Manchester Metropolitan University
Εγκληματολογία BA (Hons)
Manchester Metropolitan University - Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείς να δεις τις κριτικές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, από 160 αποφοίτους του προγράμματος Criminology BA (Hons) στο Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας σε σύγκριση με το μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών στην τοποθεσία: UK σχετικά με: Κοινωνιολογία.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
86 /100
160 Σύνολο ερωτηθέντων
Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Κοινωνιολογία

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Κοινωνιολογία στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £23000 £18500 £23000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20000 - £25500 £14500 - £22500 £17500 - £28000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Κοινωνιολογία (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £23013 £20757 £24208
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £19989 - £26124 £15689 - £25435 £18599 - £30307

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Το BA (Hons) Criminology προσφέρει μια συναρπαστική ευκαιρία να σπουδάσετε την πρωτοποριακή επιστήμη της εγκληματολογίας στη ζωντανή πόλη του Μάντσεστερ. Απευθύνεται σε φοιτητές που θέλουν να μελετήσουν το έγκλημα από μια κριτική οπτική γωνία, διερευνώντας τα αίτια, τα πρότυπα, τις συνέπειες και τις αντιδράσεις σε ένα κοινωνικό πλαίσιο.

Το πρώτο έτος σας εισάγει στα δομικά στοιχεία της εγκληματολογίας: βασικές έννοιες και θεωρίες που εξηγούν το έγκλημα, βασικοί θεσμοί του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης, εγκληματολογική πολιτική, νόμος και πρακτική. Θα εκπαιδευτείτε σε ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών μεθόδων κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών, ώστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για να αναλάβετε το δικό σας ανεξάρτητο ερευνητικό έργο στο τελευταίο έτος.

Το μεγάλο, διεπιστημονικό τμήμα μας πιστεύει ότι προσφέρει εκτεταμένες επιλογές για να μελετήσετε σε βάθος συγκεκριμένους τομείς της εγκληματολογίας. Καθ' όλη τη διάρκεια του πτυχίου, δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και εμπειριών που είναι σχετικές με την επαγγελματική σταδιοδρομία, συμπεριλαμβανομένης της εργασιακής εμπειρίας, προγραμμάτων σπουδών στο εξωτερικό και ανεξάρτητης εργασίας. Στο τελευταίο έτος σπουδών σας, έχετε τη δυνατότητα να μεταβείτε στη διαδρομή BSc, που σημαίνει ότι θα λάβετε εκτεταμένη εκπαίδευση σε ποσοτικές μεθόδους και θα αποφοιτήσετε με τίτλο BSc. Μπορεί επίσης να έχετε την ευκαιρία να περάσετε ένα επιπλέον έτος διευρύνοντας τους ορίζοντές σας σπουδάζοντας σε ένα από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια του εξωτερικού.*

Αυτό το μάθημα έχει διαθέσιμο ένα έτος ίδρυσης.

*Μπορεί να υπάρχουν επιλογές τοποθέτησης και/ή σπουδών στο εξωτερικό, οι οποίες ενδεχομένως να επεκτείνουν τη διάρκεια των σπουδών έως και 4 έτη. Οι σπουδές στο εξωτερικό υπόκεινται σε τυχόν διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς ή/και διαθεσιμότητα.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

 • Αύξηση των επιπέδων ευελιξίας καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος σπουδών με ένα ευρύ φάσμα μονάδων επιλογής, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε να επικεντρωθείτε σε τομείς που σας ενδιαφέρουν.
 • Απόκτηση πρακτικών γνώσεων και εμπειριών με μια σειρά από ευκαιρίες εθελοντισμού και έρευνας στις οικιστικές και επαγγελματικές κοινότητες του ευρύτερου Μάντσεστερ.
 • Το διδακτικό προσωπικό έχει εθνική και διεθνή φήμη στον τομέα της εγκληματολογίας και ασχολείται ενεργά με την έρευνα, καθώς και με τη συμμετοχή σε κυβερνητικές διαβουλεύσεις, την ανάπτυξη πολιτικών και την αξιολόγηση, η οποία τροφοδοτεί άμεσα τα όσα θα διδαχθείτε.
 • Είμαστε ένα από τα μόλις 18 πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου που συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα ύψους 20 εκατομμυρίων λιρών για την ανάπτυξη και παροχή νέων προγραμμάτων που εξοπλίζουν τους αποφοίτους με δεξιότητες ποσοτικής ανάλυσης.
 • Ολοκληρώστε το πτυχίο σας χωρίς να δώσετε πιεστικές εξετάσεις. Η αξιολόγηση είναι 100% εργασία με ευκαιρίες να εξερευνήσετε μελέτες περιπτώσεων, εργασίες έργου, κριτική ανάλυση μέσων ενημέρωσης, βιβλιογραφικές ανασκοπήσεις και πολλά άλλα.
 • Το Τμήμα Κοινωνιολογίας φιλοξενεί μια σειρά ερευνητικών κέντρων, όπως το Κέντρο Σπουδών Νεολαίας του Μάντσεστερ, το οποίο εστιάζει ιδιαίτερα στη δικαιοσύνη για τους νέους, το Κέντρο Μεγάλων Δεδομένων για το Έγκλημα και την Ευημερία, το οποίο διερευνά θέματα εγκληματικότητας, αστυνόμευσης, υγείας και ευημερίας, τη Μονάδα Αξιολόγησης και Έρευνας Πολιτικής, η οποία συμβουλεύει κυβερνητικά υπουργεία και τοπικούς οργανισμούς παροχής υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών δυνάμεων, υπηρεσιών επιτήρησης και άλλων, και το Ερευνητικό Κέντρο SUAB (Substance Use and Associated Behaviours).
 • Μπορεί να έχετε την ευκαιρία να ακολουθήσετε την τετραετή διαδρομή, περνώντας ένα έτος σπουδών στο εξωτερικό.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Criminology BA (Hons) από Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

15% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
10% Επαγγέλματα ειδικευμένων επαγγελμάτων
10% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
10% Επαγγέλματα πωλήσεων
5% Διοικητικά επαγγέλματα
5% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
5% Στοιχειώδη επαγγέλματα
5% Αναψυχή, ταξίδια και συναφή επαγγέλματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών
5% Προσωπικές υπηρεσίες φροντίδας
5% Γραμματεία και συναφή επαγγέλματα

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

Κατανομή διαβάθμισης

Οι μαθητές του μαθήματος έλαβαν τους ακόλουθους βαθμούς

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

Απαιτήσεις προσόντων

Το ελάχιστο πρότυπο εισαγωγής μας είναι 38 μονάδες συνολικά, οι οποίες περιλαμβάνουν: 6 στα Μαθηματικά* σε ανώτερο επίπεδο 6 στη Φυσική σε ανώτερο επίπεδο 6 σε ένα τρίτο μάθημα σε ανώτερο επίπεδο *Τα προγράμματα σπουδών "Ανάλυση και προσεγγίσεις μαθηματικών" ή "Εφαρμογές και ερμηνεία" θα γίνονται δεκτά σε υψηλότερο επίπεδο χωρίς προτίμηση.

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • All other courses
  • 5.5
  • Foundation / Pathway Courses
  • 6.5
  • Graduate Degrees
  • 6.0
  • Undergraduate Degrees
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςCriminology, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Σπουδές

  • #45 
  • #301 
  Κοινωνικές επιστήμες

  [Δημοσίευση 19 Οκτωβρίου, 2023]
  • #40 
  • #351 
  Κοινωνικές επιστήμες
  NTU Κατατάξεις ανά Θέμα
  [Δημοσίευση 11 Ιουλίου, 2023]
  • #34 
  • #43 
  Κοινωνιολογία
  CUG The Complete University Guide - Ανά Γνωστικό Αντικείμενο
  [Δημοσίευση 08 Ιουνίου, 2023]
  • #27 
  • #130 
  Κοινωνιολογία
  URAP Κατάταξη Πανεπιστημίου βάσει Ακαδημαϊκής Απόδοσης - ανά Τομέα
  [Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2023]
  • #29 
  • #151 
  Κοινωνιολογία

  [Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου, 2023]
  • #33 
  • #251 
  Κοινωνιολογία

  [Δημοσίευση 10 Απριλίου, 2024]

Προβολή του συνόλου των 32 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

Το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ είναι ένα ίδρυμα που χρηματοδοτείται από το δημόσιο και ιδρύθηκε το 1970 στην πόλη του Μάντσεστερ. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, οι φοιτητές μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από το γεγονός ότι απέχουν λιγότερο από δέκα λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης. Από ακαδημαϊκής άποψης, το πανεπιστήμιο προσφέρει όλα τα πιο συνηθισμένα προγράμματα Φιλελευθέρων Τεχνών, αλλά και κάποια λιγότερο συχνά εμφανιζόμενα αντικείμενα, όπως η Εγκληματολογία και η Κοινωνιολογία. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να περιμένουν να απολαύσουν την ησυχία και την ιδιωτικότητα του έβδομου ορόφου του πανεπιστημίου, ο οποίος είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Λίστα με 278 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

προπτυχιακοί φοιτητές:
27525
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
5195
:
32720
 • #McrMetUni Open Day: Welcome
 • International Students: Living and Studying in Manchester
 • Meet International Student David
 • International Students: Welcome to Manchester Metropolitan University
 • What to Expect on Arrivals Day: Birley

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Βιολογία διατήρησης και εγκληματολογία (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
84% 0% 7% £12500 113 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εγκληματολογία με Δίκαιο BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Winchester
(The University of Winchester)
65% 6% 10% £16700 120 Γουίντσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εγκληματολογία και Κοινωνιολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Nottingham
(The University of Nottingham)
75% 5% 7% £20500 171 Νότινγκχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εγκληματολογία και Κοινωνιολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
73% 0% 0% £12500 113 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κοινωνιολογία και Εγκληματολογία BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
64% 0% 0% £19500 160 Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δίκαιο με Εγκληματολογία LLB (Hons) Πανεπιστήμιο του Huddersfield
(University of Huddersfield)
69% 9% 20% £16500 130 Χάντερσφιλντ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εγκληματολογία με πρακτική άσκηση και έτος ίδρυσης κοινωνικών επιστημών BA (Hons) Πανεπιστήμιο Southampton Solent
(Southampton Solent University)
- - - £13020 £14000 - Σαουθάμπτον Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ψυχολογία με εγκληματολογία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Birmingham City
(Birmingham City University)
79% 5% 16% £16085 135 Μπέρμιγχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Εγκληματολογία και αγγλική γλώσσα BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
73% 0% 7% £12500 118 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ψυχολογία και Εγκληματολογία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
100% 0% 0% £16520 124 - Oncampus πλήρους απασχόλησης