Manchester Metropolitan University
Μικροβιολογία και Μοριακή Βιολογία BSc (Hons)
Manchester Metropolitan University - Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείς να δεις τις κριτικές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, από 10 αποφοίτους του προγράμματος Microbiology and Molecular Biology BSc (Hons) στο Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας σε σύγκριση με το μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών στην τοποθεσία: UK σχετικά με: μικροβιολογία και κυτταρική επιστήμη.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
73 /100
10 Σύνολο ερωτηθέντων
Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Βιοεπιστήμες

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : μικροβιολογία και κυτταρική επιστήμη στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £23000 £20500 £24000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20000 - £26500 £16500 - £25000 £18500 - £30000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Βιοεπιστήμες (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £24000 £22479 £27706
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £21500 - £27500 £18401 - £28010 £22173 - £34773

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Εξερευνήστε έναν συναρπαστικό τομέα της βιολογίας: έναν μικροσκοπικό κόσμο που κατοικείται από μονοκύτταρους οργανισμούς και καθοδηγεί όλες τις άλλες πτυχές του φυσικού κόσμου. Ενώ έχει τις ρίζες του στις θεμελιώδεις θεωρίες της βιολογικής επιστήμης, το πτυχίο BSc (Hons) Μικροβιολογία και Μοριακή Βιολογία έχει επίσης σχεδιαστεί με γνώμονα τις πρακτικές εφαρμογές. Καθώς προχωράτε, θα δώσετε πραγματική έμφαση στις περιβαλλοντικές, βιομηχανικές, κλινικές και ερευνητικές εφαρμογές της μικροβιολογίας και της μοριακής βιολογίας και θα μελετήσετε σύγχρονες τεχνικές, όπως η τεχνολογία αλληλούχισης DNA επόμενης γενιάς και η βιοτεχνολογία.

Σπουδάστε μικροβιολογία και μοριακή βιολογία στο Manchester Met και θα μάθετε πώς τα βιομόρια επιτρέπουν τη λειτουργία των κυττάρων, τη γενετική των μικροοργανισμών, τη βιοτεχνολογία και την περιβαλλοντική μικροβιολογία. Θα εξερευνήσετε εξειδικευμένες πτυχές του γνωστικού αντικειμένου καθώς προχωράτε και θα αναλάβετε ένα ανεξάρτητο ερευνητικό έργο στο τρίτο έτος.

Στην πορεία, θα αναπτύξετε ένα πολύτιμο σύνολο δεξιοτήτων στα εργαστήριά μας, με έμφαση στον τρόπο εφαρμογής των εργαλείων και τεχνικών της βιοτεχνολογικής, ιατρικής και περιβαλλοντικής μικροβιολογίας.

Το πτυχίο μας BSc (Hons) Μικροβιολογία και Μοριακή Βιολογία παρέχει επίσης τη δυνατότητα να περάσετε ένα επιπλέον έτος επεκτείνοντας τους ορίζοντές σας, είτε σπουδάζοντας σε ένα από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμιά μας στο εξωτερικό, είτε κάνοντας πρακτική άσκηση σε επιχείρηση ή μη κυβερνητική οργάνωση.

 • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ ΚΑΙ ΟΦΈΛΗ
 • Το 100% των φοιτητών του BSc (Hons) Microbiology and Molecular Biology δήλωσε ότι το προσωπικό ήταν καλό στο να εξηγεί τα πράγματα (NSS Survey 2022).
 • Το 100% των φοιτητών του BSc (Hons) Μικροβιολογίας και Μοριακής Βιολογίας εργάζονται σε μεταπτυχιακές εργασίες ή σε περαιτέρω σπουδές 15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους (Graduate Outcomes Survey 2019/20).
 • Μπορείτε να ακολουθήσετε την τετραετή διαδρομή, περνώντας ένα έτος σπουδών στο εξωτερικό στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική ή την Αυστραλία, ή να ενισχύσετε τις προοπτικές σταδιοδρομίας σας με μια πρακτική άσκηση 9-12 μηνών.
 • Μάθετε από ακαδημαϊκούς που συμμετέχουν σε έρευνα η οποία κατατάσσεται στην πέμπτη θέση σε εθνικό επίπεδο για τον αντίκτυπο της έρευνας. Το 100% του ερευνητικού μας αντίκτυπου είναι παγκόσμιας εμβέλειας ή διεθνώς εξαιρετικό - και το 75% είναι στο υψηλότερο επίπεδο 4*. (Πλαίσιο ερευνητικής αριστείας 2021).
 • Επενδύουμε 115 εκατ. λίρες για να μεταμορφώσουμε τον τρόπο με τον οποίο διδάσκουμε και μαθαίνετε στη Σχολή Θετικών Επιστημών και Μηχανικής. Το νέο μας κτίριο Dalton, που θα ανοίξει από το φθινόπωρο του 2023, θα ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ φοιτητών, προσωπικού και βιομηχανίας και θα παρέχει νέους και βελτιωμένους χώρους διδασκαλίας, συμπεριλαμβανομένου ενός Superlab χωρητικότητας 200 φοιτητών.
 • Μάθετε σε εξειδικευμένα εργαστήρια, όπως τα ειδικά εργαστήρια μικροβιολογίας και κυτταρικής/μοριακής βιολογίας, το εργαστήριο αλληλούχισης DNA και τη σουίτα αναλύσεων βιομηχανικών προτύπων, που σας προσφέρουν πρακτική εμπειρία σε προηγμένες τεχνικές ανάλυσης.
 • Έμφαση στις περιβαλλοντικές, βιομηχανικές, κλινικές και ερευνητικές εφαρμογές των κυττάρων και των μορίων, με την ευελιξία να εστιάσετε σε επιλεγμένες πτυχές της μικροβιολογίας και της μοριακής βιολογίας ανάλογα με τα ειδικά σας ενδιαφέροντα.

Αναγνωρισμένο από τη Royal Society of Biology με σκοπό την κάλυψη, εν μέρει, των ακαδημαϊκών απαιτήσεων και της εμπειρίας για την ιδιότητα του μέλους και του Chartered Biologist (CBiol).

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Microbiology and Molecular Biology BSc (Hons) από Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

55% Επαγγέλματα ειδικευμένων επαγγελμάτων
20% Διοικητικά επαγγέλματα
5% Επαγγελματίες σχεδιασμού ιστοσελίδων και πολυμέσων
5% Συνεργάτες επιστήμης, μηχανικής και τεχνολογίας
5% Επαγγελματίες πληροφορικής
5% Καλλιτεχνικά, λογοτεχνικά επαγγέλματα και επαγγέλματα μέσων ενημέρωσης

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

Απαιτήσεις προσόντων

Πρέπει να περιλαμβάνει: Α στα Μαθηματικά Α στη Φυσική Οι γενικές σπουδές και η κριτική σκέψη δεν γίνονται δεκτές. Εάν σας γίνει προσφορά, θα πρέπει να επιτύχετε επιτυχία στην πρακτική εξέταση σε όλα τα επιστημονικά μαθήματα που αποτελούν μέρος της προσφοράς.

Pearson BTEC Level 3 National Extended Diploma (πρώτη διδασκαλία από τον Σεπτέμβριο του 2016)

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • All other courses
  • 5.5
  • Foundation / Pathway Courses
  • 6.5
  • Graduate Degrees
  • 6.0
  • Undergraduate Degrees
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςMicrobiology and Molecular Biology, BSc (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 32 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

Το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ είναι ένα ίδρυμα που χρηματοδοτείται από το δημόσιο και ιδρύθηκε το 1970 στην πόλη του Μάντσεστερ. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, οι φοιτητές μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από το γεγονός ότι απέχουν λιγότερο από δέκα λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης. Από ακαδημαϊκής άποψης, το πανεπιστήμιο προσφέρει όλα τα πιο συνηθισμένα προγράμματα Φιλελευθέρων Τεχνών, αλλά και κάποια λιγότερο συχνά εμφανιζόμενα αντικείμενα, όπως η Εγκληματολογία και η Κοινωνιολογία. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να περιμένουν να απολαύσουν την ησυχία και την ιδιωτικότητα του έβδομου ορόφου του πανεπιστημίου, ο οποίος είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Λίστα με 278 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

προπτυχιακοί φοιτητές:
27525
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
5195
:
32720
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Μικροβιολογία": Ακαδημαϊκό έτος - Εγγραφές φοιτητών σε ισοδύναμο πλήρους φοίτησης που δημοσιεύθηκαν από την Higher Education Statistics Agency (HESA) στις Φεβρουαρίου 2022
 • #McrMetUni Open Day: Welcome
 • International Students: Living and Studying in Manchester
 • Meet International Student David
 • International Students: Welcome to Manchester Metropolitan University
 • What to Expect on Arrivals Day: Birley

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Μικροβιολογία και Φαρμακολογία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Strathclyde
(University of Strathclyde)
90% 0% 0% £25250 215 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μικροβιολογία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Queen's του Μπέλφαστ
(Queen's University of Belfast)
79% 0% 0% £22000 £25300 143 Μπέλφαστ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μικροβιολογία με Ίδρυμα BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
73% 5% 10% £27650 115 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μικροβιολογία (με ολοκληρωμένο έτος στη βιομηχανία) BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
86% 6% 10% £18830 146 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μικροβιολογία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Aberystwyth
(Aberystwyth University)
86% 6% 0% £18830 146 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μικροβιολογία με έτος πρακτικής άσκησης BSc (Hons) Πανεπιστήμιο East Anglia
(University of East Anglia)
82% 0% 10% £26100 130 Νόργουιτς Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ανοσολογία και Μικροβιολογία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Strathclyde
(University of Strathclyde)
100% 10% 0% £25250 210 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μικροβιολογία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
73% 5% 0% £27650 128 Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ιατρική Μικροβιολογία BSc (Hons) Πανεπιστήμιο του Bristol
(University of Bristol)
- 6% 0% £31300 150 Μπρίστολ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Μικροβιολογία BSc (Hons) Imperial College of Science
(Imperial College of Science)
90% 5% 10% £41650 193 Λονδίνο Oncampus πλήρους απασχόλησης