University of Kent
Αρχιτεκτονική - ARB/RIBA Μέρος 2 - MArch MArch Studies
University of Kent - Πανεπιστήμιο του Kent

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Οι αρχιτέκτονες και οι σχεδιαστές του περιβάλλοντός μας είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του δομημένου μας περιβάλλοντος. Είτε σχεδιάζουν νέα κτίρια, είτε δίνουν νέα πνοή σε υπάρχοντα, είτε αναπτύσσουν αστικούς χώρους, τοπία ή σύγχρονους εσωτερικούς χώρους, οι αρχιτέκτονες επηρεάζουν βαθιά τη ζωή όλων μας.

Το αρχιτεκτονικό μας πρόγραμμα MArch επικυρώνεται από το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανών Αρχιτεκτόνων (RIBA). Το βραβείο προβλέπεται επίσης από το Συμβούλιο Εγγραφής Αρχιτεκτόνων (ARB) ως απαλλαγή από το μέρος 2 των επαγγελματικών εξετάσεων.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος MArch μπορούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις ARB/RIBA Part 3 αφού συγκεντρώσουν τουλάχιστον 24 μήνες καταγεγραμμένης εργασιακής εμπειρίας σε γραφείο, εκ των οποίων οι 12 μήνες πρέπει να είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για ένα διετές (γνωστό ως Στάδιο 4 και Στάδιο 5) προπτυχιακό επαγγελματικό πρόγραμμα πλήρους φοίτησης που επικεντρώνεται στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Αποτελεί το δεύτερο μέρος της παραδοσιακής πενταετούς συνέχειας της επαγγελματικής προπτυχιακής εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου στην αρχιτεκτονική. Για τους αποφοίτους με τις απαιτούμενες απαλλαγές από τις επαγγελματικές εξετάσεις, αυτό οδηγεί στην εγγραφή στο Ηνωμένο Βασίλειο ως "αρχιτέκτονας".

Μελετάτε ενότητες που καλύπτουν το σχεδιασμό, την τεχνολογία, την απασχολησιμότητα και το πολιτιστικό πλαίσιο. Αυτά δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις δεξιότητές σας στο σχεδιασμό, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν την κατανόηση της βιωσιμότητας, της κριτικής σκέψης και της επαγγελματικής πρακτικής.

Η διδασκαλία γίνεται μέσω ενός συστήματος μονάδων και γενικά περιλαμβάνει ένα υποθετικό σχέδιο σχεδιασμού. Συνεργάζεστε με ένα μείγμα φοιτητών του Σταδίου 4 και 5 και μαθαίνετε μέσω μιας επαναληπτικής διαδικασίας, η οποία διευκολύνεται από σεμινάρια, φροντιστήρια και μάθηση μεταξύ ομοτίμων. Πρόσθετες ενότητες διαλέξεων και σεμιναρίων καλύπτουν την τεχνολογία, το πολιτισμικό πλαίσιο, τη διατριβή και την απασχολησιμότητα.

Έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε πρακτική άσκηση ή να σπουδάσετε στο εξωτερικό για ένα εξάμηνο στο δεύτερο έτος σπουδών σας. Προηγούμενοι προορισμοί σπουδών περιλαμβάνουν:

Virginia Tech (ΗΠΑ)

École Nationale Supérieure d'Architecture et de Paysage de Lille.

Η αξιολόγηση γίνεται με διάφορες μεθόδους, όπως χαρτοφυλάκιο με σχέδια, μοντέλα και αντικείμενα, γραπτή μελέτη περίπτωσης, δοκίμιο, ιστολόγια προβληματισμού, προφορική παρουσίαση και διπλωματική εργασία.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

    • 6.5
    • All Degrees
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςArchitecture - ARB/RIBA Part 2 - MArch, MArch Studies, εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

Φοιτητές από το εσωτερικό της χώρας μας/ΕΕ

Το Πανεπιστήμιο θα εξετάσει αιτήσεις από φοιτητές που προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα προσόντων, οι τυπικές απαιτήσεις παρατίθενται παρακάτω, ενώ οι φοιτητές που προσφέρουν εναλλακτικά προσόντα θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Εισδοχής για περαιτέρω συμβουλές. Δεν είναι δυνατόν να προσφερθούν θέσεις σε όλους τους φοιτητές που πληρούν αυτές τις τυπικές προσφορές/ελάχιστες απαιτήσεις.

Για να έχετε δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα MArch, θα πρέπει να διαθέτετε προπτυχιακό πτυχίο αρχιτεκτονικής, 2:1 ή πρώτης τάξης (ή ισοδύναμο μέσο όρο ή βαθμό), με αποδεδειγμένη ισχύ στο χαρτοφυλάκιο σχεδιασμού. Το πιστοποιητικό σπουδών των επιτυχόντων υποψηφίων θα πρέπει να αναφέρει βαθμό ή βαθμολογία στο τελευταίο έτος του σχεδιασμού, ή στο τελικό σχεδιαστικό έργο, της τάξης του 2,1 (60% ή άνω, ή ισοδύναμο GPA ή βαθμό).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να διαθέτουν τουλάχιστον εξάμηνη εμπειρία στην αρχιτεκτονική πρακτική.

Παραδοσιακά, οι φοιτητές που εισέρχονται στο MArch με πρώτο πτυχίο που παρέχει απαλλαγή από το ARB/RIBA Part 1 αποφοιτούν με το δίπλωμα MArch (με απαλλαγή από το ARB και το RIBA Part 2).

Οι διεθνείς συμμετέχοντες χωρίς απαλλαγή από το μέρος 1 του ARB/RIBA (ή με απαλλαγή από το μέρος 1 του RIBA αλλά όχι από το μέρος 1 του ARB) θα έχουν επίσης δικαίωμα για το ίδιο βραβείο.

δεν το οργανώνουμε αυτό και δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την επιτυχία, αλλά θα προσφέρουμε συμβουλές στους φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι στο MArch πριν από την άμεση προσέγγισή τους στο ARB.

Αυτό μπορεί να είναι πλεονέκτημα για τους φοιτητές που επιδιώκουν ειδικά ένα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με απαλλαγή από το RIBA Pt 2, καθώς η επιτυχής απόκτηση του ARB Part 1 απευθείας από το ARB πριν από την αποφοίτηση θα αποφοιτήσει με το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MArch (με απαλλαγή από το ARB & RIBA Part 2).

Οι απόφοιτοι MArch χωρίς ARB Pt 1 ή προσόντα που παρέχουν απαλλαγή, θα πρέπει να αποκτήσουν αναγνωρισμένα ARB Part 1 και Part 3 πριν υποβάλουν αίτηση στο ARB για να εγγραφούν στο Ηνωμένο Βασίλειο ως "Αρχιτέκτονες".

**

έξοδα

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Kent στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 26 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Kent

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Kent

Το Πανεπιστήμιο του Κεντ είναι ένα ερευνητικό πανεπιστήμιο που χρηματοδοτείται από το δημόσιο και βρίσκεται στο Κεντ της Αγγλίας. Η κύρια πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου βρίσκεται βόρεια του Canterbury, ενώ οι άλλες πανεπιστημιουπόλεις του βρίσκονται στο Medway και στο Tonbridge στο Kent. Επιπλέον, το πανεπιστήμιο λειτουργεί κέντρα μεταπτυχιακών σπουδών στις Βρυξέλλες, την Αθήνα, τη Ρώμη και το Παρίσι.

Λίστα με 390 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Kent - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο του Kent

προπτυχιακοί φοιτητές:
13390
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
2820
:
16210
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Αρχιτεκτονική": Ακαδημαϊκό έτος - Εγγραφές φοιτητών σε ισοδύναμο πλήρους φοίτησης που δημοσιεύθηκαν από την Higher Education Statistics Agency (HESA) στις Φεβρουαρίου 2022
  • Student Life | University of Kent
  • The University of Kent
  • Hear from an Indian Student | University of Kent
  • We are European | University of Kent students
  • Why Kent | International students | University of Kent
  • Hear from American Students | University of Kent

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Canterbury campus
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Ναυτική αρχιτεκτονική με θαλάσσια οχήματα υψηλών επιδόσεων MEng Πανεπιστήμιο του Strathclyde
(University of Strathclyde)
- - - £26700 - Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δομική Μηχανική και Αρχιτεκτονική με ένα έτος βιομηχανικής πρακτικής άσκησης MEng Πανεπιστήμιο του Sheffield
(The University of Sheffield)
83% 2% 4% £29110 169 Σέφιλντ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ναυτική Αρχιτεκτονική και Ναυτική Μηχανική MEng Πανεπιστήμιο του Strathclyde
(University of Strathclyde)
- - - £26700 - Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχιτεκτονική και περιβαλλοντικός σχεδιασμός MEng (Hons) Πανεπιστήμιο του Nottingham
(The University of Nottingham)
100% 10% 5% £28600 167 Νότινγκχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχιτεκτονική τοπίου MA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
- - - £34800 - Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχιτεκτονική Msci (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
72% 10% 0% £29000 175 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχιτεκτονική τοπίου MLA Πανεπιστήμιο του Sheffield
(The University of Sheffield)
- - - £25540 - Σέφιλντ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχιτεκτονική τοπίου με έτος θεμελίωσης MLA Πανεπιστήμιο του Sheffield
(The University of Sheffield)
- - - £25540 - Σέφιλντ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχιτεκτονική MArch (Hons) Πανεπιστήμιο του Cardiff
(Cardiff University)
88% 2% 5% £25450 £28200 166 Κάρντιφ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δομική Μηχανική και Αρχιτεκτονική MEng (Hons) Πανεπιστήμιο του Sheffield
(The University of Sheffield)
83% 2% 10% £29110 179 Σέφιλντ Oncampus πλήρους απασχόλησης