The University of Manchester
Επιστήμες της Γης και των Πλανητών BSc (Hons)
The University of Manchester - Πανεπιστήμιο του Manchester

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείς να δεις τις κριτικές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, από 25 αποφοίτους του προγράμματος Earth and Planetary Sciences BSc (Hons) στο Πανεπιστήμιο του Manchester για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας σε σύγκριση με το μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών στην τοποθεσία: UK σχετικά με: Επιστήμες της Γης.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
81 /100
25 Σύνολο ερωτηθέντων
Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων γεωγραφία, γεωδαισία και περιβαλλοντικές σπουδές

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Επιστήμες της Γης στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £25000 £26500 £32500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £22500 - £28000 £21500 - £32000 £26000 - £41000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε γεωγραφία, γεωδαισία και περιβαλλοντικές σπουδές (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £24981 £24496 £28785
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £21491 - £29019 £19181 - £30313 £22339 - £36076

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Το τριετές πτυχίο BSc στις Επιστήμες της Γης και των Πλανητών επικεντρώνεται στην ολιστική κατανόηση των γήινων συστημάτων, προκειμένου να μάθουμε από το παρελθόν, να κατανοήσουμε το παρόν και να επηρεάσουμε το μέλλον. Καθώς οι Γεωεπιστήμες βρίσκονται στο σταυροδρόμι των φυσικών επιστημών, παρέχουν μια εμπλουτιστική εναλλακτική λύση σε σχέση με ένα απλό πτυχίο με άριστα σε θέματα όπως τα μαθηματικά, η φυσική, η χημεία, η γεωγραφία ή η βιολογία, και μπορούν να ανοίξουν την πόρτα σε ένα συναρπαστικό φάσμα επιλογών σταδιοδρομίας.

Στο μάθημά μας θα μάθετε να διαβάζετε το αρχείο 4,5 δισεκατομμυρίων ετών της Γης, συμπεριλαμβανομένου του σχηματισμού του ηλιακού μας συστήματος, της εξέλιξης των ζωντανών συστημάτων και των μεταβαλλόμενων περιβαλλοντικών συνθηκών, ενώ παράλληλα θα μελετήσετε τη βιώσιμη ανάπτυξη της ενέργειας και των πόρων της Γης. Και στο κατώφλι σας θα βρίσκονται μερικά από τα πιο άγρια τοπία του Ηνωμένου Βασιλείου, ιδανικά για μάθηση στην ύπαιθρο.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου σας μαζί μας θα γίνετε μέρος μιας δυναμικής κοινότητας που προσπαθεί να απαντήσει σε μερικά από τα πιο πιεστικά παγκόσμια ζητήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε. Η εργασία σας μπορεί να συμβάλει στην επίλυση ορισμένων από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου.

Δομή του μαθήματος

Το πτυχίο BSc στις Επιστήμες της Γης και των Πλανητών είναι τριετές και σας προσφέρει την ευελιξία να προσαρμόσετε το ενδιαφέρον σας για τις Επιστήμες της Γης και των Πλανητών σε μία από τις έξι κατευθύνσεις:

 • Γεωλογία,
 • Γεωχημεία,
 • Πλανητική επιστήμη,
 • Ενέργεια και πόροι,
 • Γεωλογία με φυσική γεωγραφία,
 • Παλαιοβιολογία.

Το τμήμα

Είμαστε ένα Τμήμα περιβαλλοντικών επιστημόνων, γεωλόγων, χημικών, μαθηματικών, βιολόγων, φυσικών και επιστημόνων υπολογιστών, οι οποίοι συνεργάζονται για να μελετήσουν τη Γη και τους πλανήτες. Τα πτυχία μας καλύπτουν όλο το εύρος των γεωεπιστημών και των περιβαλλοντικών επιστημών, αντικατοπτρίζοντας τα κύρια ερευνητικά θέματα που είναι θεμελιώδη για το έργο που επιτελούμε στο Τμήμα Γεωεπιστημών και Περιβαλλοντικών Επιστημών.

Η φήμη της επιστήμης της Γης και των Πλανητικών Επιστημών στο Τμήμα Επιστημών της Γης και του Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ στηρίζεται στην κορυφαία διεπιστημονική έρευνα που διεξάγουμε σε παγκόσμιο επίπεδο για τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στη Γη, εντός και εκτός αυτής. Η έρευνα αυτή ενσωματώνει βιολογικές, χημικές, φυσικές και περιβαλλοντικές πτυχές του κόσμου και του ηλιακού συστήματος στο οποίο ζούμε. Η στενή ευθυγράμμιση μεταξύ της διδασκαλίας και της έρευνάς μας διασφαλίζει ότι τα μαθήματα παρέχονται από επιστήμονες που βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος των κλάδων τους.

Ικανότητες

Το μάθημά μας θα σας εφοδιάσει με ένα οπλοστάσιο δεξιοτήτων που θα μπορείτε να πάρετε μαζί σας στον κόσμο της εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να αναλύετε προβλήματα, να εργάζεστε συνεργατικά ως μέρος μιας ομάδας και να αναπτύσσετε δεξιότητες πεδίου, εργαστηρίου, αριθμητικής και επικοινωνίας.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Earth and Planetary Sciences BSc (Hons) από Πανεπιστήμιο του Manchester

15% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
15% Διοικητικά επαγγέλματα
10% Καλλιτεχνικά, λογοτεχνικά επαγγέλματα και επαγγέλματα μέσων ενημέρωσης
10% Επαγγέλματα πωλήσεων
10% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
5% Γραμματεία και συναφή επαγγέλματα
5% Αναψυχή, ταξίδια και συναφή επαγγέλματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών
5% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
5% Επαγγελματίες διαχείρισης επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών έργων
5% Συνεργάτες επιστήμης, μηχανικής και τεχνολογίας

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

Απαιτήσεις προσόντων

Πρέπει να περιλαμβάνει: Α στα Μαθηματικά Α στη Φυσική Οι γενικές σπουδές και η κριτική σκέψη δεν γίνονται δεκτές. Εάν σας γίνει προσφορά, θα πρέπει να επιτύχετε επιτυχία στην πρακτική εξέταση σε όλα τα επιστημονικά μαθήματα που αποτελούν μέρος της προσφοράς.

Συνήθως περιλαμβάνει τη Χημεία και τη Βιολογία. Απαιτούνται επίσης κανονικά δύο Advanced Highers (τουλάχιστον A/B) που περιλαμβάνουν Βιολογία ή/και Χημεία. Εάν μόνο μία από τις επιστήμες Βιολογία και Χημεία προσφέρεται στο Advanced Higher, απαιτείται βαθμός Α στην εν λόγω επιστήμη. Οι υποψήφιοι που προσφέρουν μόνο ένα από τα μαθήματα Χημείας και Βιολογίας στο Higher απαιτείται να εξεταστούν στο τελευταίο έτος μαζί με το Advanced Higher στο πρώτο, και να επιτύχουν βαθμούς A τόσο στο Advanced Higher όσο και στο Higher. Τα Αγγλικά και τα Μαθηματικά πρέπει να έχουν βαθμό 2 Standard Grade (ή ισοδύναμο Intermediate 2). Τα σκωτσέζικα προσόντα μπορούν να εξεταστούν σε περισσότερες από μία συνεδριάσεις.

104 -112 βαθμοί UCAS Παραστατικές τέχνες ή παρόμοιο αντικείμενο. Εάν δεν έχουν σπουδάσει σχετικά θέματα, η προσωπική δήλωση πρέπει να δείχνει ότι έχουν παραστατικό/δραματικό/κωμωδικό/μεσικό υπόβαθρο/εμπειρία.

Το ελάχιστο πρότυπο εισαγωγής μας είναι 38 μονάδες συνολικά, οι οποίες περιλαμβάνουν: 6 στα Μαθηματικά* σε ανώτερο επίπεδο 6 στη Φυσική σε ανώτερο επίπεδο 6 σε ένα τρίτο μάθημα σε ανώτερο επίπεδο *Τα προγράμματα σπουδών "Ανάλυση και προσεγγίσεις μαθηματικών" ή "Εφαρμογές και ερμηνεία" θα γίνονται δεκτά σε υψηλότερο επίπεδο χωρίς προτίμηση.

Προσφέρουμε πρόσβαση σε μαθήματα BSc μόνο από αυτή τη διαδρομή. Παρακαλούμε ανατρέξτε στις προϋποθέσεις εισόδου για τα μαθήματα BSc που προσφέρουμε. Εάν χρειάζεστε περαιτέρω διευκρινίσεις σχετικά με την αποδοχή αυτού του τίτλου σπουδών, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με την Ομάδα Εισαγωγών του Τμήματος.

ABB από 3 επίπεδα A ή AB από δύο επίπεδα A και B από το Advanced Welsh Baccalaureate Skills Challenge Certificate Οι προσφορές συνήθως αποκλείουν τις Γενικές Σπουδές και την Κριτική Σκέψη. Τα μαθήματα που προτιμούμε είναι η Φιλοσοφία, η Ιστορία, τα Αγγλικά, τα Θρησκευτικά, ο Κλασικός Πολιτισμός, η Κοινωνιολογία, η Κυβέρνηση και η Πολιτική. Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι μαθητές με δυνατότητες επιτυχίας, ανεξάρτητα από το υπόβαθρό τους, ενθαρρύνονται να υποβάλουν αίτηση για να σπουδάσουν μαζί μας. Οι πρόσθετες πληροφορίες που αποκτώνται μέσω των δεδομένων πλαισίου μας επιτρέπουν να αναγνωρίσουμε τις δυνατότητες ενός μαθητή να επιτύχει στο πλαίσιο του ιστορικού και της εμπειρίας του. Στους υποψηφίους που επισημαίνονται με αυτόν τον τρόπο θα γίνει προσφορά χαμηλότερη από την τυπική προσφορά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Πρέπει να περιλαμβάνει: D3 στα Μαθηματικά D3 στη Φυσική

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
IELTS (Academic) 6.5

65 με βαθμό τουλάχιστον 6,0 σε κάθε τμήμα.

TOEFL (iBT) 90

90 με όχι λιγότερο από 20 σε όλες τις άλλες υποβαθμίσεις

IELTS (Academic) 6.5

65 με βαθμό τουλάχιστον 6,0 σε κάθε τμήμα.

TOEFL (iBT) 90

90 με όχι λιγότερο από 20 σε όλες τις άλλες υποβαθμίσεις

Επισκεφθείτε την ειδική σελίδα μας Υποτροφίες για πληροφορίες σχετικά με τις υποτροφίες και τις χορηγίες που είναι διαθέσιμες για εσάς, συμπεριλαμβανομένης της υποτροφίας William Boyd Dawkins του Τμήματος Γεωεπιστημών και Περιβαλλοντικών Επιστημών.
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςEarth and Planetary Sciences, BSc (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Manchester στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο του Manchester σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Σπουδές

  • #3 
  • #3 
  Γεωγραφία

  [Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου, 2023]
  • #6 
  • #19 
  Γεωγραφία

  [Δημοσίευση 10 Απριλίου, 2024]
  • #5 
  • #28 
  Κοινωνικές επιστήμες

  [Δημοσίευση 19 Οκτωβρίου, 2023]

Φυσικές Επιστήμες

  • #12 
  • #17 
  Γεωλογία

  [Δημοσίευση 15 Σεπτεμβρίου, 2023]
  • #14 
  • #19 
  Γεωλογία
  CUG The Complete University Guide - Ανά Γνωστικό Αντικείμενο
  [Δημοσίευση 08 Ιουνίου, 2023]
  • #11 
  • #51 
  Γεωλογία

  [Δημοσίευση 10 Απριλίου, 2024]
  • #11 
  • #136 
  Γεωλογία
  URAP Κατάταξη Πανεπιστημίου βάσει Ακαδημαϊκής Απόδοσης - ανά Τομέα
  [Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2023]

Προβολή του συνόλου των 40 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Manchester

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Manchester

Το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ είναι ένα ερευνητικό πανεπιστήμιο που χρηματοδοτείται από το δημόσιο και έχει ως όραμα την προώθηση της εκπαίδευσης, της γνώσης και της σοφίας για το καλό της κοινωνίας. Η κύρια τοποθεσία του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ φιλοξενεί την πλειονότητα των σχολών του και αναφέρεται από τους φοιτητές του ως "η πανεπιστημιούπολη", αν και στην πραγματικότητα το Μάντσεστερ δεν έχει πανεπιστημιούπολη, αλλά αντίθετα είναι διάσπαρτο σε όλη την πόλη του Μάντσεστερ.

Λίστα με 622 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Manchester - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο του Manchester

προπτυχιακοί φοιτητές:
30130
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
12730
:
42860
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Πλανητική Επιστήμη": Ακαδημαϊκό έτος - Εγγραφές φοιτητών σε ισοδύναμο πλήρους φοίτησης που δημοσιεύθηκαν από την Higher Education Statistics Agency (HESA) στις Φεβρουαρίου 2022
 • What makes Manchester special?
 • International students | Aranzazu Carmona Orbezo
 • Chendrawaty Indah Jopoetro: international student profile - The Indonesian Society
 • Fiona’s story: Equity and Merit Scholarships at The University of Manchester
 • The University of Manchester welcomes our new students

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Επιστήμη της Γης και των Πλανητών BSc (Hons) Imperial College of Science
(Imperial College of Science)
56% 10% 0% £40940 145 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιστήμες της Γης και των Πλανητών BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Manchester
(The University of Manchester)
- - - - - Μάντσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιστήμη της Γης και των Πλανητών με ολοκληρωμένο έτος θεμελίωσης MEarthSci Πανεπιστήμιο του Manchester
(The University of Manchester)
- - - - - Μάντσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιστήμες της Γης BSc (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
79% 0% 0% £35000 163 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γεωεπιστήμες & Αειφόρος Ενέργεια BSc (Hons) Royal Holloway, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Royal Holloway, University of London)
78% 5% 0% £25200 144 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Περιβαλλοντική γεωεπιστήμη (με ολοκληρωμένο έτος θεμελίωσης) BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
92% 0% 20% £18830 111 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Περιβαλλοντική Επιστήμη της Γης BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
92% 0% 5% £18830 111 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Περιβαλλοντική Γεωεπιστήμη BSc (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
91% 0% 0% £35000 129 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Περιβαλλοντικές γεωεπιστήμες (με ενσωματωμένο έτος σπουδών στο εξωτερικό) BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
92% 0% 20% £18830 111 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Περιβαλλοντική Γεωεπιστήμη BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Cardiff
(Cardiff University)
- - - £25450 £28200 - Κάρντιφ Oncampus πλήρους απασχόλησης