Birkbeck, University of London
Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία MSc
Birkbeck, University of London - Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Προσφερόμενες μορφές προγραμμάτων σπουδών

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων CAH19

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Γλώσσες και περιφερειακές σπουδές στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £33500 £18000 £27500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £24500 - £45000 £9500 - £27500 £11500 - £43000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε CAH19 (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £25625 £23693 £27744
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £22269 - £29904 £17937 - £29563 £21216 - £36573

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Το νέο ΠΜΣ Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία παρέχει μια διεπιστημονική προοπτική για την αλληλεπίδραση των παγκόσμιων πολιτικών και οικονομικών δυνάμεων που διαμορφώνουν τον κόσμο μας. Θα αναπτύξετε μια εις βάθος κατανόηση των φορέων και των δομών που διέπουν την παγκόσμια οικονομία. Στη συνέχεια, θα είστε σε θέση να εξερευνήσετε μια ευρεία ποικιλία θεμάτων που κυμαίνονται από την πολιτική της διεθνούς παραγωγής, του εμπορίου και της χρηματοδότησης έως τις προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης, τη δυναμική των σχέσεων Βορρά-Νότου, τα πρότυπα του διακρατικού οικονομικού ανταγωνισμού και το μέλλον του διεθνούς καπιταλισμού.

Το ακαδημαϊκό μας προσωπικό έχει ισχυρή ερευνητική φήμη στον τομέα αυτό. Στο Birkbeck θα αποκτήσετε τις προοπτικές διεθνώς αναγνωρισμένων εμπειρογνωμόνων του δικαίου, των οικονομικών και της διοίκησης, οι οποίοι παρέχουν θεωρητική και πολιτική εικόνα σε ορισμένα από τα πιο ζωτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα. Το μάθημα αυτό θα σας δώσει επίσης την ευκαιρία να αναλάβετε ένα σημαντικό κομμάτι ανεξάρτητης έρευνας υπό επίβλεψη σε ένα θέμα της επιλογής σας.

Δεν απαιτείται τυπικό υπόβαθρο στα οικονομικά για να σπουδάσετε παγκόσμια πολιτική οικονομία και σας ενθαρρύνουμε να υποβάλετε αίτηση αν έχετε πτυχίο και ενδιαφέροντα σε άλλους τομείς των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.

Σημαντικά στοιχεία

 • Διοργανώνουμε ένα ζωντανό πρόγραμμα σεμιναρίων και συνεδρίων και φιλοξενούμε συνεργαζόμενα ερευνητικά κέντρα, όπως το Birkbeck Centre for British Political Life, τα οποία διοργανώνουν σεμινάρια, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις όπου μερικοί από τους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου παρουσιάζουν την τελευταία τους έρευνα.
 • Το ακαδημαϊκό μας προσωπικό είναι διεθνείς αυθεντίες στους αντίστοιχους τομείς τους, δημοσιεύει και παρέχει ενδιαφέρουσα διδασκαλία σε ένα ευρύ φάσμα πολιτικών θεμάτων, όπως η κοινωνία των πολιτών και το κράτος, η δημόσια πολιτική, η ανάπτυξη, το φύλο, η διεθνής ασφάλεια και τρομοκρατία, καθώς και η κοινωνική και πολιτική θεωρία.
 • Οι φοιτητές αυτού του μαθήματος θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα κοινό μάθημα με μεταπτυχιακούς φοιτητές πολιτικής οικονομίας άλλων τμημάτων, στο πλαίσιο της ερευνητικής σύμπραξης του Κολλεγίου στον τομέα αυτό στο πλαίσιο του Κέντρου Πολιτικής Οικονομίας και Θεσμικών Σπουδών του Birkbeck (CPEIS).
 • Η θέση μας στο κεντρικό Λονδίνο μας τοποθετεί στην καρδιά της πολιτικής ζωής του Ηνωμένου Βασιλείου και στο κέντρο του ακαδημαϊκού Λονδίνου. Μπορείτε να περπατήσετε μέχρι το Κοινοβούλιο και το Whitehall, ενώ στο Bloomsbury βρίσκονται μερικές από τις πιο διάσημες βιβλιοθήκες και ερευνητικά κέντρα του κόσμου. Το κτίριο του τμήματός μας αποτελούσε κάποτε βασικό χώρο για τα μέλη της ομάδας Bloomsbury, οπότε θα μπορούσατε να σπουδάσετε σε αίθουσες που έχουν φιλοξενήσει διακεκριμένους επισκέπτες, όπως ο T.S. Eliot, ο George Bernard Shaw και ο Maynard Keynes.
 • Μπορείτε να επωφεληθείτε από τις πλούσιες ερευνητικές συλλογές που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, όπως η Senate House Library, η Βρετανική Βιβλιοθήκη και η Βρετανική Βιβλιοθήκη Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών στο London School of Economics. Η Βιβλιοθήκη Birkbeck διαθέτει μεγάλη συλλογή πολιτικών επιστημών, συμπεριλαμβανομένων των σημαντικότερων εξειδικευμένων περιοδικών, και σας παρέχει πρόσβαση σε ένα εκτεταμένο φάσμα διαδικτυακού υλικού.

Καριέρα και απασχολησιμότητα

Οι απόφοιτοι μπορούν να ακολουθήσουν σταδιοδρομία σε διεθνείς οργανισμούς, στην έρευνα πολιτικής, στη δημοσιογραφία, στις διπλωματικές υπηρεσίες, στον εθελοντικό τομέα και στις οικονομικές ή πολιτικές προβλέψεις. Τα πιθανά επαγγέλματα περιλαμβάνουν:

 • Δημόσια υπηρεσία με ταχεία μετακίνηση
 • κυβερνητικός υπάλληλος κοινωνικής έρευνας
 • λειτουργικός αξιωματικός διπλωματικών υπηρεσιών
 • ερευνητής
 • δημοσιογράφος εφημερίδας
 • βοηθός πολιτικού.

Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη υπηρεσία επαγγελματικής σταδιοδρομίας - Careers and Enterprise - ο συνεργάτης σας κατά τη διάρκεια της φοίτησής σας στο Birkbeck και πέραν αυτής. Σε κάθε στάδιο της επαγγελματικής σας πορείας, σας δίνουμε τη δυνατότητα να αναλάβετε την ευθύνη για το μέλλον σας, βοηθώντας σας να συνδέσετε την εμπειρία, την εκπαίδευση και τις μελλοντικές σας φιλοδοξίες.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Global Political Economy MSc από Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

20% Χειριστές διεργασιών, εγκαταστάσεων και μηχανημάτων
10% Επαγγελματίες μηχανικοί
10% Στοιχειώδη επαγγέλματα
10% Επαγγελματίες μηχανικοί
5% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
5% Συνεργάτες επιστήμης, μηχανικής και τεχνολογίας
5% Επαγγέλματα ειδικευμένων επαγγελμάτων
5% Χειριστές διεργασιών, εγκαταστάσεων και μηχανημάτων
5% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
5% Στοιχειώδη επαγγέλματα

Δοκίμιο 4000 λέξεων, εξετάσεις στο τέλος του έτους και διατριβή 12.000-15.000 λέξεων.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • Mphil / PhD

Εάν τα αγγλικά δεν είναι η μητρική σας γλώσσα ή δεν έχετε σπουδάσει προηγουμένως στα αγγλικά, η συνήθης απαίτησή μας είναι η ισοδύναμη βαθμολογία 6,5 του Διεθνούς Συστήματος Εξετάσεων Αγγλικής Γλώσσας (IELTS Academic Test), με βαθμολογία τουλάχιστον 6,0 σε κάθε μία από τις επιμέρους δοκιμασίες. Αν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις του IELTS, προσφέρουμε προ-επαγγελματικά μαθήματα αγγλικών και προγράμματα ίδρυσης για να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στην αγγλική γλώσσα και να εξασφαλίσετε τη θέση σας στο Birkbeck.

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςGlobal Political Economy, MSc, εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

**Πτυχίο με βαθμό άριστα (2:**2) ή ανώτερο στις κοινωνικές ή ανθρωπιστικές επιστήμες ή ισοδύναμη επαγγελματική εμπειρία. Οι αιτήσεις εξετάζονται με βάση την αξία τους και τα επαγγελματικά σας προσόντα ή/και η σχετική εργασιακή εμπειρία θα ληφθούν θετικά υπόψη. Υποστηρίζουμε και ενθαρρύνουμε ενεργά τις αιτήσεις των ώριμων μαθητών.

έξοδα

Δίδακτρα Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία MSc

Αγγλία £10800 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £10800 έτος 1
Σκωτία £10800 έτος 1
Ουαλία £10800 έτος 1
Διεθνή £19830 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Οι φοιτητές χρεώνονται με δίδακτρα σε κάθε έτος σπουδών τους. Τα δίδακτρα για τους σπουδαστές που συνεχίζουν το μάθημά τους τα επόμενα έτη ενδέχεται να υπόκεινται σε ετήσιες αυξήσεις λόγω πληθωρισμού.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε Λονδίνο

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Κατατάξεις του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Σπουδές

  • #30 
  • #176 
  Κοινωνικές επιστήμες
  THE Παγκόσμιες Κατατάξεις Πανεπιστημίων ανά Γνωστικό Αντικείμενο
  [Δημοσίευση 26 Οκτωβρίου, 2022]

Προβολή του συνόλου των 17 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Σχετικά με το Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

Το Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (BBK) ιδρύθηκε το 1823 και τηρεί διαφορετική στάση απέναντι στις εισαγωγές από ό,τι πολλά άλλα πανεπιστήμια. Το BKK ενθαρρύνει τους υποψηφίους να υποβάλουν αίτηση ακόμη και αν δεν διαθέτουν τα παραδοσιακά προσόντα που συνήθως απαιτούνται, καθώς οι αιτήσεις εδώ εξετάζονται επίσης με βάση την αξιολόγηση των γνώσεών σας επί του θέματος, καθώς και της τυχόν εργασιακής σας εμπειρίας. Καθώς βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου, οι φοιτητές θα έχουν όλα τα πλεονεκτήματα των δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης, καθώς και την ευκαιρία να ζήσουν σε μια τόσο διαφορετική και ζωντανή πόλη με όλα όσα προσφέρει.

Λίστα με 197 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου

προπτυχιακοί φοιτητές:
4800
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
2810
:
7610
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Οικονομική Πολιτική": Ακαδημαϊκό έτος 2020/21 - Ισοδύναμες εγγραφές φοιτητών πλήρους φοίτησης που δημοσιεύτηκαν από τη Στατιστική Υπηρεσία Ανώτατης Εκπαίδευσης (HESA) τον Ιανουάριο του 2023
 • Stella’s Starting Study Vlog
 • Top reasons why students choose Birkbeck, University of London
 • “How has the Birkbeck experience been for you?”
 • Birkbeck's Student Experience
 • Studying for a PhD at Birkbeck - Veronika Akhmadieva

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Πολιτική τροφίμων MSc Πανεπιστήμιο City London
(City University London)
- - - £14200 - Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πολιτική Οικονομία MA Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
- - - £21700 - Κόλτσεστερ Oncampus μερική απασχόληση
Πολιτική Οικονομία MA (Res) Πανεπιστήμιο του Buckingham
(The University of Buckingham)
- - - £14500 - - Online μερική απασχόληση
Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία MA Πανεπιστήμιο City London
(City University London)
- - - £10150 - Λονδίνο Oncampus μερική απασχόληση
Διεθνής Πολιτική Οικονομία MSc Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
- - - £23800 - Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης
Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία MSc Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Birkbeck, University of London)
- - - £9915 - Λονδίνο Oncampus μερική απασχόληση
Πολιτική Οικονομία MRes Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
- - - £21700 - Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Διεθνής Πολιτική Οικονομία - Κρίσιμες θεωρίες, ζητήματα και συγκρούσεις MA Πανεπιστήμιο του York
(The University of York)
- - - £11125 £11950 - Γιορκ Oncampus μερική απασχόληση
Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία MRes Πανεπιστήμιο του Bristol
(University of Bristol)
- - - - - Μπρίστολ Oncampus μερική απασχόληση
Παγκόσμια πολιτική οικονομία MA Πανεπιστήμιο του Leeds
(University of Leeds)
- - - - - Λιντς Oncampus πλήρους απασχόλησης