The University of Sheffield
Οικολογία και Βιολογία Διατήρησης MBiolSci
The University of Sheffield - Πανεπιστήμιο του Sheffield

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Το τετραετές πρόγραμμα MBiolSci Ecology and Conservation Biology (Οικολογία και Βιολογία Διατήρησης) έχει σχεδιαστεί για να σας δώσει το καλύτερο ξεκίνημα στην προσπάθειά σας να σταδιοδρομήσετε στη βιομηχανική ή ακαδημαϊκή έρευνα. Θα εξερευνήσετε πώς οι άνθρωποι, τα ζώα και τα φυτά αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με το περιβάλλον τους και πώς αυτό καθορίζει την αφθονία, την κατανομή και τη βιοποικιλότητα που βλέπουμε στον πλανήτη. Θα μάθετε για τις ανθρώπινες επιπτώσεις στις οικολογικές αλληλεπιδράσεις, την κλιματική κρίση, τη βιοποικιλότητα και τη βιωσιμότητα, καθώς και για το τι μπορούμε να κάνουμε για τη διαχείριση των φυσικών πόρων εν όψει των μεταβαλλόμενων περιβαλλόντων. Τα τρία πρώτα έτη του κύκλου σπουδών σας θα έχουν την ίδια δομή με το BSc, ενώ το τέταρτο έτος θα είναι αφιερωμένο σε ένα μεγάλο ερευνητικό έργο στο πεδίο ή στο εργαστήριο, δουλεύοντας μαζί με τους κορυφαίους παγκοσμίως ακαδημαϊκούς μας.

Παράλληλα με τα εξειδικευμένα μαθήματα οικολογίας και διατήρησης, από το πρώτο έτος θα έχετε την ευελιξία να μελετήσετε θέματα από όλο το εύρος της βιολογίας για να συμπληρώσετε τις γνώσεις σας. Τα θέματα κυμαίνονται από την επιστήμη των φυτών, τη βιοτεχνολογία και τη ζωολογία, μέχρι τις νευροεπιστήμες, τη γενετική και τη φυσιολογία. Αυτή η ευελιξία σας επιτρέπει να μελετήσετε την οικολογία και τη διατήρηση σε μεγαλύτερο βάθος, να διατηρήσετε τα ενδιαφέροντά σας ευρύτατα ή ακόμη και να στραφείτε σε άλλο πρόγραμμα σπουδών εντός των βιοεπιστημών. Ανεξάρτητα από τις ενότητες που θα επιλέξετε να σπουδάσετε, θα αναπτύξετε πρακτικές εργαστηριακές και μεταβιβάσιμες δεξιότητες που καθιστούν τους αποφοίτους μας ελκυστικούς στους εργοδότες, όπως η διαχείριση έργων, η επίλυση προβλημάτων, οι επικοινωνιακές δεξιότητες και η ανάλυση δεδομένων.

Θα σας δώσουμε επίσης πολλές ευκαιρίες να εφαρμόσετε τις νέες σας δεξιότητες και γνώσεις. Θα βρίσκεστε στο εργαστήριο για να ολοκληρώσετε εμπεριστατωμένες πρακτικές ασκήσεις, στην περιοχή Peak District για να διεξάγετε τα δικά σας ερευνητικά προγράμματα, θα επισκέπτεστε ζωολογικούς κήπους, ενυδρεία και άλλα επιστημονικά σημεία σε όλη τη χώρα και θα ξεκινήσετε μια μοναδική εμπειρία στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στο εξωτερικό.

Είτε επιλέξετε να επικεντρωθείτε αποκλειστικά στην οικολογία και τη βιολογία διατήρησης, είτε να μελετήσετε μια σειρά θεμάτων σε όλες τις βιοεπιστήμες, ο προσωπικός σας καθηγητής θα σας υποστηρίξει ώστε να προσαρμόσετε το πτυχίο σας στα ενδιαφέροντα και τους επαγγελματικούς σας στόχους.

Είτε θέλετε να ακολουθήσετε μια καριέρα στην επιστήμη, είτε να εφαρμόσετε τις δεξιότητές σας στη βιομηχανία, είτε να συνεχίσετε τις σπουδές σας, οι απόφοιτοι βιοεπιστημών του Sheffield είναι περιζήτητοι λόγω των εξειδικευμένων εργαστηριακών και επιτόπιων δεξιοτήτων τους, της ικανότητάς τους να επιλύουν προβλήματα, να χειρίζονται και να αναλύουν δεδομένα και να επικοινωνούν αποτελεσματικά πολύπλοκες ιδέες σε ένα ευρύ φάσμα ακροατηρίων.

Οι φοιτητές μας εξασφαλίζουν θέσεις εργασίας σε κορυφαίους επιστημονικούς οργανισμούς όπως η GSK, η AstraZeneca, η Cancer Research, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, τα Wildlife Trusts και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Οι μεταβιβάσιμες δεξιότητες ενσωματώνονται και αναπτύσσονται σε όλα τα πτυχία μας, πράγμα που σημαίνει ότι χρόνο με το χρόνο πολλοί από τους αποφοίτους μας εντάσσονται σε 100 κορυφαίους εργοδότες, όπως το BBC, η Deloitte, η Δημόσια Υπηρεσία και το πρόγραμμα κατάρτισης αποφοίτων του NHS. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε το πτυχίο σας σε άλλες ποικίλες σταδιοδρομίες, όπως η βιοπληροφορική, το μάρκετινγκ και η επιστημονική επικοινωνία, η διδασκαλία και η επιστημονική πολιτική. Ορισμένοι φοιτητές συνεχίζουν τις σπουδές τους.

Αν θέλετε να αποκτήσετε εργασιακή εμπειρία ως αναγνωρισμένο μέρος του πτυχίου σας, διαθέτουμε πτυχίο Οικολογίας και Βιολογίας Διατήρησης με Έτος Πρακτικής Άσκησης τόσο σε επίπεδο BSc όσο και σε επίπεδο MBiolSci. Μπορείτε να δοκιμάσετε μια επαγγελματική σταδιοδρομία που εξετάζετε μεταξύ του δεύτερου και του τρίτου έτους - είτε πρόκειται για εργαστήριο, είτε για πεδίο, είτε για εφαρμογή των επιστημονικών σας γνώσεων και των μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων σας στη βιομηχανία, και να κερδίζετε μισθό ενώ το κάνετε.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςEcology and Conservation Biology, MBiolSci, εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Οικολογία και Βιολογία Διατήρησης MBiolSci

Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Διεθνή £26950 έτος 1

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

  • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Sheffield στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 34 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Sheffield

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Sheffield

Το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ είναι ένα ερευνητικό πανεπιστήμιο που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση και εδρεύει στο Σέφιλντ της Αγγλίας. Το όραμα του πανεπιστημίου είναι να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο μέσω της δύναμης και της εφαρμογής των ιδεών και της γνώσης. Το εν λόγω πανεπιστήμιο δεν διαθέτει πανεπιστημιουπόλεις, αλλά αντίθετα περίπου 430 κτίρια που βρίσκονται αρκετά κοντά το ένα στο άλλο στο μητροπολιτικό κέντρο της πόλης του Σέφιλντ.

Λίστα με 363 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Sheffield - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο του Sheffield

προπτυχιακοί φοιτητές:
19190
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
9285
:
28475
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Οικολογία": Ακαδημαϊκό έτος - Εγγραφές φοιτητών σε ισοδύναμο πλήρους φοίτησης που δημοσιεύθηκαν από την Higher Education Statistics Agency (HESA) στις Φεβρουαρίου 2022
  • Welcome to the University of Sheffield
  • A second home for international students
  • What's it like to be a University of Sheffield student?
  • University of Sheffield Student Experience
  • Class of 2020 | The University of Sheffield
  • From Malaysia to Sheffield | Rachel's Journey to Sheffield 2019

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Περιβάλλον, Οικονομία και Οικολογία MEnv Πανεπιστήμιο του York
(The University of York)
- - - £28800 - Γιορκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Οικολογία MBiol (Hons) Πανεπιστήμιο του York
(The University of York)
91% 4% 2% £28800 167 Γιορκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Βιολογία και Οικολογία της Διατήρησης Msci (Hons) Πανεπιστήμιο του Exeter
(University of Exeter)
- - - £29700 - Έξετερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Οικολογία και Διατήρηση με έτος θεμελίωσης BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Keele
(University of Keele)
80% 1% 4% - 124 Newcastle pod Lymeom Oncampus πλήρους απασχόλησης
Οικολογία και Βιολογία Διατήρησης MBiol (Hons) Πανεπιστήμιο του Leeds
(University of Leeds)
65% 10% 0% - 176 Λιντς Oncampus πλήρους απασχόλησης
Οικολογία και διατήρηση (Επαγγελματική εμπειρία) MSc Πανεπιστήμιο Lancaster
(Lancaster University)
94% 0% 5% - 179 Λάνκαστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Οικολογία και διατήρηση με ολοκληρωμένο μάστερ Msci (Hons) Πανεπιστήμιο του Keele
(University of Keele)
80% 1% 4% - 124 Newcastle pod Lymeom Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εφαρμοσμένη θαλάσσια και αλιευτική οικολογία MSc Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
- - - £27000 - Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εφαρμοσμένη Οικολογία και Διατήρηση MSc Πανεπιστήμιο East Anglia
(University of East Anglia)
- - - £25150 - Νόργουιτς Oncampus πλήρους απασχόλησης
Οικολογία και διατήρηση MSc Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
- - - £27000 - Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης