Manchester Metropolitan University
Φιλοσοφία BA (Hons)
Manchester Metropolitan University - Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείς να δεις τις κριτικές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, από 20 αποφοίτους του προγράμματος Philosophy BA (Hons) στο Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας σε σύγκριση με το μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών στην τοποθεσία: UK σχετικά με: Φιλοσοφία.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
75 /100
20 Σύνολο ερωτηθέντων
Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Φιλοσοφία

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £22000 £19500 £23500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20000 - £25000 £15500 - £25000 £19000 - £29500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Φιλοσοφία (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £25017 £23533 £28944
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £21008 - £30017 £17883 - £30634 £21303 - £39053

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Η φιλοσοφία έχει να κάνει με την κριτική κατανόηση του εαυτού μας και του κόσμου γύρω μας. Περιλαμβάνει να θέτουμε και να προσπαθούμε να απαντήσουμε στα πιο θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με τον φυσικό και κοινωνικό κόσμο - από γρίφους σχετικά με τη φύση της συνείδησης, την ελεύθερη βούληση, τη μεταφυσική του φύλου, την ηθική και την πολιτική της βιωσιμότητας, μέχρι ερωτήματα σχετικά με το αν ο σύγχρονος πολιτισμός κυριαρχεί ή απελευθερώνει τους ανθρώπους.

Μελετώντας φιλοσοφία, θα βρεθείτε σε διάλογο με μια σειρά από διαφορετικές και συναρπαστικές προσωπικότητες, όπως ο Σωκράτης, ο Μπαρούχ Σπινόζα και ο Ντέιβιντ Χιουμ, μέχρι πιο σύγχρονους στοχαστές όπως ο Φραντς Φανόν, η Χάνα Άρεντ και η Πατρίσια Χιλ Κόλινς. Θα προβληματιστείτε κριτικά πάνω σε πολλές πρωτοποριακές φιλοσοφικές θέσεις σε πολλούς τομείς της φιλοσοφίας. Και στην πορεία, θα βρείτε τη διανοητική σας φωνή και θα αναπτύξετε ένα πλούσιο σύνολο ακαδημαϊκών και επαγγελματικών δεξιοτήτων ανεκτίμητης αξίας για το μέλλον σας - με τη δύναμη να επηρεάσετε θετικά τους άλλους και να προωθήσετε προοδευτικές αλλαγές.

Ως φοιτητής του Τμήματος Ιστορίας, Πολιτικής και Φιλοσοφίας, θα ενταχθείτε σε έναν πυρήνα ερευνητικά ενεργών φιλοσόφων διεθνούς φήμης, πολλοί από τους οποίους προσκαλούνται να παρουσιάσουν σε σημαντικά διεθνή συνέδρια και εργαστήρια. Το προσωπικό μας εργάζεται σε βασικούς τομείς όπως η ιστορία της φιλοσοφίας, οι κριτικές κοινωνικές θεωρίες, η φιλοσοφία της τέχνης, η μεταφυσική, η φιλοσοφία της εκπαίδευσης, η ιστορία και η φιλοσοφία της επιστήμης και πολλά άλλα - με αυτή την τεχνογνωσία πίσω μας, μπορούμε να σας δώσουμε μια στρογγυλεμένη, διεθνή, ισορροπημένη κατανόηση του αντικειμένου.

Μπορεί επίσης να έχετε την ευκαιρία να περάσετε ένα χρόνο σπουδάζοντας στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, ή σε πρακτική άσκηση, με διαθέσιμες ευκαιρίες στη Βρετανία ή στο εξωτερικό.*

Αυτό το μάθημα έχει διαθέσιμο ένα έτος ίδρυσης.

*Μπορεί να υπάρχουν επιλογές τοποθέτησης και/ή σπουδών στο εξωτερικό, οι οποίες ενδεχομένως να επεκτείνουν τη διάρκεια των σπουδών έως και 4 έτη. Οι σπουδές στο εξωτερικό υπόκεινται σε τυχόν διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς ή/και διαθεσιμότητα.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

 • Μάθετε από ειδικούς - οι ακαδημαϊκοί μας είναι ειδικοί στους τομείς τους, παράγοντας έρευνα αιχμής σε όλες τις αγγλοαμερικανικές και ηπειρωτικοευρωπαϊκές φιλοσοφικές παραδόσεις. Και επειδή φέρνουμε την τεχνογνωσία μας στην τάξη, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι μαθαίνετε στην αιχμή του δόρατος της επιστήμης σας.
 • Πολύ μεγάλο εύρος μαθημάτων - από το δεύτερο έτος σπουδών σας θα επιλέξετε από ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων επιλογής, επιτρέποντάς σας να ακολουθήσετε τα δικά σας ενδιαφέροντα, συμπεριλαμβανομένων των μαθημάτων Φεμινιστική Ηθική και Φύλο, Φυλή και Σεξουαλικότητα.
 • Πρόγραμμα σπουδών χωρίς αποκλεισμούς - προσφέρουμε ένα περιεκτικό, διεπιστημονικό πρόγραμμα σπουδών που ασχολείται με τη φιλοσοφική σκέψη εκτός της κυρίαρχης δυτικής φιλοσοφίας και επικεντρώνεται στις αρχές της ισότητας, της ποικιλομορφίας και της συμμετοχικότητας - αυτό θα σας επιτρέψει να αμφισβητήσετε με επιτυχία τους καθιερωμένους τρόπους σκέψης.
 • Αξιολογήσεις - θα σας ενθαρρύνουμε να σκέφτεστε βαθιά, κριτικά και δημιουργικά μέσω μιας ποικιλίας μεθόδων αξιολόγησης, όπως μαθησιακά ημερολόγια, χαρτοφυλάκια, παρουσιάσεις και σύντομες εκθέσεις.
 • Απασχολησιμότητα - δίνουμε μεγάλη έμφαση στις βασικές δεξιότητες απασχολησιμότητας, διασφαλίζοντας ότι διαθέτετε τις ψηφιακές, επικοινωνιακές και ομαδικές ικανότητες που εκτιμούν οι εργοδότες. Προσφέρουμε επίσης μια ξεχωριστή σύνδεση με την παροχή PGCE στο Manchester Met μέσω των ενοτήτων Φιλοσοφία της Εκπαίδευσης 1 και 2 του τελικού έτους.
 • The Human Sciences Research Seminar Series - μια σειρά σεμιναρίων για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες** - που αποτελεί σταθερό στοιχείο του Πανεπιστημίου εδώ και 40 χρόνια και χρηματοδοτείται από το Βασιλικό Ινστιτούτο Φιλοσοφίας, έχει φιλοξενήσει διεθνώς αναγνωρισμένους στοχαστές και σήμερα σας προσφέρει την ευκαιρία να ακούσετε από κορυφαίους φιλοσόφους που βρίσκονται στην αιχμή των ερευνητικών τους ειδικοτήτων.
 • Αφιερωμένη υποστήριξη - πιστεύουμε ότι μια πρώτης τάξεως μαθησιακή εμπειρία ξεκινά με ένα ανοιχτό, περιεκτικό, φιλόξενο και υποστηρικτικό παιδαγωγικό περιβάλλον. Το προσωπικό φιλοσοφίας παρέχει αυστηρή και ευχάριστη διδασκαλία με γνώμονα την έρευνα που σας διεγείρει διανοητικά, σας προκαλεί και σας εμπνέει - τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Philosophy BA (Hons) από Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

45% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
30% Άλλοι εκπαιδευτικοί επαγγελματίες
15% Επαγγελματίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης
5% Επαγγελματίες διαχείρισης επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών έργων
5% Διδασκαλία και υποστηρικτικό επάγγελμα για τη φροντίδα των παιδιών

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

Κατανομή διαβάθμισης

Οι μαθητές του μαθήματος έλαβαν τους ακόλουθους βαθμούς

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • All other courses
  • 5.5
  • Foundation / Pathway Courses
  • 6.5
  • Graduate Degrees
  • 6.0
  • Undergraduate Degrees
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςPhilosophy, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 32 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

Το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ είναι ένα ίδρυμα που χρηματοδοτείται από το δημόσιο και ιδρύθηκε το 1970 στην πόλη του Μάντσεστερ. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, οι φοιτητές μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από το γεγονός ότι απέχουν λιγότερο από δέκα λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης. Από ακαδημαϊκής άποψης, το πανεπιστήμιο προσφέρει όλα τα πιο συνηθισμένα προγράμματα Φιλελευθέρων Τεχνών, αλλά και κάποια λιγότερο συχνά εμφανιζόμενα αντικείμενα, όπως η Εγκληματολογία και η Κοινωνιολογία. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να περιμένουν να απολαύσουν την ησυχία και την ιδιωτικότητα του έβδομου ορόφου του πανεπιστημίου, ο οποίος είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Λίστα με 278 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

προπτυχιακοί φοιτητές:
27525
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
5195
:
32720
 • #McrMetUni Open Day: Welcome
 • International Students: Living and Studying in Manchester
 • Meet International Student David
 • International Students: Welcome to Manchester Metropolitan University
 • What to Expect on Arrivals Day: Birley

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Φιλοσοφία και Ιστορία της Τέχνης (συμπεριλαμβανομένου του έτους ίδρυσης και του έτους στο εξωτερικό) BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
- 5% 5% £19500 129 Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Φιλοσοφία (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Winchester
(The University of Winchester)
82% 0% 15% £16700 115 Γουίντσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Φιλοσοφία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Oxford Brookes
(Oxford Brookes University)
94% 0% 5% £15950 108 Οξφόρδη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μάρκετινγκ και Φιλοσοφία & Ηθική BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
90% 5% 15% £12500 111 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ιστορία και Φιλοσοφία & Ηθική BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
95% 10% 10% £12500 110 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Φιλοσοφία και πολιτική BA (Hons) Πανεπιστήμιο East Anglia
(University of East Anglia)
74% 0% 10% £19250 125 Νόργουιτς Oncampus πλήρους απασχόλησης
Φιλοσοφία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Exeter
(University of Exeter)
91% 0% 0% £23700 174 Έξετερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Φιλοσοφία/Γλωσσολογία (Equal) BA (Hons) Πανεπιστήμιο του York
(The University of York)
84% 10% 8% £23700 152 Γιορκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Φιλοσοφία και πολιτική BA/BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Oxford Brookes
(Oxford Brookes University)
- 5% 10% £15950 114 Οξφόρδη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Φιλοσοφία και κοινωνιολογία (συμπεριλαμβανομένου του έτους ίδρυσης και του έτους στο εξωτερικό) BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
77% 0% 15% £19500 122 Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης