Manchester Metropolitan University
Σχεδιασμός και τεχνολογία μόδας BA (Hons)
Manchester Metropolitan University - Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 590 αποφοίτους Fashion Design and Technology BA (Hons) κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με Σπουδές σχεδιασμού από το Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με Σπουδές σχεδιασμού.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
83 /100
590 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Σπουδές σχεδιασμού

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Σπουδές σχεδιασμού στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £22000 £19500 £23500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20500 - £24500 £15000 - £23500 £17500 - £28000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Σπουδές σχεδιασμού (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £22025 £20113 £23568
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £19981 - £25071 £15144 - £24676 £17604 - £29974

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Το BA (Hons) Fashion Design and Technology έχει εξαιρετική φήμη για την παραγωγή αποφοίτων ανδρικής, γυναικείας και αθλητικής ένδυσης που συνδυάζουν τη σχεδιαστική καινοτομία με βαθιά γνώση των τεχνικών πτυχών του σχεδιασμού και της κατασκευής μόδας.

Το μάθημα αντικατοπτρίζει τα σύγχρονα πρότυπα του κλάδου και ενθαρρύνει τους σπουδαστές να σχεδιάζουν και να αναπτύσσουν καινοτόμα προϊόντα και σειρές μόδας χρησιμοποιώντας τόσο χειροκίνητες όσο και ψηφιακές τεχνολογίες. Οι σπουδαστές εργάζονται σε ζωντανά έργα με εταίρους της βιομηχανίας και έχουν επίσης την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση ή/και σπουδές στο εξωτερικό σε συνδυασμό με ένα έτος στη βιομηχανία.

Οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να αποφοιτήσουν με βραβείο ανδρικής, γυναικείας ή αθλητικής ένδυσης, επιλέγοντας εξειδικευμένες ενότητες στο δεύτερο και τρίτο έτος, ή μπορούν να εργαστούν σε πολλαπλές ειδικότητες. Ωστόσο, όλοι οι σπουδαστές ενθαρρύνονται να κατευθύνουν τη μάθησή τους προς εξειδικευμένες αγορές-στόχους, όπως η πολυτέλεια, τα εξωτερικά ενδύματα, το denim, η ραπτική, τα αθλητικά ενδύματα επιδόσεων ή ο τρόπος ζωής. Οι πρακτικές πτυχές του μαθήματος υποστηρίζονται από τη μελέτη του επιχειρηματικού και πολιτιστικού πλαισίου της μόδας και την εξέταση των βιώσιμων πρακτικών του κλάδου.

Οι σπουδαστές εργάζονται για ένα χαρτοφυλάκιο εξόδου που παρουσιάζει τις δημιουργικές και τεχνικές δεξιότητές τους, κατάλληλες για την επιλεγμένη σταδιοδρομία τους. Αν και πολλοί απόφοιτοι καταλαμβάνουν θέσεις στο χώρο του σχεδιασμού, οι τεχνικές πτυχές του προγράμματος προετοιμάζουν τους σπουδαστές και για άλλες σταδιοδρομίες, όπως η κοπή πατρόν, η καινοτομία στη μόδα και η ανάπτυξη προϊόντων.

 • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ ΚΑΙ ΟΦΈΛΗ
 • Το καλύτερο και από τα δύο - Αναπτύξτε σε βάθος τεχνική τεχνογνωσία και εμπορικές επιχειρηματικές δεξιότητες παράλληλα με τη δική σας προσωπική αισθητική σχεδιασμού.
 • Μάντσεστερ και πέρα από αυτό - Ενισχύστε τη μάθησή σας κάνοντας ταξίδια μελέτης. Προηγούμενα ταξίδια ήταν σε εμπορικές εκθέσεις και βάσεις παραγωγής στο Παρίσι, το Μόναχο, το Άμστερνταμ και το Πόρτο, καθώς και στην Ινδία και την Κίνα για να εξερευνήσετε βιώσιμες πρακτικές.
 • Εμπειρία από πρώτο χέρι - Επωφεληθείτε από τις εξαιρετικές ευκαιρίες πρακτικής άσκησης στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό, καθώς η ειδική ομάδα πρακτικής άσκησης βοηθά στην εξεύρεση θέσεων πρακτικής άσκησης σε εταιρείες όπως οι Acne, Burberry, Ralph Lauren, Margaret Howell, Old Navy, Speedo και Adidas.
 • Εγκαταστάσεις βιομηχανικών προδιαγραφών - Θα έχετε πρόσβαση σε εξοπλισμό βιομηχανικών προδιαγραφών, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 150 εξειδικευμένων μηχανών και εξοπλισμού ραφής και σύνδεσης, 3D bodyscanner, εξοπλισμό συγκόλλησης χωρίς ραφή, εξοπλισμό αυτοματοποιημένης κοπής και κοπής με λέιζερ, τρισδιάστατη εκτύπωση και το πιο πρόσφατο ψηφιακό λογισμικό κοπής πατρόν.
 • Αυξήστε μια ειδικότητα - Αξιοποιήστε την ευκαιρία να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στη γυναικεία ένδυση, την ανδρική ένδυση ή την αθλητική ένδυση. Με πρόσβαση σε εξειδικευμένο προσωπικό, εξατομικευμένες εργασίες και διαγωνισμούς του κλάδου για να αναπτύξετε βαθιά γνώση και να βελτιώσετε την απασχολησιμότητά σας.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Fashion Design and Technology BA (Hons) από Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

23% Επαγγελματίες πληροφορικής
15% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
11% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
8% Στοιχειώδη επαγγέλματα
6% Συνεργάτες επιστήμης, μηχανικής και τεχνολογίας
4% Επαγγελματίες σχεδιασμού ιστοσελίδων και πολυμέσων
4% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
3% Διδάσκοντες επαγγελματίες
2% Συνεργάτες επαγγελματίες πρόνοιας και στέγασης
2% Επαγγελματίες πληροφορικής

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • All other courses
  • 5.5
  • Foundation / Pathway Courses
  • 6.5
  • Graduate Degrees
  • 6.0
  • Undergraduate Degrees
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςFashion Design and Technology, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 32 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

Το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ είναι ένα ίδρυμα που χρηματοδοτείται από το δημόσιο και ιδρύθηκε το 1970 στην πόλη του Μάντσεστερ. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, οι φοιτητές μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από το γεγονός ότι απέχουν λιγότερο από δέκα λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης. Από ακαδημαϊκής άποψης, το πανεπιστήμιο προσφέρει όλα τα πιο συνηθισμένα προγράμματα Φιλελευθέρων Τεχνών, αλλά και κάποια λιγότερο συχνά εμφανιζόμενα αντικείμενα, όπως η Εγκληματολογία και η Κοινωνιολογία. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να περιμένουν να απολαύσουν την ησυχία και την ιδιωτικότητα του έβδομου ορόφου του πανεπιστημίου, ο οποίος είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Λίστα με 278 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

προπτυχιακοί φοιτητές:
27525
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
5195
:
32720
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Μόδα": Ακαδημαϊκό έτος - Εγγραφές φοιτητών σε ισοδύναμο πλήρους φοίτησης που δημοσιεύθηκαν από την Higher Education Statistics Agency (HESA) στις Φεβρουαρίου 2022
 • #McrMetUni Open Day: Welcome
 • International Students: Living and Studying in Manchester
 • Meet International Student David
 • International Students: Welcome to Manchester Metropolitan University
 • What to Expect on Arrivals Day: Birley

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Φωτογραφία μόδας (με ολοκληρωμένα έτη θεμελίωσης και επαγγελματικής πρακτικής) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Δημιουργικών Τεχνών
(University for the Creative Arts)
- - - £17500 - Καντέρμπερι Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μόδα BA (Hons) Πανεπιστήμιο Teesside
(Teesside University)
83% 5% 12% £15000 109 Μίντλεσμπρο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Διαχείριση μόδας με μάρκετινγκ BA (Hons) Πανεπιστήμιο Southampton Solent
(Southampton Solent University)
- 10% 10% £15000 £16125 123 Σαουθάμπτον Oncampus πλήρους απασχόλησης
Fashion Image & Styling BA (Hons) Πανεπιστήμιο Δημιουργικών Τεχνών
(University for the Creative Arts)
76% 6% 3% £17500 144 Καντέρμπερι Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιχειρήσεις μόδας και προώθηση με έτος ίδρυσης BA (Hons) Πανεπιστήμιο Birmingham City
(Birmingham City University)
- - - £16085 - Μπέρμιγχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιχειρήσεις μόδας και μάρκετινγκ BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Winchester
(The University of Winchester)
- - - £16700 - Γουίντσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σχεδιασμός μόδας με έτος ίδρυσης BA (Hons) Πανεπιστήμιο Birmingham City
(Birmingham City University)
- - - £16085 - Μπέρμιγχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Fashion Atelier & Tailoring (με ολοκληρωμένο έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Δημιουργικών Τεχνών
(University for the Creative Arts)
- - - £17500 - Καντέρμπερι Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σχεδιασμός μόδας με έτος θεμελίωσης BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Derby
(University of Derby)
- - - £14900 - Ντέρμπι Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μάρκετινγκ και Διαχείριση Μόδας (Έτος επαγγελματικής πρακτικής άσκησης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Bath Spa
(Bath Spa University)
74% 3% 5% £15750 115 Μπαθ Oncampus πλήρους απασχόλησης