Lancaster University
Διοίκηση και ανθρώπινοι πόροι BSc (Hons)
Lancaster University - Πανεπιστήμιο Lancaster

Βασικά Στοιχεία Σπουδών

Κριτικές Σπουδαστών

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κριτικές σχετικά με προγράμματα σπουδών από 245 αποφοίτους Management and Human Resources BSc (Hons) κι άλλων προγραμμάτων σπουδών σχετικών με επιχειρήσεις και διαχείριση (μη ειδική) από το Πανεπιστήμιο Lancaster για κάθε μία από τις ερωτήσεις της έρευνας συγκρητικά με τον μέσο όρο για όλα τα προγράμματα σπουδών σε UK σχετικά με επιχειρήσεις και διαχείριση (μη ειδική).

Συνολική ικανοποίηση των φοιτητών
93 /100
245 Σύνολο ερωτηθέντων

Βάσει κυρίως δεδομένων από προπτυχιακούς φοιτητές

Η NSS ανατίθεται από το Γραφείο Φοιτητών

μισθός

Μισθός Αποφοίτων Επιχειρήσεις και Διοίκηση

Σημαντικό: Τα παρακάτω στοιχεία για τους μισθούς δεν αφορούν συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών, αλλά περιέχουν στοιχεία για όλους τους φοιτητές σε : επιχειρήσεις και διαχείριση (μη ειδική) στο πανεπιστήμιο. Λόγω της μεθοδολογίας συλλογής δεδομένων τα μισθολογικά δεδομένα βασίζονται κυρίως σε δεδομένα προπτυχιακών φοιτητών.

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £26500 £29000 £37000
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £23000 - £31000 £23000 - £37500 £26500 - £47000


Μισθός όλων των αποφοίτων Ηνωμένου Βασιλείου σε Επιχειρήσεις και Διοίκηση (κυρίως προπτυχιακοί φοιτητές)

  15 μήνες μετά την αποφοίτηση 3 χρόνια μετά την αποφοίτηση 5 χρόνια μετά την αποφοίτηση
Διάμεσος μισθός £25968 £25004 £28642
Εύρος 25-75 εκατοστημόρια £22404 - £31271 £19406 - £30999 £21600 - £37048

Περιγραφή προγράμματος σπουδών

Το BSc Management and Human Resources διερευνά κριτικά τις βασικές ιδέες και πρακτικές διοίκησης που διαμορφώνουν το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον. Θα διερευνήσετε τις κοινωνικές διαστάσεις και τον αντίκτυπο της εργασιακής πολιτικής και των πρακτικών διοίκησης, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο το άτομο τοποθετείται σε σχέση με την επιχείρηση. Πρόκειται για ένα αυστηρό πρόγραμμα σπουδών που είναι διαπιστευμένο από το Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), αλλά είναι επίσης ευέλικτο με έναν μεγάλο αριθμό προαιρετικών ενοτήτων του δεύτερου και τρίτου έτους από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε, δημιουργώντας ένα πτυχίο που αξιοποιεί στο έπακρο τις δυνάμεις και τα ενδιαφέροντά σας.

Επισκόπηση του προγράμματος

Οι σπουδές Διοίκησης και Ανθρώπινου Δυναμικού στο Lancaster σας βοηθούν να κατανοήσετε πολλά τρέχοντα και κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τη μεταβαλλόμενη φύση των οργανισμών, της εργασίας και των πρακτικών διαχείρισης των ανθρώπων. Θα διδαχθείτε από ακαδημαϊκούς που ασχολούνται με τα μεγάλα ερωτήματα της εποχής, όπως οι εργασιακές σχέσεις, η ευημερία, η διαχείριση της διαφορετικότητας, η επιχειρηματική ηθική, η βιωσιμότητα, η τεχνητή νοημοσύνη και οι επιπτώσεις της τεχνολογίας στην κοινωνία. Η διοίκηση και οι ανθρώπινοι πόροι είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία ενός οργανισμού, και οι γνώσεις αυτές παρέχουν μια στέρεη βάση για εξειδικευμένους επαγγελματίες να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν ουσιαστικές και κατάλληλες διοικητικές παρεμβάσεις.

Αυτό το πτυχίο επικεντρώνεται στην κατανόηση των ανθρώπων στους χώρους εργασίας - τον τρόπο που εργαζόμαστε, τον τρόπο που διαμορφώνουμε τους οργανισμούς και τον τρόπο που διαμορφώνουμε εμείς με τη σειρά μας από αυτούς - κυρίως μέσα από κοινωνικές και ψυχολογικές προοπτικές (και όχι από μαθηματικές και στατιστικές αντιλήψεις).

Η διδακτική μας προσέγγιση συνδυάζει το ακαδημαϊκό υλικό με πρακτικές γνώσεις και ασκήσεις. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στη συνεργατική εργασία που υποστηρίζει την προσωπική σας ανάπτυξη καθώς και τις ακαδημαϊκές σας δεξιότητες.

Στο πρώτο έτος σπουδών σας, σπουδάζετε Διοίκηση και Οργανωσιακή Συμπεριφορά, επιλέγοντας δύο ακόμη μαθήματα είτε από τις Κοινωνικές Επιστήμες είτε από τη Σχολή Διοίκησης. Στο δεύτερο έτος σπουδών σας, μελετάτε Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και εμβαθύνετε την κατανόησή σας επιλέγοντας θέματα όπως Οργανωσιακή Ψυχολογία ή Επιχειρηματική Ηθική. Στο τελευταίο έτος στο Lancaster επιλέγετε από επιλογές όπως Work and Employment Relations και Organising in a Digital Age.

Βασικά στοιχεία

Το πρόγραμμα είναι διαπιστευμένο από το Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD), τον επαγγελματικό οργανισμό για την ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού και ανθρώπινων πόρων, επιτρέποντάς σας να γίνετε φοιτητικό μέλος και να απολαμβάνετε τα οφέλη και τους πόρους που παρέχει το CIPD. Με την αποφοίτησή σας μπορείτε να γίνετε συνδεδεμένο μέλος του CIPD, ενισχύοντας την απασχολησιμότητά σας στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού.

Καθ' όλη τη διάρκεια των σπουδών σας, θα έχετε υποστήριξη από την ομάδα σταδιοδρομίας μας, η οποία περιλαμβάνει έναν εξειδικευμένο σύμβουλο σταδιοδρομίας του τμήματος που θα εργάζεται μαζί σας από την πρώτη μέρα για να σας βοηθήσει με την πρακτική άσκηση, την τοποθέτηση και την απασχόληση των αποφοίτων. Θα σας παρέχουμε εκπαίδευση στη σύνταξη βιογραφικών σημειωμάτων, σε κέντρα αξιολόγησης συνεντεύξεων και σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις, βοηθώντας σας στις μελλοντικές σας επαγγελματικές φιλοδοξίες. Οι φοιτητές που ακολουθούν τη νέα πιστοποιημένη από το CIPD διαδρομή επωφελούνται επίσης από τρεις "ενότητες επαγγελματικής ανάπτυξης" που θα ενισχύσουν τις δεξιότητές σας στον τομέα των ανθρώπινων πόρων.

Το BSc Management and Human Resources διατίθεται επίσης ως τετραετές πρόγραμμα με σπουδές στο εξωτερικό ή με ένα έτος στη βιομηχανία. Ενδέχεται να είναι δυνατή η μετάβαση σε ένα από αυτά τα μαθήματα μετά την έναρξη του προγράμματος, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και τις απαιτήσεις για τη βίζα και άλλες προϋποθέσεις.

Αποτελέσματα του προγράμματος

Το πτυχίο αυτό σας δίνει μια κριτική κατανόηση του πολύπλοκου κόσμου της εργασίας και των οργανισμών. Μπορεί να σας βάλει σε τροχιά σταδιοδρομίας στον τομέα της διαχείρισης ανθρώπινων πόρων ή της διαχείρισης γενικότερα, ενώ απόφοιτοι έχουν εργαστεί ως σύμβουλοι επιχειρήσεων και για ΜΚΟ.

Διαπιστευμένο από την Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB).

Διαπιστευμένο από το σύστημα βελτίωσης της ποιότητας του EFMD.

Θέσεις εργασίας & προοπτικές καριέρας

15 μήνες μετά την αποφοίτησή τους, οι απόφοιτοι αυτού του μαθήματος ρωτήθηκαν για το τι κάνουν και αν εργάζονται σχετικά με την τρέχουσα εργασία τους και τις προοπτικές τους.

Τρέχουσες θέσεις εργασίας

Απαιτούμενο επίπεδο δεξιοτήτων εργασίας μετά από 15 μήνες

Θέσεις εργασίας των αποφοίτων αυτού του μαθήματος (15 μήνες μετά την αποφοίτηση)

Το παρακάτω παράδειγμα βασίζεται σε όλους τους αποφοίτους Management and Human Resources BSc (Hons) από Πανεπιστήμιο Lancaster

34% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι
12% Διδάσκοντες επαγγελματίες
11% Στοιχειώδη επαγγέλματα
8% Προσωπικές υπηρεσίες φροντίδας
5% Διδάσκοντες επαγγελματίες
5% Συνεργαζόμενοι επαγγελματίες στον τομέα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών
3% Άλλοι εκπαιδευτικοί επαγγελματίες
3% Καλλιτεχνικά, λογοτεχνικά επαγγέλματα και επαγγέλματα μέσων ενημέρωσης
3% Επαγγελματίες διαχείρισης επιχειρηματικών και χρηματοοικονομικών έργων
3% Διευθυντές, διευθυντές και ανώτεροι υπάλληλοι

Κατανομή διαβάθμισης

Οι μαθητές του μαθήματος έλαβαν τους ακόλουθους βαθμούς

Απαιτήσεις εισόδου / Εισαγωγές

Δασμολόγιο UCAS των αποδεκτών φοιτητών για επιχειρήσεις και διαχείριση (μη ειδική)

Απαιτήσεις για διεθνείς φοιτητές / Απαιτήσεις Αγγλικών

IELTS σκορ ακαδημαϊκών εξετάσεων (παρόμοιες εξετάσεις μπορούν επίσης να γίνουν αποδεκτές)

  • 7.0
  • Graduate Degrees
  • 6.5
  • Undergraduate Degrees
Λάβετε συμβουλές σχετικά με το ποια foundation προγράμματα είναι καλύτερα ώστε να μπορέσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σαςManagement and Human Resources, BSc (Hons), εάν δεν πληροίτε τις ελάχιστες απαιτήσεις όσον αφορά τη βαθμολογία UCAS, τη βαθμολογία στα A Levels ή τις απαιτήσεις γνώσης Αγγλικών.

έξοδα

Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών σε ΗΒ

Ενοίκιο £518
Νερό, φυσικό αέριο ηλεκτρισμός, internet (στο σπίτι) £50
Ψώνια σούπερ μάρκετ 81£
Ένδυση £35
Φαγητό έξω £33
Αλκοόλ 27£
Takeaways / παραδόσεις φαγητού £30
Έξοδος / διασκέδαση (εκτός αλκοόλ, φαγητό) £24
Διακοπές και ταξίδια Σαββατοκύριακου 78£
Μετακινήσεις εντός της πόλης £17
Φροντίδα/αθλήματα £20
Χαρτικά / βιβλία £13
Κινητό τηλέφωνο / internet 13£
Καλωδιακή τηλεόραση / streaming £7
Ασφάλιση 51£
Άλλο 1092£
Μέσο κόστος διαβίωσης φοιτητών £95

Το Λονδίνο κοστίζει περίπου 34% περισσότερο από τον μέσο όρο, κυρίως λόγω του ότι το ενοίκιο είναι 67% υψηλότερο από τον μέσο όρο άλλων πόλεων. Για τους φοιτητές που διαμένουν σε σπουδαστικές εστίες, το κόστος του νερού, του φυσικού αερίου, του ηλεκτρικού ρεύματος, του wifi περιλαμβάνεται γενικά στο ενοίκιο. Οι φοιτητές σε μικρότερες πόλεις, όπου η διαμονή βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια/ποδήλατο, το κόστος μεταφοράς τείνει να είναι σημαντικά μικρότερο.

Πώς να υποβάλλετε αίτηση

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

1 Ιανουαρίου 2025

Αυτή είναι η προθεσμία για τη συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων για το συγκεκριμένο κύκλο σπουδών. Εάν το πανεπιστήμιο ή το κολέγιο έχει ακόμη διαθέσιμες θέσεις, μπορείς να υποβάλεις αίτηση μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά η αίτησή σου δεν είναι εγγυημένο ότι θα εξεταστεί.

Πιθανοί Πόντοι Εισαγωγής:

 • έτος 1 (Προεπιλεγμένο σημείο εισόδου)

Κατατάξεις του Πανεπιστήμιο Lancaster στις κορυφαίες βρετανικές και παγκόσμιες κατατάξεις.

Κατατάξεις του πανεπιστημίου Πανεπιστήμιο Lancaster σε σχετικές θεματικές κατατάξεις.

Επιχειρήσεις

  • #3 
  • #19 
  Επιχειρήσεις
  URAP Κατάταξη Πανεπιστημίου βάσει Ακαδημαϊκής Απόδοσης - ανά Τομέα
  [Δημοσίευση 22 Ιουλίου, 2023]

Προβολή του συνόλου των 34 πανεμιστημιακών κατατάξεων του Πανεπιστήμιο Lancaster

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Lancaster

Το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ ιδρύθηκε το 1964 και βρίσκεται στο αγροτικό περιβάλλον του Λάνκαστερ. Η πανεπιστημιούπολη παρέχει μια σειρά από ανέσεις για τους φοιτητές της, όπως τράπεζες και ταχυδρομείο. Από ακαδημαϊκής άποψης, όλα τα μαθήματα και τα προγράμματα αυτού του πανεπιστημίου είναι διαπιστευμένα και εγκεκριμένα από το MARP, διασφαλίζοντας ότι τα προγράμματα σπουδών που παρέχονται εδώ είναι υψηλού επιπέδου. Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις, οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε διάφορους χώρους μελέτης και αναψυχής που προορίζονται για τη βελτίωση της ευεξίας τους, όπως μαθήματα διαλογισμού και τάι τσι, καθώς και περιπάτους στο δάσος.

Λίστα με 452 Προγράμματα Σπουδών Bachelor και Master του Πανεπιστήμιο Lancaster - Κατάλογος για Προγράμματα Σπουδών

Σύνθεση φοιτητών του Πανεπιστήμιο Lancaster

προπτυχιακοί φοιτητές:
12595
μεταπτυχιακοί φοιτητές:
4065
:
16660
Αριθμός φοιτητών που έχουν εγγραφεί σε προγράμματα σπουδών του γνωστικού αντικειμένου "Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού (HRM)": 3880 Ακαδημαϊκό έτος 2021/22 - Εγγραφές φοιτητών σε ισοδύναμο πλήρους φοίτησης που δημοσιεύθηκαν από την Higher Education Statistics Agency (HESA) στις Φεβρουαρίου 2022
 • Things to know before you come to Lancaster University
 • Why did you come to Lancaster to study a postgraduate degree?
 • Things I wish I knew before coming to Lancaster University
 • 40 Questions with Lancaster University student Erin
 • My Favourite Spots in Lancaster

Πού διδάσκεται αυτό το πρόγραμμα

Παρόμοια μαθήματα

Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Φοιτητική satis­παράταξη Άνερ­γοι Εγκατέ­λειψαν Δίδακτρα (Διεθνείς­) Χρέωση UCAS Πόλη
Διαχείριση φιλοξενίας και τουρισμού & διαχείριση ανθρώπινων πόρων BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Strathclyde
(University of Strathclyde)
- 5% 9% £19600 167 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ψυχολογία και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Strathclyde
(University of Strathclyde)
86% 0% 5% £19600 207 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Δημοσιογραφία, ΜΜΕ και Επικοινωνία και Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Strathclyde
(University of Strathclyde)
76% 5% 9% £19600 209 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Διοίκηση ανθρώπινων πόρων BSc με πρακτική άσκηση BSc (Hons) Πανεπιστήμιο Brunel
(Brunel University)
- - - £19330 £21260 - - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Διαχείριση ανθρώπινων πόρων BA (Hons) Πανεπιστήμιο του South Wales
(University of South Wales)
88% 8% 5% £12600 106 - Oncampus πλήρους απασχόλησης
Διαχείριση ανθρώπινων πόρων BA (Hons) Πανεπιστήμιο Birmingham City
(Birmingham City University)
81% 15% 10% £16085 136 Μπέρμιγχαμ Oncampus πλήρους απασχόλησης
Ισπανικά και Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Strathclyde
(University of Strathclyde)
76% 5% 9% £19600 213 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιχειρήσεις και διαχείριση ανθρώπινων πόρων (HRM) BA (Hons) Πανεπιστήμιο τoυ West of Scotland
(University of the West of Scotland)
- - - £16000 - Πέισλι Oncampus πλήρους απασχόλησης
Πολιτική και Διεθνείς Σχέσεις και Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού BA (Hons) Πανεπιστήμιο του Strathclyde
(University of Strathclyde)
84% 5% 6% £19600 212 Γλασκώβη Oncampus πλήρους απασχόλησης
Επιχειρήσεις και Διοίκηση (Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού) BA (Hons) Πανεπιστήμιο Bath Spa
(Bath Spa University)
76% 3% 15% £15750 124 Μπαθ Oncampus πλήρους απασχόλησης