University of Oxford
Ιστορία της επιστήμης, της ιατρικής και της τεχνολογίας MSc
University of Oxford - Πανεπιστήμιο του Oxford

Προσφερόμενες μορφές προγραμμάτων σπουδών

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

**Οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή τη σελίδα ήταν σωστές κατά τη στιγμή της δημοσίευσης (Νοέμβριος 2023). Για πλήρεις και επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο μάθημα, επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα του μαθήματος του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης μέσω www.graduate.ox.ac.uk/ucas.**

MSc

Αυτό το εξειδικευμένο μονοετές πρόγραμμα σπουδών προσφέρει μια σειρά επιλογών στην ιστορία της επιστήμης, της ιατρικής και της τεχνολογίας. Μπορείτε να ειδικευτείτε στην ιστορία της επιστήμης και της τεχνολογίας ή στην ιστορία της ιατρικής, αν και τα όρια μεταξύ αυτών των τομέων είναι σκόπιμα διαπερατά.

Η ιστορία της επιστήμης, της ιατρικής και της τεχνολογίας είναι ένας εδραιωμένος κλάδος στην Οξφόρδη. Ο R. T. Gunther και ο Charles Singer ήταν μεταξύ των πρωτοπόρων του θέματος στις αρχές του εικοστού αιώνα, και από τη δεκαετία του 1920 το Μουσείο Ιστορίας της Επιστήμης στεγάζει μια εξαιρετική συλλογή επιστημονικών οργάνων και μια εξαιρετική εξειδικευμένη βιβλιοθήκη. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η δημιουργία της έδρας της ιστορίας της επιστήμης και η ίδρυση της Μονάδας Wellcome για την ιστορία της ιατρικής έδωσαν στο θέμα πρόσθετη δύναμη και επέτρεψαν σημαντικές νέες αναχωρήσεις. Το Κέντρο της Οξφόρδης για την Ιστορία της Επιστήμης, της Ιατρικής και της Τεχνολογίας (HSMT) δημιουργήθηκε το 2017 προκειμένου να αξιοποιήσει τη διδακτική και ερευνητική ικανότητα των πολυάριθμων ιστορικών που εργάζονται σε θέματα HSMT σε προγράμματα με έδρα την Οξφόρδη και σε διάφορα μουσεία, κολέγια και σχολές.

Η τεχνογνωσία των επιστημόνων στην Οξφόρδη καλύπτει τους περισσότερους από τους κύριους τομείς και περιόδους της ιστορίας της επιστήμης, της ιατρικής και της τεχνολογίας. Ένα ποικίλο πρόγραμμα σεμιναρίων, διαλέξεων και συνεδρίων σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε γνώσεις για θέματα πέρα από την επιλεγμένη ειδικότητά σας και να συναντήσετε επισκέπτες από τη Βρετανία και το εξωτερικό.

 • Βασικό μάθημα: διδάσκεται στα μαθήματα κατά τη διάρκεια του εξαμήνου Michaelmas και ενισχύεται με διαλέξεις για συγκεκριμένα θέματα.
 • Μαθήματα επιλογής: Δύο προχωρημένα μαθήματα επιλογής, που συνήθως διδάσκονται σε μικρές τάξεις και κυρίως κατά τη διάρκεια του εξαμήνου Hilary.
 • Ερευνητική εργασία: Θα εργαστείτε πάνω στο πρωτότυπο ερευνητικό σας έργο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, υπό την καθοδήγηση του επιβλέποντα καθηγητή σας και αναμένεται να αφιερώσετε τις διακοπές του Πάσχα στην αρχειακή έρευνα και συγγραφή.

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι δεν είναι δυνατόν να προσφέρονται κάθε χρόνο όλα τα προαιρετικά μαθήματα που αναφέρονται, ανάλογα με τα επίπεδα ζήτησης των φοιτητών.

Εάν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για το διδακτορικό σας δίπλωμα, θα σας ενθαρρύνουμε να αναπτύξετε τη διδακτορική σας πρόταση κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών των μαθημάτων, ώστε να είστε σε θέση να υποβάλετε αίτηση για διδακτορικό δίπλωμα.

MPhil

Αυτό το διετές πρόγραμμα προσφέρει μια σειρά επιλογών που βασίζονται στην εμπειρία της μεγάλης κοινότητας επιστημόνων της Οξφόρδης που ασχολούνται με την ιστορία της επιστήμης, της ιατρικής και της τεχνολογίας. Μπορείτε να ειδικευτείτε στην ιστορία της επιστήμης και της τεχνολογίας ή στην ιστορία της ιατρικής, αν και τα όρια μεταξύ αυτών των τομέων είναι σκόπιμα διαπερατά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα υποχρεωτικό μάθημα κορμού, μαθήματα επιλογής και ένα ερευνητικό έργο.

 • Βασικό μάθημα: διδάσκεται σε μαθήματα κατά τη διάρκεια του εξαμήνου Michaelmas και ενισχύεται με διαλέξεις για συγκεκριμένα θέματα.
 • Μαθήματα επιλογής: Θα παρακολουθήσετε τέσσερα προχωρημένα μαθήματα επιλογής, τα οποία συνήθως διδάσκονται σε μικρές τάξεις και κυρίως κατά τη διάρκεια του εξαμήνου Hilary και των δύο ετών. Παραδείγματα των μαθημάτων επιλογής δίνονται στην ιστοσελίδα μαθημάτων του δικτυακού τόπου της σχολής (βλ. την ενότητα Περαιτέρω πληροφορίες και ερωτήσεις για περισσότερες λεπτομέρειες). Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι ενδέχεται να μην προσφέρονται κάθε χρόνο όλα τα αναφερόμενα προαιρετικά μαθήματα, ανάλογα εν μέρει με τα επίπεδα ζήτησης από τους φοιτητές.
 • Ερευνητικό έργο: Θα εργαστείτε πάνω στο πρωτότυπο ερευνητικό σας έργο καθ' όλη τη διάρκεια και των δύο ετών, υπό την καθοδήγηση του επιβλέποντα καθηγητή σας, και αναμένεται να αφιερώσετε τις θερινές διακοπές μεταξύ των δύο ετών και το εξάμηνο Michaelmas του δεύτερου έτους στην έρευνα και συγγραφή αρχείων.
**Για τις πλήρεις περιγραφές, επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα μαθημάτων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης μέσω www.graduate.ox.ac.uk/ucas**

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • Graduate Degrees
  • 7.0
  • Undergraduate Degrees
  • (no subscore less than 6.0)

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςHistory of Science, Medicine and Technology, MSc, εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

Για πλήρεις και επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με το συγκεκριμένο μάθημα, επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης μέσω www.graduate.ox.ac.uk/ucas

έξοδα

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Oxford στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 38 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Oxford

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Oxford

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι ένα διάσημο ερευνητικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στην Οξφόρδη της Αγγλίας και είναι το παλαιότερο αγγλόφωνο πανεπιστήμιο στον κόσμο. Αποτελείται από 39 εν μέρει αυτόνομες συστατικές σχολές, έξι ιδιωτικές αίθουσες και μια ποικιλία ακαδημαϊκών τμημάτων που χωρίζονται σε τέσσερα τμήματα: Ανθρωπιστικές επιστήμες, Μαθηματικές, Φυσικές και Βιολογικές Επιστήμες, Ιατρικές Επιστήμες και Κοινωνικές Επιστήμες.

Λίστα με 389 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Oxford - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο του Oxford

προπτυχιακοί φοιτητές:
12425
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
9785
:
22210
 • Official Guide for an Oxford Applicant: Undergraduate (1/3) – What Oxford is Like
 • Our student stories – finding a place
 • Aula Education: Anders' advice for Economics & Management students
 • I am African, and Oxford was for me: Oxford MBA
 • The Master of Public Policy at Oxford (MPP)
 • How has Oxford changed you?

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

University of Oxford
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Φιλοσοφία και Ιστορία της Επιστήμης MA Πανεπιστήμιο του Bristol
(University of Bristol)
- - - £25200 - Μπρίστολ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ιστορία της επιστήμης, της τεχνολογίας και της ιατρικής MSc Πανεπιστήμιο του Manchester
(The University of Manchester)
- - - - - Μάντσεστερ Oncampus μερική απασχόληση
Ιστορία της επιστήμης, της ιατρικής και της τεχνολογίας MSc Πανεπιστήμιο του Oxford
(University of Oxford)
- - - - - Οξφόρδη Oncampus πλήρους απασχόλησης