University of Salford
Σχεδιασμός κοστουμιών BA (Hons)
University of Salford - Πανεπιστήμιο του Salford

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείς να δεις τις κριτικές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, από 10 αποφοίτους του προγράμματος Costume Design BA (Hons) στο Πανεπιστήμιο του Salford για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας σε σύγκριση με το μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών στην τοποθεσία: UK σχετικά με: Δράμα & Θέατρο.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
60 /100
10 Σύνολο ερωτηθέντων
Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Δράμα & Θέατρο

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Δράμα & Θέατρο στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £19000 £16500 £19500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £16000 - £26500 £13000 - £21000 £15000 - £25000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Δράμα & Θέατρο (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £20903 £17931 £21753
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £17825 - £24915 £12598 - £22386 £15916 - £27274

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Ο Σχεδιασμός Κοστουμιών παίζει ουσιαστικό ρόλο στην υλοποίηση διαφόρων δημιουργικών βιομηχανιών από το Θέατρο, τον Κινηματογράφο, την Τηλεόραση μέχρι εκδηλώσεις, φεστιβάλ, παραστάσεις και χορό. Θα σας προετοιμάσουμε για να εισέλθετε στη βιομηχανία κοστουμιών ως έμπειρος σχεδιαστής και κατασκευαστής μέσω του προγράμματος σπουδών BA Hons Costume Design στο Πανεπιστήμιο του Salford.

Θα μάθετε από ειδικούς του κλάδου σε πλήρως εξοπλισμένα στούντιο και εργαστήρια. Θα έχετε την υποστήριξη μιας ομάδας προσωπικού με εμπειρία στο σχεδιασμό και τη δημιουργία για το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τις εκδηλώσεις από τον κόσμο των κοστουμιών και των οποίων η δική τους δουλειά περιλαμβάνει την τριλογία Star Wars, Dangerous Liaisons, Coronation Street και Peaky Blinders.

Σπουδάζοντας μαζί μας στο Μάντσεστερ σημαίνει ότι θα είστε περιτριγυρισμένοι από στούντιο παραγωγής θεάτρων, τηλεόρασης και κινηματογράφου, όπως το BBC και το Channel 4 - και τα δύο βρίσκονται στο παγκοσμίου φήμης MediaCityUK. Η περιοχή παρέχει επίσης ένα ευρύ φάσμα χώρων και οργανισμών μουσικής και εκδηλώσεων. Το πανεπιστήμιό μας περιλαμβάνει το θέατρο New Adelphi και υπερσύγχρονους χώρους παραστάσεων που σας επιτρέπουν να συνεργαστείτε με φοιτητές από τα μαθήματα χορού και παραστάσεων.

Από το πρώτο έτος αυτού του κύκλου σπουδών Σχεδιασμού Κοστουμιών, θα μάθετε πώς οι σχεδιαστές κοστουμιών παραδίδουν τις εντολές, αντικατοπτρίζοντας την πρακτική του κλάδου. Θα αναλύετε, θα ερμηνεύετε και θα μαθαίνετε πώς να εφαρμόζετε ερευνητικές δεξιότητες για τη δημιουργία δημιουργικών ιδεών για χαρακτήρες και θα αναπτύσσετε δημιουργικές ιδέες από σενάρια παραγωγής που χρησιμοποιούνται για παραγωγές στην οθόνη και ζωντανές παραγωγές. Οι σπουδαστές μας έχουν εργαστεί στο παρελθόν σε ζωντανές αναφορές με την Sun and Moon Theatre Company στη Σαγκάη της Κίνας, την Flux Moving Science και το Bolton Little Theatre.

Στο δεύτερο έτος του προγράμματος σπουδών Σχεδιασμού Κοστουμιών, σας υποστηρίζουμε να συμμετάσχετε σε πρακτική άσκηση για να αποκτήσετε ουσιαστική εμπειρία σε ζωντανές εκδηλώσεις και παραγωγές μέσων ενημέρωσης. Στο τελευταίο έτος, θα έχετε αναπτύξει τις δεξιότητες και τις γνώσεις που θα σας δώσουν τη δυνατότητα να κινηθείτε με επιτυχία σε επαγγελματικά περιβάλλοντα όπως το ζωντανό θέατρο, ο κινηματογράφος/τηλεόραση, τα φεστιβάλ, ο χορός και η ελαφρά ψυχαγωγία.

Οι σημερινοί φοιτητές μας έχουν εργαστεί στη σειρά Intergalactic του Sky Atlantic, στο Andy and the Band για το CBB του BBC και στην παραγωγή του Gypsy στο διάσημο Royal Exchange Theatre του Μάντσεστερ.

Θα κάνετε:

 • Θα αναπτύξετε τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να εργαστείτε στην επίβλεψη κοστουμιών και ενδυματολογίας, στο σχεδιασμό και το styling μουσικών βίντεο, καθώς και σε μουσεία και εκδηλώσεις πολιτιστικής κληρονομιάς.
 • Μάθετε πώς να αναλύετε και να ερμηνεύετε σενάρια για να σχεδιάζετε κοστούμια που εναρμονίζονται με τους χαρακτήρες και τις ιστορίες τους.
 • Μάθετε πρακτικές δεξιότητες στον σχεδιασμό κοστουμιών, καθώς και να εξοικειωθείτε με την ιστορία και την κουλτούρα που περιβάλλει αυτή την τέχνη.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Costume Design BA (Hons) από Πανεπιστήμιο του Salford

25% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
10% Χειριστές διεργασιών, εγκαταστάσεων και μηχανημάτων
10% Γραμματεία και συναφή επαγγέλματα
10% Αναψυχή, ταξίδια και συναφή επαγγέλματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών
10% Επαγγέλματα εξυπηρέτησης πελατών
5% Επαγγέλματα αθλητισμού και γυμναστικής
5% Στοιχειώδη επαγγέλματα
5% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
5% Διοικητικά επαγγέλματα
5% Διδάσκοντες επαγγελματίες

Κατανομή διαβάθμισης

Οι μαθητές του μαθήματος έλαβαν τους ακόλουθους βαθμούς

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Ελάχιστο απαιτούμενο Δασμολόγιο UCAS

including an Art and Design / Design & Technology related subject

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

Απαιτήσεις προσόντων

Πρέπει να περιλαμβάνει: Α στα Μαθηματικά Α στη Φυσική Οι γενικές σπουδές και η κριτική σκέψη δεν γίνονται δεκτές. Εάν σας γίνει προσφορά, θα πρέπει να επιτύχετε επιτυχία στην πρακτική εξέταση σε όλα τα επιστημονικά μαθήματα που αποτελούν μέρος της προσφοράς.

Συνήθως περιλαμβάνει τη Χημεία και τη Βιολογία. Απαιτούνται επίσης κανονικά δύο Advanced Highers (τουλάχιστον A/B) που περιλαμβάνουν Βιολογία ή/και Χημεία. Εάν μόνο μία από τις επιστήμες Βιολογία και Χημεία προσφέρεται στο Advanced Higher, απαιτείται βαθμός Α στην εν λόγω επιστήμη. Οι υποψήφιοι που προσφέρουν μόνο ένα από τα μαθήματα Χημείας και Βιολογίας στο Higher απαιτείται να εξεταστούν στο τελευταίο έτος μαζί με το Advanced Higher στο πρώτο, και να επιτύχουν βαθμούς A τόσο στο Advanced Higher όσο και στο Higher. Τα Αγγλικά και τα Μαθηματικά πρέπει να έχουν βαθμό 2 Standard Grade (ή ισοδύναμο Intermediate 2). Τα σκωτσέζικα προσόντα μπορούν να εξεταστούν σε περισσότερες από μία συνεδριάσεις.

Δίπλωμα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Pearson BTEC Level 3 National Extended Diploma (πρώτη διδασκαλία από τον Σεπτέμβριο του 2016)

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • All other courses
  • 4.5
  • Foundation / Pathway Courses
  • 6.5
  • Graduate Degrees
  • 6.0
  • Undergraduate Degrees
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςCostume Design, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο του Salford στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 21 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο του Salford

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Salford

Το Πανεπιστήμιο του Σάλφορντ είναι ένα δημόσια χρηματοδοτούμενο πανεπιστήμιο στην ομώνυμη πόλη, στο Μάντσεστερ της Αγγλίας. Η κύρια πανεπιστημιούπολη του πανεπιστημίου, το Peel Park, απέχει μόλις μισή ώρα με τα πόδια από το κέντρο του Μάντσεστερ. Επιπλέον, στην πανεπιστημιούπολη αυτή βρίσκεται και το Μουσείο και η Πινακοθήκη του Σάλφορντ.

Λίστα με 205 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο του Salford - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο του Salford

προπτυχιακοί φοιτητές:
17080
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
4155
:
21235
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Σχεδιασμός Θεατρικής Ενδυματολογίας": Ακαδημαϊκό έτος - Εγγραφές φοιτητών σε ισοδύναμο πλήρους φοίτησης που δημοσιεύθηκαν από την Higher Education Statistics Agency (HESA) στις Φεβρουαρίου 2022
 • Life as a Salford student
 • MEET OUR STUDENT BLOGGERS | EMMA
 • This is Salford: our university
 • Salford Business School: work placement

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Κοστούμι παράστασης BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Edinburgh
(The University of Edinburgh)
75% 5% 0% £34800 196 Εδιμβούργο Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σχεδιασμός και κατασκευή κοστουμιών με έτος θεμελίωσης BA (Hons) Νέο Πανεπιστήμιο του Buckinghamshire
(Buckinghamshire New University)
- - - £15000 - Χάι Ουίκαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κοστούμια με υφάσματα BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Huddersfield
(University of Huddersfield)
- - - £16500 - Χάντερσφιλντ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σχεδιασμός και κατασκευή κοστουμιών BA (Hons) Νέο Πανεπιστήμιο του Buckinghamshire
(Buckinghamshire New University)
- - - £15000 - Χάι Ουίκαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κατασκευή κοστουμιών BA (Hons) South Essex College of Further and Higher Education
(South Essex College of Further and Higher Education)
90% 10% 10% £17930 - - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σχεδιασμός κοστουμιών BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Salford
(University of Salford)
60% 5% 15% - 155 Σάλφορντ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σχεδιασμός κοστουμιών για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση με ολοκληρωμένο έτος θεμελίωσης BA (Hons) Πανεπιστήμιο Falmouth
(Falmouth University)
- 6% 8% - 150 Φάλμουθ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σχεδιασμός κοστουμιών για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση BA (Hons) Πανεπιστήμιο Falmouth
(Falmouth University)
- 6% 8% - 150 Φάλμουθ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Σχεδιασμός κοστουμιών με έτος θεμελίωσης BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Salford
(University of Salford)
60% 5% 15% - 161 Σάλφορντ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κατασκευή κοστουμιών BA (Hons) Πανεπιστήμιο του South Wales
(University of South Wales)
- - - - - - Oncampus πλήρους απασχόλησης