Sheffield Hallam University
Αρχιτεκτονική BSc (Hons)
Sheffield Hallam University - Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείς να δεις τις κριτικές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, από 35 αποφοίτους του προγράμματος Architecture BSc (Hons) στο Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας σε σύγκριση με το μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών στην τοποθεσία: UK σχετικά με: Αρχιτεκτονική.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
79 /100
35 Σύνολο ερωτηθέντων
Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Αρχιτεκτονική

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £21000 £24000 £28000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £19500 - £26000 £18500 - £27500 £24000 - £31000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Αρχιτεκτονική (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £23131 £25010 £28792
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20700 - £25694 £19794 - £30100 £23742 - £35267

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Παρακαλώ ελέγξτε την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Sheffield Hallam για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες.

Περίληψη μαθήματος

 • Μελετήστε ένα πρωτοποριακό μάθημα στον τομέα της βιώσιμης αρχιτεκτονικής και του σχεδιασμού.
 • Αξιοποιήστε τις δημιουργικές σας δυνατότητες για την εξέλιξη της περιβαλλοντικής και βιώσιμης αρχιτεκτονικής για τον 21ο αιώνα.
 • Εξερευνήστε τα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της αρχιτεκτονικής μέσα από έργα σχεδιασμού που εντάσσονται σε ένα ευρύ φάσμα αγροτικών και αστικών πλαισίων.
 • Μελετήστε την κουλτούρα, την ιστορία και τη θεωρία της αρχιτεκτονικής για να ενημερώσετε τα έργα σχεδιασμού σας.
 • Εκμάθηση ψηφιακής μοντελοποίησης και CAD σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα πρότυπα του κλάδου.

Σε αυτό το πρόγραμμα σπουδών, θα ενταχθείτε σε ένα ιδιαίτερα αναγνωρισμένο και επιτυχημένο τμήμα, αναπτύσσοντας μια σειρά πρακτικών και τεχνικών δεξιοτήτων. Θα μάθετε να σκέφτεστε δημιουργικά και να επικοινωνείτε αποτελεσματικά σε μια σειρά από συναρπαστικά έργα.

Πώς μαθαίνετε

Όλα τα προγράμματά μας είναι σχεδιασμένα γύρω από ένα σύνολο βασικών αρχών που βασίζονται στην εμπλοκή σας με τον κόσμο, στη συνεργασία με άλλους, στην πρόκληση να σκέφτεστε με νέους τρόπους και στην παροχή ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος στο οποίο μπορείτε να αναπτυχθείτε.

Τα έργα σχεδιασμού αποτελούν τον πυρήνα του μαθήματος, και ένα σημαντικό μέρος της διδασκαλίας λαμβάνει χώρα στο εργαστήριο σχεδιασμού.

Θα μάθετε να αντιλαμβάνεστε, να αναλύετε και να αναπτύσσετε τη δημιουργική σας φαντασία, εφαρμόζοντάς την σε σχεδιαστικά προβλήματα που αυξάνονται σε πολυπλοκότητα κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Τα έργα σχεδιασμού προσομοιώνουν τις πραγματικές δεξιότητες που χρησιμοποιούνται στην αρχιτεκτονική πρακτική.

Το έτος 1 είναι μικρής κλίμακας και οικιακό με έμφαση στις περιβαλλοντικές αρχές και στην τρισδιάστατη διερεύνηση μέσω της κατασκευής και του σχεδίου.

Το έτος 2 έχει μεγαλύτερη αστική κλίμακα και διεθνή προσανατολισμό και έχει σχεδιαστεί για να διευρύνει τις γνώσεις, τη φαντασία, την αυτοπεποίθηση και τις δεξιότητες. Το έτος επικεντρώνεται σε ένα ευρωπαϊκό ταξίδι.

Το έτος 3 έχει έντονη κοινωνική και περιβαλλοντική εστίαση με έργα σχεδιασμού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μαθαίνετε μέσω:

 • εβδομαδιαία σεμινάρια σχεδιασμού στο στούντιο
 • διαλέξεις και σεμινάρια
 • πρακτικά εργαστήρια
 • εκδρομές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη
 • ψηφιακά μαθήματα
 • επισκέψεις σε σημαντική αρχιτεκτονική και χώρους
 • επισκέψεις σε τρέχουσες αρχιτεκτονικές πρακτικές
 • διαλέξεις και ομιλίες από επαγγελματίες αρχιτέκτονες
 • ειδικοί σύμβουλοι από τη βιομηχανία
 • Μπορεί επίσης να έχετε τη δυνατότητα να εργαστείτε ή να σπουδάσετε στο εξωτερικό με δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος Turing.

Εφαρμοσμένη μάθηση

Μάθηση βάσει σχεδίων

Και τα τρία έτη σπουδών είναι δομημένα γύρω από την εφαρμοσμένη μάθηση. Αυτό συνδέει τις σπουδές σας με πραγματικές καταστάσεις.

Το πρόγραμμα επιδιώκει να εκπαιδεύσει αρχιτέκτονες που νοιάζονται για τους ανθρώπους και το περιβάλλον και που εκτιμούν πώς η αρχιτεκτονική μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία. Οι ενότητες στην ιστορία και τη θεωρία της αρχιτεκτονικής εξετάζουν σε βάθος τα κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα και βοηθούν να εξηγηθεί πώς συνδέεται η αρχιτεκτονική με αυτά. Στη συνέχεια, τα έργα σχεδιασμού εφαρμόζουν αυτές τις γνώσεις και την κατανόηση.

Χρησιμοποιείται μια σειρά από λογισμικά για τον σχεδιασμό με τη βοήθεια υπολογιστή (CAD) και τη μοντελοποίηση πληροφοριών κτιρίου (BIM), τα οποία μαζί επιτρέπουν την εξερεύνηση του σχεδιασμού και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος πλούσιου σε δεδομένα.

Εκδρομές στο πεδίο

Τα ταξίδια επιτόπιας μελέτης στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη διευρύνουν την κατανόηση της αρχιτεκτονικής σε σύγχρονα πλαίσια και σας προετοιμάζουν για μια ποικιλία σεναρίων που θα συναντήσετε στην πράξη.

Οι εξωσχολικές δραστηριότητες, που οργανώνονται με την ενεργή φοιτητική κοινωνία αρχιτεκτονικής (SHarc), περιλαμβάνουν πρακτικά εργαστήρια και μια σειρά διαλέξεων με προσκεκλημένους, όπου οι φοιτητές προσκαλούν επαγγελματίες για να συζητήσουν τρέχοντα θέματα και ανησυχίες.

Ευκαιρίες δικτύωσης

Εργοδότες και επαγγελματίες προσκαλούνται ως καθηγητές στούντιο ή ως επισκέπτες καθηγητές για να συνεργαστούν με τους φοιτητές.

Διαθέτουμε ισχυρούς δεσμούς με περιφερειακές και εθνικές πρακτικές, οι οποίοι επιτρέπουν εξαιρετικές ευκαιρίες απασχόλησης. Αυτό υποβοηθείται από εκδηλώσεις εργοδοτών του κλάδου, όπως η προεπισκόπηση της έκθεσης στο τέλος του έτους, και υποστηρίζεται περαιτέρω από μια ειδική ομάδα απασχολησιμότητας. Στο έτος 3 θα πραγματοποιήσετε 120 ώρες εργασιακής εμπειρίας για να υποστηρίξετε τη μελλοντική σας σταδιοδρομία.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Architecture BSc (Hons) από Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam

55% Επαγγέλματα αθλητισμού και γυμναστικής
15% Προσωπικές υπηρεσίες φροντίδας
15% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
10% Επαγγελματίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης
10% Διδασκαλία και υποστηρικτικό επάγγελμα για τη φροντίδα των παιδιών

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

**Εργασία μαθήματος**

Κατανομή διαβάθμισης

Οι μαθητές του μαθήματος έλαβαν τους ακόλουθους βαθμούς

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Ελάχιστο απαιτούμενο Δασμολόγιο UCAS

This must include at least 64 points from 2 A Levels or equivalent BTEC qualifications. We accept General Studies. For example: ABB at A Level. DDM in BTEC Extended Diploma. A combination of qualifications, which may include AS levels, EPQ and General Studies. We make you a lower offer after reviewing your portfolio at a selection event.

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

Απαιτήσεις προσόντων

Δίπλωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Βαθμός Πρόσθετα Στοιχεία
IELTS (Academic) 6

Εάν τα αγγλικά δεν είναι η πρώτη σας γλώσσα, θα χρειαστείτε βαθμολογία IELTS 6,0 με τουλάχιστον 5,5 σε όλες τις δεξιότητες ή ισοδύναμο.

IELTS (Academic) 6

Εάν τα αγγλικά δεν είναι η πρώτη σας γλώσσα, θα χρειαστείτε βαθμολογία IELTS 6,0 με τουλάχιστον 5,5 σε όλες τις δεξιότητες ή ισοδύναμο.

Υποτροφίες, εκπτώσεις και υποτροφίες ενδέχεται να είναι διαθέσιμες σε φοιτητές που σπουδάζουν αυτό το μάθημα.
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςArchitecture, BSc (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Αρχιτεκτονική BSc (Hons)

Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Channel Islands £9250 έτος 1
Ιρλανδία £9250 έτος 1
EU £15860 έτος 1
Διεθνή £15860 έτος 1
EU £16655 έτος 1
Διεθνή £16655 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Τα δίδακτρά μας για τους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου που ξεκινούν προπτυχιακές σπουδές πλήρους φοίτησης το 2024/2025 ρυθμίζονται από τη βρετανική κυβέρνηση και δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί. Ενδεικτικά, τα δίδακτρά μας για τους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου που ξεκινούν προπτυχιακές σπουδές πλήρους φοίτησης το 2023/2024 είναι 9.250 λίρες ετησίως. Κατά τη διάρκεια του έτους πρακτικής άσκησης θα πληρώσετε μειωμένα δίδακτρα ύψους 1.200 λιρών.

Τα δίδακτρα για τους φοιτητές από το εξωτερικό/ΕΕ που ξεκινούν σπουδές πλήρους φοίτησης το 2023/24 είναι 16.655 λίρες ετησίως. Κατά τη διάρκεια του έτους πρακτικής άσκησης θα πληρώσετε μειωμένα δίδακτρα ύψους 1.200 λιρών.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Αρχιτεκτονική, Κατασκευές & Σχεδιασμός

  • #23 
  • #30 
  Αρχιτεκτονική
  CUG The Complete University Guide - Ανά Γνωστικό Αντικείμενο
  [Δημοσίευση 08 Ιουνίου, 2023]
  • #27 
  • #35 
  Αρχιτεκτονική
  The Guardian Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων βάσει Γνωστικού Αντικειμένου
  [Δημοσίευση 09 Σεπτεμβρίου, 2023]

Προβολή του συνόλου των 28 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam

Το Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam ιδρύθηκε το 1969 και βρίσκεται στο αστικό περιβάλλον του Sheffield, στο Yorkshire and the Humber. Το Σέφιλντ είναι η πέμπτη μεγαλύτερη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου, με το 60% αυτής να αποτελείται από ζωντανούς χώρους πρασίνου, όπως πάρκα της πόλης, κήπους και εξοχή. Το SHU υπερηφανεύεται για τη σημαντική θέση που κατέχει στο Sheffield ως πυλώνας της τοπικής οικονομίας, του εργατικού δυναμικού και των υποδομών. Αυτό αντικατοπτρίζεται στο γεγονός ότι σχεδόν οι μισοί από τους εγγεγραμμένους φοιτητές αυτού του πανεπιστημίου προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, γεγονός που καταδεικνύει την προθυμία του να επενδύσει σε όλους τους φοιτητές του.

Λίστα με 315 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam

προπτυχιακοί φοιτητές:
21265
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
5175
:
26440
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Αρχιτεκτονική": Ακαδημαϊκό έτος - Εγγραφές φοιτητών σε ισοδύναμο πλήρους φοίτησης που δημοσιεύθηκαν από την Higher Education Statistics Agency (HESA) στις Φεβρουαρίου 2022
 • One Sheffield Hallam student's journey through university
 • Why I love Sheffield
 • My learning experience at Sheffield Hallam in 2020/21.
 • Why I chose to study at Sheffield Hallam University
 • A student's view of BA (Hons) Criminology at Sheffield Hallam University
 • A student's view of BA (Hons) Interior Architecture and Design at Sheffield Hallam University

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Αρχιτεκτονική (με ολοκληρωμένο έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Δημιουργικών Τεχνών
(University for the Creative Arts)
79% 0% 7% £17500 126 Καντέρμπερι Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχιτεκτονική / Αρχιτεκτονική (διεθνής) (RIBA Part 1) BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Huddersfield
(University of Huddersfield)
69% 10% 23% £16500 153 Χάντερσφιλντ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εσωτερική αρχιτεκτονική (με έτος επαγγελματικής πρακτικής) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Δημιουργικών Τεχνών
(University for the Creative Arts)
- - - £17500 - Καντέρμπερι Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχιτεκτονική τοπίου (με θεμελίωση) BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Gloucestershire
(University of Gloucestershire)
- - - £15000 £15450 - Τσέλτενχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εσωτερική αρχιτεκτονική (με ολοκληρωμένα έτη ίδρυσης και επαγγελματικής πρακτικής) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Δημιουργικών Τεχνών
(University for the Creative Arts)
- - - £17500 - Καντέρμπερι Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχιτεκτονική (με έτος πρακτικής άσκησης) BArch (Hons) Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Loughborough
(Loughborough University of Technology)
81% 0% 3% £27250 178 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχιτεκτονική τοπίου με έτος θεμελίωσης BA (Hons) Πανεπιστήμιο Birmingham City
(Birmingham City University)
- - - £16085 - Μπέρμιγχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εσωτερική αρχιτεκτονική και σχεδιασμός (με προπαρασκευαστικό εξάμηνο) BA (Hons) Πανεπιστήμιο London Metropolitan
(London Metropolitan University)
- - - £19250 - Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ναυτική αρχιτεκτονική με μηχανική ωκεανών BEng (Hons) Πανεπιστήμιο του Strathclyde
(University of Strathclyde)
- - - £26700 - Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αρχιτεκτονική τοπίου BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Greenwich
(University of Greenwich)
- - - £16150 £17000 - Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης