Robert Gordon University
Διαγνωστική ακτινογραφία MDRad
Robert Gordon University - Πανεπιστήμιο Robert Gordon

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείς να δεις τις κριτικές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, από 25 αποφοίτους του προγράμματος Diagnostic Radiography MDRad στο Πανεπιστήμιο Robert Gordon για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας σε σύγκριση με το μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών στην τοποθεσία: UK σχετικά με: ιατρική τεχνολογία.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
83 /100
25 Σύνολο ερωτηθέντων
Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων ιατρική τεχνολογία

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : ιατρική τεχνολογία στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £26000 £28000 £32500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £26000 - £35000 £24000 - £32000 £25500 - £39000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε ιατρική τεχνολογία (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £26010 £28146 £31616
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £24987 - £27566 £23994 - £32951 £25927 - £37918

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Ως διαγνωστικός ακτινολόγος θα χρησιμοποιείτε εξελιγμένη τεχνολογία απεικόνισης και μια σειρά από εξειδικευμένες μεθόδους, όπως ψηφιακή ακτινογραφία, μαγνητική τομογραφία, υπολογιστική τομογραφία, απεικόνιση με ραδιονουκλίδια και υπερήχους. Ο βασικός σας ρόλος θα είναι να παρέχετε υψηλής ποιότητας διαγνωστικές εικόνες για να βοηθήσετε στην ανίχνευση, παρακολούθηση και διαχείριση της ασθένειας του ασθενούς.

Οι αλλαγές στις παραδοσιακές μεθόδους παροχής υγειονομικής περίθαλψης σημαίνουν ότι οι πτυχιούχοι ακτινοφυσικοί ολοένα και περισσότερο εμπλέκονται σε εκτεταμένους ρόλους, όπως ο σχολιασμός εικόνων, η ερμηνεία εικόνων, η σύνταξη εκθέσεων, η θεραπεία ασθενών και η συνταγογράφηση φαρμάκων. Αυτές οι αναδυόμενες δεξιότητες απαιτούν υψηλά επίπεδα ανάλυσης, επίλυσης προβλημάτων και ερευνητικών δεξιοτήτων.

Το ποσοστό ικανοποίησης των σπουδαστών από αυτό το μάθημα είναι 96% και το 100% των αποφοίτων συνεχίζουν να εργάζονται ή/και να σπουδάζουν έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος - Unistats, 2018.

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Επαγγελμάτων Υγείας και Φροντίδας (HCPC) με σκοπό την παροχή επιλεξιμότητας για την υποβολή αίτησης εγγραφής στο HCPC ως προσθετικός/ορθωτικός.

Εγκρίθηκε από το Society and College of Radiographers (SCoR).

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Diagnostic Radiography MDRad από Πανεπιστήμιο Robert Gordon

100% Καλλιτεχνικά, λογοτεχνικά επαγγέλματα και επαγγέλματα μέσων ενημέρωσης

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

Απαιτήσεις προσόντων

104 -112 βαθμοί UCAS Παραστατικές τέχνες ή παρόμοιο αντικείμενο. Εάν δεν έχουν σπουδάσει σχετικά θέματα, η προσωπική δήλωση πρέπει να δείχνει ότι έχουν παραστατικό/δραματικό/κωμωδικό/μεσικό υπόβαθρο/εμπειρία.

Πρέπει να περιλαμβάνει: Α στα Μαθηματικά Α στη Φυσική Οι γενικές σπουδές και η κριτική σκέψη δεν γίνονται δεκτές. Εάν σας γίνει προσφορά, θα πρέπει να επιτύχετε επιτυχία στην πρακτική εξέταση σε όλα τα επιστημονικά μαθήματα που αποτελούν μέρος της προσφοράς.

Δεχόμαστε βαθμό διάκρισης σε οποιοδήποτε από τα παρακάτω θέματα: - Σχεδιασμός, τοπογράφηση και προγραμματισμός για κατασκευές - Ψηφιακή παραγωγή, σχεδιασμός και ανάπτυξη - Εκπαίδευση και φροντίδα παιδιών - Μηχανική κτιριακών υπηρεσιών για κατασκευές - Επιτόπιες κατασκευές - Ψηφιακές επιχειρηματικές υπηρεσίες - Ψηφιακές υπηρεσίες υποστήριξης - Υγεία - Επιστήμη Υγείας - Επιστήμη

120 μονάδες στο επίπεδο 4 και 120 μονάδες στο επίπεδο 5. Συνολικός μέσος όρος βαθμολογίας 60% χωρίς αποτυχημένες ή παραπεμπόμενες ενότητες.

Σχετικό πτυχίο HND ή βασικό πτυχίο στους τομείς της Διοίκησης Μάρκετινγκ, της Διοίκησης Επιχειρήσεων, των Οικονομικών και των Επιχειρήσεων, με 240 πιστωτικές μονάδες.

HNC Κοινωνικές Επιστήμες: Μαθηματικά National 5 B, ή ισοδύναμο.

στις νομικές σπουδές / νομικές υπηρεσίες με ΑΑ στις διαβαθμισμένες μονάδες

Συνήθως περιλαμβάνει τη Χημεία και τη Βιολογία. Απαιτούνται επίσης κανονικά δύο Advanced Highers (τουλάχιστον A/B) που περιλαμβάνουν Βιολογία ή/και Χημεία. Εάν μόνο μία από τις επιστήμες Βιολογία και Χημεία προσφέρεται στο Advanced Higher, απαιτείται βαθμός Α στην εν λόγω επιστήμη. Οι υποψήφιοι που προσφέρουν μόνο ένα από τα μαθήματα Χημείας και Βιολογίας στο Higher απαιτείται να εξεταστούν στο τελευταίο έτος μαζί με το Advanced Higher στο πρώτο, και να επιτύχουν βαθμούς A τόσο στο Advanced Higher όσο και στο Higher. Τα Αγγλικά και τα Μαθηματικά πρέπει να έχουν βαθμό 2 Standard Grade (ή ισοδύναμο Intermediate 2). Τα σκωτσέζικα προσόντα μπορούν να εξεταστούν σε περισσότερες από μία συνεδριάσεις.

Δίπλωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Το ελάχιστο πρότυπο εισαγωγής μας είναι 38 μονάδες συνολικά, οι οποίες περιλαμβάνουν: 6 στα Μαθηματικά* σε ανώτερο επίπεδο 6 στη Φυσική σε ανώτερο επίπεδο 6 σε ένα τρίτο μάθημα σε ανώτερο επίπεδο *Τα προγράμματα σπουδών "Ανάλυση και προσεγγίσεις μαθηματικών" ή "Εφαρμογές και ερμηνεία" θα γίνονται δεκτά σε υψηλότερο επίπεδο χωρίς προτίμηση.

Pearson BTEC Level 3 National Extended Diploma (πρώτη διδασκαλία από τον Σεπτέμβριο του 2016)

Irish Leaving Certificate: Ιρλανδικό πιστοποιητικό αποφοίτησης: Αποδεκτό μόνο του και σε συνδυασμό με άλλα προσόντα

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςDiagnostic Radiography, MDRad, εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Διαγνωστική ακτινογραφία MDRad

EU £1820 έτος 1
Σκωτία £1820 έτος 1
Διεθνή £14000 έτος 1
Αγγλία £6750 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £6750 έτος 1
Ουαλία £6750 έτος 1
Channel Islands £6750 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Τα ακόλουθα έξοδα που σχετίζονται με το μάθημα δεν περιλαμβάνονται στα δίδακτρα του μαθήματος: Το κόστος των βιβλίων που μπορεί να επιθυμείτε να αγοράσετε. Το κόστος που σχετίζεται με την τοποθέτησή σας / τις σπουδές σας στο εξωτερικό. Είστε υπεύθυνοι για την πληρωμή του ταξιδιού και της διαμονής κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης, ενώ μερικές φορές διατηρείτε τη διαμονή σας στο Aberdeen. Μόνο οι επιλέξιμοι φοιτητές θα έχουν επιστροφή αυτών των εξόδων από τον φορέα χορήγησης της επιχορήγησης. Εάν διαμένετε στις φοιτητικές εστίες του RGU, μπορεί να δικαιούστε να διεκδικήσετε το ήμισυ του κόστους διαμονής, εάν βρίσκεστε σε πρακτική άσκηση εκτός της περιοχής του Aberdeen. Γίνεται μια αρχική πληρωμή για την παροχή δοσιμέτρων ακτινοβολίας και κατόχων σήματος. Οι πλευρικοί δείκτες ακτίνων Χ απαιτούνται για όλες τις πρακτικές ασκήσεις ακτινογραφίας. Το δοσίμετρο ακτινοβολίας/κάτοχος σήματος κοστίζει περίπου 35 λίρες και οι πλευρικοί δείκτες ακτίνων Χ κοστίζουν περίπου 15 λίρες. -Πρέπει να διατηρήσετε τη φοιτητική ιδιότητα μέλους του επαγγελματικού οργανισμού, του Society and College of Radiographers (SCoR), το κόστος της οποίας είναι δική σας ευθύνη. Η επιβεβαίωση της ιδιότητας του μέλους πρέπει να προσκομίζεται στον υπεύθυνο του μαθήματος ετησίως. Η ιδιότητα του μέλους σας παρέχει πρόσβαση σε ένα εκτεταμένο φάσμα επαγγελματικού υλικού για την ακτινογραφία, καθώς και πρόσβαση στις υπηρεσίες του CoR για τους φοιτητές και στην ασφάλιση επαγγελματικής αποζημίωσης για την πρακτική άσκηση. Η συνδρομή των φοιτητών της SCoR κοστίζει περίπου £4 το μήνα.Στην αρχή του μαθήματός σας και κατά τη διάρκεια όλων των πρακτικών ασκήσεων απαιτείται να αγοράσετε και να φοράτε επίσημη στολή. Εάν είστε φοιτητής από τη Σκωτία, η στολή αυτή θα πληρωθεί από την κυβέρνηση της Σκωτίας. Όλοι οι υπόλοιποι φοιτητές (οι υπόλοιποι φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου (RUK) και οι ξένοι φοιτητές) θα πρέπει να αγοράσουν ένα χιτώνα προς 5,59 £ το καθένα και ένα παντελόνι προς 7,04 £ το καθένα. Σε περίπτωση που οι στολές καταστραφούν ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο γίνουν ακατάλληλες, είστε υπεύθυνοι για το κόστος αντικατάστασης. Φοιτητές που προέρχονται από χώρες εκτός Σκωτίας (το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο (RUK) και για κάθε διεθνή φοιτητή) πρέπει να πληρώσουν για τη συνδρομή σε προστατευόμενες ευάλωτες ομάδες (PVG) - £59 (νέο μέλος) ή £18 (υφιστάμενο μέλος). Οι υγειονομικοί έλεγχοι ποικίλλουν ανάλογα με τις ανάγκες, αλλά ο ηλεκτρονικός έλεγχος είναι απαραίτητος £22,70: Πρόσθετος υγειονομικός έλεγχος - 48,70£/72,20£. Εμβολιασμός κατά της ηπατίτιδας Β x 3 - 26,60 £ για τον καθένα. Εξέταση τίτλου αίματος για ηπατίτιδα Β - £32,00. Εξέταση φυματίωσης Mantoux / εμβολιασμός κατά της φυματίωσηςBCG - £33.00/£24.00. Εμβολιασμός MMR x 2 - £22,45 έκαστος. Εξετάσεις αίματος MMR - 31,00 £. Εξέταση αίματος Varicella /εμβολιασμός - £21.00/£33.00

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

  • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο Robert Gordon στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 20 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο Robert Gordon

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Robert Gordon

Το Πανεπιστήμιο Robert Gordon βρίσκεται στην πόλη Aberdeen, την τρίτη μεγαλύτερη της Σκωτίας. Το ίδρυμα αυτό επικεντρώνεται κυρίως στην παροχή μαθημάτων και προγραμμάτων που σχετίζονται με τους τομείς των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας, ωστόσο παρέχει επίσης προγράμματα σπουδών σε ορισμένους τομείς των κοινωνικών επιστημών. Τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που έχει να προσφέρει αυτό το πανεπιστήμιο είναι το ευρύ φάσμα υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων, όπως η εγκατάσταση κατασκευής νανοσύνθετων υλικών, η δεξαμενή κυμάτων και το ηλεκτρονικό εργαστήριο.

Λίστα με 58 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο Robert Gordon - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

  • How to make the most of your time at RGU
  • Athira from India - Scotland Welcomes the World
  • Benneth from Nigeria - Scotland Welcomes the World
  • Welcome to RGU
  • Neha from India - MSc Drilling and Well Engineering

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Main Site - Aberdeen
map marker Προβολή χάρτη

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Διαγνωστική ακτινογραφία MDRad Πανεπιστήμιο Robert Gordon
(Robert Gordon University)
83% 0% 10% £14000 182 Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης
Λειτουργική νευροαπεικόνιση MRes Birkbeck, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου
(Birkbeck, University of London)
- - - £27720 - Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ιατρική απεικόνιση με διαχείριση MSc Πανεπιστήμιο του Bournemouth
(Bournemouth University)
- - - £17500 - - Oncampus μερική απασχόληση
Διαγνωστική ακτινογραφία (προεγγραφή) MSc Πανεπιστήμιο του Derby
(University of Derby)
- - - £14900 - Ντέρμπι Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ιατρική απεικόνιση MSc Πανεπιστήμιο του Aberdeen
(University of Aberdeen)
- - - £23800 - Αμπερντίν Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επαγγελματική πρακτική: Ακτινογραφική πρακτική για προχωρημένους (Διαδρομή εξέλιξης) MSc (PG) Πανεπιστήμιο του Suffolk
(University of Suffolk)
- - - - - Ίπσουιτς (Ίπσγουιτς) Oncampus μερική απασχόληση
Κλινική αναφορά MSc Πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church
(Canterbury Christ Church University)
- - - - - Καντέρμπερι Oncampus μερική απασχόληση
Νευροαπεικόνιση για την κλινική και γνωστική νευροεπιστήμη MSc Πανεπιστήμιο του Manchester
(The University of Manchester)
- - - - - Μάντσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Διαγνωστική ακτινογραφία (προ-εγγραφή) MSc Πανεπιστήμιο του Liverpool
(University of Liverpool)
- - - - - Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ιατρική απεικόνιση PgCert Πανεπιστήμιο του Leeds
(University of Leeds)
- - - - - Λιντς Oncampus πλήρους απασχόλησης