University of Salford
Τηλεοπτική και ραδιοφωνική παραγωγή BA (Hons)
University of Salford - Πανεπιστήμιο του Salford

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείς να δεις τις κριτικές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, από 80 αποφοίτους του προγράμματος Television and Radio Production BA (Hons) στο Πανεπιστήμιο του Salford για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας σε σύγκριση με το μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών στην τοποθεσία: UK σχετικά με: κινηματογραφικές ταινίες και φωτογραφία.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
77 /100
80 Σύνολο ερωτηθέντων
Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων κινηματογραφικές ταινίες και φωτογραφία

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : κινηματογραφικές ταινίες και φωτογραφία στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £21000 £15500 £20000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £18000 - £23000 £11500 - £19000 £15500 - £23500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε κινηματογραφικές ταινίες και φωτογραφία (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £20933 £18108 £21051
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £18375 - £24906 £13095 - £22569 £15928 - £26889

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Αν έχετε πάθος για την παραγωγή ήχου και βίντεο και για την επικοινωνία με το κοινό, τότε αυτό είναι το πρόγραμμα για εσάς. Με διδασκαλία από υφιστάμενους και πρώην επαγγελματίες του ραδιοτηλεοπτικού τομέα και γνωστούς ακαδημαϊκούς των μέσων μαζικής ενημέρωσης, αυτό το πτυχίο προσφέρει όλες τις δεξιότητες, τις ικανότητες και τις δυνατότητες για να εισέλθετε στη βιομηχανία ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών με αυτοπεποίθηση και ικανότητα.

Ίσως έχετε ήδη το δικό σας ραδιοφωνικό podcast για την αγαπημένη σας ποδοσφαιρική ομάδα, ή πάντα θέλατε να γυρίσετε ένα τηλεοπτικό δράμα ή να γράψετε το σενάριο; Έχετε τη διακαή επιθυμία να αφηγηθείτε τις ιστορίες των ανθρώπων μέσω του ντοκιμαντέρ, να σκηνοθετήσετε μια εκπομπή στο στούντιο, να διαχειριστείτε την παραγωγή μιας μεγάλης παραγωγής και, γενικά, έχετε μια δίψα να αναπτύξετε τις δεξιότητες που απαιτούνται για να φτιάξετε το καλύτερο περιεχόμενο, ως μελλοντικός επαγγελματίας; Ή μήπως απλά σας αρέσει η ιδέα να μελετάτε τη θεωρία που διέπει όλα αυτά; Μπορεί να κατευθύνεστε προς την κατεύθυνση της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής παραγωγής, ή μπορεί απλώς να θέλετε να κάνετε παραγωγή ήχου και βίντεο με εξαιρετικό τρόπο σε μια άλλη πλατφόρμα. Και, αν δεν έχετε ακόμη εμπειρία, αλλά έχετε όλες τις φιλοδοξίες, ο κύκλος μαθημάτων ξεκινά από ένα σημείο όπου όλοι όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις εισόδου μπορούν να ξεκινήσουν το συναρπαστικό τους ταξίδι.

Στο πρόγραμμα BA TV and Radio Production, θα μάθετε πώς να βρίσκετε σπουδαίες ιστορίες, να αναπτύσσετε τις ιδέες σας, να παρουσιάζετε και να παρουσιάζετε αυτές τις ιδέες, να γράφετε σενάρια, να κάνετε έρευνα, να προετοιμάζετε και να παράγετε τις ιδέες σας, είτε πρόκειται για το ραδιόφωνο ή την τηλεόραση, είτε για κάποια άλλη πλατφόρμα ήχου ή βίντεο. Στο πλαίσιο του μαθήματος θα έχετε την ευκαιρία να αναλάβετε πραγματικές αναφορές από τη βιομηχανία. Μπορείτε να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας στην κάμερα και τον φωτισμό, την παραγωγή στο στούντιο, το μοντάζ, τον δημιουργικό ήχο ή τις δεξιότητες που απαιτούνται για τη διαχείριση παραγωγών. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε τη θεωρητική οδό, όπου υποστηρίζετε κριτικά την πρακτική με ακαδημαϊκή αυστηρότητα. Το σημαντικότερο είναι ότι, μετά το πρώτο έτος, ΕΣΕΙΣ θα επιλέξετε τη δική σας πορεία μέσα στο πρόγραμμα για να εξειδικευτείτε στην τηλεόραση ή το ραδιόφωνο ή να σπουδάσετε ένα μείγμα και των δύο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε έναν συνδυασμό παραγωγής, πρακτικής και θεωρίας ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές σας. Και, καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος, θα έχετε την ευκαιρία να φτιάχνετε τα δικά σας προγράμματα και ταινίες ή podcasts, ραδιοφωνικές εκπομπές, εκπομπές στούντιο, δράματα ή ντοκιμαντέρ. Τα τρία χρόνια παραγωγής περιεχομένου οδηγούν σε ένα τελικό μεγάλο έργο: είτε μια φιλόδοξη παραγωγή που μπορεί να αποτελέσει το επισκεπτήριό σας για τη βιομηχανία είτε μια διατριβή θεωρίας των μέσων ενημέρωσης για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν μια πιο ακαδημαϊκή διαδρομή.

Η μοναδική μας τοποθεσία στην καρδιά του MediaCityUK σημαίνει ότι θα είστε σε ιδανική θέση για να αξιοποιήσετε ένα δίκτυο κορυφαίων εταιρειών μέσων ενημέρωσης, από το BBC και το ITV μέχρι μια σειρά από πειραματικές νεοφυείς εταιρείες στις πόλεις του Σάλφορντ και του Μάντσεστερ. Όλος ο εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις στο κτίριο της πανεπιστημιούπολης MediaCityUK είναι βιομηχανικά πρότυπα με τις ίδιες προδιαγραφές με τους μεγάλους παραγωγούς-τηλεοπτικούς φορείς που είναι οι γείτονές μας. Και, όπως όλοι οι καλοί γείτονες, τους επισκεπτόμαστε τακτικά. Υπάρχουν επίσης πολλές ευκαιρίες να συνεργαστείτε με τη βιομηχανία - τόσο στο πλαίσιο του μαθήματος όσο και ως πρόσθετες δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε, όπως το συνέδριο Media Futures, όπου οι φοιτητές μπορούν να παρουσιάσουν ιδέες σε ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.

Στην πιο πρόσφατη Εθνική Έρευνα Φοιτητών, το πτυχίο μας για την παραγωγή τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών έλαβε 91% για τη συνολική ικανοποίηση των φοιτητών (ανάλυση του Πανεπιστημίου του Salford από αδημοσίευτα στοιχεία της NSS 2020).

Θα κάνετε:

 • Σπουδάζετε ένα πρόγραμμα αιχμής σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο MediaCityUK
 • Θα εργαστείτε σε έργα με επίκεντρο τη βιομηχανία με διάφορους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης και τεχνών στις πόλεις του Σάλφορντ και του Μάντσεστερ.
 • Θα μάθετε παραγωγικές και τεχνικές δεξιότητες από κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου.
 • Ανάπτυξη θεωρητικών και κριτικά αναλυτικών δεξιοτήτων για τη στήριξη της πρακτικής.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Television and Radio Production BA (Hons) από Πανεπιστήμιο του Salford

25% Στοιχειώδη επαγγέλματα
15% Προσωπικές υπηρεσίες φροντίδας
15% Διοικητικά επαγγέλματα
10% Συνεργάτες επαγγελματίες πρόνοιας και στέγασης
5% Νομικοί επαγγελματίες
5% Επαγγέλματα πωλήσεων
5% Αναψυχή, ταξίδια και συναφή επαγγέλματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών
0% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
0% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
0% Διοικητικά επαγγέλματα

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Ελάχιστο απαιτούμενο Δασμολόγιο UCAS

Minimum number of A2 subjects or equivalent - 2 General Studies not accepted. Applicants not taking A2 Media will have to demonstrate commitment to the study of media by other means; specifically, the personal statement should demonstrate sufficient and relevant media-related experienced.

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

Απαιτήσεις προσόντων

Πρέπει να περιλαμβάνει: Α στα Μαθηματικά Α στη Φυσική Οι γενικές σπουδές και η κριτική σκέψη δεν γίνονται δεκτές. Εάν σας γίνει προσφορά, θα πρέπει να επιτύχετε επιτυχία στην πρακτική εξέταση σε όλα τα επιστημονικά μαθήματα που αποτελούν μέρος της προσφοράς.

Συνήθως περιλαμβάνει τη Χημεία και τη Βιολογία. Απαιτούνται επίσης κανονικά δύο Advanced Highers (τουλάχιστον A/B) που περιλαμβάνουν Βιολογία ή/και Χημεία. Εάν μόνο μία από τις επιστήμες Βιολογία και Χημεία προσφέρεται στο Advanced Higher, απαιτείται βαθμός Α στην εν λόγω επιστήμη. Οι υποψήφιοι που προσφέρουν μόνο ένα από τα μαθήματα Χημείας και Βιολογίας στο Higher απαιτείται να εξεταστούν στο τελευταίο έτος μαζί με το Advanced Higher στο πρώτο, και να επιτύχουν βαθμούς A τόσο στο Advanced Higher όσο και στο Higher. Τα Αγγλικά και τα Μαθηματικά πρέπει να έχουν βαθμό 2 Standard Grade (ή ισοδύναμο Intermediate 2). Τα σκωτσέζικα προσόντα μπορούν να εξεταστούν σε περισσότερες από μία συνεδριάσεις.

Δίπλωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

104 -112 βαθμοί UCAS Παραστατικές τέχνες ή παρόμοιο αντικείμενο. Εάν δεν έχουν σπουδάσει σχετικά θέματα, η προσωπική δήλωση πρέπει να δείχνει ότι έχουν παραστατικό/δραματικό/κωμωδικό/μεσικό υπόβαθρο/εμπειρία.

Το ελάχιστο πρότυπο εισαγωγής μας είναι 38 μονάδες συνολικά, οι οποίες περιλαμβάνουν: 6 στα Μαθηματικά* σε ανώτερο επίπεδο 6 στη Φυσική σε ανώτερο επίπεδο 6 σε ένα τρίτο μάθημα σε ανώτερο επίπεδο *Τα προγράμματα σπουδών "Ανάλυση και προσεγγίσεις μαθηματικών" ή "Εφαρμογές και ερμηνεία" θα γίνονται δεκτά σε υψηλότερο επίπεδο χωρίς προτίμηση.

Pearson BTEC Level 3 National Extended Diploma (πρώτη διδασκαλία από τον Σεπτέμβριο του 2016)

Irish Leaving Certificate: Ιρλανδικό πιστοποιητικό αποφοίτησης: Αποδεκτό μόνο του και σε συνδυασμό με άλλα προσόντα

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • All other courses
  • 4.5
  • Foundation / Pathway Courses
  • 6.5
  • Graduate Degrees
  • 6.0
  • Undergraduate Degrees
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςTelevision and Radio Production, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Salford στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 21 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Salford

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Salford

Το Πανεπιστήμιο του Σάλφορντ είναι ένα δημόσια χρηματοδοτούμενο πανεπιστήμιο στην ομώνυμη πόλη, στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Η κύρια πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου, το Peel Park, απέχει μόλις μισή ώρα με τα πόδια από το κέντρο του Μάντσεστερ. Επιπλέον, στην πανεπιστημιούπολη αυτή βρίσκεται και το Μουσείο και η Πινακοθήκη του Σάλφορντ.

Λίστα με 205 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Salford - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο του Salford

προπτυχιακοί φοιτητές:
17080
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
4155
:
21235
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Τηλεοπτική Παραγωγή": Ακαδημαϊκό έτος - Εγγραφές φοιτητών σε ισοδύναμο πλήρους φοίτησης που δημοσιεύθηκαν από την Higher Education Statistics Agency (HESA) στις Φεβρουαρίου 2022
 • Life as a Salford student
 • MEET OUR STUDENT BLOGGERS | EMMA
 • This is Salford: our university
 • Salford Business School: work placement

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή BA Πανεπιστήμιο East Anglia
(University of East Anglia)
66% 5% 8% £20600 120 Νόργουιτς Oncampus πλήρους απασχόλησης
Τηλεοπτική παραγωγή με θεμελιακό έτος στα μέσα ενημέρωσης BA (Hons) Πανεπιστήμιο Southampton Solent
(Southampton Solent University)
- 4% 5% £13020 £14000 134 Σαουθάμπτον Oncampus πλήρους απασχόλησης
Τηλεοπτική παραγωγή BA (Hons) Πανεπιστήμιο Southampton Solent
(Southampton Solent University)
- 4% 5% £15000 £16125 134 Σαουθάμπτον Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σπουδές κινηματογράφου και τηλεόρασης και αμερικανικές σπουδές BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Nottingham
(The University of Nottingham)
- - - £21500 - Νότινγκχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κινηματογράφος και τηλεόραση BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
- - - £34800 - Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Τεχνολογία τηλεοπτικής παραγωγής BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Nottingham Trent
(Nottingham Trent University)
88% 0% 5% £16500 120 Νότινγκχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σπουδές κινηματογράφου και τηλεόρασης/αγγλική λογοτεχνία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
- - - £16520 - - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κινηματογράφος, τηλεόραση και ψηφιακή παραγωγή BA (Hons) Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Royal Holloway, University of London)
- - - £23800 - - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Τηλεοπτική παραγωγή BA (Hons) Πανεπιστήμιο Δημιουργικών Τεχνών
(University for the Creative Arts)
90% 10% 0% £17500 129 Καντέρμπερι Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σπουδές κινηματογράφου και τηλεόρασης BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Exeter
(University of Exeter)
- - - £23700 - Έξετερ Oncampus πλήρους απασχόλησης