University of Strathclyde
Φυσική MPhys
University of Strathclyde - Πανεπιστήμιο του Strathclyde

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Φυσική

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Φυσική στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £25000 £24000 £28500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20500 - £28000 £15500 - £30000 £22000 - £34500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Φυσική (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £27959 £29015 £34497
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £23959 - £31947 £22931 - £36583 £26874 - £45969

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Η Φυσική βρίσκεται πίσω από τα πάντα, από την καθαρή έρευνα μέχρι την εφαρμοσμένη μηχανική.

Γιατί Φυσική στο Strathclyde; Αναπτύξτε δεξιότητες που θα σας επιτρέψουν να γίνετε ένας επιτυχημένος φυσικός και να μεγιστοποιήσετε τις επιλογές σταδιοδρομίας σας. Η υπολογιστική φυσική ενσωματώνεται στα τρία πρώτα έτη του πτυχίου. Μάθετε από ακαδημαϊκούς που βρίσκονται στην αιχμή του ερευνητικού τους πεδίου. Ολοκληρώστε την εκπαίδευσή σας στην εργαστηριακή εργασία με ένα ερευνητικό έργο σε ένα από τα ερευνητικά εργαστήρια του τμήματος. Ευκαιρία να πραγματοποιήσετε μια καλοκαιρινή βιομηχανική πρακτική άσκηση. Διαπιστευμένο από το Ινστιτούτο Φυσικής.

Η καριέρα σας Οι ευκαιρίες καριέρας είναι πολλές και ποικίλες. Οι πτυχιούχοι μας εργάζονται σε τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία, η βιομηχανία φωτονικής και η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι πρόσφατες θέσεις εργασίας για πτυχιούχους περιλαμβάνουν: επιστήμονας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Επιστήμονας περιβάλλοντος Ιατρικοί φυσικοί Μηχανικοί συστημάτων Επιστήμονες στον τομέα της άμυνας Εξεταστές διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας Αναλογιστές Αναλυτές του Υπουργείου Οικονομικών

Accredited by the Institute of Physics (IOP) for the purpose of fully meeting the educational requirement for Chartered Physicist.

Τι θα μάθεις

Περιεχόμενο προγράμματος: Ως φοιτητής/φοιτήτρια του προγράμματος σπουδών: Physics, MPhys θα παρακολουθήσεις τα εξής μαθήματα.

Έτος 1

Αυτό το μάθημα έχει σχεδιαστεί για να σας εισαγάγει στην κβαντομηχανική και τον ηλεκτρομαγνητισμό. Επισημαίνει πειραματικές παρατηρήσεις που οδήγησαν στην ανάπτυξη της κβαντομηχανικής, όπως το φωτοηλεκτρικό φαινόμενο και η ακτινοβολία μέλανος σώματος. Όσον αφορά τον ηλεκτρομαγνητισμό, θα καλύψετε βασικές αρχές της ηλεκτροστατικής, όπως ο νόμος του Gauss και η μαγνητοστατική.

Θα σας εισαγάγουμε στα μαθηματικά που είναι απαραίτητα για την υποστήριξη του προγράμματος σπουδών της φυσικής. Τα μαθήματα θα καλύψουν θέματα που κυμαίνονται από τη διαφοροποίηση και την ολοκλήρωση, τους μιγαδικούς αριθμούς, μια εισαγωγή στη γραμμική άλγεβρα και τα διανύσματα.

Αυτό το μάθημα θα σας δώσει μια κατανόηση της κίνησης απλών μηχανικών συστημάτων, της βαρύτητας και της απλής αρμονικής κίνησης. Θα μάθετε επίσης τις βασικές αρχές της διάδοσης των κυμάτων και της υπέρθεσης των κυμάτων καθώς και απλά οπτικά φαινόμενα όπως η περίθλαση.

Αυτό το μάθημα αποτελεί μια εισαγωγή στην εργασία σε εργαστηριακό περιβάλλον. Θα αναλάβετε πειράματα που σχετίζονται με τα διδασκόμενα στοιχεία του προγράμματος σπουδών της φυσικής του πρώτου έτους, μαθαίνοντας πώς να χρησιμοποιείτε τον τυποποιημένο εξοπλισμό και να χειρίζεστε τις πειραματικές αβεβαιότητες.

Εδώ θα αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την Python για να γράφετε απλά προγράμματα για τη μοντελοποίηση φυσικών συστημάτων. Για να ενισχύσετε τις δεξιότητές σας στον προγραμματισμό θα ολοκληρώσετε μια ομαδική εργασία και θα χρησιμοποιήσετε τα αποτελέσματα αυτής της εργασίας για να αναπτύξετε επικοινωνιακές δεξιότητες, προετοιμάζοντας μια παρουσίαση αφίσας. Θα αρχίσετε επίσης να αναπτύσσετε δεξιότητες απασχολησιμότητας.

Έτος 2

Αυτό το μάθημα βασίζεται στην ύλη που μάθατε στο πρώτο έτος. θα εισαχθείτε στην πιθανολογική φύση της κβαντομηχανικής και θα αναπτύξετε ένα διανυσματικό μοντέλο του ηλεκτρομαγνητισμού.

Τα θέματα που καλύπτονται σε αυτά τα μαθήματα θα επεκτείνουν τα μαθηματικά που είδατε στο πρώτο έτος. Θα καλύψετε πολλά διαφορετικά θέματα, όπως κατανομές πιθανοτήτων, συνήθεις και μερικές διαφορικές εξισώσεις, σειρές και μετασχηματισμούς Fourier.

Αυτό το μάθημα βασίζεται στη Μηχανική και τα κύματα του έτους 1. Θα εισαχθείτε στην ειδική σχετικότητα, στη διανυσματική αντιμετώπιση της περιστροφικής κίνησης και στη συμπεριφορά των συστημάτων όταν αναγκάζονται να ταλαντώνονται. Για να διευρύνετε την κατανόηση των κυματικών φαινομένων θα εισαχθείτε στην κυματική εξίσωση, στην περίθλαση Fresnel και Fraunhofer και στη λειτουργία των λέιζερ.

Αυτό το μάθημα αποτελεί επέκταση της Πειραματικής Φυσικής του έτους 1. Θα αναλάβετε πιο σύνθετα πειράματα που σχετίζονται με τα διδασκόμενα στοιχεία του προγράμματος σπουδών του δεύτερου έτους. Θα δείτε τη στατιστική προέλευση των πειραματικών αβεβαιοτήτων.

Σε αυτό το μάθημα θα βασιστείτε στον προγραμματισμό Python που είδατε στο έτος 1 και θα εισαχθείτε σε μια σειρά από υπολογιστικές τεχνικές που θα καταστήσουν τη μοντελοποίηση και την επίλυση φυσικών συστημάτων απλή υπόθεση. Και πάλι θα υπάρξει μια ομαδική εργασία η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των δεξιοτήτων σας και θα υπάρξει περαιτέρω αλληλεπίδραση με την Υπηρεσία Σταδιοδρομίας.

Έτος 3

Αυτό το μάθημα καλύπτει τη φυσική των αερίων και των υγρών, τις βασικές αρχές της θερμοδυναμικής μέχρι μια εισαγωγή σε διάφορες κατανομές όπως η Maxwellian, η Fermi-Dirac και η Bose-Einstein.

Βασιζόμενοι σε όσα μάθατε στο έτος 2, αυτό το μάθημα θα επεκτείνει την κατανόηση της κβαντομηχανικής εισάγοντας προηγμένες έννοιες όπως η θεωρία των χρονικά ανεξάρτητων διαταραχών και ο ηλεκτρομαγνητισμός εξερευνώντας την κυματοειδή φύση του ηλεκτρομαγνητισμού όπως προβλέπεται από τις εξισώσεις του Maxwell.

Το μάθημα αυτό επεκτείνει τις εργαστηριακές εργασίες που αναπτύχθηκαν στα έτη 1 και 2. Σε αυτό το μάθημα η εργαστηριακή εργασία είναι ανοιχτή με αποτέλεσμα να είστε σε θέση να εξερευνήσετε πλήρως τα πειράματα ως προετοιμασία για την τελική εργασία του έτους.

Εδώ θα καλύψετε τη φυσική συμπυκνωμένης ύλης και θα εισαχθείτε σε έννοιες όπως η επιφάνεια Fermi, οι υπεραγωγοί, τα φωνόνια και άλλες μορφές συλλογικών διεγέρσεων.

Έτος 4

Σκοπός αυτού του μαθήματος είναι να σας βοηθήσει να εξελιχθείτε σε έναν ερευνητικό ανεξάρτητο φυσικό, αναλαμβάνοντας ένα έργο υπό την επίβλεψη ενός μέλους του προσωπικού του τμήματος.

Έτος 5

Αυτό είναι το έργο MPhys. Έχει σχεδιαστεί για να αποτελεί συνέχεια της εργασίας BSc που πραγματοποιήθηκε στο έτος 4 και θα σας βοηθήσει να αναπτυχθείτε περαιτέρω ως ανεξάρτητος μαθητής.

Θα εισαχθείτε στις διαδικασίες που σχετίζονται με την υποβολή αιτήσεων για ερευνητικά κονδύλια και την αξιολόγηση προτάσεων για ερευνητική χρηματοδότηση μαζί με στοιχεία της ηθικής της έρευνας.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Physics MPhys από Πανεπιστήμιο του Strathclyde

25% Επαγγελματίες πληροφορικής
20% Επαγγελματίες μηχανικοί
15% Διδάσκοντες επαγγελματίες
5% Διοικητικά επαγγέλματα
5% Χειριστές διεργασιών, εγκαταστάσεων και μηχανημάτων
5% Στοιχειώδη επαγγέλματα
5% Επαγγελματίες φυσικών και κοινωνικών επιστημών
5% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
5% Συνεργάτες επιστήμης, μηχανικής και τεχνολογίας

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Ελάχιστο απαιτούμενο Δασμολόγιο UCAS

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

Απαιτήσεις προσόντων

Φυσική Β, Μαθηματικά Β.

με βαθμολογούμενη ενότητα με βαθμό Α και παρακολούθηση θερινού σχολείου και επιτυχία στη Φυσική και τα Μαθηματικά, κατά περίπτωση.

Ελάχιστη απαίτηση για Higher Physics B, Maths B. Συνιστάται Advanced Higher Physics και Mathematics.

Φυσική HL5, Μαθηματικά HL5.

συμπεριλαμβανομένων της Φυσικής και των Μαθηματικών, κατά προτίμηση και τα δύο στο H2


Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςPhysics, MPhys, εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Φυσική MPhys

EU £21150 έτος 1
Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
Σκωτία £1820 έτος 1
Διεθνή £21150 έτος 1
Ιρλανδία £21150 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Για τους προπτυχιακούς φοιτητές που ζουν στη Σκωτία, τα δίδακτρα συνήθως καταβάλλονται από τον Οργανισμό Student Awards Scotland SAAS. Εάν έχετε φοιτήσει στο παρελθόν σε πανεπιστήμιο ή κολέγιο ή δεν είστε σίγουροι για την επιλεξιμότητά σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το SAAS για να ελέγξετε την επιλεξιμότητά σας για την πληρωμή των διδάκτρων σας. Το SAAS θα καταβάλει τα δίδακτρά σας απευθείας στο Strathclyde.

Οι περισσότεροι προπτυχιακοί φοιτητές από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο Αγγλία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία θα λάβουν ένα έτος δωρεάν διδάκτρων, καθώς, εφόσον δεν υπάρξει αλλαγή στην πολιτική διδάκτρων του υπόλοιπου Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια της περιόδου, το συνολικό ποσό που καταβάλλουν οι προπτυχιακοί φοιτητές θα έχει ανώτατο όριο. Για τους φοιτητές που ξεκινούν τις σπουδές τους την επόμενη περίοδο, το ανώτατο όριο ανέρχεται σε 27.750 λίρες με εξαίρεση τα μαθήματα MPharm και Integrated Masters- οι φοιτητές MPharm πληρώνουν 9.250 λίρες για κάθε ένα από τα τέσσερα έτη. Οι φοιτητές που σπουδάζουν σε ολοκληρωμένα μεταπτυχιακά προγράμματα πληρώνουν επιπλέον 9.250 λίρες για το μεταπτυχιακό έτος, με εξαίρεση εκείνους που πραγματοποιούν ολοετή βιομηχανική πρακτική άσκηση, για τους οποίους ισχύει ξεχωριστή αμοιβή για την πρακτική άσκηση.

Το Πανεπιστήμιο του Strathclyde προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υποτροφιών και υποτροφιών. Για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλευτείτε την ακόλουθη σελίδα: https://www.strath.ac.uk/studywithus/scholarships/.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δίδακτρα, τα πρόσθετα έξοδα και τη χρηματοδότηση για το πρόγραμμα αυτό, ανατρέξτε στην ενότητα "Δίδακτρα και χρηματοδότηση" στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2024

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

  • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Strathclyde στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 31 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Strathclyde

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Strathclyde

Το Πανεπιστήμιο του Strathclyde είναι ένα εξέχον ερευνητικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που βρίσκεται στην πόλη της Γλασκώβης, στη Σκωτία. Τα βραβεία και οι διακρίσεις δεν είναι ποτέ μακριά από το όνομά του, αφού έχει αναγνωριστεί ως πανεπιστήμιο της χρονιάς πολλές φορές από τους Times Higher Education, καθώς και ως το 4ο καλύτερο στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ικανοποίηση των φοιτητών. Η ίδια η πόλη είναι γνωστή για τους φιλικούς και χιουμοριστικούς ντόπιους, καθώς και για τον ποικιλόμορφο και διεθνή φοιτητικό πληθυσμό.

Λίστα με 291 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Strathclyde - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

  • Settling into UK Life | University of Strathclyde International Study Centre
  • "Glasgow is lovely": Neha Jadhav
  • Useful tips for International Students coming to Strathclyde
  • It’s the first time outside India for me | University of Strathclyde International Study Centre
  • Hear from some of our Nigerian students.
  • Why join our Faculty of Engineering through an articulation programme?
  • Shreya’s journey from India to Strathclyde

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

John Anderson Campus
map marker Προβολή χάρτη
University of Strathclyde
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Φυσική με πλανητική και διαστημική φυσική MPhys Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
90% 5% 15% £16300 115 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Φυσική με Θεμελιώδες Έτος MPhys Πανεπιστήμιο του Southampton
(University of Southampton)
75% 5% 10% £19500 179 Σαουθάμπτον Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μαθηματικά και Φυσική MPhys Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Loughborough
(Loughborough University of Technology)
71% 5% 0% £25700 156 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Φυσική MPhys Πανεπιστήμιο του Strathclyde
(University of Strathclyde)
88% 0% 0% £21150 210 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Φυσική με την επιστήμη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Msci (Hons) Πανεπιστήμιο του Dundee
(University of Dundee)
66% 5% 5% £23650 174 Νταντί Oncampus πλήρους απασχόλησης
Φυσική MPhys (Hons) Πανεπιστήμιο του Portsmouth
(University of Portsmouth)
83% 0% 10% £18300 114 Πόρτσμουθ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μαθηματικά με Μαθηματική Φυσική Msci (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
77% 7% 3% £28500 185 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Φυσική MPhys Πανεπιστήμιο του York
(The University of York)
83% 10% 3% £24000 153 Γιορκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Φυσική MPhil Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
90% 5% 0% £15750 121 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Φυσική Msci (Hons) Πανεπιστήμιο Queen's του Μπέλφαστ
(Queen's University of Belfast)
79% 0% 0% £21400 187 Μπέλφαστ Oncampus πλήρους απασχόλησης