De Montfort University
Δημοσιογραφία BA (Hons)
De Montfort University - Πανεπιστήμιο De Montfort

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 55 αποφοίτους Journalism BA (Hons) κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με Δημοσιογραφία από το Πανεπιστήμιο De Montfort για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με Δημοσιογραφία.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
70 /100
55 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Δημοσιογραφία

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Δημοσιογραφία στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £21000 £20000 £25500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £18000 - £24000 £17000 - £25000 £20000 - £32000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Δημοσιογραφία (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £22011 £20901 £24871
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20000 - £25034 £16859 - £25435 £19876 - £30908

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Οι δημοσιογράφοι διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο σε μια δημοκρατία, και το μάθημα αυτό προσφέρει την ευκαιρία να ακολουθήσετε μια καριέρα που δεν είναι μόνο συναρπαστική, αλλά και ζωτικής σημασίας για την ενημέρωση του διαλόγου και της συζήτησης για ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που επηρεάζουν τη ζωή μας.

Το πρόγραμμα σπουδών έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρέχει ευελιξία που θα σας επιτρέψει να επικεντρωθείτε σε εξειδικευμένους τομείς της επιλογής σας, οι οποίοι περιλαμβάνουν τη μουσική δημοσιογραφία, τον τρόπο ζωής και τον αθλητισμό, ενώ παράλληλα θα σας προετοιμάσει να αμφισβητήσετε το status quo. Καθ' όλη τη διάρκεια του πτυχίου, θα ενθαρρυνθείτε να εστιάσετε σε βασικά ζητήματα κοινωνικής ισότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, διαμαρτυρίας και περιθωριοποιημένων κοινοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Θα μάθετε τις παραδοσιακές βασικές δεξιότητες της έρευνας, της λήψης συνεντεύξεων, της συγγραφής και της δημοσίευσης στο διαδίκτυο και θα αποκτήσετε δεξιότητες πολυμέσων στην παραγωγή βίντεο και ήχου. Ο τομέας της δημοσιογραφίας απαιτεί αποφοίτους που διαθέτουν ένα ευρύ σύνολο ψηφιακών δεξιοτήτων πολλαπλών πλατφορμών, γνώση της νομοθεσίας για τα μέσα ενημέρωσης και των πολιτικών δομών και έχουν την ικανότητα να αμφισβητούν τις δομές της κοινωνίας.

Βασικά χαρακτηριστικά

 • Αναπτύξτε τις πρακτικές σας δεξιότητες στο Κέντρο Δημοσιογραφίας του Leicester και στα στούντιο δημιουργικής τεχνολογίας αξίας πολλών εκατομμυρίων λιρών, τα οποία διαθέτουν στούντιο ραδιοφωνικής παραγωγής προδιαγραφών εκπομπής και στούντιο κινηματογράφου εξοπλισμένα με πολυκάμερες και εγκαταστάσεις πράσινης οθόνης.
 • Θα μάθετε να γράφετε από σεβαστούς και βραβευμένους πρώην δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες που δραστηριοποιούνται στην εφημερίδα, το ραδιόφωνο, το περιοδικό και την ψηφιακή δημοσιογραφία. Οι φοιτητές μας εμπνεύστηκαν πρόσφατα από μια προσκεκλημένη διάλεξη από την επιτυχημένη ανεξάρτητη συγγραφέα και πρώην απόφοιτη του DMU Journalism, Rachel Toal.
 • Επιλέξτε μια διαδρομή μέσω αυτού του πτυχίου στη Δημιουργική Γραφή, το Δράμα, την Αγγλική Γλώσσα, την Αγγλική Λογοτεχνία, τις Σπουδές Κινηματογράφου, την Ιστορία ή τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτές οι προσεκτικά επιλεγμένες διαδρομές θα συμπληρώσουν και θα εμπλουτίσουν την κατανόηση του κύριου γνωστικού σας αντικειμένου, παράλληλα με τη διεύρυνση των δεξιοτήτων σας, ώστε να έχετε ένα ευρύτερο φάσμα επαγγελματικών διαδρομών μετά την αποφοίτησή σας.
 • Αποκτήστε πολύτιμη πρακτική εμπειρία συμμετέχοντας σε μια σειρά φοιτητικών συλλόγων, όπως η βραβευμένη ομάδα Demon Media, και εφαρμόστε ό,τι έχετε μάθει στην πράξη συμβάλλοντας στο περιοδικό, το ραδιόφωνο, το κανάλι Youtube και τον ιστότοπό της.
 • Θα έχετε ευκαιρίες να ενισχύσετε τις προοπτικές σταδιοδρομίας σας με πρακτική άσκηση στη βιομηχανία. Οι θέσεις στις οποίες έχουν εργαστεί στο παρελθόν φοιτητές περιλαμβάνουν τους Times, το Sky Sports, το NME, την ποδοσφαιρική ομάδα Leicester City, το ITN, το BBC, το CNN, το Leicestershire Live και τον Observer.
 • Οι απόφοιτοι έχουν σταδιοδρομήσει και έχουν κάνει πρακτική άσκηση σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες μέσων ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το Sky News, η Sun, το BBC, το CNN, το ITV, καθώς και στα περιοδικά Mixmag και Clash, καθώς και σε εταιρείες δημοσίων σχέσεων και στον ευρύτερο κλάδο της επικοινωνίας και των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης.
 • Επωφεληθείτε από την Εκπαίδευση 2030, όπου ένα απλουστευμένο ωρολόγιο πρόγραμμα "μάθησης σε μπλοκ" σημαίνει ότι θα μελετάτε ένα θέμα κάθε φορά και θα έχετε περισσότερο χρόνο για να ασχοληθείτε με τη μάθησή σας, να λαμβάνετε ταχύτερη ανατροφοδότηση και να απολαμβάνετε καλύτερη ισορροπία μεταξύ σπουδών και προσωπικής ζωής.

Διαπιστευμένο από το Εθνικό Συμβούλιο για την Εκπαίδευση Δημοσιογράφων (NCTJ).

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Journalism BA (Hons) από Πανεπιστήμιο De Montfort

35% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
10% Επαγγέλματα πωλήσεων
10% Επαγγελματίες πληροφορικής
10% Διδάσκοντες επαγγελματίες
5% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
5% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
5% Επαγγελματίες πληροφορικής
5% Επαγγέλματα πωλήσεων
5% Επαγγέλματα εξυπηρέτησης πελατών
5% Συνεργάτες επιστήμης, μηχανικής και τεχνολογίας

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

**Διδασκαλία** Πρόκειται για μαθήματα πλήρους φοίτησης. Κάθε ενότητα αξίζει 30 πιστωτικές μονάδες. Εκτός των κανονικών ωρών του ωρολογίου προγράμματος θα πρέπει να διεξάγετε ανεξάρτητη μελέτη κάθε εβδομάδα για να ολοκληρώσετε εργασίες προετοιμασίας, αξιολογήσεις και έρευνα. Η παράδοση των μαθημάτων γίνεται σε μορφή μπλοκ, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε ενότητα 30 πιστωτικών μονάδων αποτελείται από ένα μπλοκ διδασκαλίας επτά εβδομάδων. Η μάθηση λαμβάνει χώρα σε διάφορες μορφές, όπως εργαστήρια, διαλέξεις, σεμινάρια, φροντιστήρια και ανεξάρτητη μελέτη. **Αξιολόγηση** Οι στρατηγικές αξιολόγησης έχουν σχεδιαστεί για να μετρήσουν το βαθμό στον οποίο οι φοιτητές είναι σε θέση να αποδείξουν την ικανότητά τους να επιτύχουν τα μαθησιακά αποτελέσματα για κάθε ενότητα και τελικά να διασφαλίσουν ότι οι ακαδημαϊκές και επαγγελματικές δημοσιογραφικές δεξιότητες έχουν επιτευχθεί στο τέλος των τριών ετών. Ο τύπος της αξιολόγησης ποικίλλει ανάλογα με την ενότητα. Κυμαίνονται από παραδοσιακές εκθέσεις, παρουσιάσεις, αναστοχαστικές εκθέσεις έως χαρτοφυλάκια πρακτικής δημοσιογραφικής εργασίας. Οι συνοπτικές αξιολογήσεις έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν αποδείξεις ότι οι φοιτητές έχουν αποκτήσει γνώση και κατανόηση της υποστηρικτικής θεωρίας και έρευνας και ότι έχουν αναπτύξει επαγγελματικές ικανότητες στο παραγόμενο έργο. **Ανώνυμη βαθμολόγηση:** Τα χαρτοφυλάκια και οι μακροσκελείς εργασίες αναλαμβάνονται υπό την καθοδήγηση των καθηγητών και, ως εκ τούτου, δεν είναι κατάλληλα για ανώνυμη βαθμολόγηση. Ωστόσο, τα δοκίμια στα περισσότερα μαθήματα βαθμολογούνται ανώνυμα.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Ελάχιστο απαιτούμενο Δασμολόγιο UCAS

from at least 2 A-Levels Five GCSEs A*-C (9-4) including English Language or Literature or equivalent.

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

Απαιτήσεις προσόντων

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.0
  • Foundation / Pathway Courses
  • 6.5
  • Graduate Degrees
  • 6.5
  • Undergraduate Degrees
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςJournalism, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Δημοσιογραφία BA (Hons)

Channel Islands £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
Αγγλία £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
EU £15750 έτος 1
Διεθνή £15750 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
Αγγλία £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
EU £15750 έτος 1
Διεθνή £15750 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Επισημαίνεται ότι τα δίδακτρα για τα επόμενα έτη σπουδών για τους συνεχιζόμενους φοιτητές υπόκεινται σε ετήσια αναθεώρηση. Οποιαδήποτε αύξηση των διδάκτρων θα είναι σύμφωνη με τον δείκτη RPI-X (που συνδέεται με τον δείκτη τιμών λιανικής πώλησης) και το ανώτατο όριο διδάκτρων που έχει καθοριστεί από την κυβέρνηση.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο De Montfort στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο De Montfort σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Σπουδές

  • #48 
  • #401 
  Κοινωνικές επιστήμες

  [Δημοσίευση 19 Οκτωβρίου, 2023]

Προβολή του συνόλου των 26 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο De Montfort

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο De Montfort

Το Πανεπιστήμιο De Montfort, συντομογραφία DMU, ιδρύθηκε το 1896 στη μικρή πόλη του Leicester, East Midlands. Αυτό το πανεπιστήμιο απολαμβάνει ιδιαίτερα ισχυρές στατιστικές απασχόλησης μετά την αποφοίτηση, οι οποίες μπορούν να εξηγηθούν από τη δέσμευσή του για πρακτική άσκηση σε όλους τους φοιτητές σε όλα τα μαθήματα. Οι ξένοι φοιτητές φροντίζονται καλά εδώ, καθώς λαμβάνουν μαθήματα προσανατολισμού που αποσκοπούν στην παροχή συμβουλών και καθοδήγησης σχετικά με τη διαβίωση στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ παρέχονται δωρεάν μαθήματα αγγλικής γλώσσας για να ενημερωθούν όλοι οι νέοι φοιτητές.

Λίστα με 117 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο De Montfort - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο De Montfort

προπτυχιακοί φοιτητές:
19290
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
4010
:
23300
 • Joanna’s top five reasons to choose DMU
 • Welcome to Leicester
 • International student Prabhav talks about his time at DMU
 • DMU students from around the world
 • DMU Vloggers: Arpith’s reasons to study at DMU

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Δημοσιογραφία με ανθρώπινα δικαιώματα (συμπεριλαμβανομένου έτους στο εξωτερικό) BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
77% 2% 5% £19500 129 Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημοσιογραφία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Teesside
(Teesside University)
80% 10% 10% £15000 105 Μίντλεσμπρο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημοσιογραφία BA (Hons) Πανεπιστήμιο De Montfort
(De Montfort University)
70% 5% 25% £15750 £15750 126 Λέστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημοσιογραφία και εκδόσεις BA (Hons) Πανεπιστήμιο Bath Spa
(Bath Spa University)
89% 20% 15% £16905 128 Μπαθ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημοσιογραφία / Δημοσιογραφία (αθλητισμός) (συμπληρωματικό πρόγραμμα) BA (Hons) Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland
(University of the West of Scotland)
- - - £16000 - Πέισλι Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημοσιογραφία, ΜΜΕ και Επικοινωνία και Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Strathclyde
(University of Strathclyde)
- - - £19600 - Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημοσιογραφία με έτος θεμελίωσης BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Derby
(University of Derby)
85% 5% 6% £14900 118 Ντέρμπι Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημοσιογραφία και Κοινωνιολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
67% 0% 8% £19500 130 Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημοσιογραφία, ΜΜΕ και Επικοινωνία και Δίκαιο BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Strathclyde
(University of Strathclyde)
- - - £19600 - Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αθλητική Δημοσιογραφία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Winchester
(The University of Winchester)
61% 5% 10% £16700 108 Γουίντσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης