Manchester Metropolitan University
Πολιτική BA (Hons)
Manchester Metropolitan University - Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 70 αποφοίτους Politics BA (Hons) κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με Πολιτική & Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με Πολιτική & Διεθνείς Σχέσεις.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
81 /100
70 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Πολιτική & Διεθνείς Σχέσεις

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Πολιτική & Διεθνείς Σχέσεις στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £22000 £20000 £24500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £21000 - £23000 £16000 - £26000 £19500 - £30500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Πολιτική & Διεθνείς Σχέσεις (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £25651 £24571 £30295
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £22016 - £30312 £19077 - £31076 £22913 - £40577

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Η μελέτη της πολιτικής σου επιτρέπει να γνωρίζεις τι συμβαίνει σήμερα, πώς θεσπίζονται οι αλλαγές και πώς μπορείς να συμμετέχεις σε αυτές. Η κύρια εστίαση του πτυχίου είναι οι σχέσεις εξουσίας μεταξύ ατόμων, κοινωνικών ομάδων και εθνών - έτσι είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς τρόπους για να καταλάβετε γιατί τα πράγματα είναι όπως είναι. Θα μελετήσετε ένα ευρύ φάσμα τομέων κοινωνικής και δημόσιας πολιτικής και θα διερευνήσετε θεμελιώδη ζητήματα που επηρεάζουν τις κοινότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο και αλλού, όπως τη χειραφετητική πολιτική σκέψη και θεωρία, τη διεθνή πολιτική, την ψηφιακή πολιτική και την πολιτική "θεμάτων", όπως ο περιβαλλοντισμός και η κλιματική αλλαγή.

Το πρόγραμμα σπουδών στηρίζεται τόσο στις ερευνητικές ειδικότητες του προσωπικού που θα σας διδάξει όσο και σε μια μεγάλη ποικιλία επιλογών που σημαίνει ότι μπορείτε να ακολουθήσετε τα δικά σας ενδιαφέροντα, ανάλογα με το σε τι θα επιλέξετε να ειδικευτείτε - με τα πράγματα να γίνονται όλο και πιο ευέλικτα όσο προχωράτε στο πρόγραμμα σπουδών. Στο τελευταίο έτος, θα ασχοληθείτε πιο άμεσα με τις τρέχουσες ακαδημαϊκές συζητήσεις και τις σύγχρονες πολιτικές εξελίξεις.

Δίνουμε μεγάλη έμφαση στην απασχολησιμότητα και προσφέρουμε πρακτική εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων αναλυτικών προσεγγίσεων, τις οποίες πολλοί εργοδότες αναζητούν όταν προσφέρουν ευκαιρίες πρακτικής άσκησης. Αυτό, σε συνδυασμό με την ευκαιρία να σπουδάσετε μια ξένη γλώσσα ή να κάνετε μια ανταλλαγή στο εξωτερικό, σημαίνει ότι το πτυχίο πολιτικής ανοίγει τις πόρτες σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες και ικανοποιητικές δυνατότητες σταδιοδρομίας, καθώς και ότι σας παρέχει μια πολύ καλύτερη κατανόηση του τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή.

Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε την πολιτική με κάποιο άλλο θέμα και να διευρύνετε ακόμη περισσότερο τις προοπτικές σας. Στο τρίτο έτος σπουδών σας, μπορεί να έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε ένα έτος πρακτικής άσκησης σε έναν εργοδότη ή να σπουδάσετε στο εξωτερικό, διευρύνοντας τους ορίζοντές σας και ενισχύοντας την απασχολησιμότητά σας.*

Αυτό το μάθημα έχει διαθέσιμο ένα έτος ίδρυσης.

*Μπορεί να υπάρχουν επιλογές τοποθέτησης και/ή σπουδών στο εξωτερικό, οι οποίες ενδεχομένως να επεκτείνουν τη διάρκεια των σπουδών έως και 4 έτη. Οι σπουδές στο εξωτερικό υπόκεινται σε τυχόν διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς ή/και διαθεσιμότητα.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

 • Σας προσφέρει μια εμπεριστατωμένη και ποικίλη περιγραφή της φύσης της πολιτικής στον εικοστό πρώτο αιώνα. Το προσωπικό μας διαθέτει ποικίλες γνώσεις σε τομείς όπως οι κριτικές διεθνείς σχέσεις, η ψηφιακή πολιτική και η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, και το περιεχόμενο του μαθήματος ενημερώνεται άμεσα από αυτές τις ερευνητικές ειδικότητες της διδακτικής ομάδας.
 • Η φανταστική ομάδα μας από εξειδικευμένους ερευνητές και ακαδημαϊκό προσωπικό είναι έτοιμη να υποστηρίξει τη μάθησή σας και να σας παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία για τις σπουδές σας - τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά.
 • Ευέλικτες επιλογές σπουδών - με επιλογές για την απόκτηση πτυχίου Joint Honours και ένα ευρύ φάσμα μονάδων για σπουδές στο πλαίσιο του BA (Hons) Politics.
 • Η ομάδα πολιτικής είναι φιλική, υποστηρικτική και παθιασμένη με το αντικείμενο, παρέχοντας ένα περιβάλλον πνευματικής πρόκλησης για τους φοιτητές μας.
 • Τα μαθήματά μας περιλαμβάνουν πρακτική εξάσκηση σε δεξιότητες, ώστε να είστε πλήρως προετοιμασμένοι για τη μελλοντική σας σταδιοδρομία.
 • Θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε το τρίτο έτος σας σε μια πρακτική άσκηση στη βιομηχανία ή να σπουδάσετε στο εξωτερικό.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Politics BA (Hons) από Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

40% Αναψυχή, ταξίδια και συναφή επαγγέλματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών
15% Στοιχειώδη επαγγέλματα
15% Προσωπικές υπηρεσίες φροντίδας
5% Γραμματεία και συναφή επαγγέλματα
5% Επαγγέλματα ειδικευμένων επαγγελμάτων
5% Διοικητικά επαγγέλματα
5% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
5% Στοιχειώδη επαγγέλματα

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

Κατανομή διαβάθμισης

Οι μαθητές του μαθήματος έλαβαν τους ακόλουθους βαθμούς

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • All other courses
  • 5.5
  • Foundation / Pathway Courses
  • 6.5
  • Graduate Degrees
  • 6.0
  • Undergraduate Degrees
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςPolitics, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Σπουδές

  • #45 
  • #301 
  Κοινωνικές επιστήμες

  [Δημοσίευση 19 Οκτωβρίου, 2023]
  • #40 
  • #351 
  Κοινωνικές επιστήμες
  NTU Κατατάξεις ανά Θέμα
  [Δημοσίευση 11 Ιουλίου, 2023]

Προβολή του συνόλου των 32 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

Το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ είναι ένα ίδρυμα που χρηματοδοτείται από το δημόσιο και ιδρύθηκε το 1970 στην πόλη του Μάντσεστερ. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, οι φοιτητές μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από το γεγονός ότι απέχουν λιγότερο από δέκα λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης. Από ακαδημαϊκής άποψης, το πανεπιστήμιο προσφέρει όλα τα πιο συνηθισμένα προγράμματα Φιλελευθέρων Τεχνών, αλλά και κάποια λιγότερο συχνά εμφανιζόμενα αντικείμενα, όπως η Εγκληματολογία και η Κοινωνιολογία. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να περιμένουν να απολαύσουν την ησυχία και την ιδιωτικότητα του έβδομου ορόφου του πανεπιστημίου, ο οποίος είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Λίστα με 278 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

προπτυχιακοί φοιτητές:
27525
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
5195
:
32720
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Πολιτική": Ακαδημαϊκό έτος - Εγγραφές φοιτητών σε ισοδύναμο πλήρους φοίτησης που δημοσιεύθηκαν από την Higher Education Statistics Agency (HESA) στις Φεβρουαρίου 2022
 • #McrMetUni Open Day: Welcome
 • International Students: Living and Studying in Manchester
 • Meet International Student David
 • International Students: Welcome to Manchester Metropolitan University
 • What to Expect on Arrivals Day: Birley

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Υγεία, ευεξία και πολιτική (με έτος ίδρυσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
76% 0% 0% £12500 102 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Διεθνείς σχέσεις και πολιτική (με έτος επαγγελματικής πρακτικής άσκησης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Bath Spa
(Bath Spa University)
- - - £15750 - Μπαθ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πολιτική και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
73% 0% 7% £12500 106 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πολιτική και Τουρισμός BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
76% 0% 0% £12500 115 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πολιτική με τοποθέτηση BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Brunel
(Brunel University)
69% 6% 6% £17665 £19430 115 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πολιτική και Κοινωνιολογία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Brunel
(Brunel University)
- - - £17665 £19430 - - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πολιτική και Κοινωνιολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Exeter
(University of Exeter)
84% 5% 10% £23700 161 Έξετερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κοινωνιολογία και πολιτική BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Kent
(University of Kent)
64% 4% 0% £18000 120 Καντέρμπερι Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κινηματογράφος, οπτικός πολιτισμός και πολιτική (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
76% 0% 0% £12500 107 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Hull
(University of Hull)
89% 0% 5% £15400 116 - Oncampus πλήρους απασχόλησης