Manchester Metropolitan University
Filmmaking BA (Hons)
Manchester Metropolitan University - Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείς να δεις τις κριτικές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, από 50 αποφοίτους του προγράμματος Filmmaking BA (Hons) στο Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας σε σύγκριση με το μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών στην τοποθεσία: UK σχετικά με: κινηματογραφικές ταινίες και φωτογραφία.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
66 /100
50 Σύνολο ερωτηθέντων
Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων κινηματογραφικές ταινίες και φωτογραφία

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : κινηματογραφικές ταινίες και φωτογραφία στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £22000 £17500 £21500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £18500 - £24000 £13000 - £22500 £17000 - £25500


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε κινηματογραφικές ταινίες και φωτογραφία (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £20933 £18108 £21051
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £18375 - £24906 £13095 - £22569 £15928 - £26889

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Το BA (Hons) Filmmaking είναι ένα πρόγραμμα σπουδών που βασίζεται στην πρακτική εξάσκηση και σας δίνει τη δημιουργική ελευθερία να αναπτύξετε τη φωνή σας μέσα από τη δυναμική γλώσσα του κινηματογράφου.

Το μαθησιακό μας περιβάλλον ενσωματώνει ένα μοναδικό μείγμα φιλοσοφιών της ψηφιακής τέχνης και της σχολής κινηματογράφου, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να εκφράσετε τις ιδέες και τις ιστορίες σας μέσα από την αφηγηματική μυθοπλασία, το ντοκιμαντέρ, την κινούμενη εικόνα καλλιτεχνών και τα νέα μέσα. Θα ειδικευτείτε σε πρωτότυπες ιδέες από μοναδικές προοπτικές, με τη δυνατότητα προβολής της δουλειάς σας σε διεθνείς χώρους.

Οι σπουδές στη Σχολή Ψηφιακών Τεχνών σημαίνουν μάθηση πέρα από τα συνηθισμένα όρια.Θα γίνετε μέρος μιας ζωντανής δημιουργικής κοινότητας που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κλάδων, από τη φωτογραφία και το animation μέχρι τη μουσική και τον ηχητικό σχεδιασμό. Πρόκειται για ένα περιβάλλον σχεδιασμένο για συνεργασία - ένα μέρος όπου μπορείτε να διευρύνετε τα όρια της κινηματογραφικής δημιουργίας, να εξερευνήσετε τις κατευθύνσεις που σας ενδιαφέρουν περισσότερο και να αναπτύξετε ένα ευρύ σύνολο δεξιοτήτων φτιαγμένο για τον σημερινό τομέα των ψηφιακών τεχνών και των μέσων ενημέρωσης. Εδώ, θα έχετε πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα εξειδικευμένων πόρων και ειδικά κατασκευασμένων εγκαταστάσεων, καθώς και σε πλήθος ευκαιριών για την ανάπτυξη των επαγγελματικών σας δεξιοτήτων, από πρακτική άσκηση και βιομηχανικούς διαγωνισμούς μέχρι προσκεκλημένες διαλέξεις και συνεργασίες με οργανισμούς.

Η κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μια παγκόσμια ιστορία επιτυχίας και το Μάντσεστερ είναι το ιδανικό μέρος για να γράψετε το δικό σας κεφάλαιο. Είναι μια σημαντική πόλη των μέσων ενημέρωσης, δεύτερη μετά το Λονδίνο. Οι οργανισμοί BBC και ITV βρίσκονται στο MediaCityUK, ενώ η πόλη φιλοξενεί επίσης έναν ακμάζοντα, πολυσύχναστο τομέα ψηφιακής παραγωγής, από καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις μέχρι καθιερωμένες εταιρείες παραγωγής. Για σήμερα, αυτό σημαίνει ότι θα έχετε την ευκαιρία να εργαστείτε σε ζωντανά έργα του κλάδου - αναπτύσσοντας πρακτικές δεξιότητες και πολύτιμη εμπειρία. Για το αύριο, αυτό σημαίνει ότι θα αποφοιτήσετε σε μια από τις πιο συναρπαστικές πόλεις της Ευρώπης για να ξεκινήσετε μια καριέρα στη δημιουργική και ψηφιακή βιομηχανία.

Αυτό το μάθημα έχει διαθέσιμο ένα έτος ίδρυσης.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

 • Το διδακτικό προσωπικό είναι επαγγελματίες της βιομηχανίας που κάνουν ταινίες μεγάλου μήκους για κινηματογραφική προβολή, καλλιτεχνικές ταινίες για διεθνείς γκαλερί και διευθύνουν τις δικές τους εταιρείες παραγωγής.
 • Διοργανώνουμε τακτικά προγράμματα προβολών ταινιών, ομιλιών και masterclasses από επαγγελματίες του κινηματογράφου. Πέρυσι ήταν ο βραβευμένος με Όσκαρ μοντέρ/σχεδιαστής ήχου Walter Murch (Αποκάλυψη Τώρα, Ο Άγγλος ασθενής), η κινηματογραφίστρια/επιμελήτρια κάμερας Rachel Clark (Fantastic Beasts, American Honey), η σκηνοθέτης μεγάλου μήκους Deborah Haywood (Pincushion) και ο καλλιτέχνης-κινηματογραφιστής Andrew Kotting (Gallivant, Lek and the Dogs).
 • Θα εργαστείτε με εξοπλισμό υψηλής ποιότητας και θα έχετε πρόσβαση σε σουίτες μοντάζ βιομηχανικών προδιαγραφών.
 • Ετησίως φιλοξενούμε και υποστηρίζουμε έναν αριθμό ευκαιριών με εξωτερικό προσανατολισμό κάθε χρόνο, επιτρέποντάς σας να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας σε επαγγελματικό περιβάλλον και να διευρύνετε τα δίκτυά σας. Έχουμε μια συνεργασία με τον κορυφαίο κινηματογράφο Art House του Μάντσεστερ HOME, όπου οι τριτοετείς φοιτητές έχουν προσκληθεί να προγραμματίσουν το δικό τους φεστιβάλ ταινιών για το κοινό κάθε χρόνο.
 • Γνωρίζουμε τη σημασία της προβολής της δουλειάς σε κοινό, και έχουμε αρκετές εξωτερικές παρουσιάσεις κατά τη διάρκεια των τριών ετών. Προηγουμένως, αυτές περιελάμβαναν το αναγνωρισμένο από το BAFTA Aesthetica Film Festival, τις εκθέσεις Unit X σε όλη την πόλη του Μάντσεστερ και το Degree Show της Σχολής Καλών Τεχνών.
 • Κάθε χρόνο έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Τα τελευταία χρόνια έχουμε παρακολουθήσει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ. Μπορείτε επίσης να σπουδάσετε μέρος του πτυχίου σας στο εξωτερικό σε ένα από τα 150 συνεργαζόμενα ιδρύματα του προγράμματος ανταλλαγής του Πανεπιστημίου.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Filmmaking BA (Hons) από Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

28% Διδασκαλία και υποστηρικτικό επάγγελμα για τη φροντίδα των παιδιών
11% Διδάσκοντες επαγγελματίες
11% Επαγγέλματα εξυπηρέτησης πελατών
9% Συνεργάτες επιστήμης, μηχανικής και τεχνολογίας
7% Διοικητικά επαγγέλματα
6% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
5% Επαγγέλματα πωλήσεων
4% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
4% Στοιχειώδη επαγγέλματα
2% Επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα

Βαθμολόγηση & χρόνος μελέτης

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • All other courses
  • 5.5
  • Foundation / Pathway Courses
  • 6.5
  • Graduate Degrees
  • 6.0
  • Undergraduate Degrees
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςFilmmaking, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Προβολή του συνόλου των 32 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

Το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ είναι ένα ίδρυμα που χρηματοδοτείται από το δημόσιο και ιδρύθηκε το 1970 στην πόλη του Μάντσεστερ. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, οι φοιτητές μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από το γεγονός ότι απέχουν λιγότερο από δέκα λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης. Από ακαδημαϊκής άποψης, το πανεπιστήμιο προσφέρει όλα τα πιο συνηθισμένα προγράμματα Φιλελευθέρων Τεχνών, αλλά και κάποια λιγότερο συχνά εμφανιζόμενα αντικείμενα, όπως η Εγκληματολογία και η Κοινωνιολογία. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να περιμένουν να απολαύσουν την ησυχία και την ιδιωτικότητα του έβδομου ορόφου του πανεπιστημίου, ο οποίος είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Λίστα με 278 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

προπτυχιακοί φοιτητές:
27525
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
5195
:
32720
 • #McrMetUni Open Day: Welcome
 • International Students: Living and Studying in Manchester
 • Meet International Student David
 • International Students: Welcome to Manchester Metropolitan University
 • What to Expect on Arrivals Day: Birley

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Δημιουργική γραφή και κινηματογράφος και θέατρο BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
- - - £22350 - Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αμερικανικές σπουδές (Ηνωμένες Πολιτείες) με κινηματογράφο (συμπεριλαμβανομένου έτους στο εξωτερικό) BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
- - - £18585 - Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Οπτικός πολιτισμός και γεωγραφία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
84% 0% 5% £12500 114 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή BA Πανεπιστήμιο East Anglia
(University of East Anglia)
- - - £20600 - Νόργουιτς Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κινηματογράφος και δημιουργική γραφή BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
- - - £19500 - Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κινηματογράφος, οπτικός πολιτισμός και πολιτική (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
76% 0% 0% £12500 107 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Λογιστική & Χρηματοοικονομικά και Κινηματογράφος & Οπτικός Πολιτισμός (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
71% 0% 5% £12500 113 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κινηματογράφος και οπτικός πολιτισμός και σκηνογραφία και σκηνογραφία (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
82% 0% 5% £12500 115 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Λογιστική & Χρηματοοικονομικά και Κινηματογράφος & Οπτικός Πολιτισμός BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
71% 0% 5% £12500 113 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική λογοτεχνία και κινηματογράφος BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
- - - £22350 - Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης