Loughborough University of Technology
Αστικός σχεδιασμός BSc (Hons)
Loughborough University of Technology - Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Loughborough

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 10 αποφοίτους Urban Planning BSc (Hons) κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με Αστικός & Περιφερειακός Σχεδιασμός από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Loughborough για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με Αστικός & Περιφερειακός Σχεδιασμός.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
64 /100
10 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Αστικός & Περιφερειακός Σχεδιασμός

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Αστικός & Περιφερειακός Σχεδιασμός στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £29000 £31000 £38500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £27000 - £34000 £25500 - £35500 £29500 - £48000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Αστικός & Περιφερειακός Σχεδιασμός (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £25866 £27832 £33315
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £22786 - £28487 £22921 - £34054 £26366 - £43222

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Ένα πτυχίο στον αστικό σχεδιασμό προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να συμβάλεις στη διαμόρφωση του κόσμου γύρω μας. Οι πόλεις μας και τα δομημένα περιβάλλοντα αντιμετωπίζουν τεράστιες μελλοντικές προκλήσεις. Οι πόλεις σε όλο τον κόσμο απειλούνται από την κλιματική αλλαγή, την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, την αύξηση του πληθυσμού και τις οικονομικές αλλαγές. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζονται και αναπτύσσονται οι πόλεις μας για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Το μάθημά μας Αστικός Σχεδιασμός βασίζεται στην πολύπλευρη τεχνογνωσία μας, παρέχοντάς σας τις δεξιότητες που απαιτούνται για να σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε το μέλλον μας και να επιλύσετε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας. Αυτό το μάθημα έχει αναπτυχθεί ειδικά με κορυφαίους επαγγελματίες του σχεδιασμού για να σας εξοπλίσει με τις πιο πρόσφατες δεξιότητες και γνώσεις που απαιτούνται για ένα μέλλον στον τομέα του αστικού σχεδιασμού. Ένα βασικό χαρακτηριστικό του μαθήματός μας είναι η εστίαση στην ανάπτυξη των ψηφιακών σας δεξιοτήτων και των δεξιοτήτων δεδομένων που απαιτούνται για τον σχεδιασμό έξυπνων πόλεων, οι οποίες είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για τους εργοδότες πτυχιούχους. Αυτές οι νέες ψηφιακές δεξιότητες και δεξιότητες δεδομένων θα μας προσφέρουν νέους τρόπους κατανόησης, σχεδιασμού και προσαρμογής των πόλεών μας.

Το μάθημα περιλαμβάνει πρακτικές και πρακτικές εμπειρίες, όπως ζωντανές μελέτες περιπτώσεων, σε πολλές πτυχές του αστικού σχεδιασμού και προγραμματισμού, βοηθώντας σας να συνδέσετε τη θεωρία με την πράξη. Εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους οι πόλεις μας και τα αστικά περιβάλλοντα έχουν ιστορικά αναπτυχθεί και σχεδιαστεί, ενώ σας προκαλεί να προτείνετε οράματα για το μέλλον προκειμένου να γίνουν οι πόλεις μας πιο υγιείς, πιο ζωντανές, βιώσιμες και ασφαλείς. Θα επικεντρωθείτε στο ρόλο και τις δυνατότητες του επαγγέλματος του πολεοδόμου να διαχειριστεί τις τεχνολογικές αλλαγές στις πόλεις και να αξιοποιήσει τις δυνατότητες των έξυπνων πόλεων για την αναβάθμιση του αστικού μας περιβάλλοντος.

Ο πολεοδομικός σχεδιασμός είναι ένα διεπιστημονικό αντικείμενο. Θα επωφεληθείτε από τις σπουδές σας στη Σχολή Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών και Πολιτικών Μηχανικών, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη και ολιστική προσέγγιση. Ως εκ τούτου, θα αποκτήσετε ανεκτίμητη πρακτική εμπειρία από την εργασία σε διεπιστημονικές ομάδες με φοιτητές της Αρχιτεκτονικής, της Πολιτικής Μηχανικής και της Αρχιτεκτονικής Μηχανικής, της Εμπορικής Διαχείρισης και της Επιμέτρησης Ποσότητας, καθώς και της Διαχείρισης Μηχανικών Κατασκευών, δίνοντάς σας μια μοναδική εικόνα του ρόλου των μελετητών σε αναπτυξιακά έργα, προσομοιάζοντας έτσι την πιθανή μελλοντική σας καριέρα. Επιπλέον, το μάθημα αντλεί από την τεχνογνωσία κορυφαίων ακαδημαϊκών από όλη τη Σχολή και το Πανεπιστήμιο, ιδίως από τη Γεωγραφία και το Περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος του Αστικού Σχεδιασμού, οι φοιτητές μας πραγματοποιούν συνήθως αρκετές εκδρομές κάθε χρόνο. Τα ταξίδια πεδίου αποτελούν μια συναρπαστική και ανεκτίμητη μαθησιακή εμπειρία, καθώς παρέχουν μοναδικές γνώσεις και ευκαιρίες για να εξερευνήσουν τον σχεδιασμό στον πραγματικό κόσμο. Όλες οι εκδρομές πεδίου, οι οποίες είναι ενσωματωμένες στις ενότητες, περιλαμβάνονται στα δίδακτρά σας.

Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ BSc και MPlan;

Οι φοιτητές των προγραμμάτων BSc και MPlan σπουδάζουν το ίδιο μάθημα κατά τα τρία πρώτα έτη του προγράμματος και είναι δυνατή η μετεγγραφή μεταξύ των δύο πτυχίων. Οι φοιτητές του πτυχίου BSc (Hons) Αστικού Σχεδιασμού μπορούν να μεταφερθούν στο μάθημα MPlan στο τέλος του έτους 2, εφόσον έχουν ικανοποιητικές επιδόσεις.

Το πρόγραμμα BSc στην Πολεοδομία θα σας επιτρέψει να αναπτύξετε μια ευρεία κατανόηση των κύριων αρχών του χωροταξικού σχεδιασμού και της διαμόρφωσης των χώρων και αποτελεί το θεμέλιο για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στον τομέα του σχεδιασμού.

Το πρόγραμμα MPlan στην Πολεοδομία σας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα συνδυασμένο πρόγραμμα σπουδών στον τομέα της πολεοδομίας. Εκτός από τις αρχές του χωροταξικού σχεδιασμού και της χωροθέτησης, έχει σχεδιαστεί για να σας δώσει τη δυνατότητα στο τελευταίο έτος να εξερευνήσετε ιδέες, προοπτικές και συζητήσεις σε έναν εξειδικευμένο τομέα του σχεδιασμού. Το τελευταίο έτος περιλαμβάνει ένα σημαντικό ολοκληρωμένο σχέδιο σχεδιασμού και οι εξειδικευμένοι τομείς μελέτης μπορεί να περιλαμβάνουν το σχεδιασμό μεταφορών, το σχεδιασμό υποδομών ή την προηγμένη ανάλυση για έξυπνες πόλεις.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Urban Planning BSc (Hons) από Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Loughborough

30% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
15% Επαγγελματίες πληροφορικής
15% Διδάσκοντες επαγγελματίες
10% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
10% Επαγγελματίες φυσικών και κοινωνικών επιστημών
10% Άλλοι εκπαιδευτικοί επαγγελματίες
10% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα
10% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών

Οι φοιτητές αξιολογούνται μέσω ενός συνδυασμού ατομικών και ομαδικών εργασιών, όπως εκθέσεις, παρουσιάσεις, εξετάσεις και εργασίες σχεδιασμού. Περίπου το 75% της αξιολόγησης θα γίνεται με εργασίες και το 25% με εξετάσεις.

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • All other courses
  • 5.0
  • Foundation / Pathway Courses
  • 7.0
  • MSc Media and Cultural Analysis, BSc Business and Management
  • 6.5
  • Graduate Degrees
  • 6.5
  • Undergraduate Degrees
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςUrban Planning, BSc (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Δίδακτρα Αστικός σχεδιασμός BSc (Hons)

EU £24000 έτος 1
Αγγλία £9250 έτος 1
Βόρεια Ιρλανδία (Ηνωμένο Βασίλειο) £9250 έτος 1
Σκωτία £9250 έτος 1
Ουαλία £9250 έτος 1
Διεθνή £24000 έτος 1

Πρόσθετες πληροφορίες για τα τέλη

Ενώ το κόστος των διδάκτρων σας καλύπτει πολλά πράγματα, δεν καλύπτει τα πάντα. Για παράδειγμα, αυτό το μάθημα δεν καλύπτει το κόστος της γραφικής ύλης, της εκτύπωσης, των βιβλίων ή των επανεξετάσεων που μπορεί να χρειαστείτε.

Όλες οι εκδρομές, οι οποίες αποτελούν μέρος των ενοτήτων, περιλαμβάνονται στα δίδακτρά σας. Πρόσθετες δαπάνες μπορεί να προκύψουν από τις προσωπικές επιλογές των φοιτητών σε έργα σχεδιασμού, εκτυπώσεις και έξοδα ταξιδιού για προαιρετικές εκδρομές.

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Loughborough στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 30 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Loughborough

Σχετικά με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Loughborough

Το Πανεπιστήμιο του Loughborough ιδρύθηκε το 1909 και βρίσκεται στην ομώνυμη πόλη, ανάμεσα στο Leicester και το Nottingham. Το πανεπιστήμιο λειτουργεί σε δύο διαφορετικές πανεπιστημιουπόλεις, η μία στο Loughborough και η άλλη στο Λονδίνο. Στην κύρια πανεπιστημιούπολη του Loughborough οι φοιτητές απολαμβάνουν πρόσβαση σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, όπως το προηγμένο ερευνητικό εργαστήριο SSEHS, τη βιβλιοθήκη Pilkington, καθώς και πολυάριθμες επιλογές για σνακ και εστιατόρια σε όλη την πανεπιστημιούπολη.

Λίστα με 234 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Loughborough - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Loughborough

προπτυχιακοί φοιτητές:
14460
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
3300
:
17760
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Αστικός και Περιφερειακός Σχεδιασμός": Ακαδημαϊκό έτος - Εγγραφές φοιτητών σε ισοδύναμο πλήρους φοίτησης που δημοσιεύθηκαν από την Higher Education Statistics Agency (HESA) στις Φεβρουαρίου 2022
 • Loughborough has the Best Student Experience in the UK
 • Why study a postgraduate degree with Loughborough University?
 • Exchange students’ experiences of studying at Loughborough University School of Business & Economics
 • Ask our students - Postgraduate Virtual Open Day
 • One word to describe the Loughborough University experience
 • Vlog: Q&A with Loughborough University students

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Πολεοδομία, σχεδιασμός και διαχείριση BSc (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
85% 5% 0% £32100 152 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αστικός σχεδιασμός BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Gloucestershire
(University of Gloucestershire)
40% 0% 5% £15000 £15450 124 Τσέλτενχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πολεοδομία και ακίνητη περιουσία BSc (Hons) University College του Λονδίνου
(University College London)
- - - £32100 - Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ακίνητη περιουσία με πολεοδομικό σχεδιασμό και ανάπτυξη BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
- - - £27650 - Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πολεοδομικός σχεδιασμός και ανάπτυξη με έτος επαγγελματικής πρακτικής άσκησης BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Cardiff
(Cardiff University)
69% 0% 0% £20700 £22950 135 Κάρντιφ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πολεοδομία (με έτος πρακτικής άσκησης) BSc (Hons) Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Loughborough
(Loughborough University of Technology)
64% 0% 0% £24000 193 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αστικός σχεδιασμός BSc (Hons) Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Loughborough
(Loughborough University of Technology)
64% 0% 0% £24000 193 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αστικός σχεδιασμός και ανάπτυξη BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Cardiff
(Cardiff University)
69% 0% 0% £20700 £22950 132 Κάρντιφ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Γεωγραφία και αστικός και περιφερειακός σχεδιασμός BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Birmingham
(University of Birmingham)
- - - - - Μπέρμιγχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αστικός σχεδιασμός BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Liverpool
(University of Liverpool)
- - - - - Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης