ατομικές και ομαδικές παρουσιάσεις** **Χαρτοφυλάκια αποδεικτικών στοιχείων** **Μελέτες περιπτώσεων** **Προσωπικά μαθησιακά ημερολόγια** **Επαγγελματικές απαιτήσεις (αξιολόγηση "καταλληλότητας για άσκηση")** **Μάθηση υπό επίβλεψη σε εργασιακό περιβάλλον** Θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε τις δεξιότητες και τις γνώσεις σας ανεπίσημα πριν από τις αξιολογήσεις που υπολογίζονται στον τελικό βαθμό σας. Η ανατροφοδότηση έχει κεντρικό ρόλο σε αυτό το μάθημα. Θα λαμβάνετε ανατροφοδότηση για όλες τις πρακτικές και επίσημες αξιολογήσεις, ώστε να μπορείτε να βελτιωθείτε στο μέλλον, καθώς και για την αίτησή σας για την αξιολόγηση "Fitness to Practice". Θα εξασκηθείτε επίσης στην παροχή ανατροφοδότησης κατά τη διάρκεια ζωντανών αξιολογήσεων δεξιοτήτων, όπου θα λαμβάνετε ανατροφοδότηση από τους συναδέλφους σας, καθώς και από τον καθηγητή αξιολόγησης. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν το Enhanced Disclosure and Barring Service (DBS) πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
IELTS (Academic) 6

Γνώση της αγγλικής γλώσσας τουλάχιστον στο IELTS band 6.0, χωρίς καμία βαθμολογία σε κανένα συστατικό κάτω από 5.5.

PTE Academic 54

Συνολική βαθμολογία 54 με ελάχιστο 51 σε κάθε δεξιότητα.

TOEFL (iBT) 79

79 με ελάχιστη βαθμολογία 18 στην ανάγνωση, 17 στην ακρόαση, 20 στον προφορικό λόγο και 17 στον γραπτό λόγο.

Cambridge English Advanced

Cambridge English: Advanced (CAE) που εξετάστηκε μετά τον Ιανουάριο του 2015. Συνολική βαθμολογία 169, χωρίς καμία βαθμολογία συνιστωσών μικρότερη από 162.

Cambridge English Proficiency

Cambridge English: Proficiency (CPE) που εξετάστηκε μετά τον Ιανουάριο του 2015. Συνολική βαθμολογία 169 με καμία βαθμολογία συνιστωσών μικρότερη από 162.

Trinity ISE

Trinity College Integrated Skills in English (ISE) Level III με επιτυχία και στα 4 στοιχεία

Αυτό το μάθημα είναι διαθέσιμο σε υποψηφίους από την ΕΕ και το εξωτερικό που δεν χρειάζονται βίζα φοιτητικής διαδρομής
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςCognitive Behavioural Therapy, DipHE, εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία DipHE

EU £6165 έτος 1
Αγγλία £6165 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £6165 έτος 1
Σκωτία £6165 έτος 1
Ουαλία £6165 έτος 1
Channel Islands £6165 έτος 1
Ιρλανδία £6165 έτος 1
Διεθνή £20200 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Φοιτητές που κατοικούν σε χώρες της ΕΕ: παρακαλούμε σημειώστε ότι το καθαρό κόστος περιλαμβάνει την υποτροφία μετάβασης

Τα τέλη είναι ακριβή κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και μπορούν να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή χωρίς προειδοποίηση.

Τα τέλη μπορεί επίσης να αυξηθούν τα επόμενα έτη, σύμφωνα με τον πληθωρισμό

.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)
 • έτος 2

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Portsmouth στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 31 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Portsmouth

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Portsmouth

Το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ βρίσκεται στη μοναδική νησιωτική πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου, το Πόρτσμουθ. Αυτό το δημόσιο πανεπιστήμιο, το οποίο προηγουμένως ήταν γνωστό ως Portsmouth Polytechnic, αποτελεί μέρος της Πανεπιστημιακής Συμμαχίας, ενός οργανισμού που έχει ως στόχο την προώθηση της ανάπτυξης και της καινοτομίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, δίνοντας έμφαση στους δεσμούς με τις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία.

Λίστα με 234 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Portsmouth - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο του Portsmouth

προπτυχιακοί φοιτητές:
18085
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
5005
:
23090
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Ψυχοθεραπεία": Ακαδημαϊκό έτος - Εγγραφές φοιτητών σε ισοδύναμο πλήρους φοίτησης που δημοσιεύθηκαν από την Higher Education Statistics Agency (HESA) στις Φεβρουαρίου 2022
 • Societies - Student Life #5
 • Why our graduates love the University of Portsmouth.
 • Modern Languages at the University of Portsmouth
 • Psychology BSc - Students - University of Portsmouth
 • Business and Management at the University of Portsmouth
 • Dental Nursing, Dental Hygiene and Dental Therapy - University of Portsmouth

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Eastleigh College
map marker Προβολή χάρτη
South Hampshire College Group - Eastleigh Campus
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Ψυχοδυναμική της ανθρώπινης ανάπτυξης PgDip Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Birkbeck, University of London)
- - - £12000 - Λονδίνο Oncampus μερική απασχόληση
Γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία DipHE Πανεπιστήμιο του Portsmouth
(University of Portsmouth)
- - - £20200 - Πόρτσμουθ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ψυχοκοινωνικές σπουδές GradCert Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Birkbeck, University of London)
- - - £6610 - Λονδίνο Oncampus μερική απασχόληση
Ψυχοδυναμικές προσεγγίσεις Grad Dip Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
- - - £14322 - Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κλινική Ψυχιατρική PgDip Πανεπιστήμιο του South Wales
(University of South Wales)
- - - - - - Online μερική απασχόληση
Γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία (υψηλής έντασης) PgDip Πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church
(Canterbury Christ Church University)
- - - - - Καντέρμπερι Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γνωσιακή συμπεριφοριστική πρακτική PgCert Πανεπιστήμιο Queen's του Μπέλφαστ
(Queen's University of Belfast)
- - - - - Μπέλφαστ Oncampus μερική απασχόληση
Ενισχυμένη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία PgCert Πανεπιστήμιο του Oxford
(University of Oxford)
- - - - - Οξφόρδη Oncampus μερική απασχόληση
Δεξιότητες γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας PgCert Πανεπιστήμιο του South Wales
(University of South Wales)
- - - - - - Oncampus μερική απασχόληση
Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία PgDip Νέο Πανεπιστήμιο του Buckinghamshire
(Buckinghamshire New University)
- - - - - Χάι Ουίκαμ Oncampus μερική απασχόληση