Manchester Metropolitan University
Σπουδές κινηματογράφου και μέσων ενημέρωσης BA (Hons)
Manchester Metropolitan University - Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείς να δεις τις κριτικές για το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών, από 25 αποφοίτους του προγράμματος Film and Media Studies BA (Hons) στο Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας σε σύγκριση με το μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών στην τοποθεσία: UK σχετικά με: Media Σπουδές.

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
69 /100
25 Σύνολο ερωτηθέντων
Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Media Σπουδές

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : Media Σπουδές στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £23000 £18000 £21500
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £20000 - £24000 £13500 - £22000 £17000 - £27000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Media Σπουδές (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £22017 £19297 £23262
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £19000 - £25033 £15218 - £24297 £17814 - £29255

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Οι σπουδές κινηματογράφου και μέσων ενημέρωσης εστιάζουν στην εις βάθος διερεύνηση τόσο των κινηματογραφικών όσο και των μέσων ενημέρωσης, από τις καθιερωμένες έως τις νέες και αναδυόμενες, από την τηλεόραση έως τα παιχνίδια.

Η διδασκαλία γίνεται από μια μεγάλη ομάδα με ποικίλα ενδιαφέροντα, θα έχετε πρόσβαση σε πρωτοποριακή ερευνητική τεχνογνωσία και εξαιρετικούς πόρους σε ένα τμήμα που είναι αφοσιωμένο στην υποστήριξη των φοιτητών όσο και στην έμπνευσή τους.

Οι κινηματογραφικές ενότητες σας εισάγουν στην ιστορία του κινηματογράφου και στις πολλές μορφές και είδη του. Το μάθημα αυτό θα διευρύνει τους ορίζοντές σας από τον αγγλοαμερικανικό κινηματογράφο έως τον παγκόσμιο κινηματογράφο και θα αναπτύξει τις ικανότητές σας ως κριτικού ερμηνευτή του κινηματογραφικού κειμένου. Οι ενότητες των μέσων ενημέρωσης διερευνούν την ανάπτυξη των βιομηχανιών, των μορφών και της κριτικής των μέσων ενημέρωσης, αλλά εστιάζουν ιδιαίτερα στις τρέχουσες και αναδυόμενες πλατφόρμες και βιομηχανίες. Στο τελευταίο έτος μπορείτε να εξερευνήσετε σε βάθος τα ενδιαφέροντά σας ολοκληρώνοντας ένα ανεξάρτητο έργο σε ένα θέμα της επιλογής σας, συνεργαζόμενοι με ακαδημαϊκούς που είναι ειδικοί στον τομέα τους.

Ο τομέας των δημιουργικών βιομηχανιών στο Μάντσεστερ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών σε επαγγέλματα που σχετίζονται με τον κινηματογράφο και τα μέσα ενημέρωσης. Η πόλη είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να σπουδάσετε αυτό το αντικείμενο και να αρχίσετε να αποκτάτε εμπειρία και να χτίζετε τα δίκτυά σας. Θα σας βοηθήσουμε να είστε έτοιμοι για τον κόσμο μετά το πανεπιστήμιο, δίνοντάς σας την ευκαιρία να συνεργαστείτε με εξωτερικούς συνεργάτες, δουλεύοντας πάνω σε ζωντανές αναφορές στη μονάδα μας Media industry.

Μπορεί να έχετε την ευκαιρία να σπουδάσετε στο εξωτερικό στο πλαίσιο των σπουδών σας ή να περάσετε ένα έτος σε μια πρακτική άσκηση σε βιομηχανία στη Βρετανία ή στο εξωτερικό.*

Αυτό το μάθημα είναι επίσης διαθέσιμο με ένα έτος ίδρυσης.

*Μπορεί να υπάρχουν επιλογές τοποθέτησης και/ή σπουδών στο εξωτερικό, οι οποίες ενδεχομένως να επεκτείνουν τη διάρκεια των σπουδών έως και 4 έτη. Οι σπουδές στο εξωτερικό υπόκεινται σε τυχόν διεθνείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς ή/και διαθεσιμότητα.

Χαρακτηριστικά και οφέλη

 • Τα μαθήματά μας καλύπτουν την ιστορική και κριτική ανάλυση του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και άλλων μέσων από τις αρχές του 20ού αιώνα έως τις πολύ σύγχρονες κυκλοφορίες.
 • Εξερευνήστε τόσο τον mainstream κινηματογράφο "χολιγουντιανού" στυλ όσο και λιγότερο εμπορικές κουλτούρες οθόνης από όλο τον κόσμο.
 • Είμαστε ένα παγκόσμιας κλάσης αγγλικό τμήμα - το 70% του ερευνητικού μας αντίκτυπου έχει αξιολογηθεί ως παγκόσμιας εμβέλειας (REF21).
 • Το Μάντσεστερ είναι ιδανική τοποθεσία με συνδέσεις με τους επαγγελματικούς φορείς των μέσων ενημέρωσης στη βορειοδυτική χώρα, όπως το HOME, το Grimmfest, το Media City UK, το BBC και η Granada TV. Χρησιμοποιούμε τους πόρους των μέσων ενημέρωσης, τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες της πόλης για να καταστήσουμε το περιεχόμενο και την αξιολόγησή μας επίκαιρο, ελκυστικό και εξωστρεφές.
 • Η ενότητα Media Industry σας επιτρέπει να εργαστείτε πάνω σε επαγγελματικές ζωντανές αναφορές με εταίρους σε κλάδους όπως ο κινηματογράφος, η παραγωγή παιχνιδιών, το μάρκετινγκ, ο κινηματογράφος, το podcasting, το ραδιόφωνο και η τηλεόραση.
 • Θα σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε το δικό σας δίκτυο ανάμεσα στους πολλούς εταίρους μας μέσα στη δημιουργική και πολιτιστικά πλούσια πόλη του Μάντσεστερ, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να συνδεθείτε με τους αποφοίτους.
 • Το Τμήμα Αγγλικών είναι φιλικό, υποστηρικτικό και παθιασμένο με το αντικείμενο, παρέχοντας ένα δημιουργικό, εμπνευσμένο και διεγερτικό περιβάλλον για τους φοιτητές μας. Διαθέτουμε μια εξαιρετική βιβλιοθήκη και μια σειρά από πόρους που θα σας επιτρέψουν να αναπτύξετε ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων.
 • Πρόσβαση στα πολλά συνέδρια, αναγνώσεις, ερευνητικά προγράμματα, φεστιβάλ και διαγωνισμούς με επίκεντρο τον κινηματογράφο και τα μέσα ενημέρωσης που διοργανώνει το τμήμα.
 • Το Μάντσεστερ έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO Πόλη της Λογοτεχνίας σε αναγνώριση της ακμάζουσας ζωντανής λογοτεχνικής σκηνής του, με ένα ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων συγγραφέων, φόρουμ συγγραφέων, ευκαιριών δικτύωσης και βραδιές ανοιχτών μικροφωνικών.
 • Μπορείτε να ακολουθήσετε την τετραετή διαδρομή, περνώντας ένα έτος σπουδών στο εξωτερικό, ή να ενισχύσετε τις προοπτικές καριέρας σας με μια πρακτική άσκηση στη βιομηχανία.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Film and Media Studies BA (Hons) από Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

25% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
15% Διοικητικά επαγγέλματα
10% Επαγγέλματα υπηρεσιών προστασίας
5% Επαγγελματίες φυσικών και κοινωνικών επιστημών
5% Επαγγέλματα πωλήσεων
5% Επαγγελματίες πληροφορικής
5% Επαγγελματίες επιχειρήσεων, έρευνας και διοίκησης
5% Συνεργάτες επιστήμης, μηχανικής και τεχνολογίας
5% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
5% Επαγγελματίες μηχανικοί

Κατανομή διαβάθμισης

Οι μαθητές του μαθήματος έλαβαν τους ακόλουθους βαθμούς

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για αυτό το μάθημα

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 6.5
  • All other courses
  • 5.5
  • Foundation / Pathway Courses
  • 6.5
  • Graduate Degrees
  • 6.0
  • Undergraduate Degrees
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςFilm and Media Studies, BA (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Σπουδές

  • #45 
  • #301 
  Κοινωνικές επιστήμες

  [Δημοσίευση 19 Οκτωβρίου, 2023]

Προβολή του συνόλου των 32 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

Το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ είναι ένα ίδρυμα που χρηματοδοτείται από το δημόσιο και ιδρύθηκε το 1970 στην πόλη του Μάντσεστερ. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, οι φοιτητές μπορούν να επωφεληθούν πλήρως από το γεγονός ότι απέχουν λιγότερο από δέκα λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης. Από ακαδημαϊκής άποψης, το πανεπιστήμιο προσφέρει όλα τα πιο συνηθισμένα προγράμματα Φιλελευθέρων Τεχνών, αλλά και κάποια λιγότερο συχνά εμφανιζόμενα αντικείμενα, όπως η Εγκληματολογία και η Κοινωνιολογία. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να περιμένουν να απολαύσουν την ησυχία και την ιδιωτικότητα του έβδομου ορόφου του πανεπιστημίου, ο οποίος είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές.

Λίστα με 278 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο Manchester Metropolitan

προπτυχιακοί φοιτητές:
27525
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
5195
:
32720
 • #McrMetUni Open Day: Welcome
 • International Students: Living and Studying in Manchester
 • Meet International Student David
 • International Students: Welcome to Manchester Metropolitan University
 • What to Expect on Arrivals Day: Birley

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Δημιουργική γραφή και κινηματογράφος και θέατρο BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
- - - £22350 - Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αμερικανικές σπουδές (Ηνωμένες Πολιτείες) με κινηματογράφο (συμπεριλαμβανομένου έτους στο εξωτερικό) BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
- - - £18585 - Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Οπτικός πολιτισμός και γεωγραφία BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
84% 0% 5% £12500 114 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή BA Πανεπιστήμιο East Anglia
(University of East Anglia)
- - - £20600 - Νόργουιτς Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κινηματογράφος και δημιουργική γραφή BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Essex
(University of Essex)
- - - £19500 - Κόλτσεστερ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κινηματογράφος, οπτικός πολιτισμός και πολιτική (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
76% 0% 0% £12500 107 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Λογιστική & Χρηματοοικονομικά και Κινηματογράφος & Οπτικός Πολιτισμός (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
71% 0% 5% £12500 113 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Κινηματογράφος και οπτικός πολιτισμός και σκηνογραφία και σκηνογραφία (με έτος θεμελίωσης) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
82% 0% 5% £12500 115 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Λογιστική & Χρηματοοικονομικά και Κινηματογράφος & Οπτικός Πολιτισμός BA (Hons) Πανεπιστήμιο Liverpool Hope
(Liverpool Hope University)
71% 0% 5% £12500 113 Λίβερπουλ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Αγγλική λογοτεχνία και κινηματογράφος BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Reading
(University of Reading)
- - - £22350 - Ρέντινγκ Oncampus πλήρους απασχόλησης