Lancaster University
Πυρηνική Μηχανική MEng (Hons)
Lancaster University - Πανεπιστήμιο Lancaster

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Μηχανική

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Χημικός μηχανικός, μηχανικός διεργασιών και ενέργειας στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £29000 £31000 £38500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £27000 - £31000 £27500 - £38500 £31500 - £45000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Μηχανική (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £30004 £34063 £39731
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £26953 - £33624 £27400 - £41840 £31149 - £50019

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Οι πυρηνικοί μηχανικοί σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και λειτουργούν εξοπλισμό και διαδικασίες που ωφελούν την ανθρωπότητα. Το μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα εστιάζει στη δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα για να αναπτύξετε τις δεξιότητες σχεδιασμού και υλοποίησης σε προηγμένο επίπεδο και να προετοιμαστείτε για την καριέρα που έχετε επιλέξει.

Οι πυρηνικές εφαρμογές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων, από την υγειονομική περίθαλψη και τη θεραπεία του καρκίνου μέχρι την παραγωγή ενέργειας, την εθνική ασφάλεια και τις δραστηριότητες παροπλισμού. Ο κλάδος πρόκειται να επεκταθεί τα επόμενα δέκα χρόνια. Με εκτιμώμενη διεθνή δαπάνη περίπου 930 δισεκατομμυρίων λιρών για την κατασκευή νέων αντιδραστήρων και 250 δισεκατομμυρίων λιρών για τον παροπλισμό εκείνων που τίθενται εκτός λειτουργίας, υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας 40.000 θέσεων εργασίας μόνο στον πυρηνικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το πτυχίο σας θα ξεκινήσει με ένα κοινό πρώτο έτος, όπου θα διδαχθείτε μια σειρά μαθημάτων που παρακολουθούν όλοι οι πρωτοετείς φοιτητές μηχανικοί. Θα σας εισαγάγουμε σε πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά της μηχανικής, εξοπλίζοντάς σας με μια ολοκληρωμένη κατανόηση και δεξιότητες. Μετά το πρώτο έτος, θα έχετε την ευκαιρία να εξετάσετε και να σχεδιάσετε την ακαδημαϊκή σας εξέλιξη. Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να επιλέξετε να ξεκινήσετε τις σπουδές σας στην Πυρηνική Μηχανική ή να προχωρήσετε σε κάποιο από τα άλλα εξειδικευμένα προγράμματά μας.

Τα εξειδικευμένα μαθήματα πυρηνικής μηχανικής αρχίζουν στο δεύτερο έτος, όπου θα συνεχίσετε να αναπτύσσετε τις βασικές σας δεξιότητες ως μηχανικός. Αυτό το έτος θα μελετήσετε μαθήματα που καλύπτουν θέματα όπως η πυρηνική χημεία, τα συστήματα πυρηνικής μηχανικής και η πυρηνική ασφάλεια. Καθώς το ευέλικτο πρόγραμμά μας αρχίζει να επικεντρώνεται σε βασικές πτυχές της πυρηνικής μηχανικής, θα αναπτύξετε πρακτικές δεξιότητες και θα δοκιμάσετε και θα αναλύσετε τις ιδέες σας για το σχεδιασμό στο εργαστήριο ή μέσω προσομοίωσης στον υπολογιστή, χρησιμοποιώντας εργαλεία πληροφορικής μηχανικής.

Σε αυτό το πρόγραμμα, μπορείτε να αποφασίσετε να περάσετε ένα έτος στη βιομηχανία, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία και ενισχύοντας την απασχολησιμότητά σας. Διαθέτουμε εκτεταμένες διασυνδέσεις μέσω της ηγετικής μας θέσης στην έρευνα και έχουμε φοιτητές που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση σε πολυεθνικές εταιρίες μέχρι και σε μικρότερες εξειδικευμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα σπουδών μας είναι ευέλικτο ως προς το πότε θα γίνει αυτό, αλλά θα σας συνιστούσαμε η καλύτερη ευκαιρία να είναι όταν έχετε αποκτήσει ένα λογικό ποσό γνώσεων μηχανικής. Επομένως, η καταλληλότερη χρονική στιγμή θα ήταν στο τέλος του δεύτερου ή του τρίτου έτους.

Το τρίτο έτος σας δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόσετε τις δεξιότητές σας σε ένα ατομικό σχέδιο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα μάθετε να χρησιμοποιείτε επαγγελματικό λογισμικό και θα αναπτύξετε περαιτέρω τις ερευνητικές και σχεδιαστικές σας δεξιότητες. Θα αποκτήσετε επίσης εξειδικευμένες γνώσεις, θα αναπτύξετε μια διεπιστημονική προσέγγιση και θα εφαρμόσετε τις αρχές της μηχανικής για την ανάλυση βασικών διαδικασιών. Αυτή η εμπειρία θα σας επιτρέψει να αναπτύξετε και να βελτιώσετε τις επαγγελματικές και ειδικές για τον κλάδο σας δεξιότητες και θα αποκτήσετε σχετική εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες.

Το πρόγραμμα MEng είναι διαπιστευμένο από το Institution of Engineering and Technology (IET) για λογαριασμό του Engineering Council για την πλήρη κάλυψη των ακαδημαϊκών απαιτήσεων για την εγγραφή ως Chartered Engineer. Το πτυχίο είναι επίσης επαγγελματικά διαπιστευμένο από το Institution of Mechanical Engineers (IMechE).

Στο τέταρτο έτος, θα καθοδηγηθείτε από την ερευνητική μας αριστεία στα πυρηνικά όργανα, τον πυρηνικό παροπλισμό και τις χημικές διεργασίες, καθώς και από τις συνεργασίες μας με τις Sellafield Ltd, Westinghouse Springfield Fuels Ltd και άλλες εξειδικευμένες εταιρείες. Θα αναλάβετε ένα ομαδικό έργο που θα σας επιτρέψει να βιώσετε ένα παρατεταμένο, ζωντανό έργο που απαιτεί διεπιστημονική προσέγγιση. Εργαζόμενοι σε συνεργασία με έναν βιομηχανικό εταίρο, ή στο πλαίσιο μιας από τις ερευνητικές μας δραστηριότητες, θα αναπτύξετε την ικανότητα κριτικής ανάλυσης και αξιολόγησης μιας εντολής έργου, θα αποκτήσετε εμπειρία στη διαχείριση έργων και θα μάθετε να εισάγετε την ειδικότητά σας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Αυτή η εμπειρία θα είναι απαραίτητη για την προετοιμασία σας για μια μεταπτυχιακή σταδιοδρομία.

Διαπιστευμένο από το Institution of Engineering and Technology για λογαριασμό του Engineering Council για την πλήρη κάλυψη των ακαδημαϊκών απαιτήσεων για την εγγραφή ως Chartered Engineer.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Nuclear Engineering MEng (Hons) από Πανεπιστήμιο Lancaster

25% Διοικητικά επαγγέλματα
15% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
15% Επαγγέλματα πωλήσεων
5% Συνεργάτες επιστήμης, μηχανικής και τεχνολογίας
5% Συνεργάτες επιστήμης, μηχανικής και τεχνολογίας
5% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
5% Γραμματεία και συναφή επαγγέλματα
5% Διδάσκοντες επαγγελματίες
5% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
5% Επαγγελματίες πρόνοιας

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για Χημικός μηχανικός, μηχανικός διεργασιών και ενέργειας

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 7.0
  • Graduate Degrees
  • 6.5
  • Undergraduate Degrees

Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςNuclear Engineering, MEng (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)
 • έτος 2

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο Lancaster στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο Lancaster σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Μηχανική

  • #14 
  • #19 
  Χημική Μηχανική
  CUG The Complete University Guide - Ανά Γνωστικό Αντικείμενο
  [Δημοσίευση 08 Ιουνίου, 2023]
  • #671 
  Χημική Μηχανική
  URAP Κατάταξη Πανεπιστημίου βάσει Ακαδημαϊκής Απόδοσης - ανά Τομέα
  [Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2023]
  • #21 
  • #320 
  Μηχανική
  URAP Κατάταξη Πανεπιστημίου βάσει Ακαδημαϊκής Απόδοσης - ανά Τομέα
  [Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2023]

Προβολή του συνόλου των 34 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο Lancaster

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Lancaster

Το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ ιδρύθηκε το 1964 και βρίσκεται στο αγροτικό περιβάλλον του Λάνκαστερ. Η πανεπιστημιούπολη παρέχει μια σειρά από ανέσεις για τους φοιτητές της, όπως τράπεζες και ταχυδρομείο. Από ακαδημαϊκής άποψης, όλα τα μαθήματα και τα προγράμματα αυτού του πανεπιστημίου είναι διαπιστευμένα και εγκεκριμένα από το MARP, διασφαλίζοντας ότι τα προγράμματα σπουδών που παρέχονται εδώ είναι υψηλού επιπέδου. Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε διάφορους χώρους μελέτης και αναψυχής που προορίζονται για τη βελτίωση της ευεξίας τους, όπως μαθήματα διαλογισμού και τάι τσι, καθώς και περιπάτους στο δάσος.

Λίστα με 452 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο Lancaster - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο Lancaster

προπτυχιακοί φοιτητές:
12595
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
4065
:
16660
 • Things to know before you come to Lancaster University
 • Why did you come to Lancaster to study a postgraduate degree?
 • Things I wish I knew before coming to Lancaster University
 • 40 Questions with Lancaster University student Erin
 • My Favourite Spots in Lancaster

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Υλικά με πυρηνική μηχανική MEng (Hons) Imperial College of Science
(Imperial College of Science)
- - - £40940 - Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πυρηνική Μηχανική MEng (Hons) Πανεπιστήμιο του Birmingham
(University of Birmingham)
- 1% 10% - 151 Μπέρμιγχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πυρηνική Μηχανική MEng (Hons) Πανεπιστήμιο Lancaster
(Lancaster University)
- 5% 7% - 147 Λάνκαστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Χημική και Πυρηνική Μηχανική MEng (Hons) Πανεπιστήμιο του Leeds
(University of Leeds)
- - - - - Λιντς Oncampus πλήρους απασχόλησης